Įkraunama...
Įkraunama...

"Baby shower" - kūdikio sutiktuvių šventė

Aisku,cia kiekvieno asmeninis reikalas. Bet,man pvz labai nepatiktu,jei man nieko nezinant drauges organizuotu man tokia `svente` schmoll.gif Manau daug geriau,kai sveikinti ateina jau gimusi vaikeli smile.gif Ir mama jau ramesne,vaikelis pagaliau jai ant ranku,visas nerimas likes praeityje smile.gif Bet,aisku..kiekvienam savo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer_Wine @ 2012 11 09, 14:01)
Aisku,cia kiekvieno asmeninis reikalas. Bet,man pvz labai nepatiktu,jei man nieko nezinant drauges organizuotu man tokia `svente` schmoll.gif Manau daug geriau,kai sveikinti ateina jau gimusi vaikeli smile.gif Ir mama jau ramesne,vaikelis pagaliau jai ant ranku,visas nerimas likes praeityje smile.gif Bet,aisku..kiekvienam savo...  4u.gif

drinks_cheers.gif Man ir visos sitos amerikoniskos "sventes" labai nepatinka vien del to kad jos kazkokios be prasmes...Juk ir usa si svente jau ne tokia kaip buvo anksciau, dbr ten kviecia kruva zmoniu tik tam kad dovanu kruva prinestu,nebeziurima ir i tai,kad ji skirta mamai besilaukianciai pirmo vaikelio,dbr ja daro ir tai kuri trecio laukiasi biggrin.gif
Atsakyti
Pora kartu teke tokiose sventese dalyvauti. Pasirode visiska beprasmybe, ypac vaikui dar negimus schmoll.gif . Suprantu, aplankai gimusi vaika, atnesi dovanele, tai ir tau dziaugsmas, kad vaika pamatai, smagu su vaiko mama pakalbeti prie kavos arbatos kaip jai sekasi auginti... o dabar doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo applejuice: 25 lapkričio 2012 - 16:28
QUOTE(Ašaka @ 2012 02 15, 11:30)

Dėl šventimo Lietuvoje, tai ši tradicija kertasi su lietuvišku prietaru nepirkti vaikeliui dovanų iki gimimo. Man asmeniškai priimtiniausia palankynos PO vaikelio gimimo praėjus ne mažiau kaip 1 mėn. laiko (aišku, tai netaikoma artimiausiems giminėms).

Sutinku. Po kūdikio gimimo vis tiek draugams norėsis aplankyti, tai kokia prasmė dovanas sutempt dar vaikui negimus.
Atsakyti
QUOTE(applejuice @ 2012 11 25, 17:27)
Pora kartu teke tokiose sventese dalyvauti. Pasirode visiska beprasmybe, ypac vaikui dar negimus  schmoll.gif  . Suprantu, aplankai gimusi vaika, atnesi dovanele, tai ir tau dziaugsmas, kad vaika pamatai, smagu su vaiko mama pakalbeti prie kavos arbatos kaip jai sekasi auginti... o dabar doh.gif

as visiskai pritariu, man irgi smagiau ateiti lankyti jau gimusi kudikeli, ji paciupineti ir t.t. negu nesti dovanas dar negimusiam g.gif na bet cia ju svente, amerikieciu, ne musu.....
Atsakyti
Bet kai gimsta kūdikis ypač pirmas, mama nelabai kada turi laiko su draugėmis arbatytę gurkšnoti, o jau balių didelį rengti, kur visos draugės su dovanom sueina, nemanau kad labai nori ir turi galimybę suruošti.
Todėl manau, kad visai gera mintis daryti tas "prausynas" prieš vaiko gimimą. Ramiai pasisėdi, pasikalbi, arbatos pagurkšnoji, patarimų išklausai, dovanas apžiūri. Gali neprisipirkti tonos pamperių ir šliaužtinių, kurių vėliau per palankynas vis tiek pridovanoja ir nėr jų kur dėti.
Atsakyti
Aš už prausynas, nes mama visvien laukia, visvien džiaugiasi, o ir visi laukia bei džiaugiasi, tad kodėl nesusirinkus į gražią šventę, neatsigėrus kartu arbatos, nepažaidus linksmų žaidimų? O ir dovanos, po gimimo jos visos bevertės - krūvos nereikalingų šliaužtų ar rankšluostėlių. JK popiuliarūs dovanų sąrašai - online sukuriamas wish list, iš kurių svečiai gali pirkti dovanas. Taip bent jau turi supratimą kas tikrai mamai patinka ir yra reikalinga. Tą patį reikėtų daryti su vaikų gimtadieniais bei po vaikelio gimimo, nes kitaip baigiasi jog mama pildo tris vaiko pirmų metų albumus, turi tris vienodas vaikštynes ir t.t. Kraitelio dovanos iki gimimo yra prasmingos ir naudingos, o ir džiugios. Be to, ne visos nori sulaukti krūvos svečių iškart po vaiko gimimo - kosinčių, čiaudinčių, sloguojančių ar visokių kitokių... Vaikelis per daug pažeidžiamas dar, mama pavargus, koks dar svečių priėmimas po gimimo... Žinoma, artmiausieji apsilankys, bet visi kiti palauks kelis mėnesius.

Nejau iki vaiko gimimo neperkate nieko? Drabužėlių, vežimo, lovytės? Po parduotuves lakstote kūdikiui tik gimus, tarp maitinimų, be miego, ieškote išpardavimų, geresnių kainų?
Atsakyti
Pritariu waterlillies nuomonei. O kam nepatinka tai tie juk gali tų prausynų ir neorganizuoti. Kaip mergvakarius vieni organizuoja, kiti, kuriems jie nepatinka neorganizuoja.
Atsakyti
Na, mes mamų tarpe organizuojam, tik vadiname truputį kitaip - Laimintuvės..
susirinkusios palaiminam mamytę, užrašom palinkėjimus į jos nėštukės pasą, su visais jos duomenimis, išmatavimais, rašome siūlomus vardus, padarome keletą nesudėtingų užduočių, žaidimukų, vaišinamės, kalbame - tiesiog ramiai ir smagiai moteriškai pasibūname...

Kada daugiau jei ne anksčiau, kol negimė... kai gimsta, atsiranda kiti reikalai, jei vaikutis dažnai valgo, neramus, tai mama net valandai ištūkti negalėtų...

O jei tai kertasi su dovanų pirkimu iki gimimo, tai galima ir nepirkti... bet jaukų vakarėlį visada padarom..

Žinokit, kaip gera būsimai mamytei, kai uždedi ant jos gležnų pečių rankas ir palinki jai stiprybės, ramybės, kantrybės, sėkmingo gimdymo ir pan.
Atsakyti
Niekas nebediskutuoja? Šiuo metu ruošiu tokią šventę savo sesutei...
Man tokią šventę surengė sesutės (prieš porą metų) laukiantis vaikučio. Oi kaip man patiko...
Juk tai nėra paprasčiausiai atėjimas ir dovanų susirinkimas. Idėja susitikimo - pasidalijimas apie vaikučius, jų priežiūrą. Daugiau renkasi mamytės, merginos. Žaidėme žaidimus, rinkome vardus... Turėjau keletą idėjų, ko dar neįsigijau besilaukdama vaikučio, ir tas dovanas gavau... Tai tarsi pasiruošimas vaikučio atėjimui, tik su pagalba (juk šventė rengiama paskutinėmis savaitėmis).

Gi dažnai būna, kad gimus vaikučiui tu jau viską turi ir dovans kartojasi (jas dedi ateičiai ar perpadovanoji).... Net gaila, o juk gimus vaikučiui visada laukiame svečių, kad ateitų, aplankytų ir pasidžiaugtų, todėl dovanų net nebereikia...
Atsakyti
Sveikutės, šią savaitę bus mano vaikučio "baby shower" , gal turite kokių nors įdėjų žaidimams? Ar veiklos? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Garbanela @ 2016 01 07, 17:34)
Sveikutės, šią savaitę bus mano vaikučio "baby shower" , gal turite kokių nors įdėjų žaidimams? Ar veiklos? 4u.gif

man netgi sio susitikimo pavadinimas nepatinka, doh.gif jau nekalbant apie jo turini. Kodel reikia perimti tokius beprasmius dalykus.
Atsakyti