Sveikutės
Šiandien vienoje rusiškoje laidoje rodė apie tortų puošimą. Tai rodė kaip reikia išspausti raideles. Ant masės deda maistinę plėvelę ir per ją spaudžia raidę, niekas prie nieko neprilimpa ,labai gražiai išsiima. Pagalvojau ,kad gal kas pasinaudos šia idėja . Manau taip galima išspausti bet ką, nereikia nei krachmolo ,nei sukraus pudros barstyt.
Pati tai esu tokia tyli jūsų temos sekėja , žaviuosi visų puoštais tortais
QUOTE(amorosa @ 2012 01 06, 13:59)
Sveikutės
Šiandien vienoje rusiškoje laidoje rodė apie tortų puošimą. Tai rodė kaip reikia išspausti raideles. Ant masės deda maistinę plėvelę ir per ją spaudžia raidę, niekas prie nieko neprilimpa ,labai gražiai išsiima. Pagalvojau ,kad gal kas pasinaudos šia idėja . Manau taip galima išspausti bet ką, nereikia nei krachmolo ,nei sukraus pudros barstyt.
Pati tai esu tokia tyli jūsų temos sekėja , žaviuosi visų puoštais tortais
Šiandien vienoje rusiškoje laidoje rodė apie tortų puošimą. Tai rodė kaip reikia išspausti raideles. Ant masės deda maistinę plėvelę ir per ją spaudžia raidę, niekas prie nieko neprilimpa ,labai gražiai išsiima. Pagalvojau ,kad gal kas pasinaudos šia idėja . Manau taip galima išspausti bet ką, nereikia nei krachmolo ,nei sukraus pudros barstyt.
Pati tai esu tokia tyli jūsų temos sekėja , žaviuosi visų puoštais tortais
Na kaip tau aciu uz ideja !
mergaites, gal galit papasakot apie dazu naudojima,pvz,kur geriausia naudot sausus dazus,kur gelinius,kur vandeninius? siurbliuju jusu tema kasdien, jau iki 61 temos perskaicau,bet neuzstrigo sis dalykas
pati turiu tik vandeninius,bandziau su jais piesti plonas linijas, tai labai issilieja ant figureles,gal,kad neisdziuve normaliai o kam degtine juos reikia skiesti?
beje,sausi,kiek skaiciau,tai seseliavimui gerai,va sita atsimenu
aciu,jei nepatingesit trumpai paaiskint
pati turiu tik vandeninius,bandziau su jais piesti plonas linijas, tai labai issilieja ant figureles,gal,kad neisdziuve normaliai o kam degtine juos reikia skiesti?
beje,sausi,kiek skaiciau,tai seseliavimui gerai,va sita atsimenu
aciu,jei nepatingesit trumpai paaiskint
Gal kas zino, kas ten per tortas, kur praeitam psl Ulitka klause patarimo dėl transportavimo?
O-RE-AR labai grazios rozes, kad man tokias
amorosa gera mintis.
receptas tik nesupykit, bet nesuprantu kodel zmones pyragus vadina tortais gal ir skanu, bet man cia ne tortas
*saules_zuikutis* grazios tos kalijos, nereik cia kabinetis
man labai panasu i eklerus su karamele
kol kas rimciau atrasys
geliniais dazomi kremai, beze, pastilazas, sokoladas... na platus ju naudojimas.
sausi tinka kaip ir mineta seseliuoti, graziai naturaliai pagyvina figureles (pvz. gelyciu lapus, vidriukus, "baiboku" zandukus, drugeliu sparniukus ir t.t.)
vandeniniai...nezinau nesusidurus, bet jauciu mazai kur nes keis masiu, kremu ir t.t konsistensija.
degtine skiedzia kad nebutu blizgesio kaip praskiedus vandeniu.
gal kas pataisys ar papildys
amorosa gera mintis.
receptas tik nesupykit, bet nesuprantu kodel zmones pyragus vadina tortais gal ir skanu, bet man cia ne tortas
*saules_zuikutis* grazios tos kalijos, nereik cia kabinetis
QUOTE(mdeive @ 2012 01 06, 17:27)
Gal kas zino, kas ten per tortas, kur praeitam psl Ulitka klause patarimo dėl transportavimo?
man labai panasu i eklerus su karamele
QUOTE(newLIFE @ 2012 01 06, 17:20)
mergaites, gal galit papasakot apie dazu naudojima,pvz,kur geriausia naudot sausus dazus,kur gelinius,kur vandeninius?
kol kas rimciau atrasys
geliniais dazomi kremai, beze, pastilazas, sokoladas... na platus ju naudojimas.
sausi tinka kaip ir mineta seseliuoti, graziai naturaliai pagyvina figureles (pvz. gelyciu lapus, vidriukus, "baiboku" zandukus, drugeliu sparniukus ir t.t.)
vandeniniai...nezinau nesusidurus, bet jauciu mazai kur nes keis masiu, kremu ir t.t konsistensija.
degtine skiedzia kad nebutu blizgesio kaip praskiedus vandeniu.
gal kas pataisys ar papildys
QUOTE(mdeive @ 2012 01 06, 17:27)
Gal kas zino, kas ten per tortas, kur praeitam psl Ulitka klause patarimo dėl transportavimo?
Kaip suprantu tai cia plikyti sausainiai suklijuoti su kremu kazkaip labai idomus ju pavadinimas, bent jau angliskai
O del dazu tai aisku birus naudojami seseliavimui, geliniai dazymui masiu, juos abi galima skiest su alkoholiu ir piest. Siaip as cia menka specialiste, bet bent jau as taip darau jeigu nusisnekejau, kas nors gal pataisys
QUOTE(O-RE-AR @ 2012 01 05, 22:18)
na ta sokoladine+medus gele tai be formos dariau,o tik kaip issikociojo,taip ir liko krastai,uztat tokie be rysio
As sokoladines rozes darau tik be formeles. Dedu mases gabaliuka i plevele ir pirstais graziai isspaudziu ziedlapio forma. Atsargiai nuimu plevele is vienos puses ir priklijuoju lapeli, praktiskai viska darau tik su plevele, nes mase labai minksta ir ant jos lieka zymes, o man nepatinka, kai ant jos matosi pirstu antspaudai
bet ziuriu pas tave, kad mase bloga gavosi. Perkaitinai sokolada, del to tau tokie trapus krasciukai gavosi.
Papildyta:
QUOTE(mdeive @ 2012 01 06, 16:27)
Gal kas zino, kas ten per tortas, kur praeitam psl Ulitka klause patarimo dėl transportavimo?
Toks tortas is plikytu sausainiu vadinasi krokembush. Cia yra prancuzu virtuves desertas pateikiamas per vestuves ir kitas sventes
QUOTE(ramune.v @ 2012 01 06, 15:57)
O-RE-AR labai grazios rozes, kad man tokias
Aciu
QUOTE(Asseni @ 2012 01 06, 16:17)
As sokoladines rozes darau tik be formeles. Dedu mases gabaliuka i plevele ir pirstais graziai isspaudziu ziedlapio forma. Atsargiai nuimu plevele is vienos puses ir priklijuoju lapeli, praktiskai viska darau tik su plevele, nes mase labai minksta ir ant jos lieka zymes, o man nepatinka, kai ant jos matosi pirstu antspaudai
bet ziuriu pas tave, kad mase bloga gavosi. Perkaitinai sokolada, del to tau tokie trapus krasciukai gavosi.
Papildyta:
bet ziuriu pas tave, kad mase bloga gavosi. Perkaitinai sokolada, del to tau tokie trapus krasciukai gavosi.
Papildyta:
Na del blogai paruosta mase,tai nesiginciju,gal ir perkaitinau,juk pirma karta dariau,uztat ir brangus kiekvienas jusu komentaras
Su cukraus pudra kai dariau,tai be formeles,tai tokios ne kokios gavosi,maniau su formele geriau bus,bet gavosi kap visada Mokinsiuos
QUOTE(ramune.v @ 2012 01 06, 15:57)
geliniais dazomi kremai, beze, pastilazas, sokoladas... na platus ju naudojimas.
sausi tinka kaip ir mineta seseliuoti, graziai naturaliai pagyvina figureles (pvz. gelyciu lapus, vidriukus, "baiboku" zandukus, drugeliu sparniukus ir t.t.)
vandeniniai...nezinau nesusidurus, bet jauciu mazai kur nes keis masiu, kremu ir t.t konsistensija.
degtine skiedzia kad nebutu blizgesio kaip praskiedus vandeniu.
gal kas pataisys ar papildys
QUOTE(Nevute @ 2012 01 06, 15:58)
O del dazu tai aisku birus naudojami seseliavimui, geliniai dazymui masiu, juos abi galima skiest su alkoholiu ir piest. Siaip as cia menka specialiste, bet bent jau as taip darau jeigu nusisnekejau, kas nors gal pataisys
oj, aciu laaaabai dabar jau aiskiau man nusipirkus pati tik vandeninius dazus, bet keista,kad butent su vandeniniais dazo firma,kuri tortu gamyba uzsiima,is ju ir pirkau
bet nepatinka man jie, labai praskiedzia mase, daug dazu reikia supilti,norint isgaut bent normaliai matoma spalva
teks ieskotis geliniu ir biriu
dar karta aciu
QUOTE(versaal @ 2012 01 06, 19:05)
Vakar pirma kart libdžiau iš plikytos mases lapelius . Pradžioj nelabai sekės atrode jog perdaug miltu idejau nors ir pasveriau, o paskui labai patiko mase pasidare labai elastinga. Dar ir rožyčių nulibdžiau. Čia jau papuoštas tortas
Labai grazus tortas ir dekoracijos superines