Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošiame savo tortus

QUOTE(erikiuxxx @ 2011 12 22, 03:40)
o tam tortuke fejerverkai, veluciu nr. vienodas? nes kur susuktos tai lig storiau atrodo smile.gif


Vienodos ten vielutes mirksiukas.gif

QUOTE(Erina @ 2011 12 22, 06:34)
SOS merginos turiu klausimą
Jeigu į aisingą (kiaušinio baltymas+pudra) dėsiu sausų auksinių dažų kažin ką gausiu auksinę spalvą ar tik geltoną g.gif  g.gif  g.gif

Gali net nebandyt, auksines spalvos negfausi, net bus ne geltona, o tokia negrazi spalva. Tu gali tom dulkem ant virsaus padazyt kiek padziuvusi aisinga. As net gi kartais skystais heliniais dazais dazau

QUOTE(ReNcYtEa @ 2011 12 22, 08:28)
o figūrėlėms ant torto formuoti tinka šita pati pastilažo masė? :
1 sriubinis ( nubrauktas ) šaukštas želatinos .
3 sriubiniai šaukštai dirbtinio medaus ( su natūraliu nebandžiau ) ,
60 ml. vandens ,
120 g. krakmolo ,
500 g. pudros ,
5 sriubiniai šaukštai aliejaus .
g.gif


As visas figureles darau is butent sito pastilazo, tik ne is ka tik pagaminto, o to, kas lieka nuo torto dangos. Detales tvirtos. Is ka tik pagaminto galima nulipdyt, isdzius ir bus tvirtas, bet man nepatinka, figureles praseda, siek tiek susiraukslieja.
Atsakyti
QUOTE(dzokada @ 2011 12 20, 20:35)
O kam juos saldyti del keliu dienu?  g.gif Juk tie meducio lakstai gali nesaldyti stoveti iki 3men  smile.gif


pirmiausia tai radau recepte, kad iki menesio kamerje galima lakyti, o antra - man viskas buna sviezesnio skonio, nei laikyta spinteleje. Turbut del to. Ir dar darau su dirbtiniu medumi, tai kazin ar turi jis tkiu konservavimo savybiu, kaip naturalus

QUOTE(agu0na @ 2011 12 21, 20:02)

  mazai kepu ,retai pasirodau su savo darbais ,si karta atnesu puokstele cukriniu geliu



nuostabu. Jusu darbai man fantastiski.


blush2.gif Turiu klausimuka: ar ne iki galo isplakta slapia beze galima naudoti kaip cukraus glaista, kad uzpilti pavirsiu?
Atsakyti
Asseni , net torto pavadinimo pamatyt nereikia , kad suprastum apie ką kalba eina , užmanymas nuostabiai išpildytas thumbup.gif

AguOna net kvapą užėmė tokį grožį pamačius , tobula nuostabu wub.gif , prašom dažniau su savo šedevrais pasirodyt ax.gif

Zuikuti , nu tamsta ir duodi biggrin.gif , per kiek laiko tiek gražių tvarkingų nuotaikingų tortų prikept reikia wub.gif , ir dar laiko surast kept iš gerumo , imk baliončiką 4u.gif šaunuolė esi , tik būtum dar geresnė jei man tą tarybinį atiduotum biggrin.gif , nu super idėja


Olesta nieko sau greitukas , taigi kiek kruopštumo ir kantrybės reikia , kol išpaišai taip tvarkingai wub.gif , dėkui tau už priminimą , kad kalėdos jau taip arti biggrin.gif

Vaidose labai labai daili kojnytė tik man truputuką kulnies norėtūs , bet labai gražu ir taip thumbup.gif

Erikiuxxx dailus tortukas , tik kas tas , kur ant viršaus patupdytas g.gif blush2.gif biggrin.gif nelabai suprantu , gal besmegenis ax.gif
Atsakyti
Merginos, ar papuošimai iš plikytos tešlos yra pakankamai patvarūs? Planuoju daryti snaiges ir jomis apklijuoti torto šonus ax.gif Tik kažin kuo geriausiai prieš tai būtų aptepti tortą, ar tiktų ir grietinėlė? rolleyes.gif
Atsakyti
Aguona, geles nerealios user posted image. Tik namus tokiom puost, super grazu.

Saules zuikutis kokiu groziu pridarius, mmm mmm mmm . O tarybinis thumbup.gif .

Erikiuxxx, uzkabinai man kazkur vaikystes kaledu prisiminimus. Vat toks mielas torciukas, kad is kart primine pusnynus, pastatyta seni besmegeni kieme ir jokiu rupesciu tik dziugus sventes laukimas thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(zibute77 @ 2011 12 21, 23:00)
Noreciau pasiteirauti ar rafaelo torta jei sutepsiu siandien, o valgys tik 24, o nori pasiimti 23 ar jam nieko nenutiks? soriux kad as kaip bezdzione kartojuos, bet kazkaip tikrai del rafaelo nesu tikra. labai aciu 4u.gif


kaip kas daro,aš visada lipdau tortą kad jį valgytumėm trečioj dienoj,man pats skaniausias būna 4u.gif

QUOTE(ReNcYtEa @ 2011 12 22, 09:17)
o jeigu norisi tvirtesnių?  biggrin.gif


cukrinė masė tvirta,bet nežinau kaip baikokai iš jos darosi,tik smulkmenas esu su ja darius g.gif


tortai visų fantastiški wub.gif

Olesta tai pavarei,greituko idėja mano kairėm rankom gal dvi paras užimtų ir tai tik kokį 10% panašus į taviškį būtų lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveiki, reikia patarim. Esu išsikepusi "kalėdinį pyragą" (tas kur su daug džiovintų vaisių). Noriu apdengt mase... Šiaip visur rašo, kad prieš tai jį reikia aptepti džemu. Kokia masė tiktų ?
Atsakyti
QUOTE(ViduxKLP @ 2011 12 22, 12:03)
Sveiki, reikia patarim. Esu išsikepusi "kalėdinį pyragą" (tas kur su daug džiovintų vaisių). Noriu apdengt mase... Šiaip visur rašo, kad prieš tai jį reikia aptepti džemu. Kokia masė tiktų ?

mano manymu - jokia blush2.gif

džemu neaptepsit taip, kad jis būtų išlygintas ir tinkamas dengimui (paviršius turi būt idealiai lygus). Bus tik spalvotas celiulitinis pyragas..
jo skonis nuostabus, kam jį tept džemais ir saldint cukrinėm masėm.. jis pats iš savęs labai gražus man asmeniškai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Musiukass: 22 gruodžio 2011 - 11:08
QUOTE(Musiukass @ 2011 12 22, 10:08)
mano manymu - jokia  blush2.gif

džemu neaptepsit taip, kad jis būtų išlygintas ir tinkamas dengimui (paviršius turi būt idealiai lygus). Bus tik spalvotas celiulitinis pyragas..
jo skonis nuostabus, kam jį tept džemais ir saldint cukrinėm masėm.. jis pats iš savęs labai gražus man asmeniškai  bigsmile.gif

Aš tiesiog internete ir "youtubėj" prisižiūrėjau ir užsimaniau papuošt, nes man dabar manija. O Juk nekepsi tortų kasdien vien tam, kad apdengt lotuliukas.gif Bet video filmukuose tą pyragą dengia iš pradžių marcipanine mase, o jau paskui cukrine... Ir nieko neaiškina iš ko jos padarytos, panašu, kad pirktinės. Norisi papuošimo ant Kalėdų stalo
Atsakyti
Merginos, SOS help.gif

Noriu kept turtinga kavos torta. Nesuprantu pagal recepta, ten viskas vienam biskvitui?


biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)

Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.




Ar cia vienam ir reik tada daryt dviguba norma abiems?
Atsakyti
QUOTE(laura_mazoji @ 2011 12 22, 11:13)
Merginos, SOS help.gif

Noriu kept turtinga kavos torta. Nesuprantu pagal recepta, ten viskas vienam biskvitui?
biskvitas pagal Asseni
Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydžio kvadratiniam tortui parašytas skliaustuose...

Sokoladinis biskvitas:
Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiaušiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)

Sviestą išplakti su cukrumi, įdėti po viena kiaušinį, kiekviena kartą viską gerai išplakti. Sodą, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijoti. Į cukraus, kiaušinių masę etapais sudėti miltų, mišinį ir kefyrą, kiekvieną kartą viską gerai išplakti.

Iškepti du biskvitus. Kiekviena biskvitą perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min.
Ar cia vienam ir reik tada daryt dviguba norma abiems?


kiek suprantu tai viskas 25cm tortinei,padarot,skiriat pusiau ir kepat du biskvitus,jei norit 30cm tortinės tada vadovaujatės gramais skliausteliuose 4u.gif
Atsakyti
Po aguOnos geliu net rodytis nesinori . Mano puokstele blush2.gif

user posted image
Atsakyti