Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 22, 00:04)
o kaip tau pačiai šios nuotraukos? ką norėjai parodyt?

Detales. Niuansus. Aprudijusio tvoros bumbulo tekstura, grandinines tvoreles konturus ir spalva, granito, bronzos ir rudens lapu spalvu ir teksturu zaisma. Tokio rezultato norejosi. Etiudo. Kas isejo? Nekas, matyt, sprendziant is klausimo... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurzole: 22 gruodžio 2011 - 00:13
QUOTE(Kikirike @ 2011 12 21, 01:18)
o man kaip tik pirmoji įdomiausia,gražiai su atspindžiu sužaista,gal kiek ir yra nereikalingų detalių,gal jb variantas kitaip žiūrėtusi,o gal kažkiek apkirpti reikia...čia šiaip pamastymams  ax.gif

QUOTE(mamagute @ 2011 12 21, 10:53)
pritariu Kikirikei smile.gif

QUOTE(noisy-B @ 2011 12 21, 11:12)
Pritariu Kikirikei ir aš smile.gif Pirmoji man įdomi, lyg sėdėtų už staliuko tos statulos.

dekui merginos 4u.gif ar kazkas panasaus?

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 12 22, 00:16)
ar kazkas panasaus?

Idomu, ka Kikirike pasakys. Man tai labiau kliuvo apacia negu sonas anoj versijoj. Ir spalvu gaila smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jlclove @ 2011 12 22, 01:16)
dekui merginos 4u.gif ar kazkas panasaus?

taip tikrai geriau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 22, 00:13)
Detales. Niuansus. Aprudijusio tvoros bumbulo tekstura, grandinines tvoreles konturus ir spalva, granito, bronzos ir rudens lapu spalvu ir teksturu zaisma. Tokio rezultato norejosi. Etiudo. Kas isejo? Nekas, matyt, sprendziant is klausimo... ax.gif

čia abstraktūs dalykai, fotografuojant tokias detales, objektus, labai svarbi tokiems kadrams kompozicija, nes kitaip tas daiktas nepritraukia žiūrovo, nuotrauka neįdomi patampa.. tarkim fotografuojant žmogų nebūtinai kadras turi būti kompoziciškai tvarkingas, nes emocija, ar ten kokia keista apranga, ar tam tikra situacija gali atsverti.. ra tarkim daiktas, jei koks visiškai neįprastas, neįprastų formų , na tai irgi dar jei kompoziciškai netvarkingas kadras, vis tiek iš bėdos dar bus į ką pažiūrėt smile.gif

dabar matau įprastos tvoros fragmentą, įprastą grandinę, ir nufotografuota neįdomiai.. trečiojoje iš vis nelabai įmanoma įžiūrėti kas ten.. matosi, kad ant kelio lapai mėtosi, ir dar kažkas.. bet kas, kol nepasakei įžiūrėti nepavyko..

pirmąją bandyčiau komponuot taip, kad tas smaigalys nebūtų taip atitrūkęs nuo tvoros, nes dabar atrodo, kaip išdygęs iš bet kur.. t.y. apačios trūksta.. tada prisidaryčiau šiek tiek diafragmą, kad antras planas ryškesnis būtų, tada aiškiau matytųsi kaip tvoros linijos zigzagą sudaro..

kitas dvi kaip reiktų perfotografuot- neįisivaziduoju smile.gif na neįdomios visisškai, visos trys IMHO

Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 22, 01:26)
Idomu, ka Kikirike pasakys. Man tai labiau kliuvo apacia negu sonas anoj versijoj. Ir spalvu gaila  smile.gif

man jb tikrai geriau žiūrisi, be to šono irgi geriau, apačios irgi gal reikėtų pakirpti,bet dabar mastau kad tie balti šešėliai ten servetėlės ir žvakė rodos , tai jas sunku bus teisingai nukirpti g.gif
Papildyta:
Jurzole, pritariu Svajonei - pirmoje nėra sąsajos su tvora,ir kampą gal kitokį bučiau ėmusi,kad matytusi daugiau nueinančios į tolį tvoros, antroji - grandinės tiesiog iš viršaus nufotkintos ir dar eina praktiškai per kadro vidurį, trečioje kur ten gėlės metalinės,labai daug objektų kurie spalviškai paslepia tas rožes,sunku suprasti koks objektyas čia svarbiausias mirksiukas.gif
Papildyta:
Mergos jaučiu,kad ryt gausiu nuo ko nors kokią dovaną ,a? bigsmile.gif nu baisiai smalsu lotuliukas.gif psio, mano kiškis pasiruošes karnavalui,apranga padaryta thumbup.gif ir netgi jam patiko,vos nurengiau doh.gif šortukai mano siųti ,nu taip jis pasižiūrėjo į juos, tipo tfu,nu ir ką? tada kai uodegą prisiųvau,sako noriu rengtis lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 22 gruodžio 2011 - 00:33
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 22, 00:27)

QUOTE(Kikirike @ 2011 12 22, 00:35)

Aciu uz kritika. O man labai patinka fotografuoti butent tokius "abstrakcius" objektus. Ir tokios nuotraukos kitu fotografu labai patinka. Kad as dar nemoku tokiu objektu idomiai pateikti - nesiginciju. Bet jau truputi zinau, ko noriu, ir kada nors vis tiek ismoksiu...
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2011 12 22, 01:41)
Aciu uz kritika. O man labai patinka fotografuoti butent tokius "abstrakcius" objektus. Ir tokios nuotraukos kitu fotografu labai patinka. Kad as dar nemoku tokiu objektu idomiai pateikti - nesiginciju. Bet jau truputi zinau, ko noriu, ir kada nors vis tiek ismoksiu...

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(S.B.M. @ 2011 12 21, 13:06)
Sveikutes...
Vis perziuriu temuke, bet komentarams laiko vis nerandu... Prieskaledine manija rankdarbiams man smile.gif
Noriu nuomones apie koliaziuka... Jei netingit wink.gif

koks meskucio grozis wub.gif

QUOTE(bizyte @ 2011 12 21, 13:51)

aš kadangi čia retai nosį įkišu, tik paskaitau, tai atsinešu vieną gražią mūsų fotografę ax.gif

simpatiskas modelis smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 21, 13:57)

Pas mane dar idomiau - visiskai neturiu kantrybes, istrukusia saga isiuti man yra kancia, siuti isvis nemoku, bet siuvinejima dievinu ir jau daug metu nuolat tuo uzsiimu. Mistika kazkokia...  biggrin.gif

pas mane tip top bigsmile.gif net kelnes palenkti i siuvykla nesu biggrin.gif bet siuvinejima dievinu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 12 21, 21:27)
Bliamba, aš nebegaliu žinokit...kaip užkniso viskas  doh.gif iki negyvumo tiesiog, kartais net verkti norisi...nebegaliu aš taip fotografuoti, nebegaliu ir v iskas:oh  atrodo, kad veržiuos iš kažkokio sušikto kevalo ir negaliu išsiveržti, nebegaliu to jausmo pernešti, kad visos mano fotkės - totalus šūdas verysad.gif  doh.gif (galit dabar neguost, kad taip nėra, ne to man reikia doh.gif ) nemoku net paaiškinti to jausmo...bet labai sunku su juo gyvent, atrodo jau seniai laukiu to išsiveržimo ir jo nėrrrr...veee...vemsiu  doh.gif fotografuoti noriu, be proto...viskas sukasi apie fotografiją, rodos kiekvienam žingsnyje fotografuoju, ypač gatvėj...žmones, mintyse padarau milijardus atsitiktinių portretų...milijardus...o kas realiai gaunasi...

Tiesiog nervina ir tiek...vat padarau fotkę, tokią sau...iš savo širdies, taip kaip mąstau ir... ir žiūriu...nu ir? Ir suvokiu, kad vot ne tas, kad kažko joje nėr...tada įdedu kritikai...ir pasipila...vadinasi ir kitiems atrodo, kad nėr ten TO KAŽKO  doh.gif  o jei pažiūriu kitų fotografų darbus tai visai pasidaro šūdinai...kodėl negaliu žiūrėti ir aš į savo fotkę va taip... doh.gif kaip žiūriu į kitų...

Kartoju fotkę:

(komentarai flickr...) Na taip, fotkė turi daugiau raudonumo (bet mano akimis neraudonuoja LABAI blink.gif  doh.gif ) , taip...tikrai taip...jinai sušiktai mėlyna...nes aš norėjau kad ji būtų mėlyna..vadinasi kažko "nedadariau"...nėr joje cinko jokio supersto cinko...nes ji turėjo būt raudona, turėjo būt mėlyna... bet kažkaip proto ribose, grožio ribose...ir rodos veidas turi odos spalvą... vadinasi nesukūriau nieko gražaus...čia ne ant jūsų, ne ant komentatorių pykstu..ant savęs...

Bliamba...nu kaip įveikti tą kažkokią ribą? Kartais atrodo jau tuoj tuoj...nu bet ne ir ne..ir vėl ne...užkniso...Ar jums buvo kažkas panašaus? Kaip persilaužėt, kas turėjo nutikti, kad persilaužtumėt?

aš tikrai negaliu Tavęs paguosti, bet pabandysiu kai ką pasakyti..

žinai, dėl ko kankiniesi ir absoliuti dauguma žmonijos kankinasi?

nujaučia, kad yra vidutinių gabumų, vidutinio talentingumo, vidutinybės, liaudiškai. ir KANKINASI dėl to. kaip Tu sakai, stengiasi išsiveržti iš KEVALO, paneigti savo nuojautas.

Taip, mes beveik visi esame vidutinybės pačia tiesiogine to žodžio prasme. Me sne genijai. Bet ir ne durneliai. Tas buvimas viduriuke nėra toks blogas, kaip mums bandoma įpiršti. O kankintis beprasmiška - kankinimasis tik genijams padeda, o vidutinybėms padeda susitaikymas su savimi. Su savo ribotumu. Ir pabandymas mėgautis tuo, ką pats sukuria. Pasidžiaugimas SAVIMI, o ne kitų reakcija į save.

To Tau ir linkiu smile.gif Nešokti aukščiau galvos. Nesikankinti, jeigu fotkės ne tokios geros, kaip kitų (kas yra gerai? gerai yra kūryba). Turite visos čia džiaugtis, jeigu koks savitumas atsiranda. O dažnai ir tas "kaip visų" yra visai gerai, pasiekimas, rezultatas.

Griežta teta baigė pasirodymą smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 22 gruodžio 2011 - 08:06
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 21, 15:03)
Seniai ką bedėjau, žaidžiu su senom foto  blush2.gif  unsure.gif

man j/b daug geriau 4u.gif

QUOTE(gotte @ 2011 12 21, 17:05)
Aš kažkokiam ieškojimų kely unsure.gif  g.gif ... būčiau dėkinga už kritiką:

gal mano nuomone ir neidomi, bet man ranka taip uzdeta kliuva. na ji kaip prilipdyta, tokia 'ne is sirdies ' uzdeta blush2.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 21, 20:35)

Ir siaip, nesutinku visiskai. Kelioniu nuotraukos - puikus budas dar karta pergyventi graziausius keliones momentus, nesvarbu, ar juos pamirsai, ar vis dar puikiai prisimeni. Bent jau man taip - o esu keliautoja su stazu.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 22, 00:26)
Idomu, ka Kikirike pasakys. Man tai labiau kliuvo apacia negu sonas anoj versijoj. Ir spalvu gaila  smile.gif

ir man labiau su spalvom patiko smile.gif bet tai tik dar karta pasako, kad skirtingi musu visu skoniai, ir, kad skirtinga viska matom biggrin.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 12 22, 00:26)
taip tikrai geriau  4u.gif

dekui 4u.gif

QUOTE(Kikirike @ 2011 12 22, 00:35)
man jb tikrai geriau žiūrisi, be to šono irgi geriau, apačios irgi gal reikėtų pakirpti,bet dabar mastau kad tie balti šešėliai ten servetėlės ir žvakė rodos , tai jas sunku bus teisingai nukirpti  g.gif

va del to apacios ir nekirpau, nes arba zvakes galas matytusi, arba per daug butu nukirpta smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 22, 00:41)

drinks_cheers.gif nu kokios mes vistik su tavim panasios biggrin.gif man ziauriai abstrakcija patinka ir turiu daug tokiu kadru. viena kita i kudra ikeliu, nes bijau, kad cia nesupras manes blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 12 22, 00:14)
turbūt..  unsure.gif
...bent jau kaip aš dabar suvokiu...reikia išsilukštenti kažkaip...bet lukštenuosi jau...ilgai ilgai...ir tas lukštas lyg begalinis unsure.gif

anyway, pasidalinau su jum...tiesiog kartais net dėti foto nenoriu čia... nes dar ne TAI...bet nuomonės visad noriu išgirsti...tai dedu vis  huh.gif

paspausti fotoaparato mygtuką gali visi, o išsilukštenti ir nufotgrafuoti tai , ką mato tavo vidinė esybė, gali vienetai, nes iki to sunkus kelias, kūrybinės kančios ir pan.
Sveikinu , kad esi teisingame kelyje smile.gif
P.S. Man dar toli iki to, aš dar džiaugiuosi gražiai ir tvarkingai sukomponavus kadrąsmile.gif
Atsakyti