Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2011 12 21, 16:42)
As daznai pagalvoju, kad noreciau tureti katina (LT turejau) ir kad man patiktu ji (ar ja smile.gif) fotografuoti. Ypac kai pamatau tokias nuotraukas kaip sita arba sita, tai ir man labai norisi pameginti ax.gif Isvis myliu katinus bigsmile.gif Tik va, gavau vyra, kuris katinu plaukams alergiskas (ar bent jau taip sako... cool.gif)

Reikia tiksliai žinoti ar žmogus alergiškas plaukui, ar seilem. Jei tik plaukui, tai yra veislių, kurios neturi poplaukio ir tinka katės plaukui alergiškiem žmonėm. Tokios veislės: rexai (devon, cornish), orientalai, jei patinka beplaukės katės - dar ir visi sfinksai (peterbald, canadian, don).
Atsakyti
Straipsnis savišvietai 4u.gif

ištrauka pamąstymams apie diskusiją prieš porą dienų projektui, kuriame fotkintume vieni kitus smile.gif

– Fotografija yra labiau tiesa ar netikrybė? Jei pasitelktume tavo mėgstamą Platoną, kuris sakė, kad gyvename šešėlių pasauly ir matome ne tikruosius daiktus, o tik jų atspindžius. Gal čia ir yra fotografijos didybė, kad valdydamas šviesą, fotografas gali mums apšviesti daiktus taip, kaip mūsų įpročio valdoma akis pati nebūtų pamačiusi?

– Labai sunku šnekėti apie universalius dalykus, mūsų matymo įpročiams taip išsikerojus. Platono laikais, manau, buvo paprasčiau. Tačiau pats principas išlieka – fotografija vis dar leidžia užfiksuoti dalykus kitoje šviesoje. Juk yra toks posakis – “kitoje šviesoje”. Fotografija visuomet atlieka tarpininko vaidmenį, ji parodo tai, ką mato fotografas. Aš galiu apsispręsti, kad žiūriu į tave tuo ar kitu kampu, apšviečiu tave iš to ar kito taško, apšviečiu kietai, minkštai. Visos šios priemonės keičia tavo atvaizdo charakterį, bet ne tave. Šviesai padedant, galima vieną daiktą paversti mažiausiai šimtu skirtingų. Jei prisimintume paralelę, kad šviesa yra raštas, tai fotografas gali rašyti dailyraščiu, gali keverzoti, gali rašyti gotikiniu šriftu, gali padėti minimalistinį tašką tuščiame lape. Tad, kaip supranti, ta tiesa visuomet tokia, kokią ją mato fotografas.

apie turistinę fotografiją wink.gif

- Kai kuriuos, ypač smagius, dalykus daug geriau fotografuoti akimis į savo atmintį. Nes jeigu juos nufotografuoji fotoaparatu – daug lengviau pamiršti, juk fotografuodamas įsitrauki į procesą, o paties įvykio neišgyveni, be to, atrodo, kad “užsirašei”, ką pamatei, tad gali pereiti prie kito. Taip ir pamiršti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 21 gruodžio 2011 - 16:53
Aš kažkokiam ieškojimų kely unsure.gif g.gif ... būčiau dėkinga už kritiką:

user posted image

čia daugiau

Atsakyti
Dekui visoms uz tiek pagiru smile.gif

QUOTE(Žydraakė @ 2011 12 21, 15:35)
Ooo, šios foto man geriau nei flickr'e pirmosios. Šios tokios šiltos, šviesios ir aiškios, tai reiškia net galiu patyrinėti meškutės nosytę pavyzdžiui:) Koliažiukas žiūrisi, kankorežiai irgi dera, tie rėmeliai paplaukę irgi gerai. Mano akimis Lutė šaunuolė smile.gif Lenkiu galą, prieš meškutės kūrybą ir jos pateikimą. Ai, o blikiukus paišei?

Matai pirmos vakar darytos prie dirbtinio apsvietimo tamsoje su iso 1600, tiesiog nekantravau pasirodyt smile.gif

Blikiukai cia naturalus... Heliosas graziai juos nupiese.

Kike, va man irgi ta apatine nuotrauka noretusi pakeisti, bet neturiu kitos...

Noisy, Patiko Jb vertima. Merginos rankos sukaustytos atrodo, del to kiek trikdo, bet siaip man sitas modeliukas nerealus...

Gotte, pakomentavau Flickre....
Atsakyti
aš čia kaip naujokė bandysiu įsiterpti - prisiduodu su savo pirmu namų darbu ax.gif
user posted image
user posted image
user posted image

smagiai kepiau kalėdinius sausainius ir prisiruošiau pasidaryti fokusavimo pamokėlęsmile.gif

Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2011 12 21, 17:30)
smagiai kepiau kalėdinius sausainius ir prisiruošiau pasidaryti fokusavimo pamokėlęsmile.gif

Sunkiai matosi skirtumas, nes sudėjai sausainius vieną šalia kito. Reikėjo dėti vieną paskui kitą. Pirmoj ir antroj sausainukų linijoj apskritai nematau skirtumo, trečioj tik - kad į širdutę fokusuota g.gif

Aš linkusi neužskaityti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 21 gruodžio 2011 - 17:45
QUOTE(gotte @ 2011 12 21, 18:44)
Sunkiai matosi skirtumas, nes sudėjai sausainius vieną šalia kito. Reikėjo dėti vieną paskui kitą. Pirmoj ir antroj sausainukų linijoj apskritai nematau skirtumo, trečioj tik - kad į širdutę fokusuota g.gif

Aš linkusi neužskaityti schmoll.gif

Man rodos, kad čia ji fokusavo į apačią sausainių, paskui į vidurį, o paskui į "pabaigą", galima įžiūrėti taip, bent jau man pasirodė biggrin.gif nors nežinau, kaip čia, gal kitos merginos pasakys, ar gerai, ar ne.

Dėkui visoms, kas pasakėte bent žodelį [ir flick'e taip pat] mano nuotraukoms, pasimetus esu. rolleyes.gif
Atsakyti
ačiū Say už nuorodą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2011 12 21, 18:30)

neuzskaitai ir as rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedreB @ 2011 12 21, 17:30)
aš čia kaip naujokė bandysiu įsiterpti - prisiduodu su savo pirmu namų darbu  ax.gif

pabandyk dar kartą mirksiukas.gif
Atsakyti
Gavau mainų foto iš Akashos thumbup.gif ėjau į paštą siųsti nuotraukos, ir kaip tik tuo pačiu ėjau atsiimti biggrin.gif dar eidama galvojau, kad sakau, gal iš Akashos gausiu smile.gif paduoda paštininkė voką, žiūriu - akurat biggrin.gif nuojauta neapgavo, gerai , kad kieme tamsu buvo, nes iš pašto ėjau kaip trenkta, visa išsišiepus iki ausų lotuliukas.gif nu ir va, atsiplėšiau voką, foto laaabai patiko wub.gif Ačiū Tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 21, 20:49)
Gavau mainų foto iš Akashos  thumbup.gif  ėjau į paštą siųsti nuotraukos, ir kaip tik tuo pačiu ėjau atsiimti  biggrin.gif  dar eidama galvojau, kad sakau, gal iš Akashos gausiu smile.gif paduoda paštininkė voką, žiūriu - akurat  biggrin.gif  nuojauta neapgavo, gerai , kad kieme tamsu buvo, nes iš pašto ėjau kaip trenkta, visa išsišiepus iki ausų  lotuliukas.gif  nu ir va, atsiplėšiau voką, foto laaabai patiko  wub.gif  Ačiū Tau 4u.gif

nu blyn, o aš jau slapta rezgiau planus,kad mažum nuo Akashos gausiu,nes va sakau išsiuntė,tai sakau gal man lotuliukas.gif doh.gif nu tai reiškia pildysiu kolecija tavo fotomis ane? bigsmile.gif nu bliamba kožną dieną tikrinu pašta,ir vis dar nieko verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 21 gruodžio 2011 - 20:15