Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(noisy-B @ 2011 12 20, 16:20)

paluri -> Tave užsipuoliau flick'e, tai čia nesikartosiu  mirksiukas.gif bet tikrai matosi, kad darai pažangą, šaunuolė.

Aciu uz tiek komentaru 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gotte @ 2011 12 20, 13:06)
ei, kas UK gyvena iš SM fotografų??? taip noriu projekte sudalyvauti g.gif
kažkokį sunkų būdą pasirinkai g.gif  pačią merginą tiesink, jos pasvirimą...tiesink kirpdama - apsibrėži kirpimo ribas, tada eini ant ribos šoninės kraštinės atsiranda pasukta rodyklytė. Na ir pasuki kirpimo ribas taip, kad mergina nebečiuožtų iš kadro  ax.gif pasibandyk. Jei neaišku, skype rašyk man  mirksiukas.gif

zinau si buda 4u.gif , bet tada atsiranda nereikalingos baltos krastines, kurias irgi reiketu uzpildyti klonuojant, arba kirpti g.gif
Va cia taip ir dariau, kirpdama siek tiek patiesinau, o baltus krastus uzklonavau:
user posted image
Kaip dabar? Man mergina kaip ir gerai, bet siena tikrai vaziuoja i sona, ka su ja daryt? g.gif Bet nervai kaip jama, nesuziurejau tokios smukmenos doh.gif

noisy, ne specialiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neiste: 20 gruodžio 2011 - 13:01
Siandien ryte isstumdziau visus baldus miegamajame lotuliukas.gif Sis kambarys pats sviesiausias pas mus, bet kai lova stovi vidury kambario (nes veduokle ant lubu ten itaisyta), tai viska sugadina. Lova ikisau i kampa - tiek erdves ir sviesos dabar thumbup.gif , ne idealus variantas, bet pradziai fotografijai man butu gerai. Tik sienas reikia perdazyti. Jei vyras is namu neisvarys, tai gerai doh.gif

Ar pakanka sviesos sioj nuotraukoj? (niekas nekoreguota)

user posted image

cia butu gal ir gerai, bet seseliai viska gadina sad.gif Reikia toliau nuo sienos fotografuoti, tada gal butu gerai... g.gif

Ketvirta diena fotografuoju...namie bardakas, o dar Kaledos ateina, reikia kuciuku prisikepti ir dar daug ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 20 gruodžio 2011 - 13:03
QUOTE(paluri @ 2011 12 20, 12:57)

šiek tiek šviesinčiau šią nuotrauką
Atsakyti
QUOTE(noisy-B @ 2011 12 20, 12:50)
jlclove -> smagiai atrodo atvaizdai pastatuose.

Smilguna -> Tai jei tamsu, kam tada tokį išlaikymą parinkai? 1/800? ohmy.gif čia gi ojej koks trumpas blink.gif ir ISO pakėlei 5000. Oho. Darei namų darbus? Judantį obj. man laisvai užtenka 1/250 s išlaikymo [kai mažių fotografuoju] ir dar ilgesnį darau 1/125, kai jis nelaksto, bet pvz žaidžia vienoj vietoj. Kalbant apie foto, tai labai ji geltona man, norėtųsi šiek tiek daugiau apačios smile.gif Ale kokio grožio tavo kyyyycius  wub.gif čia gal ta reta veislė kažkokia, kur laukiniai būna maišyti su plėšrūnais, nepamenu, kažką per tv mačiau?

Dėkui už pagyras mano kysiui mirksiukas.gif Veislė oriental shorthair (rytų trumpaplaukė).
Eksperimentavau su S rėžimu, ant A rėžimo prie didžiausios diafragmos fotikas per ilgą išlaikymą darė, katinas vietom išplaukęs gaudavosi. Mano katinas, ypač žaidžiantis - labai judrus sutvėrimas, vaikų tokių judrių nebūna tongue.gif Buvo įdomu paeksperimentuot ką fotikas gali g.gif . Fotkinau įvairiais nustatymais, šiuo atveju išlaikymas buvo 1/800. Fotikas automatiškai ISO pasikėlė iki 5000. Dėl geltonumo, tai net nežinau... g.gif Pas mane sienos gelsvos, grindys gelsvos, užuolaidos gelsvos, nuo lango sklido dienos šviesa ir dar buvau sujungus visas lempas, kad šviesiau būtų, kurios irgi duoda geltonumo. WB nusistačiau rankiniu būdu. Katino kailio spalva taip pat gelsva su šokoladiniais taškeliais. Natūraliai dienos šviesoj atrodo taip: Ideal Cat Cadbury 1 Ideal Cat Cadbury 2 (Čia jis, kai mažas buvo. Nuotarukos ne mano, darytos veislyne)
Sakot, dar reikia bandyt numušt ta geltonumą?... g.gif
P.S. jei labai atsibosiu su savo katinais, sakykit ax.gif Kadangi vaikų neturiu, tai čia kol kas mano vienintelis modelis, ant kurio eksperimentuoju su visokiais fotiko nustatymais.
Papildyta:
QUOTE(paluri @ 2011 12 20, 13:57)

Man norėtųsi šiltesnių spalvų. Sakyčiau, mergaitė šiek tiek pilkuoja 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smilguna: 20 gruodžio 2011 - 13:25
QUOTE(Smilguna @ 2011 12 20, 13:13)

aaa, Orientalas! wub.gif
aš katę dažniausiai M režimu fotografuoju, retkarčiais - A.

ir manau, kad nuotraukos išties per geltonos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 20, 17:41)
šiek tiek šviesinčiau šią nuotrauką

Ir as linkusi sviesinti, bet kaip pradinis variantas gal imanomas. Tiesiog bandziau apsvietima. Gaila, kad pas mus saule tik ryte pasviecia, bet gerai vasara-ne taip karsta smile.gif

QUOTE(Smilguna @ 2011 12 20, 17:47)
Man norėtųsi šiltesnių spalvų. Sakyčiau, mergaitė šiek tiek pilkuoja  4u.gif  4u.gif

Su spalvom man dar kazkas negerai iseina g.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 12 20, 13:48)
Ir as linkusi sviesinti, bet kaip pradinis variantas gal imanomas. Tiesiog bandziau apsvietima. Gaila, kad pas mus saule tik ryte pasviecia, bet gerai vasara-ne taip karsta smile.gif

o kokius nustatymus naudojai? kambarys realiai neatrodo, kad neturėtų būti tamsus, bet toks vaizdas , kad nedaeksponuotas kadras, kokį išlaikymą naudojai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajonė mūsų: 20 gruodžio 2011 - 13:54
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 20, 18:23)
o kokius nustatymus naudojai? kambarys realiai neatrodo, kad neturėtų būti tamsus, bet toks vaizdas , kad nedaeksponuotas kadras, kokį išlaikymą naudojai?

1/100, f/1.8, ISO 200

Kaip geriau sviesinti nuotrauka? per exposure ar per brightness g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo paluri: 20 gruodžio 2011 - 14:01
Zirze, gavau mainų nuotraukytę thumbup.gif Ačiū, jau kabo ant sienos 4u.gif
Dar kartelį ačiū smile.gif bet kaip smagu laukti laukti ir sulaukti, puiki nuotaika visai dienai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(paluri @ 2011 12 20, 13:58)
1/100, f/1.8, ISO 200

hm...vadinas tikrai tamsokas kambarys smile.gif nebijok iso dar pakelt wink.gif ar mergyte arčiau lango sodint/statyt/guldyt , išnaudoti lango šviesą wink.gif
Atsakyti
Na ir as parodau filmuka is Help portrait.Kam idomu prasom uzsukt stai cia mirksiukas.gif
Atsakyti