Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ka @ 2011 12 17, 01:01)
Mano miestas jau pasipuošęs ir laukia švenčių, kurios bus už 7 dienų.

kaip man patiko sio ciklo nuotraukos. nzn kuo, bet super, kaledos kitaip pateiktos, o dar ir b'n'w.
QUOTE(Yvette @ 2011 12 17, 14:14)
fiuuuu, išlindau iš tamsaus kambario. Atspausdinau Gottei, Fredericai, Kikirikei, Maggie ir Ievukui. Ne viską, nes popierius baigėsi  doh.gif  Pasirodo po praeito spausdinimo tik paburbėjau, kad popierius į pabaigą, betgi neužsakiau. Išsiųsiu sekančią savaitę. Manau po švenčių gausit.

Lekiu tešlos maišyti, meduoliukams. Fotkinsiu, žinoma  biggrin.gif  Jei kas super SALDAUS gausis parodysiu.

oba. kaip faina. o tu man kazhka skolinga buvai..? ax.gif lyg ir ne. still malonus siurprizas, gaila, pasakei, o tai butu netiketao dziaugsmo cool.gif

ha! laukiu meduoliu. hehe. as irgi paruosus viena saldzia foto. bet ne su meduoliais, tuoj parodysiu.
QUOTE(Yvette @ 2011 12 18, 17:31)
"Fotografai - fotografų akimis". Skamba tai kaip sviestas sviestuotas. Bet ne paslaptis, kad dažniausia liekam už kadro, savo foto neturim. Tai vat.
Faina būtų surinkti seriją gerų portretų, mūsų - fotografų. Ir galbūt vėl metų gale pasidovanoti sau, knygelės pavidalu. Reiktų tik galimybių ieškoti susitikti vieni su kitais, fotografuoti ir t.t.

pamenu, kalbejom apie tai. manau knygele, panashi i tokia, kokia padarem su vaikais, butu super variantas. jb zinoma biggrin.gif oi kaip faina butu tai igyvendinti.
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 18, 21:50)

neblogi linkai, bet cia visai NE Kristuko stilius sakyciau lotuliukas.gif mirksiukas.gif

gruodzio saules spinduliai (Kaledu 2010 belaukiant:D):
user posted image

Mano angelas Sargas (nusibodo kontrastai, tamsa ir ryshkumas, norejau kazhko shvelnaus, jaukaus, kaledinio).
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 12 19, 19:05)
svarbiausia ,kad  žiūrovas, pamatęs foto sakytų- jaudinanti....įdomi...  Aš kažkodėl galvoju, kad tokią foto galima padaryt tik gerai pažįstant žmogų. Bet gal giliai klystu rolleyes.gif

Pazistama zmogu daug lengviau fotografuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2011 12 19, 14:35)
svarbiausia ,kad  žiūrovas, pamatęs foto sakytų- jaudinanti....įdomi...  Aš kažkodėl galvoju, kad tokią foto galima padaryt tik gerai pažįstant žmogų. Bet gal giliai klystu rolleyes.gif

ok, prieisiu iš kitos pusės, suasmeninsiu. ar esi mačiusi mano darytų jaudinančių, įdomių foto? ok, arba tarkim ar yra gerų, jaudinančių foto iš vasaros meeto metu mano darytų? jeigu yra, tai beveik visi mano modeliai mano yra menkai pažįstami, kai kurie - išvis nepažįstami, pirmą ir dažnu atveju vienintelį kartą matyti. taigi, nebūtina pažinti žmogaus norint jį gerai nufotografuoti. ir gal net nereikia stengtis jo pažinti, nebent nori jį visapusiškai atskleisti, kas nėra, mano supratimu, šio projektuko tikslas smile.gif

dėl to, ką lengviau fotografuoti - pažįstamą arba nepažįstamą. na, bent jau aš tai nebijau iššiūkių ir norėdama pasiįvairinti gyvenimą lengviausio kelio nesirenku..tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Vi.Kri. @ 2011 12 19, 12:15)
Šilumos...

oi, kaip jauku ir šilta ... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 12 19, 15:23)
mintyse siųsdama velniop visus..smile.gif mes esame visokie. visokie ir fotografuokimės. 4u.gif

pritariu 100%! drinks_cheers.gif

O as atsibaladoju su savo blondiniska galva lotuliukas.gif Turiu aibe klausimu doh.gif
Visu pirma del to skenavimo su perforacijomis! Ar jums irgi taip skirtingai seknuoja su perforacijomis ir be ju? Suprantu gali kisti sviesumas, tamsumas, bet va tas kazkoks rukas(lyg kokia uzuolaidele) is kur ir kodel atsiranda?Gal zinot kaip tai iveikti, jei imanoma ka pareguliuoti...bandziau ten tuos sviesinimus, kontrastinimus, bet ne kazi kas keiciasi...tas bendras rukelis vis vien lieka toks pat doh.gif Ar taip ir bus, ar as kazko nezinau? Idedu,kad suprastumet apie ka kalbu.kazkoks bendras blynas gaunasi, o ne juodos perforacijos, o nuotrauka kokia turetu buti doh.gif
Cia be perforaciju skenuota
user posted image

O cia su jomis. ziurekit koks rukas uzsidejo, net tos perforacijos ne juodos, o su ta uzsidejusiu ruku violetiniu doh.gif cia stambesniu planu
user posted image

o cia bandziua, kad tik perforacijos matytusi be pasaliniu juodo ploto doh.gif ale vis vien tas pats rukas ir neryskumas doh.gif
user posted image

turiu ir pataisyta, bandyta pritraukti prie naturalios su visais leveliais ir curves, bet vis vien nera to ryskumo doh.gif
Atsakyti
skolinga kikei foto cia musu triusiukai biggrin.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(eurik@.k @ 2011 12 19, 17:09)
skolinga kikei  foto cia musu triusiukai biggrin.gif  4u.gif

Vaje... kokie fainuoliai... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pandre @ 2011 12 19, 15:32)

Cia be perforaciju skenuota

aš jei noriu su perforacijom, tai skanuoju taip kaip nusiskanuoja, o po to su photoshopu pasitaisau kaip man reikia.. gal yra ir kažkoks kitoks būdas, nežinau..

šiaip jo, su tokiu ale rūkeliu dažnai nusiskanuoja jei skanuoju su perforacijom, nes scaneris "mato" daug juodos spalvos ir kitaip ekspozocija skanuojant paskaičiuoja..
Atsakyti
QUOTE(eurik@.k @ 2011 12 19, 17:09)
skolinga kikei  foto cia musu triusiukai biggrin.gif  4u.gif

kokie fainuoliai bigsmile.gif thumbup.gif wub.gif

QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 12 19, 17:24)
aš jei noriu su perforacijom, tai skanuoju taip kaip nusiskanuoja, o po to su photoshopu pasitaisau kaip man reikia.. gal yra ir kažkoks kitoks būdas, nežinau..

šiaip jo, su tokiu ale rūkeliu dažnai nusiskanuoja jei skanuoju su perforacijom, nes scaneris "mato" daug juodos spalvos ir kitaip ekspozocija skanuojant paskaičiuoja..

taigi skanuojant jūs kreives atskiram kadrui pastumdykit ir nebus to rūkelio mirksiukas.gif
Atsakyti
Maggie, kad ir taip bus siurprizas. Vat spirgėsi, nes nežinai ką gausi tongue.gif

O dėl fotografų projekto. Įsivaizduoju kažką intymesnio, ramesnio nei kad grandiozinių susitikimų fotografavimas. Kad nereiktų skubėti, kad turėtumęt laiko tam žmogui, išgertumėt kavos ar arbatos, paplepėtumėt taip pamažu prisijaukinant ir prieitumėt prie gero rezultato. Man pvz. geram rezultatui reikia nei daug nei mažai. Pasitikėjimo tuo žmogumi ir jo pasitikėjimo manimi. Bei ryšio. O jis arba yra arba ne, atsiranda arba ne. Todėl ir turim ištisus metus projektui. Sakyčiau iki spalio mėn. fotkinam o paskui ruošiam knygelę.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 12 19, 15:57)
ok, prieisiu iš kitos pusės, suasmeninsiu. ar esi mačiusi mano darytų jaudinančių, įdomių foto? ok, arba tarkim ar yra gerų, jaudinančių foto iš vasaros meeto metu mano darytų? jeigu yra, tai beveik visi mano modeliai mano yra menkai pažįstami, kai kurie - išvis nepažįstami, pirmą ir dažnu atveju vienintelį kartą matyti. taigi, nebūtina pažinti žmogaus norint jį gerai nufotografuoti. ir gal net nereikia stengtis jo pažinti, nebent nori jį visapusiškai atskleisti, kas nėra, mano supratimu, šio projektuko tikslas smile.gif

dėl to, ką lengviau fotografuoti - pažįstamą arba nepažįstamą. na, bent jau aš tai nebijau iššiūkių ir norėdama pasiįvairinti gyvenimą lengviausio kelio nesirenku..tongue.gif

mano manymu santykis modelio su fotografu irgi yra svarbus,kaip modelis jaučiasi to fotografo draugijoje, esu mačiusi kaip skirtingi fotografai fotografuoja ir kaip pats modelis pasikeičia pasikeitus fotografui,bet tai ir yra skirtingas požiūris į modelį,šiuo atveju į kitą fotografą - man tai didelis iššūkis,nes visada įdomu išgirsti nuomonę kaip šitą žmogų atskleidei smile.gif Aš tai pastebėjau ,kad fotografuoti fotografus arba labai lengva arba labai sunku, yra tikrai kurie visiškai prieš objektyvą atsipalaidavę thumbup.gif
Papildyta:
aj tiesa , Maggie, patiko man tavo, tokios kitokios,švelnios,netipiškos tau ,super thumbup.gif
Atsakyti
aš tikriausiai viena durna ir man vienai norisi provokuoti, o visiems kitiems norisi komforto, artumo, pažinimo.. doh.gif bigsmile.gif

man kaip tik nepažįstamus žmones norisi pasigauti ir per tą vieną susitikimą pabandyti juos pagauti tokius, kokius pavyks smile.gif t.y. išnaudoti akimirką, kuri niekada nebus antra, tik pirma ir vienintelė.. man todėl kartais nebesinori antrą kartą susitikti fotografuotų žmonių.. nes atrodo, kad susigadins tas MANO žvilgsnis, jis taps nebe tik mano. ypatingai tą grėsmę nujausčiau fotkindama fotografus, ypač stipresnio charakterio biggrin.gif

bet tai gali būti susiję su man charakteriu. aš per tris minutes galiu susidraugauti su troleibusu ir pasikviesti juos visus į svečius, nenustebti, jeigu kas ateis ir apturėti geriausią tūsą ever doh.gif
Atsakyti