Tei va, o buvo taip:
pirmadieni (19d) buvo mano paskutinis terminas. Visa diena jokio veiksmo, pakrizenau, kad nieko nevyksta, ir nuejau i lova. Ta nakti vikingas buvo namie, todel ramiai pasakiau pries uzmiegant - esu pavargus, pora valandu pamiegosiu ir galima vaziuot gimdyt. Nakti atsikeliau nuo skausmo, nusliauziau i tualeta ir radau krauja. Nuejau ramiai pas vikinga, atsisedau ant lovos krasto ir galvoju - cia tipo zadint ir sakyt, kad gimdau, ar gal negimdau dar? Galiausiai jis pats atsikele, ziuri i mane. Klausia ko sedziu, sakau - kraujuoju. Uzteko lygiai 15sekundziu ir jis stovejo prie duru apsirenges ir reke,kad turim greiciau vaziuot, ir tuo tarpu snekejo telefonu su priemimo skyrium. Pranese,kad atvykstam. Nuvaziuojam i ligonine, ateina gydytojas apziuret... Klausia ar skauda, sakau - truputi. Vikingas stebi kiekviena mano judesi. Daktaras papraso atsigult ant lovos apziurai. Besedant suskaudo sona ir as sudejavau, vikingas iskarto - fsio, gimdai zinok!! As nekreipiu demesio ir bandau uzsikeberiot ant lovos. Po apziuros esu siunciama namo. Vikingas visa kelia atgal keikiasi, kad rytoj isplaukia, ir butu buvus puiki proga vaziuot gimdyt dabar, o kita diena jis bus juroj ir kol gris is juros ir kol atvyks iki ligonines (ligonine kurioje gimdziau yra uz 350km) tai galiu jau but pagimdzius. Nuraminu,kad to nebus, gimdysiu kita savaitgali kai jis bus namie. Griztam namo, tiesiai i lova. Ant rytojaus - nei skausmo nei nieko. Laukiu.
Antradieni (kovo 20) vakare ziuriu i veidrodi ir bliaunu,kad vos nusilaikau ant koju ir kad tuoj isprotesiu. Isegeriu su teciu arbatos ir einu i lova. Dar pries einant pabliaunu vel,kad niekad negimdysiu.
Treciadieni (kovo 21) atsikeliu 2h nakties nuo skausmo. Pasiverciu ant kito sono - skauda. Bet skauda ne taip,kaip gydytojas minejo,kad skaudes, todel nereaguoju. Man zadejo,kad prades traukyti pilva, o skauda kazkur apacioj visiskai, ir nieko panasaus i spazmus ar stumimo jausma. Guliu. Vis ziuriu i laikrodi, laikas nejuda... O skausmas dazneja. Uzsistatau chronometra, bandau spaudyt stop su kiekvienu skausmu... Laikas tarp skausmu kas 15 - 10 - 16- 7 min. Nereguliarus, todel nereaguoju vis dar. Neiskentus nuobodulio lovoje nuslenku i apacia, pasedziu prie kompo, pasiskaitineju kaip atrodo saremiai - nu nieko panasaus... Einu atgal i lova. Praguliu iki beveik 8. Nusileidziu i apacia tetis jau geria kava. Pareiskiu,kad skauda pilva. Tetis siulo skambint i ligonine, as aiskinu,kad negimdau ir niekur as neskambinsiu nes nera tikslo. Sedim, geriu kava, vis sugriebiu stalo kampa cypdama, skausmas kad 10min. Tetis vel siulo skambint. Pareiskiu,kad jei paskambinsiu tai lieps atvaziuot tuoj pat,o as alkana, todel paskambinsiu kai pavalgysiu. Sedziu, valgau, laukiu 9h (pas mus registruotis i poliklinika reik nuo 9 iki 9.30, nebent ekstra atvejis ir reikia i priemima tiesiai, tada bet kokiu metu). Sulaukiu 9h. Pasiskambinu, paaiskinu, kad skauda, manes klausia ar gimdau. Sakau - nu ne, siaip skauda. Duoda vizita 11.30h. Sutinku ir atsisveikinu. Isiunciau teti i parduotuve nupirkt maisto pietum, susiplanavom ka valgysim, laukiu kol gris. Ateina 11 valanda, pradedam ruostis, del viso pikto pasiimu tase i ligonine, pakeliui aiskinu,kad grize pradesim gamint pietus ir t.t. Ligoninej apziura, po apziuros pasako - atsidarymas 3cm. Siuncia i ligonine, bet kadangi as dar negimdau kaip as iskinu,tai siuncia su masina , o ne sraigtasparniu. Pakeliui skambinu vikingui pasakyt kad vaziuoju i ligonine. Tas tuoj pat perskambina,kad jau apsuko laiva ir jie plaukia link kranto, jis mane atseks is paskos su masina. Paklausia ar gimdau, pasakau, kad ne. Po 20 minuciu greitosios masinoje riedant per duobes kyla mintis, kad gal vis tik as gimdysiu. Lydinti sesute klausia kazko, as jau nebesuvokiu, tik meldziuosi,kad maziau duobiu butu, nors kelio like dar virs 3 h... Galiausiai mano drauge,kuri vaziavo su manim atsakineja sesutes klausimus kada man skauda ir koki tarpai tarp skausmu. Tai ji nustate is mano veido israiskos. 5h vakaro. Ligoninej. Pradedu nervintis nes man paaiskina,kad palatos dar man nerado, todel turiu baladotis per gydytoju kabinetus su zieminiais rubais ir tasem, esu matuojama skersai ir isilgai, galiausiai pasodina prie telika ir klausia ar alkana. Nu, stresui nuramint - alkana. Skausmas kas 5min. Valgau ir cypiu, o kol saremio nera svaidzioju Borato juokelius su drauge. Zvengiam 6h man paaiskina,kad rado palata. As atsiputus, nueinu i palata,persirengiu, atsigulu ant lovos ir jau nejuokais mastau,kad gimdau. Skambinu vikingui,tas dar tik pradeda kelione. O kelione juk 3h!!! Nervinuosi. Skauda. 7h ateina 2 gydytojos ir vezasi mane su visa lova is palatos. As klausiu kas vyksta, man paaiskina,kad veza i gimdymo palata, gimdysiu jau. Aisku as pazadejau vikingui,kad gimdysim kartu, todel paaiskinu gydytojom,kad negimdysiu kol neatvaziuos vyras. Tos pasijuokia. Guliu palatoj. Bliaunu. Gydytoja ruosia instrumentus, ruosia palata, vaiksto issisiepus, svilpauja linksmai. Drauge duoda per telefona skambindama vikingui klausti kur jis. Pakeliui. As jau nebeskaiciuoju laiko. Toliau vyko daug raminimu ir t.t.. Galiausiai 9h drauges tel skamba - vikingas neranda kaip ieit. Drauge nubega pasitikt, as sakau gydytojai,kad jau gimdysiu dabar. Ateina vikingas. Pirmi mano zodziai buvo ''cia tavo kalte, as tave primusiu kai baigsiu. Ka suo veike kai grizai?'' ...
Toliau pamenu daug asaru ir aiskinimo,kad as ji primusiu. Vienu metu jis imeta puikia fraze - nieko, kitas bus lengviau. Galvojau pasmaugsiu su laselines slanga as ji, bet patingejau. Dirsteliu i laikrodi. 11h... Nezinau kuriuo metu atijungiau,nes akivaizdu, kad buvau nualpus. Gydytoja aiskina,kad darys man epidura,nes mano sirdies ritmas suletejes ir as atsijungineju. Padaro epidura, tas nesuveikia. Gydytoja aiskina,kad didesnes dozes negalima man suleist,nes sirdis ir taip streikuoja. Uzsimanau i tulika (cia juokinga visai). Pasakau gydytojai, o ta ramiu balsu - be problemu ir pradeda krautis i ranka visus laidukus kurie ant manes pajungti. Sesute atveza vaikstyne, pastato salia lovos, o gydytoja palinki gero kelio. Ejau i tualeta. Ryte ziurejau specialiai isejus i ta kelia nuo palatos iki tualetu - nepamenu nic nieko. Giztu i palata, man pasiulo pastovet,as pasiunciu visus toli toli ir gulu atgal i lova. 11.30 - gydytoja patikrina kiek atsidarymo. Pasako,kad 8cm, as beveik zviegiu nuo minties,kad dar 2 liko, ir atsigulu ant sono,nes taip maziau skaudejo. Ir staiga toks stumimo jausmas apima. Karta, 2... Gydytoja girdziu sako - atsigulk ant nugaros, gimdai. As spyriojuosi, bet teko atsigult. Pasiziuriu i laikrodi - 11.51, ikvepiu ir stumiu.
Toliau pamenu tik detales,kaip man kisa siaudeli i burna ir liepia gert.... kaip drauge rekia man i veida - Aiste ??? Aiste??? sakyk kanors???? toliau pamenu,kad kazkas man teske antausi ir juokingai tariant mano varda reke man i veida.... Toliau pamenu choru rekima kad jau matosi galva ir turiu stengtis. Galiausiai atsibudau ir paziurejau i sona. Vikingas stumia. Ziuri kaip as kvepuoju ir ikvepiu - jis daro ta pati, ir kai as stumiu - jis irgi stumia. Net visas bordinis nuo pastangu. Kadangi sesute apdraskiau, tai viena koja laiko drauge, kita vikingas ir dar vikingas laiko man kakla.
00.30 skausmai staigiai dingo ir ant pilvo man padedamas slapias ir siltas vabaliukas
pamenu tik kad cypiau - paziurekit koks mielas!!
Kol sesute svere ir tvarke vabaliuka, gydytoja padejo apsiauti superseksovas ligonines pogimdyvines kelnaites ir pampersa
atsisedau ant lovos krasto, gydytoja apsikabino mane, o as isikibus bliaunu, dekoju ir atsiprasineju uz 100+1 karta kai as juos visus siunciau toli.
Visa nakti gulejau i vepsojau i lovyteje esanti maza padareli ir negalejau suvokt kad as mama
vikingas nusiauze i lova gal 2h, drauge iskart po gimdymo... Visi pavarge, tik ne tas kas jau 24h nemiegojes ir dar gimdyma atkentejes
Visa sekancia diena nemiegojau, galiausiai vakare gydytoja issinese mano vabaliuka,nes sake atrodau kaip vaiduoklis
Va ir visa istorija