Naujokėms po
Mano vaikis per šventes susirgo...dar nebuvo taip rimtai sirgęs, tad buvau gerokai išsigandusi...na bet jau sveiksta jau nebėra tempos, laksto po namus, šypsosi, krečia išdaigas
QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 14:13)
Maniskio naujas saves raminimo ir pykcio israiskos budas
Svarbiausia nesureikšmink to...jei sureikšminsi, vaikas pamanys, kad gali šitaip manipuliuoti ir ilgam gali užsiciklinti...tiesiog ramiai pasistenk duoti jo rankytėms kitos veiklos...kai maniškis mušdavo save, mokiau, kad reikia save mylėti, kad rankytės skirtos darytis "caca", o ne muštis...su jo rankyte paglostydavau jam galvytę, po to man glostydavom...aš jį taip pat pamyluodavau, o tada greitai sugalvodavau kokios nors jam įdomios veiklos, kad nukreipti mintis...bent maniškiui tai gana greitai paėjo...
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:43)
o jei jis ta maista numetys - o paskui paciam draugiskai pasiulyt tvarkyt - gal pykcio nebutu tiek?
o kavos tu jam duok gert is jo puoduko (tik ten ne kava, o tarkim arbatele) - pasidarai sau ir jam is tokio pat puoduko - gi gal smagu visai butu
o ka jis daro uzlipes ant staliuko? gal jei karta leistum - daugiau lipt nerupetu - gi ant jo visai but neidomu
aisku man gera kalbet - kai auginau abu vaikus po viena, kai jau du - prisiderint sunku, bet gal imanoma
o kavos tu jam duok gert is jo puoduko (tik ten ne kava, o tarkim arbatele) - pasidarai sau ir jam is tokio pat puoduko - gi gal smagu visai butu
o ka jis daro uzlipes ant staliuko? gal jei karta leistum - daugiau lipt nerupetu - gi ant jo visai but neidomu
aisku man gera kalbet - kai auginau abu vaikus po viena, kai jau du - prisiderint sunku, bet gal imanoma
na vyriškas mąstymas kiek kitoks
maniškis sėkmingai viską išmėtų, bet rinkti net negalvotų...o kitą kartą būtų dar didesnė isteriją, kodėl neleidžiu mėtyti...juk vieną kartą buvo galima...
dėl kavos gėrimo...kartais taip galima susitarti, o kartais reikia būtent iš to puodelio, kur kitas geria...kitas jokiu būdu netinka...net jeigu ir puodelį tokį patį parenku...va taip būna, kai sesė serga ir nenoriu, kad jie abu gertų iš to pačio puodelio
dėl lipimo...nežinau, kas ten užlipus įdomaus, bet maniškis labai mėgo gyvenimą aukštai, ant stalo, palangių...net šokinėdavo nuo jų...ir niekaip nesusitardavau, kol neprasiskėlė antakio...po traumos jau ir pats atsargesnis, ir manęs labiau klauso...nors ir nenoriai, bet be isterijų man nusileidžia, supranta, kodėl mama neleidžia...ir anksčiau buvo ne kartą nukritęs, bet į tokius dalykus nekreipdavo dėmesio, nespėjęs nurimti, vėl lipdavo atgal...
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 30, 16:22)
Jokūbas sirenų nebijo, čia kaifas jam.
maniškiui irgi ir motociklai burzgiantys patinka...kuo jų daugiau, tuo fainiau...aplamai jam geriausia pasivaikčiojimo vieta - savanorių prospektas
O fejeverkai pernai maniškiui nelabai patiko...šventėm užmiestyje, tad buvom išėję į lauką...mieste tikrai nesitempčiau į kiemą, pati kažkada daugiabučio kieme pasijaučiau kaip karo lauke, bombioškės pro šonus lakstė...o ten ramu, visi fejeverkai matosi iš toliau, tikrai gražu buvo, bet maniškiui buvo labiau baisu, nei įdomu...o šiais metais neseniai pro langą matėm fejeverkus, tai maniškis vos išgirdęs kažką bumsint, lekia prie lango pažiūrėti...tad šiais metais gal labiau patiks...
QUOTE(Ice @ 2011 12 30, 22:06)
Įkvėpė mane ji ABA terapijai.
Pas mus irgi tarpusšventyje darželyje balaganas Vaikų grupėje 3-4, tai specams tipo irgi dirbti nereikia.
Pas mus irgi tarpusšventyje darželyje balaganas Vaikų grupėje 3-4, tai specams tipo irgi dirbti nereikia.
Na nežinau, mane ta ABA nežavi...na bent tai, ką mačiau youtube...man tai kažkokia dresūra...na gal vyresniems vaikams jau kitaip viskas vyksta...pirmiausia siūlau išnaudoti viską, kas priklauso nemokamai...būtinai užsirašykit į VRC stacionarą...gal auklytė galėtų pavežioti, kad jums darbas nesitrukdytų...na bent mums tai daug davė...tikiu, kad ir J tai labai patiktų...ten būna muzika, dailė, baseinas, ergoterapija...jau nekalbu apie tai, kad kiekvieną dieną eitų pas psichologę ir logopedę...
Na va, pasirodo nieko nepraradom, kad neinam į darželį...o aš jau buvau nusivylusi, kad praleidom progą daugiau pasimokinti...
QUOTE(Ice @ 2011 12 31, 00:14)
Gal yra norinčių ir galinčių auginti šuniuką? Žinau, kas turiu labai gražių labradoriukų ir atiduoda už simbolinę kainą.
labai noriu šuniuko...na bet norai prasilenkia su galimybėm...labradorai man aplamai tokie ir gražūs ir protingi...na bet per didelis šuo bute...judrūs jie, o nebus kur išsikrauti...be to mano vaikas labai mušasi...nemoka jis gyvūnų glostyti, tik skriaudžia juos...gal jei augintume, su laiku išmoktų kitaip elgtis, bet man gyvūno gaila...ir šiaip kol kas nenoriu tokių įsipareigojimų...