Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Labas smile.gif
Naujokėms po 4u.gif 4u.gif

Mano vaikis per šventes susirgo...dar nebuvo taip rimtai sirgęs, tad buvau gerokai išsigandusi...na bet jau sveiksta thumbup.gif jau nebėra tempos, laksto po namus, šypsosi, krečia išdaigas wub.gif

QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 14:13)
Maniskio naujas saves raminimo ir pykcio israiskos budas

Svarbiausia nesureikšmink to...jei sureikšminsi, vaikas pamanys, kad gali šitaip manipuliuoti ir ilgam gali užsiciklinti...tiesiog ramiai pasistenk duoti jo rankytėms kitos veiklos...kai maniškis mušdavo save, mokiau, kad reikia save mylėti, kad rankytės skirtos darytis "caca", o ne muštis...su jo rankyte paglostydavau jam galvytę, po to man glostydavom...aš jį taip pat pamyluodavau, o tada greitai sugalvodavau kokios nors jam įdomios veiklos, kad nukreipti mintis...bent maniškiui tai gana greitai paėjo...

QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:43)
o jei jis ta maista numetys - o paskui paciam draugiskai pasiulyt tvarkyt - gal pykcio nebutu tiek?
o kavos tu jam duok gert is jo puoduko (tik ten ne kava, o tarkim arbatele) - pasidarai sau ir jam is tokio pat puoduko - gi gal smagu visai butu rolleyes.gif
o ka jis daro uzlipes ant staliuko? gal jei karta leistum - daugiau lipt nerupetu - gi ant jo visai but neidomu schmoll.gif
aisku man gera kalbet - kai auginau abu vaikus po viena, kai jau du - prisiderint sunku, bet gal imanoma unsure.gif

na vyriškas mąstymas kiek kitoks mirksiukas.gif
maniškis sėkmingai viską išmėtų, bet rinkti net negalvotų...o kitą kartą būtų dar didesnė isteriją, kodėl neleidžiu mėtyti...juk vieną kartą buvo galima...
dėl kavos gėrimo...kartais taip galima susitarti, o kartais reikia būtent iš to puodelio, kur kitas geria...kitas jokiu būdu netinka...net jeigu ir puodelį tokį patį parenku...va taip būna, kai sesė serga ir nenoriu, kad jie abu gertų iš to pačio puodelio doh.gif
dėl lipimo...nežinau, kas ten užlipus įdomaus, bet maniškis labai mėgo gyvenimą aukštai, ant stalo, palangių...net šokinėdavo nuo jų...ir niekaip nesusitardavau, kol neprasiskėlė antakio...po traumos jau ir pats atsargesnis, ir manęs labiau klauso...nors ir nenoriai, bet be isterijų man nusileidžia, supranta, kodėl mama neleidžia...ir anksčiau buvo ne kartą nukritęs, bet į tokius dalykus nekreipdavo dėmesio, nespėjęs nurimti, vėl lipdavo atgal...

QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 30, 16:22)
Jokūbas sirenų nebijo, čia kaifas jam.

maniškiui irgi drinks_cheers.gif ir motociklai burzgiantys patinka...kuo jų daugiau, tuo fainiau...aplamai jam geriausia pasivaikčiojimo vieta - savanorių prospektas biggrin.gif
O fejeverkai pernai maniškiui nelabai patiko...šventėm užmiestyje, tad buvom išėję į lauką...mieste tikrai nesitempčiau į kiemą, pati kažkada daugiabučio kieme pasijaučiau kaip karo lauke, bombioškės pro šonus lakstė...o ten ramu, visi fejeverkai matosi iš toliau, tikrai gražu buvo, bet maniškiui buvo labiau baisu, nei įdomu...o šiais metais neseniai pro langą matėm fejeverkus, tai maniškis vos išgirdęs kažką bumsint, lekia prie lango pažiūrėti...tad šiais metais gal labiau patiks...

QUOTE(Ice @ 2011 12 30, 22:06)
Įkvėpė mane ji ABA terapijai.

Pas mus irgi tarpusšventyje darželyje balaganas  Vaikų grupėje 3-4, tai specams tipo irgi dirbti nereikia.

Na nežinau, mane ta ABA nežavi...na bent tai, ką mačiau youtube...man tai kažkokia dresūra...na gal vyresniems vaikams jau kitaip viskas vyksta...pirmiausia siūlau išnaudoti viską, kas priklauso nemokamai...būtinai užsirašykit į VRC stacionarą...gal auklytė galėtų pavežioti, kad jums darbas nesitrukdytų...na bent mums tai daug davė...tikiu, kad ir J tai labai patiktų...ten būna muzika, dailė, baseinas, ergoterapija...jau nekalbu apie tai, kad kiekvieną dieną eitų pas psichologę ir logopedę...

Na va, pasirodo nieko nepraradom, kad neinam į darželį...o aš jau buvau nusivylusi, kad praleidom progą daugiau pasimokinti...

QUOTE(Ice @ 2011 12 31, 00:14)
Gal yra norinčių ir galinčių auginti šuniuką? Žinau, kas turiu labai gražių labradoriukų ir atiduoda už simbolinę kainą.

labai noriu šuniuko...na bet norai prasilenkia su galimybėm...labradorai man aplamai tokie wub.gif ir gražūs ir protingi...na bet per didelis šuo bute...judrūs jie, o nebus kur išsikrauti...be to mano vaikas labai mušasi...nemoka jis gyvūnų glostyti, tik skriaudžia juos...gal jei augintume, su laiku išmoktų kitaip elgtis, bet man gyvūno gaila...ir šiaip kol kas nenoriu tokių įsipareigojimų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 31 gruodžio 2011 - 14:36
QUOTE(LisJa @ 2011 12 31, 15:05)
O kada jus pradejot kalbeti? Na, maniskis ne AS, manau, nes jei jis toks butu, galbut jau turetume kalbos uzuomazgas bent..

dėl to ir pasakiau, kad gali skirtis sad.gif maniškis pavienius sakė žodžiu visada, o susirūpinau, kad sakiniais nekalba 2 ir 6 mėn, tai neurologė pasakė, kad pergyvenčiau, jei nekalbės nuo 3 metų. iki 3 mes jau kalbėjome... todėl ir nekilo įtarimų apie kažkokį autizmą. Apie tai sužinojau tik VRC. Kliudė tik tai, kad tas vaikiukas buvo labai piktas( ir dabar toks būna) ir atrodė, kad neturi visai jokio gailesčio. VRC supratau, kame tai reikalas.
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2011 12 31, 14:42)
dėl to ir pasakiau, kad gali skirtis sad.gif maniškis pavienius sakė žodžiu visada, o susirūpinau, kad sakiniais nekalba 2 ir 6 mėn, tai neurologė pasakė, kad pergyvenčiau, jei nekalbės nuo 3 metų. iki 3 mes jau kalbėjome... todėl ir nekilo įtarimų apie kažkokį autizmą. Apie tai sužinojau tik VRC. Kliudė tik tai, kad tas vaikiukas buvo labai piktas( ir dabar toks būna) ir atrodė, kad neturi visai jokio gailesčio. VRC supratau, kame tai reikalas.

unsure.gif Mano irgi piktuku piktukas...
Su dukra, kad ir kiek dar daug klaustuku, bet bet jau linksmesne mergyte vistiek... g.gif

As turiu svajones. Dvi svajones. Ir linkiu sau, kad jos issipildytu...
Su Artejanciais 2012 aisiais, mielosios. Bukim laimingesnes, linksmesnes pacios sau, del saves, del savo vaikuciu.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2011 12 31, 01:14)
Gal yra norinčių ir galinčių auginti šuniuką? Žinau, kas turiu labai gražių labradoriukų ir atiduoda už simbolinę kainą.
Skaičiau vieną knygą apie autistą berniuką, kaip labradoras jam labai labai padėjo. Jei tik turėtume sąlygas ir daugiau ryžto - labai norėtume šuniuko  wub.gif Bet bute toks didelis šuo man niekaip nepriimtinas  schmoll.gif
Jonukas pamatė foto ir sako: "susiukai"  wub.gif Bet šiaip jis nelabai mėgsta šunis, netgi šalinasi nuo mažų  unsure.gif

Mes įsigijom šuniuką, mažius jo pakęst negali unsure.gif nė nežinau ką daryt. Prisiėmėm įsipareigojimą ir mano įsitikinimai neleidžia atsikratyt gyvūno, be to visi jau ir prisirišom. O va mažius doh.gif ...

Su naujais visas!
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 01 01, 13:31)
Mes įsigijom šuniuką, mažius jo pakęst negali unsure.gif  nė nežinau ką daryt. Prisiėmėm įsipareigojimą ir mano įsitikinimai neleidžia atsikratyt gyvūno, be to visi jau ir prisirišom. O va mažius doh.gif  ...
Su naujais visas!

Labuka. Mes irgi apsirikom su suniuko pirkimu... Nusipirkom kai vaikas buvo ketveriu. Tai jis ji tase kaip skudurine lele, uzdarydavo spintelese, net i stalciu kisdavo, arba paimdavo uz vienos letenos ir tempdavo... Aisku, jam buvo labai smagu, bet suniuko, tai gaila... Dabar padarem koridoriuje atitvara, tai suo ten gyvena. Kai nori pasipraso i lauka.
Manau, jei autistams taikyti gyvunu terapija, tai tik dideliu gyvunu, kurie nuo to nenukentetu.
Beje, SU NAUJAISIAIS!!! smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vega2: 01 sausio 2012 - 12:46
QUOTE(vega2 @ 2012 01 01, 13:44)
Labuka.  Mes irgi apsirikom su suniuko pirkimu... Nusipirkom kai vaikas buvo ketveriu. Tai jis ji tase kaip skudurine lele, uzdarydavo spintelese, net i stalciu kisdavo, arba paimdavo uz vienos letenos ir tempdavo... Aisku, jam buvo labai smagu, bet suniuko, tai gaila... Dabar padarem koridoriuje atitvara, tai suo ten gyvena. Kai nori pasipraso i lauka.
Manau, jei autistams taikyti gyvunu terapija, tai tik dideliu gyvunu, kurie nuo to nenukentetu.
Beje, SU NAUJAISIAIS!!!  smile.gif

na mūsų didelis šuo VS laika, bet jei taip ir toliau aš bijau, kad vaikas nenukentėtų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2012 01 01, 12:31)
Mes įsigijom šuniuką, mažius jo pakęst negali unsure.gif  nė nežinau ką daryt. Prisiėmėm įsipareigojimą ir mano įsitikinimai neleidžia atsikratyt gyvūno, be to visi jau ir prisirišom. O va mažius doh.gif  ...
Su naujais visas!

O katinas kaip? rolleyes.gif

Su Naujaisiais Metais!!!
Atsakyti
Su naujaisiais 4u.gif 4u.gif 4u.gif
user posted image

Šiais metais maniškis jau nebijojo fejeverkų, tad naujus linksmai sutikom lauke thumbup.gif o fejeverkų grožis wub.gif thumbup.gif vaikai net nežinojo į kurią pusę žiūrėti biggrin.gif

QUOTE(vega2 @ 2012 01 01, 12:44)
Nusipirkom kai vaikas buvo ketveriu. Tai jis ji tase kaip skudurine lele, uzdarydavo spintelese, net i stalciu kisdavo, arba paimdavo uz vienos letenos ir tempdavo... Aisku, jam buvo labai smagu, bet suniuko, tai gaila...

bijau, kad pas mus irgi panašiai būtų...
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2012 01 01, 12:55)
na mūsų didelis šuo VS laika, bet jei taip ir toliau aš bijau, kad vaikas nenukentėtų  unsure.gif

ir apie tai aš pagalvoju...nu nežinia kada gali šuniui trūkti kantrybė...tikrai būtų neramu ir dėl vaiko...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 01 sausio 2012 - 13:07
sveikos su Naujaisiais visas mamytes ir vaikucius wink_3.gif mazius naujuju nesulauke,nes vakar mes dirbome,mazius buvo su seneliais,pietu aisku nemiegojo,tai luzo kone akimirksniu visas piktas kaip seskiukas apie 23.00val ohmy.gif

maniskis be galo megsta gyvunus,as ir pati svajoju apie suniuka,bet butas nuomojamas tai nedrisciau net prasyti seimininku unsure.gif
as tai nezinau kodel maniskis toks piktas pasidare kai buna namuose unsure.gif tomis dienomis kai eina i darzeli,na ryte siek tiek pasigraudina,diena gerai isbuna,kai ateinu pasiimt krykstauja,pareina geros nuotaikos,zaidziam bunam namie.kai tik laisvadienis,ar ligu metu kai buna namie pastoviai neitinka jam niekas,zyzia,pas mus keli zodeliai yra,ir is ju vaiko megiamiausias yra NE doh.gif ko bepaklausi,bepaprasysi,NE ir NE..jau siandien pati neistveriau,nezinau ar jis ka suvoke,sedejo akis nuleides bet isliejau gara,kad yra daugybe vaiku neturinciu nei puses to ka turi ir gauna jis,bet jie laimingi o tu amzinai viskuo nepatenkintas ir nezinia ko nori verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 01, 14:02)
O katinas kaip?  rolleyes.gif

Su Naujaisiais Metais!!!

iš pradžių buvo sunku, kašak3as tik "antru" aukštu po namus vaikščiojo, dabar jau nieko, nedraugauja, bet ir neisterikuoja lotuliukas.gif o šiandien net siurprizą pateikė, atsikeliam ogi mūsų augintiniai ant vienos sofkutės miega lotuliukas.gif vienas vienam gale, kitas kitam (kaip susipykę meilužiai lotuliukas.gif )
QUOTE(Scintilla @ 2012 01 01, 14:12)
Su naujaisiais  ir apie tai aš pagalvoju...nu nežinia kada gali šuniui trūkti kantrybė...tikrai būtų neramu ir dėl vaiko...

tai va aš ir svarstau kiek kantrus tas šuo bus, šiaip jau nepiktas, kai kaulą ėda gali ramiai iš kito galo įsikast į tą kaulą, bet šuo yra šuo...
QUOTE(laguna11 @ 2012 01 01, 14:54)
sveikos su Naujaisiais visas  mamytes ir vaikucius wink_3.gif mazius naujuju nesulauke,nes vakar mes dirbome,mazius buvo su seneliais,pietu aisku nemiegojo,tai luzo kone akimirksniu visas piktas kaip seskiukas apie 23.00val ohmy.gif

maniskis be galo megsta gyvunus,as ir pati svajoju apie suniuka,bet butas nuomojamas tai nedrisciau net prasyti seimininku unsure.gif
as tai nezinau kodel maniskis toks piktas pasidare kai buna namuose unsure.gif  tomis dienomis kai eina i darzeli,na ryte siek tiek pasigraudina,diena gerai isbuna,kai ateinu pasiimt krykstauja,pareina geros nuotaikos,zaidziam bunam namie.kai tik laisvadienis,ar ligu metu kai buna namie pastoviai neitinka jam niekas,zyzia,pas mus keli zodeliai yra,ir is ju vaiko megiamiausias yra NE doh.gif  ko bepaklausi,bepaprasysi,NE ir NE..jau siandien pati neistveriau,nezinau ar jis ka suvoke,sedejo akis nuleides bet isliejau gara,kad yra daugybe vaiku neturinciu nei puses to ka turi ir gauna jis,bet jie laimingi o tu amzinai viskuo nepatenkintas ir nezinia ko nori verysad.gif  verysad.gif

turės peno pamastymam, ir man būna tokių nutrūkimų, į blogą dar neišėjo irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 01 sausio 2012 - 14:17
Laba.
Jokūbas su katinu sutaria puikiai. bet sakyč, tai labiau nuo katino priklauso hihihi.gif
Atsakyti
O as uzsiimu sadomazochimu-vel ziuriu youtube i suaugusius autistukus... verysad.gif

Idomu, kur musu didesniu vaikuciu mamytes prapuole, Pareis, Linabalt ir kitos, kaip joms sekasi.... g.gif

Vis kartais iskyla dar klausimas KODEL?

Ypac pastaruoju metu. Vakar buvom zaidimu aiksteleje, na kaip sunku matyti, kad maniskis sitaip skiriasi nuo kitu. Nors palyginus graziai elgesi, nesauke, nebuvo isteriju, buvo gana dziugus, bet vistiek...Aplinka jam tarsi neegzistavo-vaikai, suauge..

verysad.gif
Atsakyti