Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 16:16)
nu Milda garsam irgi labai jautri - nors dabar dziaugiuos, kad jau neber panikos namie - kai gatveje pravaziuoja kokia greituke ar gaistrine, policija ar kas nors grezia, ar zole pjauna (nors gyvenam 5 aukste, ir gatve gana toli, ji zviegdavo iki pamelynavimo). Dabar atlekia tik susinervinus, klausia kas cia, kodel, pasako kad jai nepatinka, kad skauda ausis, kaip ir darzely jei koks vaikas verke - sako man skaudejo ausi, arba namie jei ateina su leliukais ir tie isdrysta verkt - ji tik saukia tada kad jai ausi skauda, bet taip nebepanikuoja, nors jei gatveje sutinkam su sirenom masinu - ji vistiek lipa i mane  rekdama. Siuo metu labai bijo tu bambioskiu kurios girdisi is kiemo, va kaip bus per Naujameti - nzn net, pernai sedejom vonioje pasislepe ir ji klyke unsure.gif , nors kur vienas koks fejerverkas - dar bando dirbtinai grozetis cool.gif

Jokūbas sirenų nebijo, čia kaifas jam. Bambiošėm šaudant krūpteli, bet tik tiek kai namie. Kai lauke šaudėm gražius fejerverkus tai ašaros upokšniais, būt įmanęs būt į mane sulipęs.
O šiaipirgi nepatinka visi burzgalai, džipai, garsi muzika, grojantys, užiantys žaislai...
Atsakyti
nu mums va leles kur verkia netinka, muzika patinka (jei ne per garsi), burzgalai ankciau irgi netiko (motociklai visokie, siurbliai) - bet dabar jei ne arti - nieko baisaus, tik pasitikslina kad cia taip reikia - isaugo matyt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:50)
o ka jis veikia ant to stalo?
as sakydavau kad gali nugriut - esu net stumtelejus - kad pajaustu baime tam, nesauguma ir suprastu, kodel negalima, o ne tai kad imt ir aklai neleist - gi jis nesupranta kodel negalima g.gif
ir zvake leidau paliest, pasakiau kad ui kaip karsta, paliete, nudege biski - po to pakako pasakyt kad ui kaip karsta bus - ir daugiau nieko nereik rolleyes.gif

Uzsiima destruktyvia veikla- viska griauna, meta zemyn ka ten randa ir tt. Jis yra hipojautrus garsams, megsta ivairaus pobudzio garsus, triuksma ir pan, tarkim dievina kai saukstelis nukrenta ant plyteliu virtuveje, tas garsas jam labai labai, tai ir stengiasi nuolat ji sukelt. Nebent ant stalo buna tuscia, tada sakau ko ten lipt, jei tuscia, tai jis butinai turi uzsilipt,kad patikrint... doh.gif
Maniskiui irgi labai budinga tas "na ir kas". Jam retai kada suveikia tie leidimai pabandyti, kad pajustu ka tai reiskia...Nors va su ta pacia kava taip, zvyge, kad duociau, leidau paciupinet karsta puodeli, truputi nudege matyt, daugiau nebelindo. Bet paprastai taip retai kada buna...
Atsakyti
Jokūbui irgi kai kurie veiksmai, garsai atrodo juokingi. bet po kurio laiko pabosta.
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 14:36)
as is Panevezio rolleyes.gif
nzn kaip Siauliuos situacija, bet nevisad reik tiket kitu kalbomis, o eit ir tikrint kaip ten ta situacija realiai unsure.gif
tai mokamos algos, man ja moka darzelis, kuriame dirbu - bet as negaliu priimt vaiku nuo gatves (o padeku niekad neimu, net pagalvot bijau, mano nuomone tevai, jas mokantys, tikis didesniu rezultatu, kurie nevisad nuo manes priklauso, o ir nesa jus sunkiausiu vaiku atvejais...)
mes matyt ne iki galo susikalbejom, as maniau jus vesit vaika privaciai, tad ir nesupratau, kaip dirbanti privaciai, gali neimt atlygio rolleyes.gif

Nezinau kaip ten yra, tik va sakau, ka girdejau. aisku, negali girti, kol neisbandai pats.
Smagu girdeti, kad yra tokiu gydytoju, kurios neima padeku smile.gif
Atsakyti
imeciau sesutes foto i albuma, gal kam bus smalsu,kaip augam..
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 18:09)
imeciau sesutes foto i albuma, gal kam bus smalsu,kaip augam..

žinoma smalsu smile.gif
Atsakyti
Šiandien vos ne pusę dienos prapliurpiau su drauge, turinčia autistuką, iš UK, kuri svečiavosi pas mane. Įkvėpė mane ji ABA terapijai. Gal jau pasiryžti? g.gif Žinoma, kaina doh.gif Bet neįgalumo pinigėlius taupom po truputį, tai gal nors kokiai pusei metų būtų galima rizikuoti g.gif Bet tik tai programai, kur 10 val per savaitę. Bet kažin ar pakaktų tiek valandų unsure.gif Plius nesu nedirbanti mama, kurios visas laikas tik mano ir vaiko unsure.gif
Sausio mėnesį nebeturime papildomų užsiėmimų (muzikos), tai ir mąstau, kuo vaiką papildomai užimti. Nes taip skauda širdį, kad paskutiniu metu esu paleidusi viską savai eigai. Reiktų pas logopedą, bet va neapsisprendžiu kur. Bandysiu į daržą vėl nueiti, kad konkrečiai man išklotų, kaip su juo dirba. Pas mus irgi tarpusšventyje darželyje balaganas doh.gif Vaikų grupėje 3-4, tai specams tipo irgi dirbti nereikia. Jau nekalbu apie tai, kad ketvirtadienį vaikai buvo tik su auklyte. Auklėtojos nė vienos cool.gif Tai šiandien nė nevedžiau. Močiutė anūku pasidžiaugė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 30 gruodžio 2011 - 22:12
Gal yra norinčių ir galinčių auginti šuniuką? Žinau, kas turiu labai gražių labradoriukų ir atiduoda už simbolinę kainą.
Skaičiau vieną knygą apie autistą berniuką, kaip labradoras jam labai labai padėjo. Jei tik turėtume sąlygas ir daugiau ryžto - labai norėtume šuniuko wub.gif Bet bute toks didelis šuo man niekaip nepriimtinas schmoll.gif
Jonukas pamatė foto ir sako: "susiukai" wub.gif Bet šiaip jis nelabai mėgsta šunis, netgi šalinasi nuo mažų unsure.gif
Atsakyti
mes irgi (greiciau as) galvojam apie suniuka, bet cia kada nors, kai sesko nebeliks, tik as svaigstu apie maziuka, maziuka jorkiuka, siaip kokerspanieliaus noreciau - bet kol kas musu butui jis per didelis, kai vaikai isvazines - tada gal, ant senatves blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 15:13)
verysad.gif  verysad.gif
Maniskio naujas saves raminimo ir pykcio israiskos budas- sau musti per galvyte... verysad.gif  verysad.gif Kaip su tuo kovot.... verysad.gif

Maniškio toks raminimo būdas buvo labai trumpai, kai papuolė į lopšelį. Greitai nuėjau pas neurologę, tai ji pasakė, kad kai jis pradės kalbėti tai baigsis. Tuo metu mums buvo 2 metai ir mes nežinojome, kad esame AS, įtarėme Hiperaktyvumą. Neurologės žodžiai išsipildė, pradėjus kalbėti, jis tikrai baigė save "skriausti". Bet tai tik mano vaiko atveju. Tikuosi Jūsų mažiui ir viskas susitvarkys. Tos vilties ir linkiu Naujaisiais metais.
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2011 12 31, 11:30)
Maniškio toks raminimo būdas buvo labai trumpai, kai papuolė į lopšelį. Greitai nuėjau pas neurologę, tai ji pasakė, kad kai jis pradės kalbėti tai baigsis. Tuo metu mums buvo 2 metai ir mes nežinojome, kad esame AS, įtarėme Hiperaktyvumą. Neurologės žodžiai išsipildė, pradėjus kalbėti, jis tikrai baigė save "skriausti". Bet tai tik mano vaiko atveju. Tikuosi Jūsų mažiui ir viskas susitvarkys. Tos vilties ir linkiu Naujaisiais metais.

O kada jus pradejot kalbeti? Na, maniskis ne AS, manau, nes jei jis toks butu, galbut jau turetume kalbos uzuomazgas bent..
Atsakyti