Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 14:13)
verysad.gif  verysad.gif
Maniskio naujas saves raminimo ir pykcio israiskos budas- sau musti per galvyte... verysad.gif  verysad.gif Kaip su tuo kovot.... verysad.gif

o negali būti, kad šitaip stipriai glosto?
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 30, 14:23)
o negali būti, kad šitaip stipriai glosto?

verysad.gif verysad.gif neeee....
As aiskiai manau, kad maniskiui aplamai budinga agresija ir saviagresija. verysad.gif verysad.gif Ir tai yra pirmosios to apraiskos...Ka as darau...Bandau taikyt vienos forumietes pasiulyta metoda pagal Son-rise programa-kai jis tranko, trankau ir as su juo kartu sau. verysad.gif Turiu pasakyt,kad sitas metodas man suveike kitais savistimuliaciju atvejais-kai jis sukdavosi aplink save-ir as sukdavausi su juo, tada jis imdavo is manes juoktis ir nustodavo suktis. Taip tas sukimasis dingo... Bet dabar dauzyt sau per galva-nu nezinau....

Jis suvokia, kad tai nera gerai. As jam aiskinu, kad taip nereikia daryt, geriau daryk galvytei caca ir tt, tada jis sako - caca- pasiglosto pats save.. doh.gif Na lyg ir nurimsta... Bet jei uzeina koks piktumas, tarsi uzsimirsta ir vel...Kazkur jau dvi savaites sitaip pas mus... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 14:32)
Jis suvokia, kad tai nera gerai. As jam aiskinu, kad taip nereikia daryt, geriau daryk galvytei caca ir tt, tada jis sako - caca- pasiglosto pats save.. doh.gif Na lyg ir nurimsta... Bet jei uzeina koks piktumas, tarsi uzsimirsta ir vel...Kazkur jau dvi savaites sitaip pas mus... verysad.gif

As bandydavau nukreipt jos mintis kitur. Ji pas mus kisdavos ranka i burna, kol apsivemdavo, neaiskinau nieko - bijojau kad pasigaus ideja, jog man tai nepatinka ir tokiu budu gali pradet manipuliuot manim unsure.gif
Bandydavau tiesiog nekreipt demesio - tegu daro tai ir pati supranta savo kailiu kad nemalonu but apsivemusiai unsure.gif , bet jei yra galimybe - ir pries pradedant jau numatau kuo baigsis - nukreipdavau jos mintis kitur kur g.gif
sunku patart ka. o kodel jis pyksta? del ko susierzina? isvengt to neina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 14:50)
As bandydavau nukreipt jos mintis kitur. Ji pas mus kisdavos ranka i burna, kol apsivemdavo, neaiskinau nieko - bijojau kad pasigaus ideja, jog man tai nepatinka ir tokiu budu gali pradet manipuliuot manim unsure.gif
Bandydavau tiesiog nekreipt demesio - tegu daro tai ir pati supranta savo kailiu kad nemalonu but apsivemusiai unsure.gif , bet jei yra galimybe - ir pries pradedant jau numatau kuo baigsis - nukreipdavau jos mintis kitur kur g.gif
sunku patart ka. o kodel jis pyksta? del ko susierzina? isvengt to neina unsure.gif

maniskis susierzina ir supyksta daugybe kartu dienoj... Dazniausiai kai nedarau to, ko jis reikalauja- t.y neleidziu metyt maisto ant grindu, neduodu gert kavos (kai pamato,kad geriu, lupa puodeli is ranku, rekia, stengiuosi gert slapta, nu bet kartais neina), neleidziu lipt ant staliuko ir dar daugybe kitu dalyku, kurie yra nesaugu arba kuriems jis per mazas ir tt. Jis net va pyksta ant katino,kai tas tiesiog bando est is savo indelio-maniskis atbega ir veja ji-neleidzia ramiai paest. Nu toks piktukas... unsure.gif

Taip, mintis ir as nukreipineju, bet dar to samoningumo pas ji mazoka, o uzsispyres be proto, jei jau ka sumaste-viskas-butinai reikia ir taskas. Nera paprasta...

Sakau, tikrai yra svarbu vaiko emocinis intelektas, ne tik protiniai gabumai, kaip, kad sake viena mama ir as jai pritariu siuo klausimu. Man kartais atrodo, jau geriau maziau tu protiniu pasizymejimu, bet kad tik tas vaikas geresnis, ramesnis butu...Geresni, svelnesni, kad ir keistuoli ir zmones labiau priima, o va piktuka, kad ir gana gudra palyginus- jua sunkiau...
Atsakyti
Maniškis tai pradėjo pirštus į burną kišt. Ištraukia ale greit užsimiršta ir vėl pirštai burnoj doh.gif

LisJa, o jei kakavą pavadintum vaiko kava netiktų? Mes kavutę irgi kartu geriam, tik aš 3in1, o Jokūbas kakavą arba arbatą. Jam bi tik šiltas gėrimas tada būtų.
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2011 12 30, 15:39)
neleidziu metyt maisto ant grindu, neduodu gert kavos (kai pamato,kad geriu, lupa puodeli is ranku, rekia, stengiuosi gert slapta, nu bet kartais neina), neleidziu lipt ant staliuko ir dar daugybe kitu dalyku, kurie yra nesaugu arba kuriems jis per mazas ir tt. Jis net va pyksta ant katino,kai tas tiesiog bando est is savo indelio-maniskis atbega ir veja ji-neleidzia ramiai paest. Nu toks piktukas... unsure.gif

o jei jis ta maista numetys - o paskui paciam draugiskai pasiulyt tvarkyt - gal pykcio nebutu tiek?
o kavos tu jam duok gert is jo puoduko (tik ten ne kava, o tarkim arbatele) - pasidarai sau ir jam is tokio pat puoduko - gi gal smagu visai butu rolleyes.gif
o ka jis daro uzlipes ant staliuko? gal jei karta leistum - daugiau lipt nerupetu - gi ant jo visai but neidomu schmoll.gif
aisku man gera kalbet - kai auginau abu vaikus po viena, kai jau du - prisiderint sunku, bet gal imanoma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:43)
o ka jis daro uzlipes ant staliuko? gal jei karta leistum - daugiau lipt nerupetu - gi ant jo visai but neidomu schmoll.gif
aisku man gera kalbet - kai auginau abu vaikus po viena, kai jau du - prisiderint sunku, bet gal imanoma unsure.gif

O jei pasirodys įdomu? Paskui bus bėda, kad va- leidai, o dabar jau ne. Nes maniškiui ant stalo visai įdomu buvo. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 30, 15:45)
O jei pasirodys įdomu? Paskui bus bėda, kad va- leidai, o dabar jau ne. Nes maniškiui ant stalo visai įdomu buvo. doh.gif

o ka jis veikia ant to stalo?
as sakydavau kad gali nugriut - esu net stumtelejus - kad pajaustu baime tam, nesauguma ir suprastu, kodel negalima, o ne tai kad imt ir aklai neleist - gi jis nesupranta kodel negalima g.gif
ir zvake leidau paliest, pasakiau kad ui kaip karsta, paliete, nudege biski - po to pakako pasakyt kad ui kaip karsta bus - ir daugiau nieko nereik rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:50)
o ka jis veikia ant to stalo?
as sakydavau kad gali nugriut - esu net stumtelejus - kad pajaustu baime tam, nesauguma ir suprastu, kodel negalima, o ne tai kad imt ir aklai neleist - gi jis nesupranta kodel negalima g.gif
ir zvake leidau paliest, pasakiau kad ui kaip karsta, paliete, nudege biski - po to pakako pasakyt kad ui kaip karsta bus - ir daugiau nieko nereik rolleyes.gif

o maniškiui tai negalioja. nukrito, sudaužė, karšta, šalta, užsigavo....pamiršo ir vėl iš naujo.

ką veikė ant stalo? viską doh.gif dainavo, sėdėjo (buvo jo saugioji zona kai siurblį įjungdavau), žaizdavo, nuo jo ant lovos šokinėdavo, ant krašto atsisėdęs žvejodavo ir t.t. karts ir dabar dar užsilipa, bet stalas mūsų su stiklu tai man jau akys pamačisu iš akiduobių lipa doh.gif
Atsakyti
nu taip, ko gero jie skirtingi, as kai pasakydavau kad bus bum nuo to stalo, uzlipus stumteldavau, kad issigastu ir sakydavau va matai kaip bus bum - nu jin baile pas mus, bliaudavo ilgai del to bum, paskui dar daug kartu eidama pro sali sakydavo rodydama, "bum" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2011 12 30, 15:57)
nu taip, ko gero jie skirtingi, as kai pasakydavau kad bus bum nuo to stalo, uzlipus stumteldavau, kad issigastu ir sakydavau va matai kaip bus bum - nu jin baile pas mus, bliaudavo ilgai del to bum, paskui dar daug kartu eidama pro sali sakydavo rodydama, "bum" lotuliukas.gif

Nu va, o maniškis turi kitas baimes. pvz. garsam apskirtai dideliam garsui. nors MB tai sako, kad jo klausa kaip mamos lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2011 12 30, 15:59)
Nu va, o maniškis turi kitas baimes. pvz. garsam apskirtai dideliam garsui. nors MB tai sako, kad jo klausa kaip mamos  lotuliukas.gif

nu Milda garsam irgi labai jautri - nors dabar dziaugiuos, kad jau neber panikos namie - kai gatveje pravaziuoja kokia greituke ar gaistrine, policija ar kas nors grezia, ar zole pjauna (nors gyvenam 5 aukste, ir gatve gana toli, ji zviegdavo iki pamelynavimo). Dabar atlekia tik susinervinus, klausia kas cia, kodel, pasako kad jai nepatinka, kad skauda ausis, kaip ir darzely jei koks vaikas verke - sako man skaudejo ausi, arba namie jei ateina su leliukais ir tie isdrysta verkt - ji tik saukia tada kad jai ausi skauda, bet taip nebepanikuoja, nors jei gatveje sutinkam su sirenom masinu - ji vistiek lipa i mane rekdama. Siuo metu labai bijo tu bambioskiu kurios girdisi is kiemo, va kaip bus per Naujameti - nzn net, pernai sedejom vonioje pasislepe ir ji klyke unsure.gif , nors kur vienas koks fejerverkas - dar bando dirbtinai grozetis cool.gif
Atsakyti