Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

O aš per isterijas nieko nedarau...na bet tos isterijos pas mus dar ne to lygio kaip suprantu...tik eiliniai ožiai, kurie ir pas paprastus vaikus būna...leidžiu jam išsiverkti, nes ant rankų tada ir pats nenori, o kai matau, kad jau rimsta, paklausiu, ar nori pas mane...jei tiesia rankas, pasisodinu ant kelių ir pasikalbam abu...tiksliau pakalbu aš biggrin.gif pasakau, kad suprantu, ko jis pyksta ir paaiškinu, kodėl turi būti taip, o ne kitaip (kaip jis norėtų)...

šiandieninis mano vaiko dialogas su sese:
- sese junk mašei! (žaidimą su mašinėlėm mobiliam tel.)
-gerai...o gal nori su laivais?
-nonoje muimui (laivų), junk mašei!
jau susikalba vaikai wub.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 26, 22:31)
net apsivemia unsure.gif 

na tas vėmimas būna refleksiškai...mano dukrai taip būdavo mažytei...kai supykdavo arba jei kas ją nuskriausdavo, verkadavo iki vėmimo...gydytoja sakė, kad jei nuo to neatpras laiku, tai gali tęstis ir užaugus...tiesiog jau bus toks refleksas...na bet išaugo ji tą dalyką, tik stengdavomės išvengti didelių stresų ir kuo greičiau numašinti isterijas...o jei vis tiek taip nutikdavo, stengdavomės neparodyti, kad tai mus jaudina ir kad taip gali mus "šokdinti".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 26 sausio 2012 - 22:44
Neturiu jėgų ir noro rašyt.
Laguna, mes šian po tokio paties panikos priepuolio. Riksmas, ašaros, agresija...
Fizines ir emocines visas jėgas atidaviau.

Labanakt.
Atsakyti
Autistams panikos priepuolius padeda numašinti stiprus apsikabinimas. Taip šiek tiek suspaudžiami šonkauliai, sumažėja plaučių tūris, sulėtėja širdies darbas, dirbtinai nuraminama. Priepuolis apmalšta. Dėl to rekomenduojami "sunkūs" drabužėliai, antklodės ir t.t.
Toks būdas padeda ne tik autistams. Tiesiog prie panikos. NT gali kontroliuoti savo fiziologiją ir pats dirbtinai sulėtindamas kvėpavimą. To mokoma per autogenines treniruotes arba protingose knygose.

Ech, baigėsi Kalėdos...
Mano T susirgo. O taip puikiai laikėsi.
Sėkmės visoms ir visiems 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas.

Pou,panašiai Jokūbą ir laikiau, tik nugara į save. Paskui atsiguliau, kojos kaip medinės doh.gif Mažiukas irgi prastai miegojo blaškėsi, dejavo. Nu visgi išsiderinęs visas užmigo.

Ryte ištraukiau naujas kojines, padėjau Jokūbui, o vaikas į ašaras. Nenoriu šitų, nesiausiu, kur mano kojinės su meškučiais lotuliukas.gif
Nugi paskui žiūriu ant tų kojinių nedidelis robotukas, o robotų Jokūbas bijo doh.gif

Kaip ir kurmiarausių, skruzdėlynų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 27 sausio 2012 - 08:23
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 26, 22:31)
bet po to buna labai ramus, draugiski ir gerai nusiteike, nes saugus (mama salia ir GALI ji sutramdyt, vadinas GALI ir apsaugot) - bent jau taip interpretavo medikai, psichologai ar kazkas (ne lietuviska medziaga)

visai tikėtina kad taip ir yra g.gif

mums 3,5-4 m laikotarpyje yra buvęs toks "juodas" paisterikavimų periodas - tai esame bandę "pertraukėlės" metodiką, t.y. uždarymą kambaryje 4 min (minučių tiek, kiek metų), viena draugė psichologė rekomendavo; bet nu ką aš žinau - rėkdavo, klykdavo, visos knygas, žaislus išmėtydavo iš savo spintos, yra net du kartus savo kėdutę ir staliuką sulaužęs doh.gif aišku, po to jau lyg ir nusiraminęs būdavo, bet pajaučiau, kad per daug drastiškas metodas unsure.gif

QUOTE(Scintilla @ 2012 01 26, 22:43)
šiandieninis mano vaiko dialogas su sese:
- sese junk mašei! (žaidimą su mašinėlėm mobiliam tel.)
-gerai...o gal nori su laivais?
-nonoje muimui (laivų), junk mašei!
jau susikalba vaikai  wub.gif thumbup.gif

wub.gif thumbup.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 26, 22:47)
Laguna, mes šian po tokio paties panikos priepuolio. Riksmas, ašaros, agresija...

Labanakt.

Laikykitės 4u.gif console.gif

QUOTE(Pou @ 2012 01 26, 23:07)
Ech, baigėsi Kalėdos...
Mano T susirgo. O taip puikiai laikėsi.
Sėkmės visoms ir visiems  4u.gif

4u.gif console.gif
Mes dar laikomės unsure.gif Bet mūsų močiutė/mano mama infekciniam skyriuje guli verysad.gif Siaubinga angina, nosiaryklės/liežuvio šaknies edema, nieko nuryti negali, nustatė kažkokią bakteriją (tik dar nežinau kokią, blyn jaučiu koks auksinis stafilokokas dar bus, to mums betrūko doh.gif ), c reaktyvinis baltymas žiauriai padidėjęs, laimei temperatūra jau krenta, leidžia antibiotikus, o buvo 39'C. Vienžo unsure.gif Gal mes nesusirgsime, nors brolio žmona irgi panašiai serga, o savaitgalį visi buvome susitikę senelio/tėvuko gimtadienyje unsure.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 27, 08:04)
Ryte ištraukiau naujas kojines, padėjau Jokūbui, o vaikas į ašaras. Nenoriu šitų, nesiausiu, kur mano kojinės su meškučiais  lotuliukas.gif 
Nugi paskui žiūriu ant tų kojinių nedidelis robotukas, o robotų Jokūbas bijo  doh.gif

Mhm, J irgi turi dažną neigimą naujiems daiktams, bet šįryt ištaukiau naujas kojines su mašinytėmis, šviesoforais ir kitais bla bla bla, tai jau baisiai patenkintas buvo lotuliukas.gif

Papildyta:
P.S. Viskas, jungiu SM ir skypą lauk, čia vadinasi laisva diena skirta mokslui doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 01 26, 20:35)
Tuomet laikykis, mažutuka  4u.gif
Lagūna, jūs galite prašyti, kad siųstų, nes kartą per metus tikrai priklauso su raidos sutrikimais.

4u.gif aciu..as bijau jau ir vaziuoti i VRC jei ir ten taip bus pati i ligonine atsigulsiu..

QUOTE(ashara @ 2012 01 26, 20:37)
ojej,vadinasi jusu vaikutis gan geras,jei jam suvaldyt jums kartais pakanka tik pikto  zvilgsnio...tokiu klykimu,kuriuos cia apraset,pas mus buna kasdien ir netgi po keliskart ir tada jau niekas nepadeda. Laikykis mamuk, vistiek kaip nors.Tai yra tavo vaikelis ir tu viska del jo pakelsi.

siaip jis anksciau buvo labai ramus vaikas,su maziuku isvis galedavom po 4 valandas vezimely isisodinus vaikstineti,dabar siaip jei mazi oziukai paziuri piktai ir nuleidzia akis arba pats uzsidaro duris ir vaizduoja koks piktas,dar koki AAACH uzrekia,bet tik ne taip kaip vakar tokiu cirku bijot pradejau..

QUOTE(Kriiste @ 2012 01 26, 20:42)
Laguna, o jums koks tramdymas vaiko negelbetu? ta prasme paimt ji stipriai i rankas, veidu nuo saves (kad neikastu), suimt rankas stipriai, kojas tarp savo koju ir laikyt kad neisdraskytu, jis priesinsis, net labai, klyks, bet nekreipt demesio - tik laikyt, gali kazka dainuot (jei sugebesi) - pamazu ims rimt, kol nurims, bet nepaleist, kol neuzmegsi normalaus kontakto. Tai gali trukt net valanda (pirma karta) - paskui mazes. Tik jei nesi garantuota kad islaikysi ir istversi - nesiimk to schmoll.gif . Jam ko gero uzeina laaabai didelis pyktis, siutas, o issirekes - jis issikrauna - juk koliotis nesugeba unsure.gif , karta pajuto kad gelbeja - ir pakartojo, tuolab mato tavo pasimetima rolleyes.gif
dar tokiu psichoziu metu rekomenduoja perliet saltu vandeniu - kad atsitoketu, o dirzas aisku kad negelbes - tik dar didesni isiuti sukels, nes klykiant raumenys itempti - skausmo nejaucia unsure.gif

as bandziau lovytej ji gulinti po kaldryte susukta laikyti bet jis taip klykia kad paleidau,man turbut kaimynai policija kada iskvies galvos ka darau tam vaikui,ir demesio nekreipt nebemoku,nes pradejo viska metyti,trankyti..suprantu kad koliotis jis nemoka,neiseina jam pasakyti viso pykcio zodziais..su vandeniu perliet neesu bandziusi,nors jei dar tai pasikartos reikes matyt.jis be galo pedantiskas tai jei puls persirengineti gal pamirs ta spiegima g.gif

QUOTE(Scintilla @ 2012 01 26, 21:02)

vyrams supratingumo ir kantrybes tikrai truksta unsure.gif as jam sakau ziurek ziurek ka vaikas jau dabar isdarineja,savo isteriska atvaizda matai tongue.gif siryt jis man sako cia toks amzius vaiko,reikia nekreipt demesio,sakau tai ko pats puoli i panika,kai vaikas rekia? doh.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 26, 23:47)

Labanakt.

Laikykites....
nesuprantu,kaip tas isteriskas nenuraminamas oziukas ir tas mielas norintis pries miegeli pasimyluoti berniukas gali buti tas pats vaikas blink.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 01 27, 12:26)
as bandziau lovytej ji gulinti po kaldryte susukta laikyti bet jis taip klykia kad paleidau,man turbut kaimynai policija kada iskvies galvos ka darau tam vaikui,ir demesio nekreipt nebemoku,nes pradejo viska metyti,trankyti..suprantu kad koliotis jis nemoka,neiseina jam pasakyti viso pykcio zodziais..su vandeniu perliet neesu bandziusi,nors jei dar tai pasikartos reikes matyt.jis be galo pedantiskas tai jei puls persirengineti gal pamirs ta spiegima g.gif

jus nekreipkit demesio i tai, ka kaimynai pamanys - ne ju reikalas schmoll.gif , iskvies policija - paaiskinsit, kad uzejo vaikui isterija - ir tvarkotes kaip reikia cool.gif O va kad paliedot klykianti - negerai, nes kita kart klyks ilgiau - tikesis vel but paleistas - sioje situacijoje jis jus nugalejo, pasieke virsu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 01 27, 12:26)
Laikykites....
nesuprantu,kaip tas isteriskas nenuraminamas oziukas ir tas mielas norintis pries miegeli pasimyluoti berniukas gali buti tas pats vaikas blink.gif  smile.gif

ir aš nesuprantu.
MB paskui tyliai klausė, ar jau ieškot egzorcisto hihihi.gif

To šalto vandens pylimas man tai cool.gif
pabandytų man kas vandens į veidą šliukštelt, kai esu įsiutus, nu tai padėk D. tam žmogui tada. cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 27 sausio 2012 - 12:53
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 27, 12:47)
To šalto vandens pylimas man tai  cool.gif
pabandytų man kas vandens į veidą šliukštelt, kai esu įsiutus, nu  tai padėk D. tam žmogui tada.  cool.gif  [/i]

tai ne kai isiutus - o kai uzpsichavus lotuliukas.gif
o jei per uzpakali suduotu? - neduotum atgal g.gif

pyktis ir isterija - skirias, kai vaikas pyksta, zyzia, jis dazniausiai zino ko nori, o va kai uzeina tie paklykimai (daznai nei is sio nei is to, juk kitakart nuo tokios nesekmes neuzeina) - tai vaikas ale issikraut nori - tada vanduo gali suveikt sukeldamas soka, nesusivokima kas nutiko ir grazins mastyma - ka toliau daryt, gal ir verks, bet nebe klyks unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kriiste: 27 sausio 2012 - 13:07
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 27, 13:05)
tai ne kai isiutus - o kai uzpsichavus lotuliukas.gif
o jei per uzpakali suduotu? - neduotum atgal g.gif

duočiau laugh.gif

Todėl mano vaikas ir nėra gavęs lupt.

O kas dėl vakar, tai laikiau iš visų jėgų ir dainavau, švelniai, surinkusi paskutinius kantrybės lašus. kad nepajaustų mano susierzinimo ir silpnumo užpuolusio.

Vyras atėjo žiūrėt kas dedasi, tai liepiau nekalbint vaiko, neburbėt, nekomentuot, nevadovaut blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 27, 13:09)
duočiau laugh.gif

Todėl mano vaikas ir nėra gavęs lupt.

O kas dėl vakar, tai laikiau iš visų jėgų ir dainavau, švelniai, surinkusi paskutinius kantrybės lašus. kad nepajaustų mano susierzinimo ir silpnumo užpuolusio.

Vyras atėjo žiūrėt kas dedasi, tai liepiau nekalbint vaiko, neburbėt, nekomentuot, nevadovaut  blush2.gif 

ir teisingai - nes visi komentavimai tik dar labiau pila zibala i ugni - jei kritikuos tavo elgesi - vaika vadinas ir jo elgesi parems, jei bas vaika - dar kaitins jo susierzinima unsure.gif , as irgi laikydavau gleby ir supdavau (dainavimo maniske nepernesdavo, tad negalejo to, nebent kai geros ji nuotaikos)
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 27, 13:42)
jus nekreipkit demesio i tai, ka kaimynai pamanys - ne ju reikalas schmoll.gif , iskvies policija - paaiskinsit, kad uzejo vaikui isterija - ir tvarkotes kaip reikia cool.gif O va kad paliedot klykianti - negerai, nes kita kart klyks ilgiau - tikesis vel but paleistas - sioje situacijoje jis jus nugalejo, pasieke virsu unsure.gif

zinau kad negerai,tik kai atsiranda pas ji kokia nauja blogybe man toks sokas buna kad pasimetu ziauriai..dekoju dievui kad tai buvo vakar,ir tikiuosi kad siandien nepasikartos tokie cirkai parejus is darzelio,nes siandien penkta einame i draugo 1-aji gimtadieni blynineje ax.gif zinau kad reikia eiti,reikia vesti ji i sventes,nors prisipazinsiu nelabai noriu eiti blush2.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 27, 13:47)
ir aš nesuprantu.
MB paskui  tyliai klausė, ar jau ieškot egzorcisto  hihihi.gif

To šalto vandens pylimas man tai  cool.gif
pabandytų man kas vandens į veidą šliukštelt, kai esu įsiutus, nu  tai padėk D. tam žmogui tada.  cool.gif 

maniskis irgi yra pasakes ne karta,kad vaikas kaip velnio apsestas,gal reikia ji sventint ar ka daryt ax.gif o ypac po vieno karto kai vaikstinejom prie baznycios,vaikas pasidare neramus,o paskui isvis puole i asaras is niekur ir teko skuost namo hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laguna11: 27 sausio 2012 - 13:39