Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(LisJa @ 2012 01 24, 21:02)
Tiesa CP, o ka Jokubas ten jau tokio dare, kad  sitokiu moralu susilauket? Ir ar vis noriu paklaust, bet suprasiu, jei neatsakysi. Kaip tavo vyras? Ar jo poziuris vis dar toks pats?  Kiek supratau ji iskaudino sitos gydytojos zodziai... (Nu o ko neiskaudintu?..)

Jokūbas nesėdėjo, nesiklausė ką aš jam sakau, kelis kartus paspruko iš kabinėto, nesileido liečiamas, kalbinamas. Sunkiai man jį ėjosi nulaikyti. Paskui vyrui liepiau palaukt už durų, nes juokinga kai abu nesusitvarkom su keturmečiu.

Mano vyras vis dar neigia, kad Jokūbas kitoks. O supyko ant manęs, kad vėl vaiką po gydytojus tampau, kai jam nieko nėra. T.y. sloga nuolatinė yra, bet jam čia normalu. Va, gi gydytoja irgi priežasties nerado cool.gif

Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2012 01 24, 21:07)
CP, mes visos randam nuoširdžių. Bet pasitaiko ir kitokių. Ir čia aš pagalvoju apie vaiką. Maniškis supranta ir reaguoja į nekokią nuomonę apie jį. Ir jei yra priežastis, pateisinanti kartais neadekvatų jo elgesį, kodėl kitiems jos nepasakius?

Dėl kaskartinio aiškinimo, taip, sutinku. Bet... Kiekviena liekam prie savo pozicijų. Kai buvo mano T tavo vaiko amžiaus, aš elgiausi panašiai. Per antrąjį regresą ir po jo, mano nervai buvo ant ribos ir bent koks gydytojo panašus "nusipezėjimas" būtų išvedęs mane iš kantrybės. Taip kad apsaugoti save ir gal labiau visuomenę nuo isteriškos savęs, aš permąsčiau visų pirma savo veiksmus.

P.S. fotkių šiandien nekrauna.

Aš gal šian neadekvati g.gif Bet atrodo, kad kažkaip teks susigyvent,be diagnozės kiekviename žingsnyje... nes Jokūbas savo gyvenime sutiks labai daug žmonių. Su vienais tik 5 minutėm, su kitais visam gyvenimui...

Šiai dienai man nereikia nei gailesčio,nei paguodos dėl to, koks mano vaikas yra. Apie tai žino tie, su kuriais bendraujame dažnai. Visi kiti... g.gif Nežinau, žmonės tokie nenuspėjami, kad doh.gif

Gi vakar dar paskambino ir šian į pokalbį dėl darbo kvietė, bet turėjau dėl vizito pas gyd. atsisakyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 24, 21:08)

Jokūbas nesėdėjo, nesiklausė ką aš jam sakau, kelis kartus paspruko iš kabinėto, nesileido liečiamas, kalbinamas. Sunkiai man jį ėjosi nulaikyti. Paskui vyrui liepiau palaukt už durų, nes juokinga kai abu nesusitvarkom su keturmečiu.

Mano vyras vis dar neigia, kad Jokūbas kitoks. O supyko ant manęs, kad vėl vaiką po gydytojus tampau, kai jam nieko nėra. T.y. sloga nuolatinė yra, bet jam čia normalu. Va, gi gydytoja irgi priežasties nerado  cool.gif

Ir tik del to ji ji pavadino "nesveiku"?
Kiaule - dar karta. smile.gif

Del vyro - suprantu. Kagi, manau vistiek zmogus susipras ir apsipras laikui begant. O gal tikrai kaip cia kazkuri minejot-jam tiesiog ramiau negalvot apie tai.

Kokia yra tavo darbine sritis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 24 sausio 2012 - 21:19
QUOTE(LisJa @ 2012 01 24, 21:16)
Ir tik del to ji ji pavadino "nesveiku"?
Kiaule - dar karta. smile.gif

Del vyro - suprantu. Kagi, manau vistiek zmogus susipras ir apsipras laikui begant. O gal tikrai kaip cia kazkuri minejot-jam tiesiog ramiau negalvot apie tai.

Na aš gal suprantu, kad iš šono, vaikas bėgantis iš kabineto atrodo laukinis. nesileidžia man pasisodinamas antkelių, rėkiantis,kai jį bando kalbinti...

Atrodo nebūtų tai pirmas kartas, kada į mane skersai žiūri, Jokūbu piktinasi... bet kažkaip atrodo žmogus dirbantis su vaikais,išsilavinęs... Neturėtų mėtytis savo patarimais , pasibaisėjimais...

Tiesa, liepė šokoladais nemaitint, kad jau ir taip hiperis. lotuliukas.gif

Ai, nenoriu plėstis... bet pasaulis sukasi ne apie MB, o apie Jokūbą. Jam pagalbos labiau reikia, negu šitam suaugusiam vyrui cool.gif Esu pikta šian ant jo cool.gif

Nebūtų Jokūbas grįždamas nusnaudęs, tai jau guldyčiau abu ir pati miegot eičiau doh.gif

Jetau, aš jau tiek laiko nedirbu, kad imčiausi beleko. doh.gif Bet negaliu sau leisti gauti minimumą, ir samdyt auklę. Va, bandau apmažint Jokūbo sirgimus, žiūri į mane kaip į nenormalią doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 24 sausio 2012 - 21:24
CP console.gif Man su J nėra labai daug tekę būti pas gydytojus ne dėl autizmo. Esam buvę pas kardiologę, LOR, ligoninėje vieną kartą gulėjome, na dar 3 metų pas genetiką. Visus kartus sakiau, kad turim problemų (vėluoja kalba, yra autizmo bruožai), taip gal ne iš karto "jis autistas", bet kai jau matydavau, kad situacija su vaiku gali būti nevaldoma ir kad gydytojai nebūtų pasimetę ir pradėtų gūžčioti pečiais, kas gi jam čia darosi.

Pati esu gydytoja. Jau teko susidurti su autiste mergaite. Mačiau, kad tėvai kuklinasi ir nesako diagnozės, o aš pati irgi nespaudžiau jų ir neklausiau tiesiai šviesiai, nes man jos "keistumas" netrukdė. Viską "išklojo" vieną kartą atvedusi ją močiutė - ir gerai, dabar man aiškiau, kaip su tuo vaiku bendrauti. Nesakau, kad bendrausiu kažkaip išskirtinai. Tačiau juk aš žinau, kas yra autizmas, ir su kokiais sunkumais vaikas gali susdurti.
Mačiau šiandien šią mergaitę, mama pasakė, kad mergaitė labai norėjo pas mane važiuoti, nes labai manęs pasiilgo wub.gif tongue.gif

J sėdi WC:
"Manyte, iseik! Ate, ate" (na, jis taip jau seniai sako, nes nori privatumo)
Tik va šiandien pridėjo:
"Manyte, iseik! Eik valgyti!" (įsakmiu tonu lotuliukas.gif )
Atsakyti
Ice, šaunuolis tavo vaikas wub.gif wub.gif wub.gif

Na, mūsų gydytojai irgi žino apie diagnozę. Bet kažkaip kartais tai būna natūralu. Kalbam apie bėdas,ligas, pasiekimus tai prie to pačio ir apie šitas išsipasakoju.

Bet, žinot, labiausiai šian liūdina tai, kad tyrė tuos alergenus, kurių sakiau,kad nereikia. negavau konsultacijos,patarimų ką su ta nuolatine-darželine sloga daryt toliau. tai ir toliau liko mano problema. tas pats kas pas kaimynę būčiau nuėjusi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 24 sausio 2012 - 21:36
QUOTE(LisJa @ 2012 01 24, 21:16)
O gal tikrai kaip cia kazkuri minejot-jam tiesiog ramiau negalvot apie tai.

J jau 5 metai, jau cieli 3 metai, kai autizmas atėjo į mūsų kalbas, mintis...į gyvenimą, bet MB vis tiek dar tokiame abejotiname mątyme apie J problemas. Bet taip yra greičiausiai dėl to, kad pas J yra lengva forma, kad "iš šalies" nelabai ką greitai įtarsi.
Papildyta:
CP, kur Jūs buvote pas alergologę? Vieną žinau KLP, gal kartais pas ją ir papuolėte.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 24, 21:38)
J jau 5 metai, jau cieli 3 metai, kai autizmas atėjo į mūsų kalbas, mintis...į gyvenimą, bet MB vis tiek dar tokiame abejotiname mątyme apie J problemas. Bet taip yra greičiausiai dėl to, kad pas  J yra lengva forma, kad "iš šalies" nelabai ką greitai įtarsi.

Bet jūs apie tai kalbat...
Pas mus šitas žodis draudžiamas. Sukelia tokias audras, kaltinimus, neigimus, kad doh.gif

Pas Dumbrauskienę buvom.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cukraus pudra: 24 sausio 2012 - 21:41
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 24, 21:41)

Bet jūs apie tai kalbat...
Pas mus šitas žodis draudžiamas. Sukelia tokias audras, kaltinimus, neigimus, kad  doh.gif

Pas Dumbrauskienę buvom.

Kartais kalbam. Bet tikrai nelabai dažnai. Audrų tik nebūna. MB kaip tik dažniau toks "nieko negirdintis": tipo problemos kaip ir nėra, nieko nematau, negirdžiu ir net nenoriu žinoti. Tenka šia tema pasikalbėti su savimi doh.gif

http://www.mazyliore...p...i&Itemid=73
čia mano buvusi klasiokė, ji alergologė KLP.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 24 sausio 2012 - 21:51
CP, o adeinoidus tikrinot?

Mano T dabar paskendęs Lego pasaulyje. Na taip nori ir kuo smulkesnių, tie kur nuo 6-12 metų skirti. Taip gražiai sudėlioja. Ir vis prašo, kad pirktume... Taip tik pratybų norėjo. Išties norėjo wub.gif

Ice, fainai tas tavo J dėliojasi.

O dėl vyrų... Va čia aš didžiuojuos, jei taip galima išsireikšti, LisJa vyru. Tikra paspirtis. Tiesiog džiaugiuosi, kad tokių žmogiukų yra šalia mūsų jautrių mamų.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 01 24, 22:32)

O dėl vyrų... Va čia aš didžiuojuos, jei taip galima išsireikšti, LisJa vyru. Tikra paspirtis. Tiesiog džiaugiuosi, kad tokių žmogiukų yra šalia mūsų jautrių mamų.

As irgi juo didziuojuosi. Mano, musu visu uola yra jis. Netgi manau, kad musu seimos stiprybe ir yra butent ne kas kita, o mano ir jo kalbejimasis-nuolatinis kalbejimasis apie viska (ir apie problemas, zinoma), ieskojimas budu, kaip jas spresti. Ieskojimas kartu. wub.gif wub.gif Bijau net dziaugtis garsiai..
Atsakyti

Aš pas akių gydytoją kai pasakiau diagnozę, tai maniškis dabar jos geriausias pacientas. Labai švelniai ir gražiai su juo elgiasi ir niekučių duoda, kad klauso. Man taip gera ir malonu.
Šiaip iš mano asmeninės patirties visada geriau įspėti.
Aišku iš gydytojų norisi didesnio supratingumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maliukas: 25 sausio 2012 - 05:53
QUOTE(Pou @ 2012 01 24, 17:57)
Nuo epi visi daugiau maziau hepatotoksiski.

na manau tas "daugiau" ar "mažiau" irgi svarbu...ypač tokiam mažam vaikui

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 24, 18:52)
Diena tragiška.

liūdna skaityti verysad.gif žinau, kad sutiksime visokių žmonių, vieni bus labiau tolerantiški, kiti mažiau, bet iš medikų norėtųsi daugiau supratingumo...

QUOTE(laguna11 @ 2012 01 24, 19:28)
vaikas anksciau zaisdamas niekada jokio garso neisleisdavo,tai kad pakomentavo jau man buvo naujiena  ir paskui masciau ar darzely zaidziant vaikus taip mate,ar kur per tv,is kur jam tas buciavimasis uzsifiksavo

na mane suklaidino smailikai aname poste, pasirodė, kad nustebino ne gerąja prasme mirksiukas.gif o bučinius visur mato: ir tv ir darželyje ir namų aplinkoje...smagu, kad atsiranda garsų ir žaidžiant thumbup.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 24, 20:23)
Tiesiog tikiuosi, jog Jokūbas bus priimtas toks koks yra, bet to pasiteisinimo. Tiesiog noriu,kad žmonės su juo kaip su individualiu žmogumi elgtųsi, jį ir mane gerbtų.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

mano dukrytė taip labai bijojo gydytojų ir tam neturėjau jokio pateisinimo...tiesiog, kai ji buvo 2 metukų, klinikose tyrėm dėl alergijos (pastovus kosulys) ir ją ten labai nukankino imdami kraują...net grįžusi namo krūpčiojo miegodama pietų miegelio....nuo tada nuėjus pas gydytojus (išskyrus mūsų šeimos gyd.) tapdavo nesukalbama...medikai visaip reaguodavo, bet po daugelio metų įstrigo tik vienas malonus įvykis...vos pradarius kabineto duris maniškė kaip visada pradėjo verkti...gydytojas paklausė, kodėl ji čia taip elgiasi..pasakiau, kad bijo daktarų...tada jis iš karto atsisveikino ir išėjo pro duris biggrin.gif kai dukra nurimo, vėl grįžo į kabinetą, tik jau be chalato...ir vėl iš naujo sako: laba diena biggrin.gif maniškė aišku į jį įtariai žiūrėjo, bet nebuvo jokių isterijų thumbup.gif

QUOTE(Ice @ 2012 01 24, 21:30)
"Manyte, iseik! Eik valgyti!" (įsakmiu tonu lotuliukas.gif )

lotuliukas.gif thumbup.gif

QUOTE(LisJa @ 2012 01 24, 23:29)
As irgi juo didziuojuosi. Mano, musu visu uola yra jis. Netgi manau, kad musu seimos stiprybe ir yra butent ne kas kita, o mano ir jo kalbejimasis-nuolatinis kalbejimasis apie viska (ir apie problemas, zinoma), ieskojimas budu, kaip jas spresti. Ieskojimas kartu. wub.gif  wub.gif Bijau net dziaugtis garsiai..

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 25 sausio 2012 - 09:57