QUOTE(soliukas @ 2011 12 27, 13:45)
Sveikos mamos,turiu suneli kuriam katik suejo 9 men,kiek ieskojau info forumuose ar internete apie autizma dauguma pasisakymai apie velyvesnio amziaus autizma. Neramina mane mano vaikas,kartais neatsiliepia saukiamas,jei ziuri televizoriu isvis beveik nereaguoja i mane,nerodom ate,nemokam ploti katuciu. Siaip stoveti pradejome 7 men,dabar jau moka ropoti,vaikscioti isikibus i baldus,labai aktyvus,nenustygstantis vietoje,viska kisa i burnyte ,griauzia,beveik niekada nebuna ramus pvz jei sedi ant lovos ir nera jokio zaislo salia tai butinai krapstys su pirsciuku audeklo rasta. Nemegsta buti paimamas ant ranku,nesedi nei pas mane nei pas teveli. Kokie buvo jusu vaikuciai tokiame amziuje? Cia musu pirmagimis ir nera su kuom sulyginti,gal isaugs,net nezinau ka galvoti.
Sveika.
Zinai, tavo sitas postas taip primena manaji, kuri parasiau sitoj temoj pries metus. Tada mano sunui irgi buvo 9 menesiai, itariau jam autizmo bruozus. Siai dienai yra pasji to autizmo ir nemazai, turim diagnoze "Ivairiapusiai raidos sutrikimai", bet vistiek, lyginant koks buvo pries metus ir koks dabar- tikrai nemaza pazenge vaikas, todel dziaugiuosi, kad taip anksti supratom, kad jis kitoks, anksti pradejom dirbti su juo...
Pas mus bruozai buvo tokie jusu amziaus: blogas akiu kontaktas (bet mums dar ir akiu bedos yra, nesiojam akinius), aplamai bogas socialinis kontaktavimas, t.y nebuvo to esminio dalyko, kuris buna pas mazucius vaikuciu-to noro dalintis sypsenom (t.y tarkim as saukdavau ji varduku, jis arba neatsisukdavo is vis, arba atsisukdavo ir pazvelgdavo tokiu tusciu zvilgsniu, galedavau ji kalbint ir jam sypsostis bet kiek, taciau tos vadinamos 'socialines sypsenos" pas ji tiesiog nebuvo, jis sypsodavosi tik zaislams arba stimulams (t.y kai ji metydavom i virsu, kai kutendavom, kai kitaip zaidindavom, bet nesuprato to sypsojimosi "tiesiog" kaip bendravimo preimones. Tiesa, ta sypsena atsirado, bet daaauuuggg veliauuuu... Toliau-atstumdavo mane-nemego but ant ranku, nemegdavo but glaudziamas, raminamas, glostomas, buvo labai neramus vaikutis, jei isiverkdavo- budavo tiesiog neimanoma nuramint is viso (ir tebera-deja). tai cia pagrindiniai tokie pastebejimai, kai jam buvo 9 men. Puikiai viska pamenu, nes buvo neseniai, o ir daug ka zymedavausi. Dabar kai kurie bruozai dingo, bet atsirado nauju, vaikas keiciasi, bet autistiskumo jame tikrai yra. Esminis momentas siuo metu-kad kalbos raida absoliuciai stovi vietoje. Kalbos suvokimas gan geras, o stai ptas kalbejimas-ekspresyvioji kalba kolkas mirties taske.
QUOTE(Kipseva @ 2011 12 27, 14:07)
Bandysim lavinti, dirbti. Kai tik randu laisva minute, skaitau, domiuosi.
Girdejau, kad Siauliuose yra labai gera logopede, kur nekalbus
vaikai po poros apsilankymu pradeda kalbeti, gal kas ka zinot?
Sorry, bet cia jau man truputi skamba kaip is fantastikos srities..