QUOTE(laguna11 @ 2012 01 15, 11:16)
as neturiu,turiu tik vieninteli berniuka,ir kuo toliau tuo labiau isitikinu kad daugiau leliuku nenoriu niekada
Atsiprasau-labai neprotingai pasirinkau cituot tave-mano kalte. Tiesog norejau labiau bendrai parasyti, kad as sutikciau viiiissssskkkkaaa iskest vardan to gal ir savanaudosko noro auginti dar ir neurotipini vaikuti. O kad jam/ jai autistas brolis butu didziulis kruvis-tai zinoma, tikrai nesiginciju.
QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 11:29)
.
Kas del destruktyvaus elgesio. Visko buvo, visko gal ir bus. Dabar mano T labai gerai elgiasi, ramus. O ir rankute kandziodavo ir siaip bajeriuku pasitaikydavo. Bet visi ta sako ir as galiu patvirtinti: gerejant kalbos suvokimui bei atsirandant snekamajai kalbai, vaikas emocijas gali ivardinti ir agresija, saviagresija pamazu iseina. Na kaip jis pasakys, kad yra piktas, jei to padaryti balsu negali? Jis eis, znybs, kandziosis, mus, griaus ir t.t. Kaip jis pasakys, kad nesupranta, kodel tevai barasi, pykstasi? Jis juk mato, jaucia viska, o gal galvoja, kad barniu priezastis yra jis. Del to zaloja save.
Jei nera kalbos, reikia surasti kitus bendravimo budus. Pasitarkit su psichologais, mergaites. Yra iseiciu.
Kas del destruktyvaus elgesio. Visko buvo, visko gal ir bus. Dabar mano T labai gerai elgiasi, ramus. O ir rankute kandziodavo ir siaip bajeriuku pasitaikydavo. Bet visi ta sako ir as galiu patvirtinti: gerejant kalbos suvokimui bei atsirandant snekamajai kalbai, vaikas emocijas gali ivardinti ir agresija, saviagresija pamazu iseina. Na kaip jis pasakys, kad yra piktas, jei to padaryti balsu negali? Jis eis, znybs, kandziosis, mus, griaus ir t.t. Kaip jis pasakys, kad nesupranta, kodel tevai barasi, pykstasi? Jis juk mato, jaucia viska, o gal galvoja, kad barniu priezastis yra jis. Del to zaloja save.
Jei nera kalbos, reikia surasti kitus bendravimo budus. Pasitarkit su psichologais, mergaites. Yra iseiciu.
Pritariu. Todel ir sakau, kad noreciau jau verciau auginti AS, ne del to, kad AS- kazkas tokio (lengvesne diagnoze ar pan.), tiesiog po siuo pavadinimu slepiasi paprastas dalykas - "autistas, kuris kalba". As vistiek to noriu- kad mano vaikelis kalbetu (net ir su visais sito padariniais). Tame ir yra "uzsiciklinimas" .. Ne del paciu diagnoziu, o del to, kas slypi po jomis...
T tikrai man ima labiau priminti AS Nors niekad jo gyvo nemaciau, su juo nebendravau, tieisog taip atrodo is pasakojimu. Ir tas labai dziugina...
Grizom is laukucio-oras smagus, su sniegu pazindinomes..... O dabar laukia pakavimasis i santariskes.