Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(laguna11 @ 2012 01 15, 11:16)
as neturiu,turiu tik vieninteli berniuka,ir kuo toliau tuo labiau isitikinu kad daugiau leliuku nenoriu niekada unsure.gif  blush2.gif  schmoll.gif

Atsiprasau-labai neprotingai pasirinkau cituot tave-mano kalte. Tiesog norejau labiau bendrai parasyti, kad as sutikciau viiiissssskkkkaaa iskest vardan to gal ir savanaudosko noro auginti dar ir neurotipini vaikuti. O kad jam/ jai autistas brolis butu didziulis kruvis-tai zinoma, tikrai nesiginciju.

QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 11:29)
.

Kas del destruktyvaus elgesio. Visko buvo, visko gal ir bus. Dabar mano T labai gerai elgiasi, ramus. O ir rankute kandziodavo ir siaip bajeriuku pasitaikydavo. Bet visi ta sako ir as galiu patvirtinti: gerejant kalbos suvokimui bei atsirandant snekamajai kalbai, vaikas emocijas gali ivardinti ir agresija, saviagresija pamazu iseina. Na kaip jis pasakys, kad yra piktas, jei to padaryti balsu negali? Jis eis, znybs, kandziosis, mus, griaus ir t.t. Kaip jis pasakys, kad nesupranta, kodel tevai barasi, pykstasi? Jis juk mato, jaucia viska, o gal galvoja, kad barniu priezastis yra jis. Del to zaloja save.
Jei nera kalbos, reikia surasti kitus bendravimo budus. Pasitarkit su psichologais, mergaites. Yra iseiciu.

Pritariu. Todel ir sakau, kad noreciau jau verciau auginti AS, ne del to, kad AS- kazkas tokio (lengvesne diagnoze ar pan.), tiesiog po siuo pavadinimu slepiasi paprastas dalykas - "autistas, kuris kalba". As vistiek to noriu- kad mano vaikelis kalbetu (net ir su visais sito padariniais). Tame ir yra "uzsiciklinimas" .. Ne del paciu diagnoziu, o del to, kas slypi po jomis...

T tikrai man ima labiau priminti AS smile.gif Nors niekad jo gyvo nemaciau, su juo nebendravau, tieisog taip atrodo is pasakojimu. Ir tas labai dziugina... wub.gif

Grizom is laukucio-oras smagus, su sniegu pazindinomes..... smile.gif O dabar laukia pakavimasis i santariskes. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 15, 13:01)
Atsiprasau-labai neprotingai pasirinkau cituot tave-mano kalte. Tiesog norejau labiau bendrai parasyti, kad as sutikciau viiiissssskkkkaaa iskest vardan to gal ir savanaudosko noro auginti dar ir neurotipini vaikuti. O kad jam/ jai autistas brolis butu didziulis kruvis-tai zinoma, tikrai nesiginciju.
Pritariu. Todel ir sakau, kad noreciau jau verciau auginti AS, ne del to, kad AS- kazkas tokio (lengvesne diagnoze ar pan.), tiesiog po siuo pavadinimu slepiasi paprastas dalykas - "autistas, kuris kalba". As vistiek to noriu- kad mano vaikelis kalbetu (net ir su visais sito padariniais). Tame ir yra "uzsiciklinimas" .. Ne del paciu diagnoziu, o del to, kas slypi po jomis...
T tikrai man ima labiau priminti AS smile.gif Nors niekad jo gyvo nemaciau, su juo nebendravau, tieisog taip atrodo is pasakojimu. Ir tas labai dziugina... wub.gif

Grizom is laukucio-oras smagus, su sniegu pazindinomes..... smile.gif  O dabar laukia pakavimasis i santariskes. verysad.gif

Lisja, dideliausios sekmes jums Santorose. Kad tik zidinuku butu maziau ar pfff, butu visi isnyke.
Del T, as abejoju ar jis AS, per daug netolygumu raidoj, dinamika ne ta. Bet as nesifokusuoju diagnozeje.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 13:11)
Lisja, dideliausios sekmes jums Santorose. Kad tik zidinuku butu maziau ar pfff, butu visi isnyke.
Del T, as abejoju ar jis AS, per daug netolygumu raidoj, dinamika ne ta. Bet as nesifokusuoju diagnozeje.

Dekui. Kokie 10 menesiu kaip nematau jokio traukuliuko.. Tai labai norisi paziuret, kas tose jo smegenytese dedasi. Tetis su sunumu gulasi, o mudvi, dvi damos, namie karaliausim...
Atsakyti
Labas 4u.gif

QUOTE(Ice @ 2012 01 14, 17:19)
juk prievarta nenuvarys į mokyklą

Na vis tiek reikės su PPT susitarti mirksiukas.gif kitaip galima baudą gauti, kad vaiko į mokyklą neleidi. Nors aš pagalvoju, jei bauda vienkartinė ir po to paliktų ramybėje, sutikčiau ir tą baudą sumokėti.

QUOTE(laguna11 @ 2012 01 15, 10:46)
pas mane paskutiniu metu visai mintys tamseja

console.gif

QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 11:29)
Bet visi ta sako ir as galiu patvirtinti: gerejant kalbos suvokimui bei atsirandant snekamajai kalbai, vaikas emocijas gali ivardinti ir agresija, saviagresija pamazu iseina. Na kaip jis pasakys, kad yra piktas, jei to padaryti balsu negali? Jis eis, znybs, kandziosis, mus, griaus ir t.t.

drinks_cheers.gif
mano vaiko elgesys labai pasitaisė, kai išmoko savo poreikius išreišti žodžiais...aišku yra dalykų, kurių nemoka žodžiais pasakyti...pvz. dabar jei nori žaisti, dūkti, ateina ir pradeda žnaibytis...arba pradeda muštis...tai būdas į save atkreipti dėmesį...o to dėmesio jam reikia labai daug...džiaugiuosi juo noru bendrauti, tik reikia jį išmokinti švelnesniu būdu tai parodyti...

QUOTE(LisJa @ 2012 01 15, 13:01)
O dabar laukia pakavimasis i santariskes.

sėkmės 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 01 15, 15:54)
Labas 4u.gif
Na vis tiek reikės su PPT susitarti  mirksiukas.gif kitaip galima baudą gauti, kad vaiko į mokyklą neleidi. Nors aš pagalvoju, jei bauda vienkartinė ir po to paliktų ramybėje, sutikčiau ir tą baudą sumokėti.

ner jokiu baudu - tik gasdina mirksiukas.gif Mums siemet "paaiskino" klases aukletoja, kad tevai turi teise tik 3 dienas pateisint vaiko nebuvima mokykloje per menesi, bet ne daugiau 10 dienu per metus. Bet nu jei as vaiko neleidziu - nes jis tarkim pavarges labai, arba va ta diena yra kas nuveza pas mociute (koki penktadieni ryte) arba MB atostogos ir gryzta pirmadieni - nematau tragedijos, jei jis nenueina ta diena i mokykla. Arba kai buvo bedu su tuo galvos svaigimu ir pykinimu - ryte atsikelia, ir negali paeit, pykina, vemia - ir neleidziu ta diena i mokykla, pas gydytoja irgi nevedu, ir pazymos nesiprasau del dienos, o ir siaip megstu gydymu uzsiimt pati - jei zinau kas jam, ir gydau, negi del to pakeitimo mokykloje (teigia kad ir istatyme) - turiu trukdyt gydytoja, nors man viskas aisku, eit tos pazymos ir pan. Tai ir pasakiau aukletojai - kas bus, jei is mano puses pazymu nebus, dienas - pateisinsiu pati (kaip iki siol) - ir ju bus daugiau nei 10 per metus - tai tipo jei nukentes mokslai - svarstys musu atveji komisija lotuliukas.gif
As suprantu, kai vaiko neleidi i mokykla kad tarkim nusprendei jog jam nereikia to, tingi suruost ar gaila pinigu - bet gi cia priezastis kita ir jei PPT nera supratinga - tegu pasiunta cool.gif (paprastai ji nebuna nesupratinga, tokie atvejai nera dazni ir israso ta pazyma, bent kiek paciai tenka susidurti mirksiukas.gif )
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 14, 14:59)
Niu supratau  smile.gif Pirmadinį minu pas spec. pedagogę darže, kuri ir PPT dirba. Žiūrėsim, ką ta pasakys  unsure.gif

Mano sūnus du kartus lankė priešmokyklinę grupę- darželyje su bendraamžiais, vėliau ėjome į mokykloje esančią priešmokyklinę grupę. Ėjome į PPT, jie neprieštaravo, kad du metus iš eilės lankytume priešmokyklinę grupę. Mano dukra kitais metais eis į pirmą klasę, nors jai bus tik 6 metai. Ji gimusi gruodžio 20 d. Taip norėčiau dar neleisti, bet negalima...
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 15, 16:28)
paprastai ji nebuna nesupratinga, tokie atvejai nera dazni ir israso ta pazyma, bent kiek paciai tenka susidurti

tikiuosi taip ir bus

QUOTE(Atėnė V @ 2012 01 15, 17:24)
Mano sūnus du kartus lankė priešmokyklinę grupę- darželyje su bendraamžiais, vėliau ėjome į mokykloje esančią priešmokyklinę grupę.

va apie šitą variantą ir aš galvojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 11:47)
(....)
Tad nosis aukstyn, mamos.

Kad tavo zodziai Dievui i ausi wub.gif

Kaip man gera skaityt istorijas su laiminga "pabaiga" rolleyes.gif

O siaip tai labai gerai yra cia SM pasiskust blush2.gif Skundziausi, kad niekuom negaliu vaiko sudomint, paskui emiausi saldainiu...tris dienas padirbom su saldainiais, pora be saldainiu, o vakar ir siandien vaikas jau pats sedasi prie stalo ir prasosi "dirbt" biggrin.gif
Atsakyti
Laba smile.gif

Gulim lovoj, Jokūbas tėtį kutena. MB prašo liautis. Jokūbas: Kąąąą???
MB: Kari ka-ka biggrin.gif
Jokūbas: Tetukas gaidys...

doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Arneza @ 2012 01 15, 09:52)
Labas rytas,
Skaičiau ir aš tą knygą. Tikrai, kažkokio nerimo jos perskaitymas pasėja širfyje.
Aš tik pagalvojau, kaip būna sunku, kai reikia vaiką leisti į mokyklą, kai jis ten yra kitoks, neik kiti ir būtent dėl to prasideda patyčios....Baisumakažkokia.

Aš ir skaičiau, labai šauni knyga thumbup.gif thumbup.gif labai įdomi thumbup.gif thumbup.gif
Man nepaprastai patiko, ir nesukėlė nerimo.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2012 01 15, 10:17)
Merginos, o jus skaitet knyga "Vaikai smaragdo akimis"? Zinau, kad ja sunku gauti, bet turejau PDF varianta. Pavargau, bet per vakara ir kompe perskaiciau.
Sveika perskaityti. Ten apie autizmo pradmenis.

Mūsų J smaragdo akimis blush2.gif Čia tarp kitko. Mano mėlynos, žalias akis iš tėvelio paveldėjo, nors blondinas, kaip ir aš, o MB tamsus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 15, 23:29)
Laba smile.gif
Gulim lovoj, Jokūbas tėtį kutena. MB prašo liautis. Jokūbas: Kąąąą???
MB: Kari ka-ka biggrin.gif
Jokūbas: Tetukas gaidys...

doh.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif hihihi.gif hihihi.gif karsta.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti