Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(sigutesa @ 2012 01 14, 18:07)
Sveikos mamytes,
gal kam teko susidurti ar girdeti naujesniu atsiliepimu apie isadd organizacija,gal kas turi asmenines patirties,buciau labai dekinga jei pasidalintumet 4u.gif

Ne, nieko nezinau.

O kas del kalbejimo... Gerejant mano T kalbos suvokimui, komentavimo maziau. Anksciau viska komentuodavao, bet tikriausiai, kad mes komentavom visus veiksmus. Eidavim pasivaikscioti ir viska pasakodavau: "T, paziurek, tokia tokia masina, ten suniukas, gauruotas, ten tokie tokie medziai ir t.t."
O dabar jis kalba vartoja tikslingai, neskaitant autistisku echolaliju ar agramatizmo apraisku.
Bet siaip, patenkinta, isties. As jam sakau: "Ziurek, T, legiukas nukrito", ji man: " Kuuuur?" ir t.t. Taip del tu klausiamuju sakiniu dziaugiuosi, negaliu apsaukyti. Ir ivardzius pradejo geriau vartoti.
Manau, kad labai daug dave jo spec. pedagogas mokykloje. Jis jam labai patinka ir ji motyvuoja. Tad kol kas uzsimerkiu del to fakto, kad jis spec. mokykloj, svarbu, jam ten patinka ir jis ten tobuleja.
Atsakyti
Tai va, Milda irgi kalba vartoja tikslingai, ir agramatizmu pas ja mazai belike, bet va pries Kaledas pastebejau ta reiskini, ir kuo toliau - tuo daugiau jis kartojas - pradedu nerimauti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sigutesa @ 2012 01 14, 18:07)
Sveikos mamytes,
gal kam teko susidurti ar girdeti naujesniu atsiliepimu apie isadd organizacija,gal kas turi asmenines patirties,buciau labai dekinga jei pasidalintumet 4u.gif

O kas tas yra? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 14, 13:51)

Kaip tik dabar sita skaitau ir as naktimis... smile.gif O mane nuteikia priesingai zinok. Man visai nebaisiai atrodo ta Dzeikobo busena-juk tai -gerai funcionuojantis autizmas...As giliai sirdyje pasvajoju, kad mano vaikui butu TIK TIEK  problemu, kiek pas ta berniuka is knygos, nes jos, palyginus, dar tikrai nedideles, kokios gali buti pas sunkesni autistuka (as turiu omenyje jo elgesi, o ne ta visa istorija apie zmogzudyste). Juk realiai mastant-augindamos autistukus mes vargu ar galim tiketis, kad kazkada jie bus visiskai standartiniai zmones...Bet cia tik mano nuomone smile.gif

o mane skaitant tai visokios mintys kamuot pradejo,tiek apie ateiti,tiek apie tai kaip jauciasi kitas sveikasis broliukas,kad visa gyvenima jis turi prisitaikyti... unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 01 14, 21:35)
o mane skaitant tai visokios mintys kamuot pradejo,tiek apie ateiti,tiek apie tai kaip jauciasi kitas sveikasis broliukas,kad visa gyvenima jis turi prisitaikyti... unsure.gif

Kauno vaikų abilitacijos centre (Bajorų g. 12, Kaunas)
sausio 17 dieną 16.30
organizuojama
Kauno miesto tėvų, auginančių vaikus su autizmo sindromu, savipagalbos grupė
"Tėvai - tėvams"
Susitikimo tema: „Bendravimas su kitais savo vaikais, jei šeimoje auga vaikas su autizmo sindromu“.

Jūsų žinios, išgyvenimai, asmeninė patirtis yra labai svarbūs kito vaiko su autizmo sindromu mamai ar tėčiui

Savipagalbos grupė – tai galimybė padėti sau ir kitiems

Norintiems pasiteirauti tel. 8-686-31579. ,
el. paštas: r.eugenijus@yahoo.com
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 14, 19:16)
Tai va, Milda irgi kalba vartoja tikslingai, ir agramatizmu pas ja mazai belike, bet va pries Kaledas pastebejau ta reiskini, ir kuo toliau - tuo daugiau jis kartojas - pradedu nerimauti unsure.gif

mano vaikas dažnai kalba savo kalba...kai nori kažką mums pasakyti, kažko paprašyti, sako pavieniais, bet mūsiškais žodžiais...o kai nori šiaip pakalbėti, kalba savo kalba...na bet su tokia intonacija pasakoja, kad atrodo tikrai sąmoningai kalba...tik kalba mums nesuprantama...kai mes su sese buvom mažos dažnai irgi kalbėjom savo kalba...atsimenu turėjom tokį mėgiamą kampelį, į kuri sulindusios dažnai plepėdavom...ir mes ten ilgai abi šnekučiuodavomės...neatsimenu, ką mes ten kalbėdavom, tik žinau, kad po tų pokalbių labai gerai jausdavausi...jau suaugusi kartą klausiau mamos, apie ką mes ten plepėdavom su sese...o mama nusišypsojo ir atsakė, kad nesuprasdavo nei žodžio...
Atsakyti
QUOTE(k** @ 2012 01 14, 20:43)
Kauno vaikų abilitacijos centre (Bajorų g. 12, Kaunas)
sausio 17 dieną 16.30
organizuojama
Kauno miesto tėvų, auginančių vaikus su autizmo sindromu, savipagalbos grupė
"Tėvai - tėvams"
Susitikimo tema: „Bendravimas su kitais savo vaikais, jei šeimoje auga vaikas su autizmo sindromu“.

Jūsų žinios, išgyvenimai, asmeninė patirtis yra labai svarbūs kito vaiko su autizmo sindromu mamai ar tėčiui

Savipagalbos grupė – tai galimybė padėti sau ir kitiems

Norintiems pasiteirauti tel. 8-686-31579. ,
el. paštas: r.eugenijus@yahoo.com

O ar Vilniuje vyksta kas nors panašaus? Jei vyksta, tai kur galėčiau rasti apie tai informacijos? g.gif
Dar buvo klausimas apie ISADD, tai tikriausiai dėl ABA terapijos. Mes ruošiamės taikyti, žiūrėsim kaip seksis. Manau, bent jau nepakenks tai tikrai. Kiek teko domėtis, tai rezultatai tikrai geri, o dėl tų apdovanojimų už atliktą darbą, tai manau irgi nieko blogo, ypač dėl to, kad paskui jų mažėja.
Beje, žaisdamas Jokūbas kartais taip pat su intonacija paburbuliuoja, kartais atrodo, kad barasi, bet suprantamai nieko nesako, kartą naktį išgirdau mama, galvojau, kad dukra kviečia, kai nuėjau, pasitiko nuostabia šypsena, paskui kelis kartus pakartojo, matyt, kad suprasčiau jog nesivaidena, atsigulė ir užmigo. Ryte vėl tyla... Nors skiemenų tai nemažai turi, bet prasmingo- nieko, na nebent "ka" reiškia karšta ir tai sako samoningai, kai priliečia ką nors karšto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre77: 14 sausio 2012 - 21:40
[quote=giedre77,2012 01 14, 22:34]
O ar Vilniuje vyksta kas nors panašaus? Jei vyksta, tai kur galėčiau rasti apie tai informacijos? g.gif

tikrai nežinau. Čia Kaune.
Atsakyti
[quote=Pou,2012 01 14, 15:00]PPT tikrai apie viska zino. Musu atveju galimas dar ir kitas variantas. Spec istaigos nesuteikia normalaus issilavinimo. Bet gali sudaryti trisale sutarti su normalaus ugdymo mokykla, kad i spec. istaiga ateitu mokytojas ir vaikas baigs normalia pradine tik tausojancioje aplinkoje.As dabar dar turiu menesiuka kita galvaskaudi. Kai jis pasibaigs, vaziuosiu i PPT vel jas pabaisinti  doh.gif Sakys, kad vel ta isterike atsikose.
O del palikomi "antriems metams" taip pat praktikoje egzistuojantis dalykas. Kuri cia musiskiu tai dare  g.gif
Gal Atene, o gal Naitas is Nekalbiuku skyrelio. Nepamenu  doh.gif  doh.gif  doh.gif
[/quote]

ar turima omeny, kad pas vaika, kuris mokosi spec mokykloje, ateitu mokytojas is ne specialios ir mokytu ji pagal normalia ar modifikuota programa? kur tai parasyta? as isties pirma karta apie tai girdziu, ar cia naujas koks patvarkymas? butu siokia tokia iseitis vaikui, kuris nei ten, nei ten netinka; arba alternatyva namu mokymui g.gif kas tai sprendzia, ppt ar dar kas nors?
Papildyta:
[quote=k**,2012 01 14, 22:06]
[quote=giedre77,2012 01 14, 22:34]
tikrai nežinau. Čia Kaune.
[/quote]

Vilniuje Vilties bendrijos padalinys 'Vilties akimirka' organizuoja tevu savitarpio grupele karta i menesi.
Papildyta:
Ice,
mes mokomes pagal tausojancia darziuke mirksiukas.gif . Dar vienas autistukas is grupes taip pat. Isties tai nera taip sudetinga, bet daug nervu susitaupo, jei pasitaiko geranoriska mokyklos ir darzelio administracija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kosemalose: 14 sausio 2012 - 22:45
Kosemalose, taip, per PPT reikia tvarkytis. Mes to neturim. Bet teorine galimybe yra tikrai. Zinau, kad buve tokiu atveju praktikoj.
Atsakyti
QUOTE(laguna11 @ 2012 01 13, 23:36)
Visai netycia drauge pasiule paskaityti knyga Jodie Picoult "Namu taisykles".skaitau ir nebeiseina is galvos kaip bus su mano mazium kai jis bus paauglys unsure.gif siandien buvom kirpykloj su vaikiu,is pradziu bliovimas atsisedus kedej,muistymasis,paskui jau issedejo,bet jokiu kirpimo masineliu,jokio feno nukreipto i ji,tik zirkles,zodziu kaip visada doh.gif  gal dabar tai ir neatrodo labai keista oziukai viesoj vietoj,bet jei taip elgsis ir budamas 17 unsure.gif
kazkokios pesimistines mintys puola siuo metu,turbut todel kad greit laukia disko tyrimas...

Labas rytas,
Skaičiau ir aš tą knygą. Tikrai, kažkokio nerimo jos perskaitymas pasėja širfyje.
Aš tik pagalvojau, kaip būna sunku, kai reikia vaiką leisti į mokyklą, kai jis ten yra kitoks, neik kiti ir būtent dėl to prasideda patyčios....Baisumakažkokia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arneza: 15 sausio 2012 - 08:54
Merginos, o jus skaitet knyga "Vaikai smaragdo akimis"? Zinau, kad ja sunku gauti, bet turejau PDF varianta. Pavargau, bet per vakara ir kompe perskaiciau.
Sveika perskaityti. Ten apie autizmo pradmenis.
Atsakyti