Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Labu, merginos,

QUOTE(Ice @ 2012 01 13, 10:41)

Sudėtinga situacija. Pas mus atirkščiai. T labai nori būti pas senelius - ten daugiau vietos, ten jo kompas, ten jam skiriantys dėmėsį seneliai. Tad šioj situacijoj aš ne patarėja...
Kas liečia mokyklos/ priešmokyklinės grupės reikalus. Kreipkis į PPT. Yra tam tikros procedūros. Ir nusispjauk į tokius pasakymus, kiek kas valstybėj kainavo/ kainuoja/ kainuos. Tu pakankamai mokesčių su vyru sumoki ir dar sumokėsi. Aš veltui paklausiau. Turi dabar pasirūpint savo vaiku, bet ne visais likusiais. Likusieji taip pat turi savo tėvus, mokytojus, galų gale tą pačią valstybę.
Kitu atveju, visą gyvenimą ir liksit "už ribos".
Dar vienas variantas. Pasiskambink į savivaldybę ar nueik į jų Švietimo skyrių. Yra ten protingų žmonių, pasitark dėl trišalės sutarties galimybių. Ji sudaroma per PPT. Ir ar pastebi loginę direktorės klaidą: niekad NETURĖJOM, tik vieną kartą... Reiškia turėjo, vargo, nenori vaznios. Bet ar tau tai turi rūpėti? Gal tegu nors kartą gyvenime ir kiti subines pakrutina, kaip manai?
Atsakyti
Ice, sudėtinga siržtuacija...kalbėkit su PPT, gal pavyks rasti tinkamą sprendimą...nors kiek žinau, jie siūlo tą patį kaip ir direktorė...nu bet man čia ne išeitis...aišku yra spec. programos arba spec. mokyklos, bet jei vaikas pradėtų eiti vėliau į mokyklą, jų gal net neprireiktų...juk vaikams metai daug ką duoda...man čia skaudi problema, nes ir pačios tas pats laukia...dabar net širdį suspaudžia, kai matau savo vaiko grupės draugus laisvai kalbančius, visai kitaip mąstančius, nei maniškis...na bet ir ūgiu maniškis laaabai atsilieka nuo savo draugų (nors jo ūgis tikrai nėra mažas). Jei būtų gimęs metų pradžioje, dabar dar eitų į darželį ir ten būtų toks kaip visi, tikrai neišsiskirtų iš kitų (išskyrus savo užsispyrimu biggrin.gif )...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 13, 10:08)
Prasitesėm biuliotenį iki trečiadienio.

LisJa, Žvėriuke o kaip jum sekasi pard.?  Gal vaikai patys mieliau išsirinktų jiem patinkančius žaislus?

Jokūbus traukinukus dievina.

Blogai. Puldineja prie lentynu, vercia lauk, viena ima, kita, blaskosi... verysad.gif Kolkas pardej protingiausia laikyt ji karutyje.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 01 13, 14:11)
Jei būtų gimęs metų pradžioje, dabar dar eitų į darželį ir ten būtų toks kaip visi, tikrai neišsiskirtų iš kitų (išskyrus savo užsispyrimu  biggrin.gif )...

turėjau galvoj lopšelį ax.gif žinutės jau nebeleidžia taisyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 13, 10:41)
Dar buvau pas direktorę daržo nuėjusi. Tai irgi nieko viltingo. Nenori nieko padėti, kad neitume į priešmokyklinę grupę. Maždaug visi vaikai grupėse pagal metus ir viskas  doh.gif "Yra toks ministro įsakymas, kad 7 metų reik eiti į mokyklą. Atidėjimo atvejų dar nesame turėję, tik vieną su DS, kai buvo skirtas mokytojas, bet oi kiek turėjome problemų ir valstybei kaip barngiai kainavo". "Vaikai šiais laikais yra integruojami, jam skiriamos palengvintos programos, arba eina į specialiąsias mokyklas. Tokie įstatymai." "Plius vietų jaunesnių grupėje kaip ir nėra". Va kaip pakalbėjome  doh.gif

O kodel tu tokiu klausimu kreipies i direktore - jos reikalas priimti vaika i istaiga, o spec ugzymas jau labai mazai susijes su ja, priesingai, uz vaikus, turincius spec poreikiu - gauna didesni krepseli, jiems tenkinti, tad ir turi tenkinti mirksiukas.gif
Priimant i priesmokykline grupe, jus turit rasyt prasyma, jei jo nerasot - priimt negali, o siuncia "tartis" su PPT, aisku jie pirmiausia siulo eit i ta priesmokykline, ale jei nepavyks, paliks antrus metus, bet jei tevai zino ko nori ir yra neperkalbami suraso ka reik ir palieka tame darzelyje mirksiukas.gif , nera tokiu kategorisku tevu daug, todel atvejai reti - bet nera neimanomi schmoll.gif , jei nera vietu mazesniu grupeje, jis gali but priesmokyklineje, bet jo statusas "darzelinuko" - ta prasme grupe pasidaro misri (siuo metu Milda tokioje) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 13, 16:54)
O kodel tu tokiu klausimu kreipies i direktore - jos reikalas priimti vaika i istaiga, o spec ugzymas jau labai mazai susijes su ja, priesingai, uz vaikus, turincius spec poreikiu - gauna didesni krepseli, jiems tenkinti, tad ir turi tenkinti mirksiukas.gif
Priimant i priesmokykline grupe, jus turit rasyt prasyma, jei jo nerasot - priimt negali, o siuncia "tartis" su PPT, aisku jie pirmiausia siulo eit i ta priesmokykline, ale jei nepavyks, paliks antrus metus, bet jei tevai zino ko nori ir yra neperkalbami  suraso ka reik ir palieka tame darzelyje mirksiukas.gif , nera tokiu kategorisku tevu daug, todel atvejai reti - bet nera neimanomi schmoll.gif , jei nera vietu mazesniu grupeje, jis gali but priesmokyklineje, bet jo statusas "darzelinuko" - ta prasme grupe pasidaro misri (siuo metu Milda tokioje) mirksiukas.gif

ačiū, Kriiste, kad tai paaiškinai, matai, aš to viso nežinau, ir tenka patikėti tuo, ką sako ir dar "makaronus kabina" kad turi būti taip ir ne kitaip, nes mato, kad nesusigaudau, nes nežinau unsure.gif
o priešmokyklinėje grupėje tai jaučiu dar ir geriau būti, nei toje paprastoje darželio grupėje - vaikas mato, kad kiti vaikai mokosi, gal atsiras susidomėjimas, noras mėgdžioti ir pan. Pvz. J nemoka net pieštuko, flomasterio normaliai laikyti, vis ima visu delnu kiap koks leliukas, nors taisau, rodau, tada lyg pasitaiso, bet žiūrėk už kelių minučių vėl doh.gif Vis atsivežame į svečius 2 m. vyresnį pusbrolį, pirmokėlį, tai J jis labai patinka, vakar pusbrolis piešė, tai tada ir jis bandė, nes jei vienas - tai niekaip schmoll.gif Tik bėda, kad tam pusbroliui J ir mes jau pradedame atsibosti, jam nuobodu su dažnai nesąmones darančiu J, kuris nei kalba normaliai, nei žaidžia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 sausio 2012 - 21:39
Niu ką, pakalbėjau skypu su tėvuku. J vėl nugalėjo doh.gif Užsiprašė į parduotuvę, senelis, žinoma nuėjo, vėl pirko mašinytę doh.gif Tai kur tada bus ašarų - aišku kad nebuvo cool.gif senelis gavo nuo manęs "niu niu niu", bet anas sako, ko dėl anūkėlio nepadarysi wub.gif O ponaičiui J, matot, pas senelius dar nesinori lotuliukas.gif ot vaikis doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Pou @ 2012 01 13, 12:31)
Labu, merginos,
Sudėtinga situacija. Pas mus atirkščiai. T labai nori būti pas senelius - ten daugiau vietos, ten jo kompas, ten jam skiriantys dėmėsį seneliai.

Mums ši bloga nuotaikos uodega tęsiasi nuo to laiko, kai aš buvau išvažiavusi į UK, prieš tai jis noriau ten eidavo...bet...tada gal jam apskritai buvo vienodai, kur jis yra, ir aš jam visiškai buvau nesvarbi (kas mane labai skaudino), bet va mano grįžimas labai mus abu suartino wub.gif bet nebenori dabar jis senelių, nors jau beveik 2 metai praėjo doh.gif nors seneliai visą širdį jam atiduoda, be proto myli wub.gif
Papildyta:
Tiesa, su MB jau beveik dėl katinėlio išsiderėjau lotuliukas.gif , tik dabar va klausimas, ar aš jo pati benoriu, nes per darbus mokslu ir taip nebespėju namų tvarkyti, o jei dar pūkų kamuolėlis atsirastų namie rolleyes.gif J tai vis linkčioja, kad nori biggrin.gif Su graužikais nutarėme nebeprasidėti tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 sausio 2012 - 21:50
QUOTE(Ice @ 2012 01 13, 21:52)
Tiesa, su MB jau beveik dėl katinėlio išsiderėjau  lotuliukas.gif , tik dabar va klausimas, ar aš jo pati benoriu, nes per darbus mokslu ir taip nebespėju namų tvarkyti, o jei dar pūkų kamuolėlis atsirastų namie  rolleyes.gif J tai vis linkčioja, kad nori  biggrin.gif Su graužikais nutarėme nebeprasidėti  tongue.gif

Nu katinelis vienas is gyvunu - reikalaujanciu maziausios prieziuros mirksiukas.gif , tik va jo labai nepaniurkysi schmoll.gif Mes kate turejom, tai dare jin ka norejo, musu neklause - ateidavo ant keliu kada nori, nueidavo kada nori lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 13, 22:09)
Nu katinelis vienas is gyvunu - reikalaujanciu maziausios prieziuros mirksiukas.gif , tik va jo labai nepaniurkysi  schmoll.gif Mes kate turejom, tai dare jin ka norejo, musu neklause - ateidavo ant keliu kada nori, nueidavo kada nori lotuliukas.gif

Šinšilo nepaniurkysi, jūrų kiaulės irgi, katinėlio irgi - tai ką tada galima paniurktyti galų gale? rolleyes.gif

Na, padariau išvadą - reikia mums brolio/sesės, kad būtų ką "paniurkyti" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 sausio 2012 - 22:34
sveikos 4u.gif pas mus darzelyje perversmai,nezinau ar cia i gera iseis musu grupes vaikams,nuo pirmadienio prasideda kapitalinis kito darzelio remontas taigi isskirste vaikus po kitus darzelius,musu darzelio direktore paziurejo kad musu spec grupe sudaro tik 9 vaikai,dazniausiai keliu kuriu nors nebuna,tai pas mus galima atkelti dar bent 10 vaikuciu is ano darzelio..todel per puse padalins pagrindine patalpa,kur vaikai buna,vienoj pusej dirbs musu aukletojos su vaikais,kitoj pusej anie vaikai su savo aukletojom,zinoma rubinele,miegamasis,tualetai bendri g.gif gausis kazkoks chaosas ir taip iki birzelio 1,nors musu aukletoja ejo pas direktore kone iki asaru prase kad nedarytu tokiu perversmu,bet nieko nepakeite.musu grupe sia vasara is pagrindu suremontavome,sutvarkeme,vaikai ramiai buna vienas kita pazinodami,tai tokios priverstines naujoves man nelabai prie sirdies,bus matyt unsure.gif

Visai netycia drauge pasiule paskaityti knyga Jodie Picoult "Namu taisykles".skaitau ir nebeiseina is galvos kaip bus su mano mazium kai jis bus paauglys unsure.gif siandien buvom kirpykloj su vaikiu,is pradziu bliovimas atsisedus kedej,muistymasis,paskui jau issedejo,bet jokiu kirpimo masineliu,jokio feno nukreipto i ji,tik zirkles,zodziu kaip visada doh.gif gal dabar tai ir neatrodo labai keista oziukai viesoj vietoj,bet jei taip elgsis ir budamas 17 unsure.gif
kazkokios pesimistines mintys puola siuo metu,turbut todel kad greit laukia disko tyrimas...
Atsakyti
Dar klausimas kriistei,

Ar priešmokyklinė grupė yra PRIVALOMA ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 13, 22:33)
Šinšilo nepaniurkysi, jūrų kiaulės irgi, katinėlio irgi - tai ką tada galima paniurktyti galų gale?  rolleyes.gif

Na, padariau išvadą - reikia mums brolio/sesės, kad būtų ką "paniurkyti"  lotuliukas.gif

suniukas sako geriau auga nuo niurkymo - o ir draugaut su vaiku nori mirksiukas.gif
o sese/brolis - tai ilgai laukt reiks iki kol gales niurkyt lotuliukas.gif
QUOTE(Ice @ 2012 01 13, 22:38)
Dar klausimas kriistei,

Ar priešmokyklinė grupė yra PRIVALOMA ar ne?

ne, neprivaloma mirksiukas.gif
Atsakyti