Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

Gražūs mūsų vaikai, merginos.
Atsakyti

QUOTE(Scintilla @ 2012 01 12, 15:14)
žaidžia su mašinėlėm...turim kilimėlį su gatvėm, tai jis ten važinėja, parkuoja savo mašinytes...labai patinka su traukinuku žaisti...turim  tokį...vaikas susodina žmogeliukus, važinėja su traukiniu, arba su mašinom per pervažas važiuoja, kol traukinys stovi, arba avarijas daro  biggrin.gif bėgius dėlioja pagal savo fantaziją...dar patinka mašinom padangas nuimti ir vėl uždėti...mėgsta dūkti su sese...knygutes mėgsta vartyti, jas komentuoti, bet neleidžia man skaityti....
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
na garažus aš jam padedu pati pastatyti...o tada jau maniškis parkuoja ten savo mašinėles...po to pats tą garažą persato pagal save, patobulina, arba sugriauna  biggrin.gif
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

O va maniskis-nu visiskai nesidomi masinom. Nei jom, nei ju ratais, nei dar kuo. Atrodo, kad ne vyrukas butu-absoliuciai jam masinos neidomu... g.gif

QUOTE(Pou @ 2012 01 12, 19:27)
Kas tiesa, tas ne melas... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 16:18)
neveikia tas. nespėju nuspaust,kai jis lekia su parodyyyk doh.gif

maniškis irgi taip pat...bet kartais pavyksta suspėti...dažniausiai, kai vaikas nemato fotiko, tada pasiruošiu, pašaukiu vardu ir kai pakelia akis į mane fotkinu...o kad pozuojant reikia palaukti kelias sekundes, dar nesupranta...na bet ir nepozuotų kadrų galima daug gražių pagauti...svarbu, kad užsiėmęs būtų ir fotiko nepastebėtų...

QUOTE(Pou @ 2012 01 12, 17:35)
Aš jo makliavoje totaliai nesusigaudau.

Taviškis jau didelis, tai ir užsiėmimai rimti thumbup.gif o kompe atskirą prisijungimą vaikui padarykit mirksiukas.gif bus ramu, kad niekas nedings iš kompo po jo pertvarkymų...

QUOTE(Pou @ 2012 01 12, 19:27)

drinks_cheers.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(LisJa @ 2012 01 12, 19:44)
O va maniskis-nu visiskai nesidomi masinom. Nei jom, nei ju ratais, nei dar kuo.

maniškiui mešinėlių manija prasidėjo nuo mažų modeliukų...didelės nelabai jį domino...bet kai pažaidė svečiuose su modeliukais, teko ir mums namuose tokią kolekciją kaupti...kiekvieną kartą vos tik įėjęs į maximą bėgdavo išsirinkti sau mašinytę, o tada jau ramiai galėdavom kiek tik norėdavom apsipirkinėti...
Atsakyti
J nuo 1 m. mašinėlių manija. Ištisą dieną gali jas dėlioti ant palangės, ant grindų, ant sofos atlošo krašto, ant stalo...viena eile, dviem eilėm, paskui kitą be tarpų arba su vienodais tarpais, arba šonu parkuoti su tarpais ar be tarpų, dėti puslankiu ir pan. Leidžiu aš jam tuo užsiimti po darželio, vakare, jis apsiramina, daineles niūniuoja wub.gif kad ir dabar, kai aš čia sėdžiu - tuoj eisime miegoti po jo mašinėlių parikiavimo ritualo. kai užsiimu su juo - tai jau sakiau, "važiuojame" į parduotivę, kažką "perkame", vardiname, ką perkame, dar grupuojame mašinėles pagal spalvas, pagal modelius (jau nemažai J jų žino: BMV, Mersedesas, Audi, Poršė, Opejis, Pezo lotuliukas.gif ), jis tuos modelius ir gatvėje vardina, mašinėles skaičiuojame, skaičiuojame ratus ir pan. Su mašinomis geriausia kai būna pižamos, golfai, treningai, puodeliai, šaukšteliai, knygutės...netgi nosinės lotuliukas.gif
Parduotuvėse žino mašinėlių skyrių, dažnai ten nueina pasižiūrėti, bet džiaugiuosi, kad nebūna jiokių isterijų dėl jų pirkimo, pažiūrinėja, padėlioja kartais į eilutes blush2.gif ir nueiename.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 12 sausio 2012 - 20:58
QUOTE(Scintilla @ 2012 01 12, 20:25)
Taviškis jau didelis, tai ir užsiėmimai rimti  thumbup.gif o kompe atskirą prisijungimą  vaikui padarykit  mirksiukas.gif  bus ramu, kad niekas nedings iš kompo po jo pertvarkymų...

Tai jis turi savo atskirą kompą.
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 12, 20:55)
J nuo 1 m. mašinėlių manija. Ištisą dieną gali jas dėlioti ant palangės, ant grindų, ant sofos atlošo krašto, ant stalo...viena eile, dviem eilėm, paskui kitą be tarpų arba su vienodais tarpais, arba šonu parkuoti su tarpais ar be tarpų, dėti puslankiu ir pan. Leidžiu aš jam tuo užsiimti po darželio, vakare, jis apsiramina, daineles niūniuoja  wub.gif kad ir dabar, kai aš čia sėdžiu - tuoj eisime miegoti po jo mašinėlių parikiavimo ritualo. kai užsiimu su juo - tai jau sakiau, "važiuojame" į parduotivę, kažką "perkame", vardiname, ką perkame, dar grupuojame mašinėles pagal spalvas, pagal modelius (jau nemažai J jų žino: BMV, Mersedesas, Audi, Poršė, Opejis, Pezo  lotuliukas.gif ), jis tuos modelius ir gatvėje vardina, mašinėles skaičiuojame, skaičiuojame ratus ir pan. Su mašinomis geriausia kai būna pižamos, golfai, treningai, puodeliai, šaukšteliai, knygutės...netgi nosinės  lotuliukas.gif
Parduotuvėse žino mašinėlių skyrių, dažnai ten nueina pasižiūrėti, bet džiaugiuosi, kad nebūna jiokių isterijų dėl jų pirkimo, pažiūrinėja, padėlioja kartais į eilutes  blush2.gif ir nueiename.

Ohoooooo doh.gif thumbup.gif

As, va ir svarstau, ar verta jam pirkti traukinuka su trasa, stotimi, zmogeliukais, medziais ir kitais visais dalykeliais su mintim, kad mokintusi po truputi siuzeto, vaizduotes (atvaziuoja zmogeliukas su traukinuku, islipa stotyje, prieina prie medzio ten yra supynes, supasi...).. g.gif Dar yra pasirinkimas - gyvuneliai su ferma (kuris tiktu ir sesei paaugus), bet irgi kyla abejoniu ar vyruka sudominciau situo...Kolkas jam idomiau tik kaladeles, dezutes, indeliai - kazka sudet, isimt, parusiuot, kitaip tariant-nieko konkretaus. O konstruktoriukams ryskiai per maziukai mes.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 12, 22:47)
Kolkas jam idomiau tik kaladeles, dezutes, indeliai - kazka sudet, isimt, parusiuot, kitaip tariant-nieko konkretaus. O konstruktoriukams ryskiai per maziukai mes.. doh.gif

situacinius zaidimus vaikai zaidzia panasiai nuo 3 metu - ir tai yra normalu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 12, 19:44)
O va maniskis-nu visiskai nesidomi masinom. Nei jom, nei ju ratais, nei dar kuo. Atrodo, kad ne vyrukas butu-absoliuciai jam masinos neidomu... g.gif

Maniskis masinom iki 2 metuku nelabai domejos...buvo toks pat zaislas kaip ir visi kiti, bet va kai apverte jas ant stogo ir pradejo sukt, tada labai jos reikalingos patapo unsure.gif Ir ratukai tada labai idomus pasidare. O iki 2 metuku tai manija buvo kamuoliukams....gera pusmeti. Ir labai mego (ir dabar megsta) suniuka, kuri ijungus jis eina.
Zaisdamas su masinom maniskis ne tik, kad kokio zmogeliuko neisodina, bet kaiptik issodina ir dar priekaba nuima, jei tai imanoma doh.gif Vieninteli dalyka ka vezioja, tai formeles, kurios priklauso vienai masinelei....sudeda jas i priekaba per tam skirtas vietas ir tada jau veza, paskui ispila ir vel delioja......O eilemis niekad nieko nerikiavo ir nerikiuoja unsure.gif Dar turim visokiu plastikiniu zvereliu, tai juos po kambari megsta vedziot.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 13 sausio 2012 - 08:39
QUOTE(LisJa @ 2012 01 12, 22:47)
As, va ir svarstau, ar verta jam pirkti traukinuka su trasa, stotimi, zmogeliukais, medziais ir kitais visais dalykeliais su mintim, kad mokintusi po truputi siuzeto, vaizduotes (atvaziuoja zmogeliukas su traukinuku, islipa stotyje, prieina prie medzio ten yra supynes, supasi...).. g.gif Dar yra pasirinkimas - gyvuneliai su ferma (kuris tiktu ir sesei paaugus), bet irgi kyla abejoniu ar vyruka sudominciau situo...Kolkas jam idomiau tik kaladeles, dezutes, indeliai - kazka sudet, isimt, parusiuot, kitaip tariant-nieko konkretaus. O konstruktoriukams ryskiai per maziukai mes.. doh.gif

manau, kad verta...iš pradžių pati viską darysi ir pasakosi, o po to ir pats išmoks tokius žaidimus...na vis tiek plėsis vaiko žodynas, vaizduotė...toks žaislas manau ilgai bus įdomus...ir sesei manau vėliau patiks...mergaitėms dažnai taip pat patinka transporto priemonės, ypač jei galima žaisti siužetinius žaidimus...ferma manau irgi tiktų abiem...svarbu parodyti kaip žaisti, sudominti...
Atsakyti
Prasitesėm biuliotenį iki trečiadienio.

LisJa, Žvėriuke o kaip jum sekasi pard.? Gal vaikai patys mieliau išsirinktų jiem patinkančius žaislus?

Jokūbus traukinukus dievina.
Atsakyti
Man tai šiandien verkti norisi. Vaikas savo ašaromis maldauja, kad į darželį neitume: mat jis nori namie žaisti, namie piešti (vakar su pusbroliu smagiai vakare bandė), nori būti su mamyte cray.gif Dar nuo vakaro sakiau, kad ateis senelis paimti (nes mes abu dirbame iki vakaro, man nuo pietų darbas), kad pabus pas močiutę ir senelį - tai vėl ašaros "manyte, tu glisi, senelis neateis" ir taip kartoja be sustojimo, kol nuvažiuojame į darželį. Ar yra pas jūsų vaikus tokie kartojimai. Man tai jie širdį bado. Pas senelius nebuvo pasilikęs gal jau 3 mėn. Negi blogai jam ten kartais pabūti? Kai senelių meilė trykšta per kraštus, nematau priežasties, kodėl ten galima nenorėti pabūti, įsikibęs manęs kaip brangakmenio, nors su juo kaip tik mažiau galiu užsiimti namuose, nei seneliai, kurie visą dėmesį skiria tik jam verysad.gif
Dar buvau pas direktorę daržo nuėjusi. Tai irgi nieko viltingo. Nenori nieko padėti, kad neitume į priešmokyklinę grupę. Maždaug visi vaikai grupėse pagal metus ir viskas doh.gif "Yra toks ministro įsakymas, kad 7 metų reik eiti į mokyklą. Atidėjimo atvejų dar nesame turėję, tik vieną su DS, kai buvo skirtas mokytojas, bet oi kiek turėjome problemų ir valstybei kaip barngiai kainavo". "Vaikai šiais laikais yra integruojami, jam skiriamos palengvintos programos, arba eina į specialiąsias mokyklas. Tokie įstatymai." "Plius vietų jaunesnių grupėje kaip ir nėra". Va kaip pakalbėjome doh.gif
Aš jau pagatava krapštyti visas santaupas ir leisti į privatų darželį. Bet kad Kaune jie dar nelabai įsitvirtinę ir turi patirties, labai nauji, nežinia, kokiomis programomis ten dirba su vaikais. Nežinia, ar ten kokybė atitinka tuos didžiulius pinigus g.gif Ir ar paskui mus kas priims į priešmokyklinę grupę paprastame darželyje unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 13 sausio 2012 - 10:46
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 13, 10:08)
LisJa, Žvėriuke o kaip jum sekasi pard.?  Gal vaikai patys mieliau išsirinktų jiem patinkančius žaislus?

Gerai sekasi...pats issirenka - masinyte biggrin.gif Labai daznai net siaip pasizvalgyt nusiveda mus i zaislu parduotuve kai einam pasivaiksciot, nes prie namu Limpopo yra.
Traukinuku irgi turim, kurie begiais vaziuoja....aisku patinka, ijungi ir gali valanda prasedet ir ziuret kaip jis ratu vaziuoja. Kai baterijos nusibaigia, tada pats begiais vezioja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 13 sausio 2012 - 12:16