Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 12, 12:07)
O ka jis renkasi ka veikt? Ar ta veikla kazkokia tikslinga? Maniskis irgi zaidzia vienas, jei tai galima butu pavadint zaidimu (masineliu stumdymas, arba kokiu muzikeliu junginejimas...va dar formeles megsta sukaisiot i vietas), bet toli grazu ta veikla i lavinimasi nepanasi  unsure.gif

Jokūbas turi pakankamai netikslingos veiklos, betjam malonios. Aš nematau tame nieko blogo blush2.gif Va, pati sėdžiu SM, kai indai neplauti irgi netikslinga, yra ir naudingesnių užsiėmimų...

Be to, kas gali nuspręsti, kas kitam žmogui naudinga, o kas ne? Pvz. mano vyras nesupranta mano meilės fotografijai. Kai namie atsirado naujas fotikas jis man pasukiojo pirštą prie smilkinio....
Bet man tai yra atgaiva, malonumas, nusiraminimas...
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 12:12)

Jokūbas turi pakankamai netikslingos veiklos, betjam malonios. Aš nematau tame nieko blogo  blush2.gif  Va, pati sėdžiu SM, kai indai neplauti irgi netikslinga, yra ir naudingesnių užsiėmimų...

Be to, kas gali nuspręsti, kas kitam žmogui naudinga, o kas ne? Pvz. mano vyras nesupranta mano meilės fotografijai. Kai namie atsirado naujas fotikas jis man pasukiojo pirštą prie smilkinio....

Nu matai, as nieko blogo ant vaiko zaidimu nemanyciau, jie jie bent butu panasus i normalius zaidimus...garazu statymas, masineliu varymas i juos, is lego konstruojamu masinu kaip jau jam ten fantazija isnesa, piliu ar dar kazkokiu statymas is kaladeliu ir t.t....o ne atsigulus ant zemes ziuret i masinos ratukus.
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 12, 12:38)
Nu matai, as nieko blogo ant vaiko zaidimu nemanyciau, jie jie bent butu panasus i normalius zaidimus...garazu statymas, masineliu varymas i juos, is lego konstruojamu masinu kaip jau jam ten fantazija isnesa, piliu ar dar kazkokiu statymas is kaladeliu ir t.t....o ne atsigulus ant zemes ziuret i masinos ratukus.

gi maniškis irgi šitaip žaidžia... tiksliau seniau tik taip žaisdavo, dabar po truputį į žaidimus įeina šiokia tokia fantazija. jau pasodina žmogiuką, mašina padaro avariją, dega žalias arba raudonas įsivaizduojamas šviesoforas...

Bet viskas atėjo po truputį...
Tą jo ratukų stebėjimą aš priėmiau kaip vaiko poilsį, atsipalaidavimą, gyvenimą savo laimingam pasauliuke... 4u.gif

Visi gi kartais norim nuo visko pabėgt, pabūt vieni su savimi. Tik vaikm to daryt taip dažnai neleidžiam. Vis nerodyk ožių, nežliumbk, nesinervink, sakyk kas tau yra ir t.t.
Atsakyti
Savaitaglį sukarpiau nemažą dėžę ir išskėčiau kartoną. Ant jo piešiau gatves, namus: banką, paštą, mokyklą, parduotuvę, darželį, dar medžių, ežerą. Tėtis papildomai nupiešė degalinę, turgų, šviesoforų gatvėse. J labai patiko. Važinėja gatvelėmis, parkuoja mašinytes ir vis kartoja: cia ban(k)as, cia pastas, o cia pardidujė, mokyka, dalzelis ir t.t. Parodo, kur kas yra. Niu daugiau jokio kito veiksmo ir nevyksta. Bet kai pamastau, o kas gali vykti, kai jis zaidzia vienas (na, nebent aš prisijungiu, tai daugiau pafantazuoju)? g.gif Būtų žaidimo draugas - tai daugiau gal ką sumąstytų kartu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 12 sausio 2012 - 13:00
QUOTE(Ice @ 2012 01 12, 12:59)
Savaitaglį sukarpiau nemažą dėžę ir išskėčiau kartoną. Ant jo piešiau gatves, namus: banką, paštą, mokyklą, parduotuvę, darželį, dar medžių, ežerą. Tėtis papildomai nupiešė degalinę, turgų, šviesoforų gatvėse. J labai patiko. Važinėja gatvelėmis, parkuoja mašinytes ir vis kartoja: cia ban(k)as, cia pastas, o cia pardidujė, mokyka, dalzelis ir t.t. Parodo, kur kas yra. Niu daugiau jokio kito veiksmo ir nevyksta. Bet kai pamastau, o kas gali vykti, kai jis zaidzia vienas (na, nebent aš prisijungiu, tai daugiau pafantazuoju)?  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Maniškiui labai patinka važiuoti kelias. Mašinų kelias, traukinio kelias. mašinai STOP, dabar važiuoja traukinys...
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2012 01 12, 12:59)
Savaitaglį sukarpiau nemažą dėžę ir išskėčiau kartoną. Ant jo piešiau gatves, namus: banką, paštą, mokyklą, parduotuvę, darželį, dar medžių, ežerą. Tėtis papildomai nupiešė degalinę, turgų, šviesoforų gatvėse. J labai patiko. Važinėja gatvelėmis, parkuoja mašinytes ir vis kartoja: cia ban(k)as, cia pastas, o cia pardidujė, mokyka, dalzelis ir t.t. Parodo, kur kas yra. Niu daugiau jokio kito veiksmo ir nevyksta. Bet kai pamastau, o kas gali vykti, kai jis zaidzia vienas (na, nebent aš prisijungiu, tai daugiau pafantazuoju)?  g.gif Būtų žaidimo draugas - tai daugiau gal ką sumąstytų kartu.

va va, taip ir Milda budavo - sudelioji namo baldus (leliu) - parodai kaip lelytes nurengt, suguldyt, pakelt, pamaitint - ta ir daro, o padarius vel nezino ka daryt - nevyksta jokie kuribiniai procesai, o jei nebuciau parodzius ir to - suktus, linguotu, gal kazka niokotu, grauztu unsure.gif Jos amziaus vaikai - i ta zaidima ir kalba ijungtu - leles tarpusavy bendrauja, barasi (atkartoja darzelio ispudzius, namu veikla), perstato baldus, eina "pasivaiksciot" - ju to mokyt nereik, jiems savaime gaunas rolleyes.gif , todel jie nuolat uzsieme ir ner kada ziuret kaip sukas masinos ratas, arba kaip atrodo isrikiuoti leliu rubeliai cool.gif As su Milda daug zaidziau, priemiau jos zaidima, rodziau kaip galima zaist - dabar jau kazkiek moka uzsiimt ir susikurt sau zaidima, jei tarkim kokei lelei uzreikejo kaldros - ji drasiai ja issikirpo is zurnalo, arba jei nori barbes - be problemu ja issikerpa is reklamos - tuo begaliniai dziaugiuos ir manau tai didelis musu pasiekimas wub.gif
Atsakyti
Maniskis iki siol dievina rubu skalbima. Viska pats moka, ipila milteliu, atrenkam pagal spalvas rubus. Zino kaip ijungti ir kaip nustatyti. Isskalbus istraukia drabuzius i bliuda ir nesa dziauti i antra auksta. smile.gif . Nu padziaut nelabai gaunasi, tai nebeleidau ax.gif . O siaip megsta ziureti filmukus, zaisti kompiuterinius zaidimus. Labai mego, kai rode Reksa. Zinojo per kuri kanala rode, tai isijungdavo. Dar kasrytinis darbas yra perstumti visus esamus kalendorius.
Kai jau nera kas veikti, praso manes kepti pijaga.Cia tai jau jis profas yra. Viska man sunesa ant stalo, net receptu zurnala atnesa ir atvercia ta ka nori iskepti lotuliukas.gif . Kartais reikia pasigincyti del recepto ax.gif .
Dar labai megsta deliones. Nupirkom stai is simto detaliu, per pusvalandi sudejo thumbup.gif .
Megsta ir su mazuoju pazaist, - pamokyti ka nors. Bajeristas jis yra, - moko to, ko pats nemoka, - kalbeti doh.gif . A mat ji mokinu skaicius, tai jis irgi prisistojes prie mazojo: gen, go tle, kekule doh.gif
O tie tokie betiksliai zaidimai buvo iki ketveriu metu.... Tada jam niekas kitas nebuvo idomu.
Papildyta:
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 13:12)

Jokūbas turi pakankamai netikslingos veiklos, betjam malonios. Aš nematau tame nieko blogo  blush2.gif  Va, pati sėdžiu SM, kai indai neplauti irgi netikslinga, yra ir naudingesnių užsiėmimų...

Oi kaip suprantu tave doh.gif . Nes jau seniai turiu ta manija fotografijai. Taip gaila, kad neiperku geresnio fotiko... Bet ir su tuo paprastu neretai gaunasi geros nuotrakos, ypac vasara, kai sauleta... Kada nors visvien koki gera Nikoniuka noreciau...
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 12, 12:07)
O ka jis renkasi ka veikt?

žaidžia su mašinėlėm...turim kilimėlį su gatvėm, tai jis ten važinėja, parkuoja savo mašinytes...labai patinka su traukinuku žaisti...turim tokį...vaikas susodina žmogeliukus, važinėja su traukiniu, arba su mašinom per pervažas važiuoja, kol traukinys stovi, arba avarijas daro biggrin.gif bėgius dėlioja pagal savo fantaziją...dar patinka mašinom padangas nuimti ir vėl uždėti...mėgsta dūkti su sese...knygutes mėgsta vartyti, jas komentuoti, bet neleidžia man skaityti....

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 12:12)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 12, 12:38)
Nu matai, as nieko blogo ant vaiko zaidimu nemanyciau, jie jie bent butu panasus i normalius zaidimus...garazu statymas, masineliu varymas i juos

na garažus aš jam padedu pati pastatyti...o tada jau maniškis parkuoja ten savo mašinėles...po to pats tą garažą persato pagal save, patobulina, arba sugriauna biggrin.gif

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 12:43)

gi maniškis irgi šitaip žaidžia... tiksliau seniau tik taip žaisdavo, dabar po truputį į žaidimus įeina šiokia tokia fantazija. jau pasodina žmogiuką, mašina padaro avariją, dega žalias arba raudonas įsivaizduojamas šviesoforas...

Bet viskas atėjo po truputį...
Tą jo ratukų stebėjimą aš priėmiau kaip vaiko poilsį, atsipalaidavimą, gyvenimą savo laimingam pasauliuke...  4u.gif

Visi gi kartais norim nuo visko pabėgt, pabūt vieni su savimi. Tik vaikm to daryt taip dažnai neleidžiam. Vis nerodyk ožių, nežliumbk, nesinervink, sakyk kas tau yra ir t.t.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 12 sausio 2012 - 15:16
Vega, man tai pavydu, kad tavo vaikas pozuoja blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 12, 16:21)
Vega, man tai pavydu, kad tavo vaikas pozuoja blush2.gif

O tu nufotkink ir uzkart ekraniuke parodyk, kad jis ten yra. Maniskis kai suprato, tai buvo suzavetas, pozuoja man. Bet tokias pozas dirbtines nustato, kad niekas nebesigauna biggrin.gif . Kazkada pasiziurejo kaip as pozuoju, tai atsisedes akis i dangu uzvercia, arba taip svajingai per langa ziuri lotuliukas.gif . Geriausia kai paprasau nusisypsoti doh.gif , tada ismeta tokia israiska, kad galiniai dantys matos smile.gif. Tai dabar sakau, Ugniau nepozuok. Tada atsipalaiduoja, naturaliai gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2012 01 12, 16:17)
O tu nufotkink ir uzkart ekraniuke parodyk, kad jis ten yra. Maniskis kai suprato, tai buvo suzavetas, pozuoja man. Bet tokias pozas dirbtines nustato, kad niekas nebesigauna  biggrin.gif . Kazkada pasiziurejo kaip as pozuoju, tai atsisedes akis i dangu uzvercia, arba taip svajingai per langa ziuri  lotuliukas.gif . Geriausia kai paprasau nusisypsoti  doh.gif , tada ismeta tokia israiska, kad galiniai dantys matos  smile.gif. Tai dabar sakau, Ugniau nepozuok. Tada atsipalaiduoja, naturaliai gaunasi.

neveikia tas. nespėju nuspaust,kai jis lekia su parodyyyk doh.gif
Atsakyti
Merginos, įmeskit man į a.ž. albumėlio kontaktus kuri nors, prie progos. Ačiū.

Mano vaikis dabar labai su Lego žaidžia. Vėl nauja banga užėjo. Ir pagal popieriuką, ir šiaip, kiek fantazija neša. Reiktų kada nufotografuoti. Visai jam gražiai gaunasi.

Ir namų darbelius darom namuose dar: skaičiuojam, tobulinam rašyseną doh.gif Ir kompu leidžiam pažaisti. Bet jis nežaidžia žaidimų, o su Paint'u rašo, piešia, dar ten prikuria visokių naujadarų programėlėse,- šeimininkauja kompe, bet kai paklausiu, viską paodo, suranda ką padėjęs kur. Aš jo makliavoje totaliai nesusigaudau.
Atsakyti