Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 03, 16:06)
bet Dieve, Dieve, kaip jaustis į savo vaiką šitokį žiūrint. Iš proto išeiti galima.

Baisu, bet o ka daryt...
As tai kraupstu, kai pagalvoju, kad maniskis gali but is tokiu... verysad.gif Bet dar turiu vilties, kad kazkiek isaugs, prasilavins ant elgesio, nes jau ir dabar lyginant koks buvo pries tarkim kokius 10 menesiu-daug geriau (nors aisku, dar labai labai daug darbo sitoj vietoj)...Pamenu pirmuosius menesius tik gimus-istiso saukimo, rekimo kudikis buvo, nenuraminamas. Pamenu, kaip vyras, grizes po darbo rasdavo ji saukianti ir mane visa apsiverkusia su juo ant ranku.. Dukra dauuuug ramesne palyginus... g.gif
Atsakyti
As tai ta maisto davima kaip paskatinima suprantu biski kitaip unsure.gif Bukim biedni, bet teisingi lotuliukas.gif yra autistuku kuriems kazka padarius gali is tos laimes nors ir ant galvos atsistos, nesureaguos niekaip...arba sureguos, bet ne visada (pvz. maniskis i mano dziaugsma tikrai ne visada reaguoja schmoll.gif )o va gave savo megiamo maisto, sureguoja ir tai gaunas kaip paskatinimas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 03 sausio 2012 - 17:26
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 03, 17:24)
As tai ta maisto davima kaip paskatinima suprantu biski kitaip  unsure.gif Bukim biedni, bet teisingi  lotuliukas.gif  yra autistuku kuriems kazka padarius gali is tos laimes nors ir ant galvos atsistos, nesureaguos niekaip...o va gave savo megiamo maisto, sureguoja ir tai gaunas kaip paskatinimas  g.gif

Nezinau, maniskiui nereikia jokiu saldainiu, uztenka pasakyt "saunuolis, duok penkis", duoda tuos penkis ir kad patenkintas...Ir i ta "saunuolis" taip smagai sureaguoja, ar siap i koki kita pagyrima. Bet mano dar mazius, gal ateityje ir prireiks tu saldainiu... g.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 03, 17:27)
Nezinau, maniskiui nereikia jokiu saldainiu, uztenka pasakyt "saunuolis, duok penkis", duoda tuos penkis ir kad patenkintas...Ir i ta "saunuolis" taip smagai sureaguoja, ar siap i koki kita pagyrima. Bet mano dar mazius, gal ateityje ir prireiks tu saldainiu... g.gif

Tai va labai dziugu, kad reaguoja. Maniskis pvz. i duok penkis kartais labai smagiai sureguoja, o kartais tiesiog lyg mechaniskai ta ranka iskelia ir viskas....arba nei girdi, nei mato, kad prasau duok penkis. Ir kai i puoda padaro ne visada dziaugiasi jei as dziaugiuos ir giriu koks saunuolis...toks vaizdas, kad ko cia dziaugtis, juk tai savaime suprantamas dalykas. Ant puodo atsisest ismokiau su meskiukais-guminukais, gerai tik, kad ju mums daug nereikejo, o ir tu guminuku nelabai jis megsta, teisingiau megsta, bet proto ribose, budavo kad net ir nenoredavo ju. Bet dabar jokios bedos ant puodo atsisest, vadinas kazkaip suveike g.gif O iki to laiko niekaip nesisedo, kol meskiuku nenaudojau schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 03 sausio 2012 - 17:54
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 03, 17:24)
As tai ta maisto davima kaip paskatinima suprantu biski kitaip  unsure.gif Bukim biedni, bet teisingi  lotuliukas.gif  yra autistuku kuriems kazka padarius gali is tos laimes nors ir ant galvos atsistos, nesureaguos niekaip...arba sureguos, bet ne visada (pvz. maniskis i mano dziaugsma tikrai ne visada reaguoja  schmoll.gif )o va gave savo megiamo maisto, sureguoja ir tai gaunas kaip paskatinimas  g.gif

nu gal, kai nesusidurus su tokiu lygiu - is sono kazkaip kraupiai atrodo blush2.gif

QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 03, 17:51)
Ant puodo atsisest ismokiau su meskiukais-guminukais, gerai tik, kad ju mums daug nereikejo, o ir tu guminuku nelabai jis megsta, teisingiau megsta, bet proto ribose, budavo kad net ir nenoredavo ju. Bet dabar jokios bedos ant puodo atsisest, vadinas kazkaip suveike  g.gif O iki to laiko niekaip nesisedo, kol meskiuku nenaudojau  schmoll.gif

as taip seska mokinau - padaro i WC - gauna kukuruza lotuliukas.gif , bet anas zaltys pradejo mane mulkint - nueina i WC, ziuri i akis, atrodo net steni - paskui savo kukuruzo reikalauja, nors nieko nepadare doh.gif O ir dabar - jei as namie ir priziuriu ji - visad sikna nunes i WC ir ten padarys, nes zino kad gaus ta kukuruza, o va jei nieks nemato - nesa i koki kampa pakavot lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 03, 19:02)
as taip seska mokinau - padaro i WC - gauna kukuruza lotuliukas.gif , bet anas zaltys pradejo mane mulkint - nueina i WC, ziuri i akis, atrodo net steni - paskui savo kukuruzo reikalauja, nors nieko nepadare doh.gif  O ir dabar - jei as namie ir priziuriu ji - visad sikna nunes i WC ir ten padarys, nes zino kad gaus ta kukuruza, o va jei nieks nemato - nesa i koki kampa pakavot lotuliukas.gif  doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Labu, merginos.

Na aš saviškį ne tik pagiriu, bet ir pakritikuoju, palyginu.
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 03, 17:51)
Tai va labai dziugu, kad reaguoja. Maniskis pvz. i duok penkis kartais labai smagiai sureguoja, o kartais tiesiog lyg mechaniskai ta ranka iskelia ir viskas....arba nei girdi, nei mato, kad prasau duok penkis. Ir kai i puoda padaro ne visada dziaugiasi jei as dziaugiuos ir giriu koks saunuolis...toks vaizdas, kad ko cia dziaugtis, juk tai savaime suprantamas dalykas. Ant puodo atsisest ismokiau su meskiukais-guminukais, gerai tik, kad ju mums daug nereikejo, o ir tu guminuku nelabai jis megsta, teisingiau megsta, bet proto ribose, budavo kad net ir nenoredavo ju. Bet dabar jokios bedos ant puodo atsisest, vadinas kazkaip suveike  g.gif O iki to laiko niekaip nesisedo, kol meskiuku nenaudojau  schmoll.gif

mhm WC reikalus mes irgi tik su guminukais, hematogenu ar kinderšokoladu sutvarkėme; pasitaiko kartais ir dabar, nors jau labai retai, tokių momentų, bet dažniausiai ne namie, o kur nors svetimoje vietoje, kai reik pažadėti kažką skanaus, kad nueitų į WC be spyriojimųsi, cypimų ir pan. doh.gif
o ryte kai reik išeiti į darželį, kai visi skubame į darbus, o tas pyp ir užsispiria, ką tada daryti, a? nu griūk negyvas, neina jis ir viskas unsure.gif tada kramtome gumą su ksilitoliu tongue.gif ir į darželį be ašarų išeiname, ir dantims gerai blush2.gif aišku, tie pažadiniai pasiekimai kažko mane tiesiog pjauna doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 03 sausio 2012 - 22:11
o pvz tu nebijais, kad kai jis ta sistema perpras - kad gali nieko nedaryt negaves saldainio ar kazko panasaus - ir ims reikalaut to uz bile ka - tai ir normaliam maistui vietos neliks g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriiste @ 2012 01 03, 22:18)
o pvz tu nebijais, kad kai jis ta sistema perpras - kad gali nieko nedaryt negaves saldainio ar kazko panasaus - ir ims reikalaut to uz bile ka - tai ir normaliam maistui vietos neliks g.gif

bijau.
Papildyta:
bet kadangi tie apdovanojimai ženkliai mažėja, tai, manau, jau greitai jų ir neliks; o normaliai maistui oi kiek vietos jis turi - tik duok lotuliukas.gif be problemų. pavalgo ir dar iš mūsų lėkščių prašo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 03, 18:27)

Mes tai buvom persistenge su tuo saunuolis, nes kaip VRC psichologe paaiskino, sunus jau eme bijoti nebebuti saunuolis, todel labai padidejo jautrumas. Mums patare mazinti tuos liuks rodymus, gyrimus uz atliktus darbus ir t.t. Nes, pasirodo, as praziurejau momenta, kai sunus pradejo bijoti neatlikti kazkokiu uzduociu taip gerai, kaip mes, tevai, pageidaujam, pradejo jausti didele itampa. Tai mes siandien stengiames girti saikingai ir ne tik uz atlikta uzduoti, bet ir uz pastangas, aiskinam, kad nieko tokio, jei kazkas nepavyko ir t.t.
Atsakyti
Kokios kvailos pas mus paskutines dienos, tai jez maryj doh.gif Tas pats per ta pati vis.....tai ziuret kaip Jokubas lipa i lovytes antra auksta ir reikia ji vis nukelt, tai supt ant supyniu, tai ziuret kaip jis masinytes vezioja, jei brolis i ji neziuri, tai koki masinos mygtuka spaust, kad muzika grotu, nors pats ta atlikt kuo puikiausiai moka, tai vis tas pacias raideles ir skaicius kartu deliojam (man rodos jau net ju sudeliojimo vieta mintinai moka)....nu jau net nebegaliu doh.gif Dar sugalvojo, kad pats nenori masinu zurnalo vartyt, man liepia verst, o pats ziuri i besiverciancius lapus ir is tos laimes begioja doh.gif Jokios normalios veiklos verysad.gif Jau tokios durnos kartais dienos buna, kad net pati savyje verdu verysad.gif Atrodo vis stengiuos kazkuo sudomint, bet niekas neidomu....vis jo linksmybes ratuku sukasi verysad.gif O dar mazasis su savo zbitkais.....

As vis pasiziuriu musu albumeli ir galvoju kokie grazus musu vaikai, kokiu protingu akiu visi....Dar vakar paziurejau filmuota medziaga saviskio kai buvo mazas, tai taip negera ant sirdies pasidare verysad.gif Atrodo kaip taip gali but, kai is visiskai normalaus vaikucio tokie dalykai pasidaro angel_sadangel.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žvėriukė: 04 sausio 2012 - 12:14