Įkraunama...
Įkraunama...

Aš ir mano autistukas

QUOTE(LisJa @ 2012 01 01, 18:04)
O as uzsiimu sadomazochimu

Na kam Tu save kankini? negi tau to reikia? Juk autizmo spektras labai platus ir niekas nežino kokie bus mūsų vaikai suaugę...gal tarp mūsiškių auga ir mažieji genijai...o gal bus keistuoliai, bet laimingi savo pasaulyje...o gal bus tokie kaip visi...na kam iš anksto save gąsdinti? Juk nežinai, kokie tie autistukai buvo vaikystėje...gal tai sužinojusi nebelygintum jų su saviškiu...
Aišku dabar skaudu, kad mūsų vaikai skiriasi nuo kitų...bet juk tai, kad jis kitoks, nereiškia, kad jis blogesnis...būsiu atvira, kartais suspaudžia ir man širdį, kai matau draugų berniuką mažesnį už maniškį jau sklandžiai kalbantį, savarankišką...vakar, švenčiant naujuosius, jis vos išgirdęs muziką tempdavo mano dukrą šokti biggrin.gif o maniškis susikaupęs žaidė su žaislais ir tik retkačiais įsijungdavo į linksmybes...na taip, atrodo jam rūpi kiti dalykai nei daugumai vaikų, nesistengia pritapti prie daugumos...bet gal tas jo nenoras pritapti, nebijojimas išsiskirti iš kitų kažkada gyvenime jam labai padės...
Auginu du vaikus...visiškai skirtingus...ir dėl abiejų vienodai nerimauju...abu gali gyventi normalų gyvenimą...arba jį susimauti...ir ne viskas nuo mūsų priklauso...daug ką lems jų charakterio sąvybės, aplinka, draugai, kurie bus šalia jų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scintilla: 01 sausio 2012 - 20:01
QUOTE(LisJa @ 2012 01 01, 19:04)
O as uzsiimu sadomazochimu-vel ziuriu youtube i suaugusius autistukus... verysad.gif

Idomu, kur musu didesniu vaikuciu mamytes prapuole, Pareis, Linabalt ir kitos, kaip joms sekasi.... g.gif

Vis kartais iskyla dar klausimas KODEL?

Ypac pastaruoju metu. Vakar buvom zaidimu aiksteleje, na kaip sunku matyti, kad maniskis sitaip skiriasi nuo kitu. Nors palyginus graziai elgesi, nesauke, nebuvo isteriju, buvo gana dziugus, bet vistiek...Aplinka jam  tarsi neegzistavo-vaikai, suauge..

verysad.gif

joo, kai maniskis maziukas buvo, isejom kartu mieste i zaidimu aikstele. Tai toks mazesnis berniukas priejo ir kokia valanda laiko kalbino Ugniu, nese jam zaislus. O as jau netekau kantrybes...pasakiau tam maziui, kad Ugnius nekalba... Tai tas nustebo, paskui sako, bet vistiek as ji prakalbinsiu ir toliau su juo zaide...
Vaikai tiki stebuklais. Kitaip nei mes, suauge. Ir jis turejo daugiau kantrybes ir tikejimo nei as.
Atsakyti
QUOTE(vega2 @ 2012 01 01, 20:01)
Tai tas nustebo, paskui sako, bet vistiek as ji prakalbinsiu ir toliau su juo zaide...
Vaikai tiki stebuklais. Kitaip nei mes, suauge. Ir jis turejo daugiau kantrybes ir tikejimo nei as.

wub.gif wub.gif iš vaikų tikrai galima daug ko pasimokyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Scintilla @ 2012 01 01, 20:00)
Na kam Tu save kankini? negi tau to reikia? Juk autizmo spektras labai platus ir niekas nežino kokie bus mūsų vaikai suaugę...gal tarp mūsiškių auga ir mažieji genijai...o gal bus keistuoliai, bet laimingi savo  pasaulyje...o gal bus tokie kaip visi...na kam iš anksto save gąsdinti? Juk nežinai, kokie tie autistukai buvo vaikystėje...gal tai sužinojusi nebelygintum jų su saviškiu...
Aišku dabar skaudu, kad mūsų vaikai skiriasi nuo kitų...bet juk tai, kad jis kitoks, nereiškia, kad jis blogesnis...būsiu atvira, kartais suspaudžia ir man širdį, kai matau draugų berniuką mažesnį už maniškį jau sklandžiai kalbantį, savarankišką...vakar, švenčiant naujuosius, jis vos išgirdęs muziką tempdavo mano dukrą šokti  biggrin.gif  o maniškis susikaupęs žaidė su žaislais ir tik retkačiais įsijungdavo į linksmybes...na taip, atrodo jam rūpi kiti dalykai nei daugumai vaikų, nesistengia pritapti prie daugumos...bet gal tas jo nenoras pritapti, nebijojimas išsiskirti iš kitų kažkada gyvenime jam labai padės...
Auginu du vaikus...visiškai skirtingus...ir dėl abiejų vienodai nerimauju...abu gali gyventi normalų gyvenimą...arba jį susimauti...ir ne viskas nuo mūsų priklauso...daug ką lems jų charakterio sąvybės, aplinka, draugai, kurie bus šalia jų...

Tikrai sutinku, bet as smalsi, neiseina kitaip, kartais...Yra vaizdeliu ir tokiu, kaip tarkim koks vienas buvo 2 metuku, ir paskui tas pats 12 metu....2 jis lb panasus i maniski elgesiu, o kaip liudnai jis atrodo budamas 12... verysad.gif Ai, nebegaliu.... verysad.gif As pesimiste...Aisku, smegenu vystymosi eigos niekad nenumatysi...Bet pas maniski ne tik nekalbejimas bet ir elgesys baisus, isterijos, ignoras, savistimulai tie lb isskiria ji is kitu. Maciau kitu mamu liudnus zvilgsnius i mane, tokius su uzuojauta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LisJa: 01 sausio 2012 - 20:49
QUOTE(vega2 @ 2012 01 01, 20:01)
O as jau netekau kantrybes...pasakiau tam maziui, kad Ugnius nekalba... Tai tas nustebo, paskui sako, bet vistiek as ji prakalbinsiu ir toliau su juo zaide...

Eina sau wub.gif wub.gif wub.gif

Su Jokūbu šian irgi piktinomės čiut. Bo lekia prie vandens, į vandenį neina nulaikyt doh.gif jetau, jetau...
O va, žemių krųvos - kurmio namelio paniškai bijo,pamatęs net artyn neina doh.gif Nors su kurmiu ir knygutę turim ir filmukus žiūrim, tai žino, kad gerietis jis.
Atsakyti

QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 01, 20:45)
Eina sau  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Su Jokūbu šian irgi piktinomės čiut. Bo lekia prie vandens, į vandenį neina nulaikyt  doh.gif  jetau, jetau...
O va, žemių krųvos - kurmio namelio paniškai bijo,pamatęs net artyn neina doh.gif  Nors su kurmiu ir knygutę turim ir filmukus žiūrim, tai žino, kad gerietis jis.

CP- ar taviskis budamas kudikelis turejo gera soc. kontakta, sypsojosi jums su vyru ir tt, gal turi kokiu irasu kai jam buvo 4-6 men ir galetum bent per AZ pasidalint (as del mergytes nerimauju ne maziau)...
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 01, 20:53)
CP- ar taviskis budamas kudikelis turejo gera soc. kontakta, sypsojosi jums su vyru ir tt, gal turi kokiu irasu kai jam buvo 4-6 men ir galetum bent per AZ pasidalint (as del mergytes nerimauju ne maziau)...

Tokiu laiku aš dar nieko neįtarinėjau, tai tiesiog mėgavausi savo kūdikiu blush2.gif Jis šypsojosi visiem ir viskam. Ir tik dabar suprantu, kad lyg neturėjo šitaip būti. Bet tada tai buvo tiesiog beprotiškai miela.
Va, kai kurie garsai sukeldavo vaikui juoką, tokie kaip "apči" ir pan.
Nors, ko gero visada Jokūbą labiau džiugino ne tam tikri žmonės, o kai kurios detalės. Pvz. dabar jam tinka viskas kas žalia, renkasi tik tai, kas žalia, nori visko žalio... Jei duodi saldainį mėlyną, jis neima, jei tokį pat tik žaliam įpakavime, tai laimė per kraštus liejasi.
Atsakyti
QUOTE(Cukraus pudra @ 2012 01 01, 21:00)

Tokiu laiku aš dar nieko neįtarinėjau, tai tiesiog mėgavausi savo kūdikiu  blush2.gif  Jis šypsojosi visiem ir viskam. Ir tik dabar suprantu, kad lyg neturėjo šitaip būti. Bet tada tai buvo tiesiog beprotiškai miela.
Va, kai kurie garsai sukeldavo vaikui juoką, tokie kaip "apči" ir pan.
Nors, ko gero visada Jokūbą labiau džiugino ne tam tikri žmonės, o kai kurios detalės. Pvz. dabar jam tinka viskas kas žalia, renkasi tik tai, kas žalia, nori visko žalio... Jei duodi saldainį mėlyną, jis neima, jei tokį pat tik žaliam įpakavime, tai laimė per kraštus liejasi.

Na kad sakoma, jog tam tikra laika kudikiai istiesu turi sypsotis visiems ir viskam, tik svarbu, kad tai per ilgai neuzsitestu...

Et. As jau nieko nebepakeisiu, yra kaip yra. Bet vis uzeina baisus liudesio ir baimes priepuoliai man... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LisJa @ 2012 01 01, 20:38)
Maciau kitu mamu liudnus zvilgsnius i mane, tokius su uzuojauta.

mažiau kreipk dėmesį į žvilgsnius...turiu pažįstamą, kurios mergytė nešioja akinukus...tai aplinkiniai pastoviai jas nužiūri užjaučiančiu žvilgsniu...dar būna, kad ir pasako: vargšiukė, tokia mažutė ir jau su akinukais...mama net nesupranta, kas čia tokio blogo, kad reiktų užjausti...ir mergytė ir tėveliai įprato prie akinukų ir jų net nepastebi, jei ne tie žvilgsniai...tie aplinkinių žvilgsniai dažnai būna perdėti, bet mamų širdis aišku žeidžia...

Atsakyti
Laba, mamukai 4u.gif Su Naujais metais visas 4u.gif

Liudnos cia mintys pas jus....o as tai zinokit per Naujus supratau viena dalyka, kad ir koks kitoks mano vaikas butu, kad gal jis kazko nemoka, nesupranta, kad su juo tikrai buna sunku,bet visgi jis yra labai nuostabus wub.gif Tai supratau del to, kad kuo daugiau matau normaliu vaiku, tai man ju tas neva normalumas toks nenormalus atrodo blink.gif Gal jie ir protingi, gal daugiau supranta nei maniskis, bet....yra toks zodis durnas (atsiprasau, kad ji parasiau) kitaip, tu neva tokiu kaip visi, ir nepavadinciau unsure.gif Ir beje tarp musu visu neva normaliu saugusiuju ar mazu vaiku tiek ju yra, kad nors vezimu vesk ir dar per krastus byres.
Atsakyti
Tikiuosi niekas nesupyks 4u.gif viena mamytė man atsiuntė mūsų albumo duomenis, tad įdėjau ten ir savo vaikučių nuotraukyčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žvėriukė @ 2012 01 02, 14:48)
Laba, mamukai  4u.gif Su Naujais metais visas  4u.gif

Liudnos cia mintys pas jus....o as tai zinokit per Naujus supratau viena dalyka, kad ir koks kitoks mano vaikas butu, kad gal jis kazko nemoka, nesupranta, kad su juo tikrai buna sunku,bet visgi jis yra labai nuostabus  wub.gif Tai supratau del to, kad kuo daugiau matau normaliu vaiku, tai man ju tas neva normalumas toks nenormalus atrodo blink.gif Gal jie ir protingi, gal daugiau supranta nei maniskis, bet....yra toks zodis durnas (atsiprasau, kad ji parasiau) kitaip, tu neva tokiu kaip visi, ir nepavadinciau  unsure.gif Ir beje tarp musu visu neva normaliu saugusiuju ar mazu vaiku tiek ju yra, kad nors vezimu vesk ir dar per krastus byres.

pavydziu tau sito suvokimo... unsure.gif man truputi juodesnes mintys...
Atsakyti