Įkraunama...
Įkraunama...

Iššokusi bambutė

Mano sūneliui irgi kai gimė buvo bambikės išvarža.tai kol buvo mažiukas stengdavomės kuo mažiau leisti jam verkti,klijuodavom specialiu pleistru,dėdavom 5cnt smile.gif juokinga,bet kas ką patardavo tą ir darydavome,kad tik netektų operuoti,dabar viskas susitvarkė ax.gif
Atsakyti
kai vaikui suėjo 4 metukai mes bambute isoperavome, dabar viskas puiku.
Atsakyti
labas mamytes! mums irgi diagnozavo bambutes isvarza, bet pasake, kad nieko daryti nereikia, nes kai susidelios pilvuko raumenukai i vietas, bambute savaime susitrauks.bet cia radau daug geru patarimu (pvz ant kamuolio), tad bandysim sportuoti, gal viskas pasitaisys greiciau rolleyes.gif
Atsakyti
ir mano vaikuciaui yra issokusi bambute bet hirurgas sake kad turetu iki 4 metuku susitvarkyti ir dabar neseniai buvom pas ji tai sake kad isvarzos nera ir viskas eina geryn thumbup.gif tai labai tikiuosi kad iki tu ketveriu metuku praeis
Atsakyti
SVEIKOS MAMYTES!
Del bambytes isvarzos. Mums irgi jau 1,5 men. Per paskutini apsilankyma pas gydytoja, ji pasake kad yra isvarzele- reikia pas chirurga nueiti.
Vakar nuejome. Tai ta chirurge liepe man laikyti vaiko kojytes, pati paeme ilgas zirkles ir patempus odyte po bamba (kad pasimate ta izvarza panasi i "ataugele") ir pabade ar kirptelejo, nzn nes man silpna pasidare smile.gif net nzn kam kerpa, kodel???? ji ten sau burbtelejo kad reikia ataugeles salinti, bus geriausia !
po to sako ateikit rytoj... sakau, o ka darysit? ji su setute labiau uzsiemus buvo kaip ivesti i sistema vaika ir diagnoze nei man paaiskinti. Sesele tik patikslino kad rytoj ateiciau , ta ir ta val ir tt.
Siandien eisim 16 val ir nzn jei kirps - STABDYTI ????
Atsakyti
QUOTE(Afrodise @ 2009 01 06, 13:12)
SVEIKOS MAMYTES!
Del bambytes isvarzos. Mums irgi jau 1,5 men. Per paskutini apsilankyma pas gydytoja, ji pasake kad yra isvarzele- reikia pas chirurga nueiti.
Vakar nuejome. Tai ta chirurge liepe man laikyti vaiko kojytes, pati paeme ilgas zirkles ir patempus odyte po bamba (kad pasimate ta izvarza panasi i "ataugele") ir pabade ar kirptelejo, nzn nes man silpna pasidare smile.gif net nzn kam kerpa, kodel???? ji ten sau burbtelejo kad reikia ataugeles salinti, bus geriausia !
po to sako ateikit rytoj... sakau, o ka darysit?  ji su setute labiau uzsiemus buvo kaip ivesti i sistema vaika ir diagnoze nei man paaiskinti. Sesele tik patikslino kad rytoj ateiciau , ta ir ta val ir tt.
Siandien eisim 16 val ir nzn jei kirps - STABDYTI ????

be tavo sutikimo nieko daryt negali,
sakyk nepasirasysiu sutikimo kol visko neisaiskinsit, kodel, kaip ?

Atsakyti
Mnao mergaiciuke turi nedidele bambytes isvarza, jai jau arteja 5 gimtadienis, bet gydytoja sako, kad skubeti neverta, geriau isoperuoti pries mokykla. Idomu ar nera svarbiau kuo greiciau isoperuoti. Kazkaip suaugusiu atveju, dazniausia rekomenduoja kuo griciau operuoti.
Atsakyti
Sveiki,

vieno menesio amziaus sunui diagnozavo bambos isvarza. Pediatre sake nieko nedaryti, iki 2 metu atceit pati susitvarkys. Isvarza buvo apie 1 cm max.

2 menesiu anmziaus patekome pas Centro poliklinikos vaiku chirurge Gintare Breiviene. Ji taip apt dirba Santariskese. Daug nediskutavusi ji uzklijavo suneliui bamba. Bet ne 5 ct ar pan., bet didziuliu pleistru per visa pilva, vos ne nuo kaklo. Bamba ispaude vos ne iki nugaros. Liepe ji nesioti kuo ilgiau, apie 2 savaites. Kudikio neprausti. Zodziu, visur prisiskaiciusi, kad pleistrai nepadeda, nelabai tikejausi rezultatu, bet nusprendziau 2 savaites buti su pleistru. Tuo metu buvome ir pas neurologe, ji nusistebejo, bet nepasake, kad cia kenksimnga ar pan.

Po 10 dienu pleistras pusiau nukrito, pusiau vos nuplesem. Didziausias nustebimas, nes isvarzos nebera. tikiuosi visam laikui. Tfu-tfu -tfu.smile.gif.
Atsakyti
QUOTE(raja @ 2004 08 10, 15:23)
Kamuolį nupirkom kai jam buvo 1,5- 2 mėnesių (turbūt). O guldyt galima vos tik gimusį. Pratimų darėm visokių ir nugarytei , ir šoniukams ... O kas liečia pilvuką - guldai ant pilvelio ir prispaudus vaiką prie kamuolio suki ratus į vieną , į kitą pusę , už kojyčių laikydama stumi vaiką su kamuoliu pirmyn - atgal , tuos pačius pratimus galit atlikinėti su vaiku spiruokliuojant kamuolį . Mums labai tiko daina "Tupėjo paukštelis ant medžio šakos , čiulbėjo, ulbėjo kaip mudu abu - pirmyn, atgal, kairėn, dešinėn, aukštyn, žemyn- kaip mudu abu" Nežinau ar žinot ... ir nors daina užstalės - kuo puikiausiai šiems pratimams tiko . wink.gif

bet juk gimes vaikutis pats galvytes dar nelaiko..nepavojinga su vaikuciu daryti mankstas ant kamuolio, kol jis nelaiko galvytes pats?
Atsakyti
QUOTE(MAMA2T&T @ 2004 06 30, 05:26)
Vaikysteje labai kompleksavau, nes mano bamba buvo kitokia nei visu blink.gif Pas visus taip giliai paslepta, o pas mane viskas ant virshaus isvirte huh.gif Kada visa tai praejo, net neatsimenu, tiesiog kazkaip savaime ishaugau ir tiek. Nieko specialiai tevai nedare...

man mama sake kad vaikysteje paciai buvo issokusi ir jie paprasciausiai suspausdavo ja ir pleistriuku uzklijuodavo.per laika viskas susitvarke ir dabar turiu labai grazia bamba 4u.gif biggrin.gif
o seip dar reiketu pasitarti su daktarais,nes gal bambos ziedas atsilaisvines,kitaip tariant bambos isvarza 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Jonuko_mamyte @ 2010 06 16, 14:26)
bet juk gimes vaikutis pats galvytes dar nelaiko..nepavojinga su vaikuciu daryti mankstas ant kamuolio, kol jis nelaiko galvytes pats?

gali daryti pratimus kad ir nelaiko galvytes,tik reikia moketi graziai ji paguldyti 4u.gif mes savo dukra kai vezem i maksteles,dar ji nelaike gerai galvytes ir nieko 4u.gif tai buvo kai jai buvo 3 savaites,tad manau nuo tokio amziaus jau galima po lasiuka mankstintis 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mijos mama: 19 birželio 2010 - 14:50
Ir mano suneliui degnozavo bambos isvarza bet ji yra virs babutes yra guziukas unsure.gif tai pasirodo ten riebaliukas jau pats nesusitvarkys reikes chiurgo isikisimo rudeni vyksim verysad.gif
Atsakyti
Mano mergytei beveik 2 m., turi ji bambos išvaržą, kol kas nieko nedarau, lauksiu, kol praeis savaime, o jei nepraeis, išoperuosim, kai bus galima...
Atsakyti