Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių dienos meniu

QUOTE(sidrulka @ 2012 01 09, 17:01)
aš ir duodu kasdien mėsytę. kartais duodu ir antrą dieną tą pačią sriubytę, nes auginu pametinukes, tai ne visada spėju privirti. o dar juk dvi daržovienes duodu- vieną su mėsa, kita be. tai kartais, va pvz šnd ir vakare duosiu tą pačią sriubytę likusią nuo pietų tik jau bus be mėsytės.  aišku ryt jau virsiu šviežią sriubytę....  ir nesakua, kad tiap darau kiekvieną kartą... tik retkarčiais, kai jau labai laiko stoka, nes dar ir mažė ,,rankinukė", dar vyresnėlė pratinas kaip tik prie puodo...  ir vyresnėlė ,,suleliukėjo" - ,,noli košytės", tai kerta abi su sesute blenderiuotas košytes - tik apsižiūriu, kad per mažai priviriau doh.gif  lotuliukas.gif  nes visa diena vien košių virimas ir maitnimas gaunas, o dar ir MP reikia bent kelis kart per dieną pasiūlyti... vaisiams jau ne visuomet lieka laiko doh.gif  o dar kai prasidės jogurtukai, varškytės.... tai tik ir tegaminsim ir tevalgysim kiaurą dieną lotuliukas.gif  mamai jau nelabai yra kada ir pavalgyt doh.gif -  mano pusryčiai būna vakare lotuliukas.gif

Jo jums suktis teikia kaip reikiant g.gif Cia su vienu nespeji prie puodu suktis ( aisku neskaitant dar dvieju didekiu, jiems irgi reikia valgeti )- tai kosyte, tai , tyrele, tai mesyte, tai jogurtukas, o kur dar apsipirkti, susitvarkyti...... tyliu, tyliu , nes galima be pabaigos vardinti. Mes valgome ir sausainius ir javainius ir duonyte, nos turime dar tik 2 dantis, bet isigudriname sutrinti kruminiais kuriu nera smile.gif O mesa mes valgome irgi kekviena diena
Atsakyti
dekui, merginos

na tiesiog nepataria ne tai, kad su juo negaminti, bet neuzsizaisti, nes poto labai sunkiai vaikai valgo su gumuliukais maista, tai mamos turi poto vargo net iki 2-3 metu (esu susidurus). tai todel, geriau is kart ta gumuliuka, kad vaikas kosej rastu. o 8 menesis kaip tik ir yra skirtas mokymuisi "kramtyti" dantenomis. todel nuo sio menesio reikia jau trinti maista sakute. zodziu, jei praleidi tam skirta etapa, poto ilgai prisidarai sau bedos. cia kaip ir su viskuom.
bet tai man nesigauna kazkaip su ta mesa...
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 09, 22:08)
dekui, merginos

na tiesiog nepataria ne tai, kad su juo negaminti, bet neuzsizaisti, nes poto labai sunkiai vaikai valgo su gumuliukais maista, tai mamos turi poto vargo net iki 2-3 metu (esu susidurus). tai todel, geriau is kart ta gumuliuka, kad vaikas kosej rastu. o 8 menesis kaip tik ir yra skirtas mokymuisi "kramtyti" dantenomis. todel nuo sio menesio reikia jau trinti maista sakute. zodziu, jei praleidi tam skirta etapa, poto ilgai prisidarai sau bedos. cia kaip ir su viskuom.

Pabandžiau sutrintą su šakute maistą pasiūlyti, tai mažius tik akytes išplėtė, maždaug, ką tu mama man duodi biggrin.gif O mėsa smulkiai, smulkiai su peiliu supjausčiau, teko nemažai pažaisti. Bet gal mažiui nepatiko, nes brokolio įdėjau. Kiek pastebėjau, tai jam brokolis nemėgstamas žiauriai. kaip ir man blush2.gif

Atsakyti
aha dėl to kramtymo žinau ir aš, kad nuo 8 mėn ... vyresnėlei gal nuo 9 mėn iš vis netryniau, o ji dar nweturėjo nė vieno dantuko, bet puikiai kramtė dantenukėmis... bet tai galima vis stambiaui pablenderiuoti, paliekant vis sttambesnius gabaliukus...

o jūs man išsižiojusiai mamai, gal galit mestelt kokią nuorodą, kaip atrodo tie sietukai, per kuriuos trinat, nes aš nlb įsivaizduoju apie ką eina kalba... čia tie tokie mini samtukai?
Atsakyti
manoji irgi is pradziu springo, bet kazkur po 3 dienu ismoko ka reik daryt, nors irgi dar burna bedante. man tiesiog panika buvo, kad neismoks laiku kramtyt, po matyto trimecio ir reiks man iki n metu vargti. itariu, kad su belnderiu patogiau ir daug greiciau, nes kol su tuo sietuku pertrini.... o ir kopusta toki sunkiai einas pertrinti, beveik visai neina. na yra tokiu nemazu trukumu. tie sietukai tokie kaip musu mamos mums koses trindavo smile.gif
http://www.balticdec...mp;item_id=1581
va toks. tik kad as ji maximoj uz nebrangiai pirkau smile.gif. o beja, tu tarku plastmasiniu irgi motinelej maximoj yra. mokejau apie 3 lt. tai dabar jau nebeperku tyreliu vaisiniu, vaisius per jas patarkuoju. vis daugiau medziagu lieka nei virtoj tyrelej. tik bananas sunkiai tarkavos, labai jau didele iseiga, nes puse teko suvalgyt smile.gif. bet gal tose tyrelese vaisiai "svaresni".
reiks bandyt mesgali su peiliu pasmulkinti.
o kose ir as pasildau vakarienei.... nu blyn, kad suvalgo po kelis sausktelius, tai gaila mest, ypac su zuikiu. manau, kad viena kart pasildzius tikrai nieko blogo.
nuo 9 menesio duosiu jau sauksteli i rankas, lai mokos. gal dar anksti? bet irgi taip rekomendacijoj perskaiciau doh.gif . man labai norisi, kad vaikas greiciau savarankiskesnis taptu.
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 10, 11:18)

o kose ir as pasildau vakarienei.... nu blyn, kad suvalgo po kelis sausktelius, tai gaila mest, ypac su zuikiu. manau, kad viena kart pasildzius tikrai nieko blogo.

O jus dedate i kose bulve? As irgi bandziau ne karta sildyt vakarienei, jeigu diena suvalgo kelis tik saukstelius, bet tos pasildytos bulves skonis toks prastas daznai buna. Net man neskanu schmoll.gif Gal cia nuo bulviu veiksles priklauso g.gif
Mes perkam triusi is kaimo bobutes, ji ju nepardavineja, sau augina, bet kai nuvaziavau su maziuku paprasyt, tai moterytei sirdis suminkstejo ir pardave tris kiskius. Du jau suvalgyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 10, 14:18)
tik bananas sunkiai tarkavos, labai jau didele iseiga, nes puse teko suvalgyt 

Banana labai lengva sutrinti su sakute. As tik obuoliuka tarkuoju smile.gif

As net nebuvau girdejusi, kad vaikai neismoksta kramtyti, jei ju maistas per smulkus, blenderio nenaudojau del savo tinginystes blush2.gif Bet gal del to maziulis vos 2 dantis turedamas jau sugeba kramtyti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 09, 22:08)
dekui, merginos

O mes valgome kaip gaunasi ( ziurint ka ) 4u.gif Tyreles trinu, darzoviene trinu, koses truputi pamaigau, pamaciau, kad jam taip geriau patinka ( kuriozas- sumaigytu grikiu navalgo, o kai isverdu sau tai tik duok) g.gif Sausainiukus graziai trina dantenomis. g.gif g.gif g.gif

Atsakyti
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2012 01 10, 16:49)
Banana labai lengva sutrinti su sakute. As tik obuoliuka tarkuoju smile.gif

ot blondine blush2.gif
Atsakyti
o man dar meginos, toks kvailas kalusimas, jei naudojat pirktines uogyčių/vaisines tyreles, tai naudojat kurį laiką vis tą pačią kol sunaudojat, ar pakaitom kas dien vis su kitom uogų/vaisių tyrelėm? ar viską antsyk išvalgot? aš pvs dbr turiu pradariusi mėlynių tyrelę- na tai man jos ilgam užtanka, bet nesinori ir per ilgai laikyti atidarytą, kad nepagestų, neapipelytų, tai ir naudoju kasdien tą pačią į grūdines košeles, su bananu ir obuoliu patrinu... nu kažkaip nesinori atsidaryti kelių rūšių- tai pages dar greičiau visos kartu...
o kart ir savo šaldytos į pirmosios dukros gerber, hippo indelius, tai ir ne taip greitai susivartoja

o dėl trynimo- viską trinu blenderiu ir nesuku sau galvos, kaip čia kada sutrynus- juk ir blenderiu galima mažesnėmis apsukomis ir trumpai trinant sutrinti stambiau
Atsakyti
sidrulka,

as irgi ta pacia vaisiu tyrele duodu kol suvalgo, nes brangiai kainuoja jos. mano vaikas tai kriausiu tyrele 125 per karta istaso. ja vienintele ir valgo biggrin.gif. o jei nesuvalgo kokios per 2 paras, tai as pati sukapoju.

svarbu, kad gumuliuku butu kosej nuo 8 menesio, o su kuo smulkini tuo ir gerai smile.gif.

o merginos, ar duodat kokiu arbatu? ir kiek sykiu jum dar gaunasi maitinimas MP?
Atsakyti
QUOTE(Aphanizomenone @ 2012 01 10, 22:49)
sidrulka,

as irgi ta pacia vaisiu tyrele duodu kol suvalgo, nes brangiai kainuoja jos. mano vaikas tai kriausiu tyrele 125 per karta istaso. ja vienintele ir valgo biggrin.gif. o jei nesuvalgo kokios per 2 paras, tai as pati sukapoju.

svarbu, kad gumuliuku butu kosej nuo 8 menesio, o su kuo smulkini tuo ir gerai smile.gif

o merginos, ar duodat kokiu arbatu? ir kiek sykiu jum dar gaunasi maitinimas MP?

As arbatu neduodu jokiu. Tik MP pasiulau kas karta po valgymo, bet dazniausiai atsisako. Diena kartais kokius 3 kartus pazinda, o vakare pries miega istustina abi (.)(.) ir nakti kas 2-3 valandos keliasi pazisti.

Po truputuka bandziau pratinti prie gertuves, bet gertuve labai jam pasirode tinkama dantenom pasikasyt. Po to pradejo man zisdamas skaudziai spaust, gal irgi kasesi doh.gif Tai vel nebeduodu gertuves.

Siandien kiek siuliau paskusto obuoliuko, niekaip - suspaudzia lupytes ir viskas. Surizikavau ir daviau nulupto obuolio gabala, tai toks patenkintas valge, kramte, tryne dantenom, beveik visa ta gabaliuka ir suvalge. Labai bijojau, kad nepaspringtu, nes kando gana dideliais gabalais. doh.gif

ai dar mesa, moliuga sutryniau su blenderiu, o bulves sakute, tai super kose gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liaudija: 10 sausio 2012 - 23:05