Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių dienos meniu

QUOTE(Eneja @ 2013 12 12, 11:05)
O kokią varškytę duodate mažyliams?

mūsiškė kol kas dar negavusi jokios varškės mirksiukas.gif o kai susiruošiu duoti paragauti - tai tik namie gamintą biggrin.gif be jokių ten E ir kitų priedų ax.gif
Atsakyti
Na joo, mes palyginti su kitais kaip ir nieko nevalgom isskyrus MP. Abu vaikai labai nevalgus pas mane iki kokiu metu, galima sauksteliais suvalgyta maisto kieki matuoti. Bandau isiulyti ir vienokios ir kitokios koses, max suvalgo kokius 4 saukstelius, bet cia labai retas atvejis kai tiek suvalgo. Kazkiek obuolio pagrauzia tai ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(laukine_kriause @ 2014 01 11, 15:20)
Na joo, mes palyginti su kitais kaip ir nieko nevalgom isskyrus MP. Abu vaikai labai nevalgus pas mane iki kokiu metu, galima sauksteliais suvalgyta maisto kieki matuoti. Bandau isiulyti ir vienokios ir kitokios koses, max suvalgo kokius 4 saukstelius, bet cia labai retas atvejis kai tiek suvalgo. Kazkiek obuolio pagrauzia tai ir viskas.

o kaip su svoriais ( auga, krenta ?) , kai yra tokie nevalgiukai? 4u.gif maniškė iš vis tik MP gyva, ir iš košelių/tyrių sunkiai ką beįsiūlau ... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bluejura @ 2013 06 22, 04:52)
Perziurejau jusu vaikuciu meniu ir pagalvojau,o kada jusu mazyliai miega? Maniske gal bus is mieganciuju? Musu meniu:
8:00-9:00 pienuko misinukas
11:00 ivairios koses
2:00-5:00 pietu miegas,gal net veliau keliasi
5:00-6:00 darzovienes ivairios,kasdien su skirtinga mesyte
7:30-8:00 tyreles vaisiu,buna ir koses ivairios
9:00 pienuko misinukas
Visa nakti miega
4u.gif

Geras postas:) Retai, pas ka vaikai taip miega, kaip pas jus:)
Labai saunu, jog toks ramus vaikas smile.gif

Mes valgom visas kruopas po truputi, mesyte su moliugu ir troskinta obuoliuka su kruopienem.
Bandem ir kiausini, ir varskyte. Bet cia tik kol ksa bandymai.
Atsakyti
8 mėn. įvesti sviestą, varškę, duoną, makaronus.

Sviesto jau dėjau į makaronus. Makaronai su mėsa, o daržovių kokių nori. Fantazijai ribų nėra.
Varškę ryte, perku saldžią Dobilo. Sprangi, todėl šaukšteliu duodu arbatos iš savo puodelio.
Duoną juodą, pusę riekės su permatomai užteptu sviestu.
Makaronai - tai vermišėliai (kaip spageti, tik trumpi ir smulkūs) su mėsa ir daržovėm smile.gif

Viską valgo labai noriai smile.gif
Atsakyti
Labas, gal zinote nuo kada uogas galima, ir burokelius?
Man jogurtus pediatre sake duoti nuo 9 menesiu.
Atsakyti
Burokėlius galima duoti bet kada, jiems kiek žinau nėra jokių apribojimų. O uogas, tai priklauso kokias turite omeny, nes pvz braškės ir žemuogės linkusios sukelti alergijas. Taip pat jos turi tų smulkių grūdelių savo pabiršiuje, kurie gali įstrigti tarpdantyje mažyliui (jeigu jau turi dantukų).

O man dar toks klausimas iškilo skaitant kitų mamų pasisakymus - kam reikalingas sviestas kūdikiui?
Atsakyti
Kam sviestas reikalingas nezinau, zinau tik kam aliejus, ir tikrai ne del skonio

QUOTE(dainienie @ 2014 04 10, 11:56)
Geras postas:) Retai, pas ka vaikai taip miega, kaip pas jus:)
Labai saunu, jog toks ramus vaikas smile.gif

pas mane miega naktimis 21h-7h bigsmile.gif

Atsakyti
Tai va, kad tas sviestas nereikalingas visai...bent jau mano supratimu. Tuo labiau mamos pienu maitinamam mažyliui. Juk visus jam reikalingus riebalus jis gauna iš pieno. O riebalų perteklius apsunkina mikroelementų įsisavinimą.
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2014 06 03, 12:23)
Tai va, kad tas sviestas nereikalingas visai...bent jau mano supratimu. Tuo labiau mamos pienu maitinamam mažyliui. Juk visus jam reikalingus riebalus jis gauna iš pieno. O riebalų perteklius apsunkina mikroelementų įsisavinimą.

Vaikams riebalų reikia daugiau
Dabar, kai vis daugėja mirčių nuo nutukimo sukeliamų ligų, suaugusieji turi valgyti neriebiai ir rinktis mažiau kaloringus pieno produktus, riboti sviesto kiekį. Bet košes imantys valgyti pusės metų kūdikiai riebalinio sluoksnio dar nėra sukaupę, todėl jiems sviestu ar pienu košės tikrai nepagadinsite.
„Vaikams sviesto reikia. Ir riebalų vaikams reikia daugiau nei suaugusiam žmogui, – sako vaikų gydytoja R. Rokaitė. – Mažyliui geriau duoti sviesto nei margarino.“

http://www.sveikaszm...ses_nepagadinsi
Atsakyti
Žinot, aš ne gydytoja. Ir visokie "manau", "gal" man visai neįdomus.
Niekas vaikui sviesto šaukštais neduoda. Įdedu šiek tiek į makaronus, dėl skonio.

Vaikas nenutukęs, gražiai auga. Kad kartą į savaitę gauna sviesto nieko nenutiks. Juk tai tik pratinimas prie jo smile.gif o jūs ką vaikų figūras saugot dėl to riebalų neduodat? g.gif

Atsiras lietuviškų braškių, gaus ir jų. Nematau jose nieko blogo ir nematau priežasčių neduot. Su avižine koše labai sueis ax.gif
Atsakyti
Tikrai nenoriu pradėti ilgiausios diskusijoa apie sviesto davima/nedavimą. Pasakysiu tik tiek, kad dauguma pediatrų vadovaujasi belenkokio senumo kūdikių mitybos rekomendacijomis, kurios jau seniausiai neatitinka šių dienų realybės. Aš nesakau, kad kūdikis (kalbu tik apie kūdikius), kuriam į košę bus įdėtas gabalėlis sviesto, bus nutukęs ar pan., aišku, kad nebus. Bet faktas, kad jis gaus papildomus riebalus, kurių jam nereikia, nes kaip jau minėjau visus jo organizmui reikalingus riebalus jis gauna su mamos pienu. Kitas dalykas, kad tokiu būdu jau formuojamas įprotis, kuris yra iš esmės įdingas. Žinau, kad dabar sulauksiu pasipiktinimo bangos, nes juk mes, lietuviai neįsivaizduojam sumuštinio be sviesto sluoksnio...bet va taip nuo kūdikystės pratinami maitintis, mes vieną dieną suvokiam, kad turim antsvorį arba cholesterolio padidintą kiekį ir tada nebesugebam atsikratyti savo senų įsišaknijusių mitybos įpročių - negalim nedėti to sviesto, kuris toli gražu jau nseniai nėra permatoma. Na, manau supratote kur lenkiu.
Atsakyti