Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnesių dienos meniu

QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 03 18, 12:17)
gal čia ką rasit įdomesnio
http://www.mazyliore...p...e&Itemid=29
aš turiu moliūgo užsišaldžius ir kalafioro. Tai juos ir dedu. Ai mano neišrankus,valgo ir taip gerai,tai per daug nesuku galvos.
O dedat jau burokėlių ???

Mano sunelis vago burokelius nuo 7 men.
Atsakyti
QUOTE(Viksva x @ 2012 03 17, 17:34)
Turiu rūpestį: baigiasi mano naminiai brokoliai ir špinatai. Pasidalinkite patirtimi, kokius ir kur perkate: žalius, šaldytus... ? pavasaris, kol išaugs vietiniai laiko praeis.

Aš pirkau parduotuvėj atvežtinius....Bet dukrytei nelabai tie brokoliai patiko.

QUOTE(ritat29 @ 2012 03 18, 13:40)
Mano sunelis vago burokelius nuo 7 men.

O su kuo maišote, t.y. kokius daržovių derinius?

Mes pradėjom lyg tai grikių košę valgyt tfu tfu tfu... smile.gif Jau 4 dienas. Duodu kartu su obuolio-banano arba kriaušių tyrele. Dabar jau bandysiu avižas, vėliau kelių grūdų dribsnius. Daviau aną savaitę virtų blenderiuotų makaroniukų tai nesupratau ar patiko, ar ne biggrin.gif Kažkiek suvalgė, bet lyg sprangoka jai buvo.... g.gif Tik su sviestu pagardinau ir mišinuku praskiedžiau, be nieko. Kaip jūs su makaronais darot? Maišot į daržovienes tik? Nes jeigu vienus tai su kuo čia skaniau, negi irgi su vaisių tyrele duot, kažkaip nelabai biggrin.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 03 19, 20:04)
Daviau aną savaitę virtų blenderiuotų makaroniukų tai nesupratau ar patiko, ar ne biggrin.gif  Kažkiek suvalgė, bet lyg sprangoka jai buvo.... g.gif  Tik su sviestu pagardinau ir mišinuku praskiedžiau, be nieko. Kaip jūs su makaronais darot? Maišot į daržovienes tik? Nes jeigu vienus tai su kuo čia skaniau, negi irgi su vaisių tyrele duot, kažkaip nelabai biggrin.gif  g.gif

makaronu vienu nelabai, geriau su darzoviene ir mesa. as meciau maza saujele i darzoviene,bet maniskiai dar nenori ju. labai skonis pasikeicia,jei idedi ne paprasto sviesto, o ghee sviesto. ji galima ir parduotuvej nusipirkti, ir patiems pasigaminti ax.gif
Atsakyti
PARAŠYKIT, MAMOS, KOKS JŪSŲ VAIKUČIŲ MENIU. Kada, kiek ir ko valgote, koks mažylio apetitas. Įdomu, kaip maitinasi kiti auksiukai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(rircik @ 2012 03 19, 20:40)
labai skonis pasikeicia,jei idedi ne paprasto sviesto, o ghee sviesto. ji galima ir parduotuvej nusipirkti, ir patiems pasigaminti ax.gif

O čia į gerąją pusę skonis pasikeičia? biggrin.gif Nepykit, gal ir kvailas klausimas, bet koks tas skonis, neesu ragavusi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 03 19, 19:04)
O su kuo maišote, t.y. kokius daržovių derinius?

Pirmas derinys su burokeliu buvo: bulve+morka+burokelis, kartais vietoj morkos dedu moliuga. Bulve+ziedinis kop.+burokelis. Dazniausiai darydama darzovienes kombinuoju is 3-ju darzoviu.

O mano suneliui gydytoja dar nepataria duoti makaronu, sako per anksti, taigi as ir neskubu.
Atsakyti
čia šiek tiek apie ghee sviestą: http://www.jogosmity...index.php?id=22
ir cia http://www.jogosmity...ndex.php?id=602
QUOTE(suntea7 @ 2012 03 19, 20:45)
O čia į gerąją pusę skonis pasikeičia? biggrin.gif  Nepykit, gal ir kvailas klausimas, bet koks tas skonis, neesu ragavusi 4u.gif

taip ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rircik: 19 kovo 2012 - 20:17
del burokeliu dar nedaviau
norejau paklausti del kiausyniu vienoj knygoj perskai2iau jog galima nuo 8 men duoti kitoj tik nuo 10 men o su permu vaiku atsimenu daviau tik p metuku, ka jus mastot?
Papildyta:
QUOTE(ritat29 @ 2012 03 19, 19:50)
Pirmas derinys su burokeliu buvo: bulve+morka+burokelis, kartais vietoj morkos dedu moliuga. Bulve+ziedinis kop.+burokelis. Dazniausiai darydama darzovienes kombinuoju is 3-ju darzoviu.

O mano suneliui gydytoja dar nepataria duoti makaronu, sako per anksti, taigi as  ir neskubu.

o mes makaronus valgem su jautiena kaip skanu smile.gif sumaliau su blenderiu tai tik niam kaip valge smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rircik @ 2012 02 26, 16:21)
o grikius ar ryzius isverdat tik tam kartui ar ir paliekat kitai dienai ar kelioms? pakelio juk paprastu grikiu ar ryziu ilgam uzteks... ar spec. kazkokius perkat?

aš viską verdu vienam kartui, tik mėsos du kukuliukus išverdu,tai gaunasi dviem dienom.

QUOTE(rircik @ 2012 02 26, 17:43)
ar duodat perlines kruopas? su kuo?

neduodu

QUOTE(suntea7 @ 2012 03 19, 19:45)
PARAŠYKIT, MAMOS, KOKS JŪSŲ VAIKUČIŲ MENIU. Kada, kiek ir ko valgote, koks mažylio apetitas. Įdomu, kaip maitinasi kiti auksiukai smile.gif
Papildyta:

O čia į gerąją pusę skonis pasikeičia? biggrin.gif  Nepykit, gal ir kvailas klausimas, bet koks tas skonis, neesu ragavusi 4u.gif

mūsų meniu

7 val - pienelio 200 ml
9 val - bananas
11-12 - pieniška daržovių košė

14 val baronka,obuoliukas
15 val - pienas 200 ml
18 val - mėsinė daržovių košė

20 val koks nors vaisius ar duonytės gabalėlis
21 val grūdinė košė ( ryžių,avižų,grikių dribsniai)

maždaug taip maitinamės ax.gif nors paragauti duodu visko, ir blynų miltinių ir varškėčio,bet po kąsniuką.

o sveistas ghii tai jėga, labai sveika ir skanu thumbup.gif

QUOTE(Basic @ 2012 03 20, 10:44)
del burokeliu  dar nedaviau
norejau paklausti del kiausyniu vienoj knygoj perskai2iau jog galima nuo 8 men duoti kitoj tik nuo 10 men o su permu vaiku atsimenu daviau tik p metuku, ka jus mastot?

kiaušas man lyg nuo 10 mėnesių g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Danguoliukas33: 20 kovo 2012 - 11:13
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 03 20, 12:12)
mūsų meniu

Reikės ir mums išbandyti tą ghee sviestą. Sudominot smile.gif
Rašot pienelio - tai čia MP ar mišinukas? Nes karvės pienas tai nuo metukų kiek žinau.
O košių kaip suprantu pilnas porcijas suvalgo, kad daugiau užsigerti (mp ar mišinuko) nebeduodat?
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 03 20, 13:33)
Reikės ir mums išbandyti tą ghee sviestą. Sudominot smile.gif
Rašot pienelio - tai čia MP ar mišinukas? Nes karvės pienas tai nuo metukų kiek žinau.
O košių kaip suprantu pilnas porcijas suvalgo, kad daugiau užsigerti (mp ar mišinuko) nebeduodat?

MP iki pusės metų gėrėm, toliau deja teko nutraukti. bandėm mišinių - baisiulinė alergija buvo, vaikas purtėsi net nuo jų kvapo. ir ką-pradėjom pirkti Dobilą iš parduotuvės, puikiai geria, jokių alergijų. Košes baltinu taip pat pienuku.
Košės suvalgo apie 220 ml tad jokių užgėrimų neduodu. na nebent vandenuko vis pasiūlau. O dėl to,kad negalima karvės pieno - tiek aš, tiek manau ir jūs užaugote su juo, ir ką- sveikos gyvos lotuliukas.gif Ir galit mane užmėtyt pomidorais, bet man karvės pienas natūraliau nei mišinys.
Atsakyti
QUOTE(Danguoliukas33 @ 2012 03 20, 14:37)
MP iki pusės metų gėrėm, toliau deja teko nutraukti. bandėm mišinių - baisiulinė alergija buvo, vaikas purtėsi net nuo jų kvapo. ir ką-pradėjom pirkti Dobilą iš parduotuvės, puikiai geria, jokių alergijų.  Košes baltinu taip pat pienuku.
Košės suvalgo apie 220 ml tad jokių užgėrimų neduodu. na nebent vandenuko vis pasiūlau. O dėl to,kad negalima karvės pieno - tiek aš, tiek manau ir jūs užaugote su juo, ir ką- sveikos gyvos  lotuliukas.gif Ir galit mane užmėtyt pomidorais, bet man karvės pienas natūraliau nei mišinys.

Ne, aš net nesiruošiu jūsų mėtyt pomidorais biggrin.gif Juk visokių atvejų būna, kitiems vaikučiams būtent nuo karvės pieno alergijos kyla. Džiugu, kad jums tinka mirksiukas.gif Tai jums gerai, kad valgus vaikas, nes manoji tai geriausiu atveju 120-140 max. suvalgo košyčių (šiaip dažniausiai 80-100ml), tai visada dar mišinuko turiu duoti papildomai. O taip norėtųsi kad užtektų vien košės su arbatėle ar vandenuku g.gif
Atsakyti
QUOTE(suntea7 @ 2012 03 20, 14:07)
Ne, aš net nesiruošiu jūsų mėtyt pomidorais biggrin.gif Juk visokių atvejų būna, kitiems vaikučiams būtent nuo karvės pieno alergijos kyla. Džiugu, kad jums tinka mirksiukas.gif  Tai jums gerai, kad valgus vaikas, nes manoji tai geriausiu atveju 120-140 max. suvalgo košyčių (šiaip dažniausiai 80-100ml), tai visada dar mišinuko turiu duoti papildomai. O taip norėtųsi kad užtektų vien košės su arbatėle ar vandenuku g.gif

o aš pergyvenu,kad jau pervalgus doh.gif jei norim,kad vaikas ramus būtų,tai tik į maitintuvą obuolį dedam ir jis kramto sau ramiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif bet ir sveriam mes 11 kg blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti