Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto darželiai

Kiekvienam darzely tikriausiai tokiu "pagerintu" aukletoju yra, vienos daugiau kitos maziau.. Beda ta kad direktores uz jas ne ka geresnes ir nieko nedaro, net jei visos grupes tevai skundziasi verysad.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2011 12 20, 15:20)
Kiekvienam darzely tikriausiai tokiu "pagerintu" aukletoju yra, vienos daugiau kitos maziau.. Beda ta kad direktores uz jas ne ka geresnes ir nieko nedaro, net jei visos grupes tevai skundziasi  verysad.gif  doh.gif

Tikrai taip, turim ir mes pagerintą auklėtoją, kurią iš mūsų grupės išprašė laukan pagrindinė auklėtoja.... už šiurkštų elgesį ir bendravimą su vaikais.... Direktorė žino smile.gif Bet ta auklėtoja toliau dirba kitoj grupėj.... o į jos vietą atsiutė tokią puškę,kad Dieve padėk, nesigaudo ji iš vis kokioj planetoj yra, kaskart palieku su nerimu širdį vaiką prie jos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(˜“ª¤Julija¤ª“I @ 2011 12 20, 16:30)
aišku..pas mus visuomėnėje "gasdinimas žodžiu" dėja nelabai rimtai priimamas, todėl ir nedaro nieko direktorė..na bet iš kitos pusės, ką ji gali auklėtojai pasakyti - nesakyk taip vaikams, sakyk kitaip..suaugę žmonės gi, baigę univierus, specialybes atitinkamas doh.gif čia manau tada tėvams reikia kreiptis į auklėtoją..

drinks_cheers.gif

O,kad tokias aukletojas "pagerintas" gruda pas dvimecius-man jau nebenaujiena ph34r.gif
Atsakyti
As taip dziaugiuos, kad mums geros kol kas visos pakliuvo aukletojos. Kitamet sakiau sunu i ta pacia lopselio grupe prasysiu, ale ziuriu nuostabiosios seimininkutes nebera,kuria vaikai taip myli sad.gif kazkokia nauja.. matyt ana isejo visai is darbo, kaip gaila negaliu sad.gif dabar bijosiu kas per zmogus tas naujas doh.gif
Atsakyti
Bet kodel taip elgiasi? Net baisu i darzeli beisleiti.
Atsakyti
O aš dar burbuliavau,kad,kiek ateinu,auklėtoja mobilų maigo atsisėdus.O dirba su mažiausiais.Ir pasak direktorės-puiki pedagogė.Reik džiaugtis,kad akių ar burnų vaikams neužklijuoja blink.gif
O toj grupėj viena mergytė verkia isteriškai,kai dirba ta "puiki"pedagogė,o kai kita dirba-neverkia.Aš tos mamos vietoje sunerimčiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingre0202: 21 gruodžio 2011 - 13:02
merginos kokiu turite apie kulverstuko darzeli?
savo mazyle leidau tai jau po pirmos dienos pradejo sluoguoti- kai aukletojom pasakiau antra diena kad atkreiptu demesi kai pasiemiau pasake- nei sluoguoje nei kosti.o as pati tai matau ne durna esu. nu bet nieka.
va bet ka daryti kai vaikas visiskai bijo darzelio, pacia pirmaja diena buvo patenkinta pasiliko liepe su sese eiti namo ji cia pazais su vaikais ir panasiai.... bet kaip atejau pasiimti radau tarp drabuziu igrusta visa istampyta nesutvarkyta uztinusia- kelnies iki ausu uzmauta. (kitus vaikus tvarke sukavo tvarke) pasiteisinimas buvo- is po pietu. antra diena nenorom ejo bet susitarem ir kuo puikiausiai pasiliko. bet jau po antros dienos ji pradejo verkti naktimis- saukti kad nenori i darzeli nes bijo- prase mamos nepalikt.
trecia diena jau su asaromis vedziau buvo graudu ziureti ji man net i koja isikabino. bet pasodinau prie stalo daviau knyga pavartyti, bet tuoj po mano isejimo ja ateme.
na susirgom stipriu bronhitu prasikankinom 2 savaites galvojau kad to darzelio baime per ta laika prais bet deje. kur tik reikdavo nuvaziuoti pradedavo verkti kad mama nepalik, neisiu i darzeli. na vaikas pasikeite 360 laipsniu. nebesidalina, stumdo sese, nebeina i tuoleta prireike puoduko kuri jau senai nebenaudojom, atima is seses buteliuka ir geria na vaikas pasikeite tikrai neigera puse- paliko verksniuke ir nervuota.
po ligos bandziau vel vesti i darzeli, bet ryte pamaciusi darzeli pradejo verkti- verkiancia vedziau kol nuvedizua pradejo kukcioti, drebeti ir panasiai sunku net apsakyti kaip gaila buvo. nebepaliau- negaliu ziureti kaip mano vaikas kankinasi.
jau praejo mienuo bet vaikui tik apie darzeli uzsimini vel pradeda verkti. daba vel isnaujo pradedam viska mokintis. kaip man elgtis?
Atsakyti
QUOTE(kreazi02 @ 2011 12 21, 15:11)
savo mazyle leidau tai jau po pirmos dienos pradejo sluoguoti- kai aukletojom pasakiau antra diena kad atkreiptu demesi  kai pasiemiau pasake- nei sluoguoje nei kosti.o as pati tai matau ne durna esu. nu bet nieka.
va bet ka daryti kai vaikas visiskai bijo darzelio, pacia pirmaja diena buvo patenkinta pasiliko liepe su sese eiti namo ji cia pazais su vaikais ir panasiai....  bet kaip atejau pasiimti radau tarp drabuziu igrusta visa istampyta nesutvarkyta uztinusia- kelnies iki ausu uzmauta. (kitus vaikus tvarke sukavo tvarke) pasiteisinimas buvo- is po pietu. antra diena nenorom ejo bet susitarem ir kuo puikiausiai pasiliko. bet jau po antros dienos ji pradejo verkti naktimis- saukti kad nenori i darzeli nes bijo- prase mamos nepalikt.
trecia diena jau su asaromis vedziau buvo graudu ziureti ji man net i koja isikabino. bet pasodinau prie stalo daviau knyga pavartyti, bet tuoj po mano isejimo ja ateme.
na susirgom stipriu bronhitu prasikankinom 2 savaites galvojau kad to darzelio baime per ta laika prais bet deje. kur tik reikdavo nuvaziuoti pradedavo verkti kad mama nepalik, neisiu i darzeli. na vaikas pasikeite 360 laipsniu. nebesidalina, stumdo sese, nebeina i tuoleta prireike puoduko kuri jau senai nebenaudojom, atima is seses buteliuka ir geria na vaikas pasikeite tikrai neigera puse- paliko verksniuke ir nervuota.
po ligos bandziau vel vesti i darzeli, bet ryte pamaciusi darzeli pradejo verkti- verkiancia vedziau kol nuvedizua pradejo kukcioti, drebeti ir panasiai sunku net apsakyti kaip gaila buvo. nebepaliau- negaliu ziureti kaip mano vaikas kankinasi.
jau praejo mienuo bet vaikui tik apie darzeli uzsimini vel pradeda verkti. daba vel isnaujo pradedam viska mokintis. kaip man elgtis?

Mes einam i Kulverstuka. Jus i kokia grupe?
Mano vaikas panasiai pratinosi, buvo sunku, ir sirgdavo, ir verkdavo, kai palikdavau, kuri laika nebenoredavo pas senelius pasilikti. O dabar su mielu noru eina. Serga, aisku. Bet kas nesirgtu, kai aplink vien kosintys vaikai g.gif
Manau, kad tiesiog taip pratinasi prie darzelio. Mums pratinimasis uztruko menesi... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kreazi02 @ 2011 12 21, 16:11)
daba vel isnaujo pradedam viska mokintis. kaip man elgtis?

manau padarete ''meškos paslauga '' savo vaikui unsure.gif dauguma butent taip ir reaguoja i pratinima prie darzelio.tampa irzlus,namuose sunku susikalbeti,naktim blaskosi,verkia,pamat edarzeli irgi puola i asaras su pasikukciojimais,bet bent jau mum visa tai be jokiu pertrauku truko apie 2sav.poto viskas po truputi ejo tik i gera.nutraukti pratinima ir po kiek laiko vel bandyti,manau,nieko gero,nes tiesiog ta laika reikia islaukti,o ne nutraukti.
o kad su vaiku kiek graziau elgtusi,jei turit kokio nerimo,galima bandyti auklytes ir kazkiek ''patepti'' blush2.gif na,nunesti koki sokolada ar pyragiuka... blush2.gif gal kiek kitaip bus ziurima i jus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 12 21, 21:53)
manau padarete ''meškos paslauga '' savo vaikui  unsure.gif  dauguma butent taip ir reaguoja i pratinima prie darzelio.tampa irzlus,namuose sunku susikalbeti,naktim blaskosi,verkia,pamat edarzeli irgi puola i asaras su pasikukciojimais,bet bent jau mum visa tai be jokiu pertrauku truko apie 2sav.poto viskas po truputi ejo tik i gera.nutraukti pratinima ir po kiek laiko vel bandyti,manau,nieko gero,nes tiesiog ta laika reikia islaukti,o ne nutraukti.

Pritariu drinks_cheers.gif
Visur straipsniuose raso, kad netgi blogiau yra, jei vaikas is vis nerodo jokios reakcijos. Geriau blogesne (kaip jusu atveju) negu visai jokios.
Atsakyti
QUOTE(˜“ª¤Julija¤ª“I @ 2011 12 20, 14:33)
Bet tai "protinga" auklėtoja..kažin ką žmogus galvoja siūlydamas tokius dalykus vaikams..galų gale ar nebijo kad šie tėvams pasakys..jei jau direktorės nebijo..gerai kad ta mama turėjo galimybę pasilikti namie..

Tai gerai, kad ta mama galejo pasilikti namie, o ka kitiem tevams daryt

QUOTE(kreazi02 @ 2011 12 21, 15:11)
savo mazyle leidau tai jau po pirmos dienos pradejo sluoguoti- kai aukletojom pasakiau antra diena kad atkreiptu demesi  kai pasiemiau pasake- nei sluoguoje nei kosti.o as pati tai matau ne durna esu. nu bet nieka.
va bet ka daryti kai vaikas visiskai bijo darzelio, pacia pirmaja diena buvo patenkinta pasiliko liepe su sese eiti namo ji cia pazais su vaikais ir panasiai....  bet kaip atejau pasiimti radau tarp drabuziu igrusta visa istampyta nesutvarkyta uztinusia- kelnies iki ausu uzmauta. (kitus vaikus tvarke sukavo tvarke) pasiteisinimas buvo- is po pietu. antra diena nenorom ejo bet susitarem ir kuo puikiausiai pasiliko. bet jau po antros dienos ji pradejo verkti naktimis- saukti kad nenori i darzeli nes bijo- prase mamos nepalikt.

O as vietoj taves, kelias dienas pabuciau su vaikuciu darzelyje. Jeigu vaikas pirma diena pats pasiule iseiti jums, o kita iki isteriju verkia ir verkia naktimis, tai cia tikrai neadaptacijos laikotarpis. Bandykit keisti grupe mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2011 12 22, 11:02)
Jeigu vaikas pirma diena pats pasiule iseiti jums, o kita iki isteriju verkia ir verkia naktimis, tai cia tikrai neadaptacijos laikotarpis. Bandykit keisti grupe  mirksiukas.gif

pirmą dieną darželyje - vaikams atrakcija, pramoga, faktiškai visi mielai pasilieka ir "išgrūda" mamas laukan, o va isterijos prasideda tada, kai vaikai suvokia, jog darželis-tai bus kasdienybė, darbelis savotiškas wink.gif
tam kad keisti grupę reikia bent jau rimtesnės priežasties, nemanote? bet argi priežastis tai, kad vaikas "nenori eiti į daželį, verkia ir kabinasi į kojas"? 99% lopšelinukų taip daro, stresuoja visi, ir gerai kad vaikas išsiverkia, išsilieja, išsikrauna, blogai kai viską kaupia savyje, apie tai jau minėjo merginos aukščiau, apie tai yra daugybė mokslinių straipsnių, pasidomėkite tiesiog wink.gif kitas dalykas - jei pakeisite grupę ir kitoje vaikas lygiai taip pat verks kas tada? vėl keisti? biggrin.gif bėgimas nuo problemos nėra sprendimas.. išlaukti reikia, adaptacija vistiek kada nors pasibaigs, visos manau praėjome ir tą "gryžus namo-irzlumas, darymas ant puodo (nes darželyje taip daro visi!), atiminėjimą iš jaunesnio daiktų ir pan." kad ir kaip nemaloniai sau pačiai tai skambėtų - TAI NORMALU MERGINOS 4u.gif o jei labai labai sunku, yra vaikų psichologai, nueikite kartu, jums padės, paaiškins, bus lengviau suvokti kas dedasi to mažo žmogučio galvelėje, bus lengviau jam padėti žengti į suaugusiųjų gyvenimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ˜“ª¤Julija¤ª“˜: 22 gruodžio 2011 - 12:35