QUOTE(Berry22 @ 2012 01 17, 12:44)
Labai malonu kad kažkas atsirado Man įdomu viskas atvirai pasakius , nes mano berniukas bus tuoj 4 metukų ir labai sunkiai kalba , yra labai protingas tik jam labai sunku reikšti mintis , nepavyksta taisyklingai ištarti žodelių , nors dabar jau nemažai jų pasako bet visgi labai esame atsilikę nuo savo amžiaus vaikučių . buvome susitikę su rajono logopede ir neurologe tai mums siūlo lankyti būten šį darželį ors mes gyvename Kuršėnuose , tai kasryt reiktų vešti vaiką 25km iki darželio , tai šiek tiek neramina tos kelionės , bet gerai bent tiek kad vyras dirba šiauliuose ir jis nuvešti ir parvešti gali .
Bijau vaiko reakcijos į kitą kolektyvą , nes jau nuo 2,5 metukų lanko darželį ir jam jis yra savas .
Kiek laiko jūs lankote darželį , ar padėjo ? ar patinka kolektyvas ?
Bijau vaiko reakcijos į kitą kolektyvą , nes jau nuo 2,5 metukų lanko darželį ir jam jis yra savas .
Kiek laiko jūs lankote darželį , ar padėjo ? ar patinka kolektyvas ?
Bandysiu atsakyt :logopedinį lankome nuo 3,5metukų(dabar greit bus 5metai).Kol lankėm paprastą darželį(ten logopedas su juo dirbo 3k savaitėje po 15min.)vaiko kalbą suprasdavau tik aš,kai ką ir tėtis,ir tai ne visada.Dabar jis jau kalba suprantamai,fantazuoja garsiai,juokauja su mumis .Darželį vaikas pradėjo lankyt 1,7metukų,tai perėjimas i logopedinį buvo sunkokas,bet per porą mėn pilnai adaptavosi.Manau,tai normalu.
Kai iškilo klausimas ar keisti paprastą darželį į logopedinį-buvo labai daug abejonių.Daug kas iš buvusio darželio pedagogų aiškino,kad logopediniam,tarp sunkiai kalbančių vaikų,mano vaikui bus dar blogiau ir t.t.Nieko panašaus-mano vaikas logopedinio dėka kalba visiem suprantama kalba
Kolektyvas kaip ir visur-yra visokių,bet visumoje mus tenkina.Logopedai daug dirba su vaikais.Ir aplamai,su vaikais ten ir auklėtojos užsiima kokius tris kart daugiau nei paprastuose darželiuose.