Įkraunama...
Įkraunama...

Šiaulių miesto darželiai

o man negeriau būtų jei mano vaikas sirgtu.
jau kas kas, bet ne auklėtoja turi spręsti kada vaikui sirgti kada ne.
man tai net nepatinka tokia nuomonė, kai vėjaraupiai padaroma tokia a lia net ne liga o kažkoks pirmo būtinumo "daiktas".
Atsakyti
QUOTE(renute @ 2012 01 10, 10:41)
man tai net nepatinka tokia nuomonė, kai vėjaraupiai padaroma tokia a lia net ne liga o kažkoks pirmo būtinumo "daiktas".

Man ir atrodo nesamone, kai mamos vos suzinojusios, kad kitos mamytes vaikas serga, veda savaji draugauti, kad specialiai susirgtu ir jos mazylis doh.gif Nu bus laikas ir susirgs. O ne specialiai schmoll.gif
Atsakyti
Gal kas galetumkete mane apsviesti ax.gif
Gymboree M dydis tai koks 5 metams ar 6 metams?
Atsakyti
QUOTE(jolo @ 2012 01 10, 13:13)
Gal kas galetumkete mane apsviesti  ax.gif
Gymboree M dydis tai koks 5 metams ar 6 metams?

Pala, cia tema apie darzelius hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 01 10, 13:16)

Zirziliuk, ką aš matau tavo liniuotėje blink.gif wub.gif
Tai čia darželis gal kokis naujas tas Gymboree biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simoselis: 10 sausio 2012 - 14:39
Sakykit, ar neatstate pirmenybes i darzeli del sesiu ir broliu? Nes dabar visos panaikintos, girdejau zada atstatyt del sesiu ir broliu?
Atsakyti
QUOTE(renute @ 2012 01 10, 11:41)

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Sveiki, lankom darželį "Salduvė" labai noriu pasidalinti informacija apie šią ugdymo įstaigą, nes prieš pradedant lankyti internete deja jokios informacijos apie šį darželį neradau. O ir apie kitus kažkaip pasigedau. Nesu šiaulietė tad praktiškai neturėjau jokios informacijos. Buvau tik girdėjus ir nuomonę iš formumų susidarius, kad labai giriamas darželis pietiniame "Žiogelis" taip pat neblogų atsiliepimų radau ir apie "Coliukę" prie aklųjų kombinato. Dabar visai neseniai iš mamų išgirdau gerų atsiliepimų apie "Žirniuką" šalia IKi prie turgaus.
Grįžtu prie darželio "Salduvė". Pirmas dienas negalėjau atsitokėti ir visiems pasakojau įspūdžius, kad toks jausmas jog grįžau į kokius 1983 m. kai grupėje vaikai (patys mažiausieji) ir žaidžia ir miega ir valgo toje pačioje patalpoje. Lovos tos pačios, kaip sovietiniais laikais - ištraukiamos iš sienų spintose, mane supras labiausiai tie kam patiems teko tokiose miegoti, nes kai pasakoju tai daugelis mano draugų ir pažįstamų net neįsivaizduoja. Žodžiu jos metalinės, primena rusišką raskladūškę (savo konstrukcija) tik šios dengtos fanera ant jos dedasi čiužinukas ir pataliukai, žodžiu nuo senumo ir laiko ta fanera (pagrindas lovytės) susidėvėjus ir įlinkus, įdubus, pritvirtinta prie korpuso raišteliais. Trumpai tariant vaizdelis ne koks, gerai, kad bent pataliukai kiek mačiau nauji. Žaislai neplauti, vaikai stato bokštą, o ant kaladėlių matosi akivaizdus purvas ir nešvarumai. Negana to mano vaikas ant staliuko pamatė kažkieno atsineštą buteliuką su snapeliu, kuris tokio purvinumo, kad nežinau kada jį kas plovė. Dabar kai Jums rašau galvoju galėjau paimti tą buteliuką ir eiti jo visą viršų nuplauti, gi tos auklėtojos tikrai nepajėgios sužiurėti kas ir ką kieno geria. Man išvis pasirodė keista, kad leidžiama neštis savo gėrimus. Ne mažiau keista ir tai kam leidžia neštis savo žaislus į grupę. Net privačiuose darželiuose kur tėveliai moka už ugdymą nesvietiškus pinigus yra taisyklės, kad jei jau atsineši savo žaisliuką į gupę tai jis tampa visų ir reikia dalintis arba jei jau vaikas yra pripratęs ir kitaip neužmiega be savo mylimuko tuomet reikia jį laikyti spintelėje ir pasiimti tik kai eina miegoti, visą kitą laiką bet kada galima nueiti į rūbinėlę pasiimti savo žaisliuką ir pasidžiaugti su juo vienam, pamyluoti, pabučiuoti ir vėl atgal padėti, jei nesinori su niekuo dalintis. Išsiplėčiau... bet trumpai tariant taip būtų galima išvengti konfliktų kurie iš kart atsirado, kai mano vaikas užsigeidė paturėti kito vaiko iš namų atsineštą žaisliuką. Tu negali nieko jam pasakyti, nes tai jo, negali būti jokių derybų, nes tai ne darželio žaislas. Žodžiu, man tai atrodo neprotinga, leisti neštis žaislus.

Tie vadinamieji veiklų kampeliai muzika, teatras ir kiti sumesti pasirodė bet kaip, spintos pilkos tokios pat spalvos kaip ir dar nuo tų laikų, kai aš pati lankiau darželį. Prie stalo vaikai sėdi po tris, nors stalai lyg ir nauji, bet kai susėda tryse valgyti tarpų tarp kėdučių nebelieka, žodžiu vietos mustymuisi nėra smile.gif vaiką atėjusi pasiimti kaskart randu sėdintį skirtingose vietose. Ant spintelių nėra jokių užrašų ar paveikslėlių.

Grupėje gana šaltoka 18 ka laispnių patalpoje. Vaikai grupėse prirengti megztiniais, kojinėmis. Pagal taisykles iki 18 kos laispnių gali būti toje patalpoje kurioje vaikai miega tai kadangi čia vaikai ir miega ir žaidžia, matyt tai yra norma. Ant puodelių jų kaip supratau nesodina, nes grupė pakankamai mišri, tad visuotino susėdimo ant puodukų kaip supratau nėra. Tikėtis kažkokio progreso tame reikale turbūt neturėčiau.

Štai tokie įspūdžiai apie mūsų darželį. Labai norėiau, kad ir kitos mamos pasidalintų patirtimi, nes man prieš lankant darželį jos pritrūko. Kadangi negalėjom patekti į darželį prie namų esantį tai kurį laiką teks tenkintis tuo ką galim turėti.

Tiesa, dar įdomu tai, kad jau antra savaitė niekas nekalba apie vaiko migdymą, pavalgius pietus mes vaiką pasiemam. Keista, nes vaikas jau pradeda suprasti, kad po pietų ateis tėveliai ir manau kuo ilgiau tada bus sunkiau dar dėl pripratimo ne tik, kad dėl miego ir užmigimo.

Pamiršau paminėti, kad vaikai miega be pižamų tik su apatiniais. Kad vasarą taip miega suprantu, bet žiemą, kai grupėje ir taip vėsoka - neįprasta, gerai, kad dar tos žiemos šiais metais tiek, kaip rudenį.
Atsakyti
QUOTE(zirziliux @ 2012 01 10, 13:16)

As ir ziuriu kur dingo mano zinute skirta Gymboree temai doh.gif Ot Ziopla doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jovitaite @ 2012 01 10, 16:01)
Sveiki, lankom darželį "Salduvė" labai noriu pasidalinti informacija apie šią ugdymo įstaigą,

va jei..na ir pripasakojote..nenorėčiau savosios leisti į tokį unsure.gif
Atsakyti
Ir pas mus darzelyje yra istraukiamos lovos is spintu.Kadangi nemigdau beveik ten kolkas,tai dideliu problemu kazkaip nekilo.Galbut tik noretusi,kad butu atskira patalpa miegojimui.Bet visumoj tai tvarkinga aplinka ir viskas neblogai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2012 01 10, 21:02)
Ir pas mus darzelyje yra istraukiamos lovos is spintu.

pamenu kad ir aš taip augau..toje pačioje patalpoje ir žaidi, ir miegi, lovos tos iš spintų baisuoklinės...bet ne juose esmė..svarbu kad ta patalpa būtų vėdinama, tai reiškia kad prieš pietų miegą vaiką būtinai tada turi būti išvedami į lauką, arba dar kur ir atidaryti visi langai..bjauru ir nesveika gi miegoti pridususioje patalpoje..
Atsakyti