Meduolinės širdelės
Produktai:
250 g medaus
250 g cukraus
150 g sviesto
2 kiaušiniai
670 g miltų
2 a.š. prieskonių meduoliams
1 v.š. kakavos
1 a.š. gesintos sodos
citrinos sulčių
cukraus pudros
Eiga: ant silpnos ugnies kaitinti medų, cukrų, sviestą, kol ištirps cukrus. Atvėsinti. Įmušti kiaušinius, įberti prieskonius, kakavą, miltus, gesintą sodą ir išminkyti tešlą. Įdėti į maišelį ir laikyti šaldytuve 12 val. arba per naktį. prieš kočiojant tešlą, palaikyti kambario temperatūroje apie 1 val. Tešlą kočioti 1 cm storumo ant stalo pabarstyto miltais. Išspausti širdeles ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 laipsnių apie 10-15 min. Atvėsinti. Į 2 v.š. citrinos sulčių berti cukraus pudrą, kol masė taps tiršta. Supilti į konditerinį maišelį ir paišyti ant meduolių. Kai išdžius glajus, meduolius sudėti į indą su dangčiu.
Skanaus
P.s. iš šio kiekio gavosi 88 vnt. Tešla labai elastinga kaip plastilinas. Originaliame recepte buvo parašyta, kad miltų reikia 400 g., bet man suėjo žymiai daugiau.
Kur perkate maistinius dažus? norėtųsi meduoliukus kiek pamarginti...
ka patartumet su spanguolem iskept
QUOTE(Karusia @ 2011 12 15, 18:50)
Kur perkate maistinius dažus? norėtųsi meduoliukus kiek pamarginti...
Aš pirkau iš čia: http://sal2.puslapiai.lt/ o berods Dr. Oetker firmos valgomų dažų pieštukų kažkada buvau pirkusi Maximoj (ten 3 ar 4 spalvos būna pakuotėj)
QUOTE(lollypop @ 2011 12 15, 18:06)
Štai ir mano namukas ir meduoliukai Na bet ir vargo su namuko puosyba, o dar su mano drebanciom rankom Bet rezultatu labai dziaugiuosi
Nieko sau drebancios rankos , kad mano moketu tokius rastus isdrebint
Papildyta:
QUOTE(Karusia @ 2011 12 15, 20:50)
Kur perkate maistinius dažus? norėtųsi meduoliukus kiek pamarginti...
As siandien kaip tik nusipirkau maximoj tokius piestukus kaip minejo Dr. Oetker firmos 4spalvos(geltona, raudona, balta ir zalia) , nedaug cia ju, bet pabandysiu ir tiesa 30 proc. nuolaida taike jiems .
Labai grazus namukai, net baltai pavydu ziureti, kaip sugebate
O Ules vainikas paliko labai dideli ispudi, labai labai gazu ir neabejoju SKANU
O Ules vainikas paliko labai dideli ispudi, labai labai gazu ir neabejoju SKANU
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 15, 21:28)
Paziurek Situos Misheles pyragelius. Pati dar nebandziau, bet atrodo labai skaniai ir nesunkiai pagaminami. Mastau Kaledoms iskepti.
Dekui
QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 15, 20:15)
Šiemet pyragas su spanguolėmis Nr.1 TO-BU-LAS http://spicecoat.wor...iaujam-i-topus/
sveikos, nuostabūs jūsų kepiniai, štai ir mano kaimukas receptas iš knygos "Metai už stalo", jis pavadintas "grybukai".
QUOTE(Lachesė @ 2011 12 16, 09:35)
sveikos, nuostabūs jūsų kepiniai, štai ir mano kaimukas receptas iš knygos "Metai už stalo", jis pavadintas "grybukai".
ogogo labai gražu
aš pradėjau maišytis tešlą sausainiukų armijai, tikiuosi iki pietų spėsiu