Kamine skyle reikjeo tada padaryti
QUOTE(rugiagele26 @ 2012 11 17, 15:52)
Kamine skyle reikjeo tada padaryti
va va ,pasitaisysiu
na, iskepiau ir as brandinta pyraga..tikriausiai busiu padauginus siek tiek vaisiu, nes teslos gan mazai, kai iskepe, daugiausiai vaisiai, karsto siek tiek ragavau, sausokas, bet skanus..iskilo nelabai, koki idejau, toki isemiau beveik, aprudo graziai, bet kepiau tik valanda, nes butu sudeges..pries pat kaledas sbandysiu drezdena sis atves, kisiu i folija ir kavosiu, tikiuosi bus skanus ir isbus
Mano drecsdeno keksai ant skardos, laukia orkaites :-). Bent tesla gavosi nelipni, maloni minkimui, nelipni... Mastau iskepus i folija, maistine plevele ar kepimo popieriu vyniot? Ruosiuos laikyti spinteleje... Ar yra esminis skirtumas?
QUOTE(Palmadi @ 2012 11 17, 22:12)
Mano drecsdeno keksai ant skardos, laukia orkaites :-). Bent tesla gavosi nelipni, maloni minkimui, nelipni... Mastau iskepus i folija, maistine plevele ar kepimo popieriu vyniot? Ruosiuos laikyti spinteleje... Ar yra esminis skirtumas?
manau, kad ne. nors as visada i folija susuku
Sveikos, merginos, paskaičiusi visų receptus, išsikepiau džiovintų vaisių pyragą. Kadangi blaškiausi tarp dviejų receptų (kurie skyrėsi tik džiovintais vaisiais ir keliaomis smulkmenomis) nusprendžiau improvizuoti. Improvizacija baigėsi ties visų vaisių sunaudojimu Nenumanau, kiek gurdu čia, tačiau vaisių gavosi išties daug ir mano situacija kaip ir knopke*s, tik aš neragavau jo. Apdengiau kepimo popieriumi ir palikau.
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
Ir dar norisi paklausti dėl brandimanos meduolių tešlos. Gaminau pagal Neringos receptą ir išnešiau į balkoną. Šiandien pas mus 0 laipsnių šiumos - jau prisiimprovizavau iki galo? Ar dar turėti vilties, kad brandinasi ir tokia temperatūra nepakenkė?
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
Ir dar norisi paklausti dėl brandimanos meduolių tešlos. Gaminau pagal Neringos receptą ir išnešiau į balkoną. Šiandien pas mus 0 laipsnių šiumos - jau prisiimprovizavau iki galo? Ar dar turėti vilties, kad brandinasi ir tokia temperatūra nepakenkė?
QUOTE(Palmadi @ 2012 11 17, 22:12)
Mano drecsdeno keksai ant skardos, laukia orkaites :-). Bent tesla gavosi nelipni, maloni minkimui, nelipni... Mastau iskepus i folija, maistine plevele ar kepimo popieriu vyniot? Ruosiuos laikyti spinteleje... Ar yra esminis skirtumas?
gal galit pasidalinti kurio receptu kepet? nes tiek komentaru prisiskaiciau, kad nebezinau kuris patikimas beje kaip gavosi kai iskepe?
Sveikos, pasidalinkite paslaptimi, kokiu įrankiu puošiate meduolius, kad gautųsi plonytė glajaus juostelė? Pernai tiek privargau, tad šiemet noriu rasti tinkamą variantą (bandžiau ir maišelio kampą nukirpti, bet jis man plyšti pradėdavo, bandžiau Maximoj pirktą švirkšt, tai viskas pro šoną tekėjo...). Net nežinau, kokį ir kur kokybišką nusipirkti
[quote=tarškaliukas,2012 11 18, 09:38]
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
*as i savaite karta laistau,0.7 litro beveik brendzio sunaudojau ant kaledinio pyrago,vaisiu mirkymui ir liko gal 0.1l. palaistymui,Pyraga pasveriau gavosi 3 kg.,siulau kepti is puses porcijos.
*sulaistyta suvyniojau i folija ir dar apsukau plevele.
* laikau spinteleje,pakavojus,kad nekiltu pagundu.
Pernai kepiau ir per kaledas jau labai skanus buvo
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
*as i savaite karta laistau,0.7 litro beveik brendzio sunaudojau ant kaledinio pyrago,vaisiu mirkymui ir liko gal 0.1l. palaistymui,Pyraga pasveriau gavosi 3 kg.,siulau kepti is puses porcijos.
*sulaistyta suvyniojau i folija ir dar apsukau plevele.
* laikau spinteleje,pakavojus,kad nekiltu pagundu.
Pernai kepiau ir per kaledas jau labai skanus buvo
[quote=astaes,2012 11 18, 16:05]
[quote=tarškaliukas,2012 11 18, 09:38]
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
*as i savaite karta laistau,0.7 litro beveik brendzio sunaudojau ant kaledinio pyrago,vaisiu mirkymui ir liko gal 0.1l. palaistymui,Pyraga pasveriau gavosi 3 kg.,siulau kepti is puses porcijos.
*sulaistyta suvyniojau i folija ir dar apsukau plevele.
* laikau spinteleje,pakavojus,kad nekiltu pagundu.
Pernai kepiau ir per kaledas jau labai skanus buvo
[/quote]
Aš jau išsikepusi esu ir svarstau ryt pirmą kartą laistymui - kiek reikia naudoti gėrimo.
[quote=tarškaliukas,2012 11 18, 09:38]
Sakykite,merginos,
* kiek reikia laistyti? Bijau vėl improvizuoti, tačiau man 50 gr. atrodo itin mažai. Ir ar į kraštelius nesubėga alkoholis?
* po sulaistymo reikia galbūt suvynioti į foliją? Ar tai kenkia ir geriau, kad pyragas "kvėpuotų"?
* aš jį laikau kambaryje, ar tai nekenkia šiam pyragui?
*as i savaite karta laistau,0.7 litro beveik brendzio sunaudojau ant kaledinio pyrago,vaisiu mirkymui ir liko gal 0.1l. palaistymui,Pyraga pasveriau gavosi 3 kg.,siulau kepti is puses porcijos.
*sulaistyta suvyniojau i folija ir dar apsukau plevele.
* laikau spinteleje,pakavojus,kad nekiltu pagundu.
Pernai kepiau ir per kaledas jau labai skanus buvo
[/quote]
Aš jau išsikepusi esu ir svarstau ryt pirmą kartą laistymui - kiek reikia naudoti gėrimo.
QUOTE(JusRuMa @ 2012 11 18, 14:31)
Sveikos, pasidalinkite paslaptimi, kokiu įrankiu puošiate meduolius, kad gautųsi plonytė glajaus juostelė? Pernai tiek privargau, tad šiemet noriu rasti tinkamą variantą (bandžiau ir maišelio kampą nukirpti, bet jis man plyšti pradėdavo, bandžiau Maximoj pirktą švirkšt, tai viskas pro šoną tekėjo...). Net nežinau, kokį ir kur kokybišką nusipirkti
As patarciau nusipirkti antgaliuka kokiu 3 mm skersmens, tai pats tinkamiausias, arba 2 mm.. pasizvalgykit cake-deko...