QUOTE(astaes @ 2012 11 12, 23:19)
labai skanus pyragas,rytoj, taip pat perku produktus ir uzmerkiu su brendziuku vaisius,pernyksti recepta praradau,bet kazka bandysiu atgaminti ,as atsimenu laikiau vaisius apie savaite uzpiltus,tada kepiau,niekur neberandu sio recepto ir zinau,kad tikrai be mieliu .
Aš daug negudravau ir kepiau pagal šiame forumr rastą receptą
Kaledinis pyragas - autorius Daivaja. Štai šis receptas :
Ji reikia kepti pries 2 men iki Kaledu(veliausiai pries 2 sav)---as kepiau vakar..
450gsviesto
400g rudojo cukraus
9 kiausiniai
saukstelis kepimo milteliu
1 apelsino sultys
1 citrinos sultys
4st miltu
Is visu produktu sumaisyti tesla.
900g razinu
900g dziovintu juoduju serbentu
200g dziov.datuliu
200g dziov figu
220g migdolu
250ml citrinu zievelu
250g glancuotu (mirkytu cukruje) vysniu
Dziovintus vaisius sumaisyti su tesla. Paruosta mase(ji turi nevarveti) deti i popieriumi isklota skarda ir kepti apie 2 val 140 laipsniu orkaiteje.Iskapusi suvynioti i popieriu ir padet saugiai (nuo smaliziu) iki Kaledu---galima saldytuve, o galima ir paprasciausiai spinteleje...
Cia toks originalus receptas, dabar mano pastebejimai:
anksciau kepdavau puse porcijos, bet dabar atsirado daug pyrago myletoju--kepu visa.
As, kaip tikriausiai ir jus, nesu macius dziov juoduju serbentu, tai dedu kitus vaisius.Kasmet dedu vis kitokius dziov vaisius, kad tik ju kiekis liktu nepakites--men labai patinka det papaju, dedu daugiau ir ivairesniu riesutu, labai tinka svarainiai.Siemet vietoj cirtinu zieveliu dejau dziov kinkanus--toks mazas citrusas (pirkau Maximoj).
Pyragas tik iskeptas buna toks sausokas, bet iki Kaledu vaisiai isleidzia savo sultis ir buna-- Visada paskutinis gabalelis buna skaniausias, nes ilgiausiai islaikytas--ji suvalgius imi laukt kitu metu, kad vel keptum sita pyraga...
Tiesa, pamirsau perspet--dziovintu vaisiu pyrago, net ir puse porcijos gaunasi tikrai daug.
Jei kepsit visa porcija--tai gaunasi dvi didziules skardos(kur jau parduodamos kartu su orkaite)
Papildyta:
QUOTE(knopke* @ 2012 11 12, 22:23)
as kaip supratau, tai drezdeno ir brandintas truputi skiriasi, ar ne?
nes pastarasis su begale vaisiu ir riesutu, o pirmasis - kaip pyragas..na, kaip batonas..kuri patartumet kepti kaledoms, pirmas kartas man
Skiriasi tikrai šitie pyragai. Jei bijot rizikuoti kepkit Dzezdeno keksą - jis tikrai mažiau rizikingas ir paprastenis. Aš kepiau pagal šio forumo pirmam puslapyje esančią nuorodą . Puikus pyragas.