Sveikos
idomu, jei siandien iskepciau Japoniška aguonų - obuolių pyraga (pyragas), ar jis nesurugs iki svenciu t.y. iki Kaledu
Laba diena, sakykit ar gali būti, kad neįeina nei sviestas, nei margarinas i Lachesės recepta meduoliniam namukui? Receptas buvo 8tam puslapyje.
QUOTE(Packa @ 2011 12 22, 12:20)
Sveikos
idomu, jei siandien iskepciau Japoniška aguonų - obuolių pyraga (pyragas), ar jis nesurugs iki svenciu t.y. iki Kaledu
idomu, jei siandien iskepciau Japoniška aguonų - obuolių pyraga (pyragas), ar jis nesurugs iki svenciu t.y. iki Kaledu
atrodo labai skaniai
QUOTE(rabelkyte @ 2011 12 22, 00:12)
O as siandien kuciuku prikepiau. Pirma karta kepiau, tai nezinau, ar jie turi but ,
Mano tai neapsimiltave nes man lengviau voliojosi be miltu
Kokie grazus visu kuriniai
QUOTE(Dypse @ 2011 12 22, 11:30)
Laba diena, sakykit ar gali būti, kad neįeina nei sviestas, nei margarinas i Lachesės recepta meduoliniam namukui? Receptas buvo 8tam puslapyje.
Jej namukui, tai gali, cia kad butu kieti meduoliai, kad namelis tvirtai stovetu
AČIŪ UŽ ATSAKYMĄ ERIKIUXXX
QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 22, 13:16)
O man siendien nesigavo sutrukineje sausainiai nesutrukinejo ir pudra susigere, nors laikiau per nakti jau gatavus rutuliukus, ir paskui tik apvoliojau pudroje ir greit i orkaite kaip gaila
na as vakar irgi juos kepiau ir viskas gerai gavosi , gal per maza sluoksni pudros uzlipdete . nelabai jis man norejo daugiau pasidengti bet lipdziau
Groziu vis daugiau ir daugiau sausainukai, namukai viskas labai super labai graziai papuosta o traukinuko ir slepeciu idejos superines
QUOTE(erkaspe @ 2011 12 22, 17:13)
na ir aš susigundžiau iškepti namelį, labai jau grąžūs čia visi
gal kas žino iš kokios tešlos galima būtų išsikepti, nes nemėgstu aš imbiero, gvazdikėlių ir pan., o gal ir be jų būtų skani meduolinė tešla?
gal kas žino iš kokios tešlos galima būtų išsikepti, nes nemėgstu aš imbiero, gvazdikėlių ir pan., o gal ir be jų būtų skani meduolinė tešla?
manau iseitu , tokia kaip cipciuko meduoliu tesla pirmame temos puslapyje , be prieskoniu gautusi kaip meducio torto lakstai ir gerai. butu medaus skonio ir pasistaytu namukas
QUOTE(Linckutis @ 2011 12 22, 16:25)
manau iseitu , tokia kaip cipciuko meduoliu tesla pirmame temos puslapyje , be prieskoniu gautusi kaip meducio torto lakstai ir gerai. butu medaus skonio ir pasistaytu namukas
Ačiū, bandysius ir aš daryti
Pasirodau ir aš savo šios dienos darbus
Taškuoti sausainiai vaikams
260 g miltų, 1,5 šaukštelio geriamosios sodos, žiupsnis druskos, 170 g nesūdyto sviesto, 130 g cukraus, 140 g rudojo cukraus, 1 didelis kiaušinis, 1 kiaušinio baltymas, 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto, 200 g spalvotų šokoladinių pastilių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską. Kitame inde išsukite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, kiaušinio baltymą ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Po truputėlį berkite miltus ir užmaišykite tešlą. Rankomis formuokite rutuliukus, suplokite ir dėkite į kepimo skardą. Į kiekvieną paplotėlį įspauskite 5- 6 spalvotus saldainiukus ir kepkite orkaitėje 15- 17 minučių. Iškepę sausainiai bus gražios gelsvos spalvos. Išimkite ir leiskite atvėsti- karšti sausainiai bus minkštoki, bet vėsdami sukietės.
Šaltinis: V. Bartuškaitė. Dovanos iš virtuvės.
P.S. Labai jaučiasi soda- kitą kartą dėsiu kepimo miltelių ir tai tik kokį šaukštelį. Be to, man miltų mažoka buvo- dėjau daugiau.
Liepžiedžių meduolis
Receptas paimtas iš Kalėdinių kepinių temos.
Reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedžių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min. Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.
P.S. turėjau dar nuo meduolių likusio glajaus, tai aptepiau juo ir pabarsčiau pabarstukais.
Kalėdinis kepaliukas
120 g sviesto, 240 ml cukraus, 2 kiaušiniai, 360 ml miltų, 1 šaukštelis geriamosios sodos, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis cinamono, 0,5 šaukštelio malto muskato, 0,25 šaukštelio malto imbiero, 180 ml moliūgų tyrės, 170 g smulkinto šokolado, 240 ml gliaudytų mėgstamų riešutų.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sviestu ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite kepimo formą. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Vieną po kito pamaišydami įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su soda, druska, cinamonu, muskatu ir imbieru. Suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, išmaišykite. Įmaišykite moliūgų tyrę. Įmaišykite šokolado gabaliukus ir riešutus- po šaukštą kiekvienų pasilikite. Išmaišykite, suverskite į kepimo formą ir užbarstykite likusiais riešutais bei šokoladu.
Kepkite 45- 50 minučių arba kol įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje, tik tada išimkite.
Šaltinis: V. Bartuškaitė. Dovanos iš virtuvės.
Meduolis su alumi
500 g miltų, 250 g medaus, 3- 4 kiaušiniai, 100 g margarino, 220 g cukraus, 2/3 stiklinės šviesaus alaus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis prieskonių (gvazdikėlių, imbiero, cinamono, muskato riešuto), 200 g šokolado.
Minkštą margariną ištrinti su 3 šaukštais cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, alų, cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius ir prieskonius. Vėl maišyti. Kekso formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti 190- 200 laipsnių temperatūroje 40- 50 min. Iškeptą meduolį atšaldyti ir užpilti ištirpintu šokoladu.
Šaltinis: Paragaukite 2000 Nr. 12.
P.S. Aš dar turėjau raudono glajaus, tai pamaišiau su šokoladu.
Taškuoti sausainiai vaikams
260 g miltų, 1,5 šaukštelio geriamosios sodos, žiupsnis druskos, 170 g nesūdyto sviesto, 130 g cukraus, 140 g rudojo cukraus, 1 didelis kiaušinis, 1 kiaušinio baltymas, 1,5 šaukštelio vanilės ekstrakto, 200 g spalvotų šokoladinių pastilių.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir druską. Kitame inde išsukite sviestą ir cukrų, įmuškite kiaušinį, kiaušinio baltymą ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės ekstraktą. Po truputėlį berkite miltus ir užmaišykite tešlą. Rankomis formuokite rutuliukus, suplokite ir dėkite į kepimo skardą. Į kiekvieną paplotėlį įspauskite 5- 6 spalvotus saldainiukus ir kepkite orkaitėje 15- 17 minučių. Iškepę sausainiai bus gražios gelsvos spalvos. Išimkite ir leiskite atvėsti- karšti sausainiai bus minkštoki, bet vėsdami sukietės.
Šaltinis: V. Bartuškaitė. Dovanos iš virtuvės.
P.S. Labai jaučiasi soda- kitą kartą dėsiu kepimo miltelių ir tai tik kokį šaukštelį. Be to, man miltų mažoka buvo- dėjau daugiau.
Liepžiedžių meduolis
Receptas paimtas iš Kalėdinių kepinių temos.
Reikia:saujos liepžiedžių,1,5 stiklinės vandens,žiupsnelis sodos,8 šaukštai deginto cukraus,2 kiaušiniai,250 gr cukraus,400 gr miltų,šaukštelis kepimo miltelių.2 šaukšteliai meduolių prieskonių.Išverdame liepžiedžių arbatą ir įdedame į ją žiupsnį sodos,kam jos reikia nežinau tiesiog toks receptas,Nukošiame turi gautis stiklinė skysčio,degintą cukrų užpilame ta arbata.Cukrų išplakame su kiaušiniais iki baltumo,sudedame miltus prieskonius,kepimo miltelius,supilame arbatą.Tešla turi būti tirštoka,kepti apie 60 min. Cukrų reikia išlydyti sausoje keptuvėje padaryti karamelę.
P.S. turėjau dar nuo meduolių likusio glajaus, tai aptepiau juo ir pabarsčiau pabarstukais.
Kalėdinis kepaliukas
120 g sviesto, 240 ml cukraus, 2 kiaušiniai, 360 ml miltų, 1 šaukštelis geriamosios sodos, 0,5 šaukštelio druskos, 1 šaukštelis cinamono, 0,5 šaukštelio malto muskato, 0,25 šaukštelio malto imbiero, 180 ml moliūgų tyrės, 170 g smulkinto šokolado, 240 ml gliaudytų mėgstamų riešutų.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių. Sviestu ištepkite ir džiūvėsėliais pabarstykite kepimo formą. Dideliame dubenyje iki purumo išsukite sviestą ir cukrų. Vieną po kito pamaišydami įmuškite kiaušinius. Miltus sumaišykite su soda, druska, cinamonu, muskatu ir imbieru. Suberkite į sviesto ir kiaušinių masę, išmaišykite. Įmaišykite moliūgų tyrę. Įmaišykite šokolado gabaliukus ir riešutus- po šaukštą kiekvienų pasilikite. Išmaišykite, suverskite į kepimo formą ir užbarstykite likusiais riešutais bei šokoladu.
Kepkite 45- 50 minučių arba kol įsmeigtą medinį pagaliuką ištrauksite sausą. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti formoje, tik tada išimkite.
Šaltinis: V. Bartuškaitė. Dovanos iš virtuvės.
Meduolis su alumi
500 g miltų, 250 g medaus, 3- 4 kiaušiniai, 100 g margarino, 220 g cukraus, 2/3 stiklinės šviesaus alaus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis prieskonių (gvazdikėlių, imbiero, cinamono, muskato riešuto), 200 g šokolado.
Minkštą margariną ištrinti su 3 šaukštais cukraus ir kiaušiniais. Į ištrintą masę sudėti ištirpintą medų, alų, cukrų, miltus. Išmaišyti, suberti kepimo miltelius ir prieskonius. Vėl maišyti. Kekso formą iškloti sviestiniu popieriumi, supilti masę, kepti 190- 200 laipsnių temperatūroje 40- 50 min. Iškeptą meduolį atšaldyti ir užpilti ištirpintu šokoladu.
Šaltinis: Paragaukite 2000 Nr. 12.
P.S. Aš dar turėjau raudono glajaus, tai pamaišiau su šokoladu.