Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

QUOTE(sssagis @ 2011 12 20, 22:00)
ne su puodeliu reikejo dauzyt biggrin.gif  mesai plaktuka juk turit mirksiukas.gif

saldainį įdėjau į puodelį, kad jis man per daug nesiritinėtų ir daužiau su medinių grūstuvu biggrin.gif
Atsakyti
ziuriu pasipyle labai panasiu namuku virtine smile.gif

Atsakyti
R_S, kokie grazus meduoliai , O JAU SLEPETES - TIKSLIAU MAN JAS KLUMPEMIS LABIAU NORISI VADINTI wub.gif Nerealus grozis-dovana thumbup.gif Saunuole. o kur pirkote tas formas slepeciu?

tute28, spalvingi, zaismingi meduoliukai wub.gif KUR PIRKOTE TOKIAS SNAIGUTES ?????????????????

user posted image

Atsakyti
QUOTE(egzotikaa @ 2011 12 20, 21:57)
tute28, spalvingi, zaismingi meduoliukai  wub.gif  KUR PIRKOTE TOKIAS SNAIGUTES ?????????????????

Malonu, kad patinka rolleyes.gif
Asmeniškai aš atsisiunčiau iš Amerikos. Čia Wilton firmos pabarstukai rolleyes.gif Manau paieškojus yra ir eBay ir UK parduotuvėse.

http://www.globalsug...?...s by Wilton

Mano pernykščiai sausainukai user posted image
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2011 12 20, 22:19)
Malonu, kad patinka  rolleyes.gif
Asmeniškai aš atsisiunčiau iš Amerikos. Čia Wilton firmos pabarstukai  rolleyes.gif  Manau paieškojus yra ir eBay ir UK parduotuvėse.

ech.... kodel ne kokioj maximoj, iki biggrin.gif iki svenciu niekas jau nebeatsius verysad.gif
issiversim kaip nors ir be ju, bet labai jau fainutes wub.gif
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2011 12 20, 18:49)
Mes su dukryte padirbėjom  biggrin.gif  Nieko ypatingo, bet vaikam smagus užsiėmimas.  rolleyes.gif

Sauniai padirbejote, labai grazu spalvynga thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif

QUOTE(R_S @ 2011 12 20, 20:43)
skysta glaju reik, kaip jau sake su citrinos sultim galima skiesti, vienas is variantu.

as siemet dovanom iskepiau po slepeciu pora  biggrin.gif

nuostabios slepetes thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
o kaip isformavote islinkima ? ta virsutine dali ?
Atsakyti
QUOTE(tute28 @ 2011 12 20, 18:49)
Mes su dukryte padirbėjom  biggrin.gif  Nieko ypatingo, bet vaikam smagus užsiėmimas.  rolleyes.gif

kiek spalvų bigsmile.gif gražiai atrodo wub.gif

QUOTE(R_S @ 2011 12 20, 20:43)

as siemet dovanom iskepiau po slepeciu pora  biggrin.gif

kokia šauni idėja thumbup.gif
Atsakyti
gal kas galit pasakyti kaip padaryti mielines tešlos pyragėliams kurie verdami aliejui aguonų įdarą, kad jis neišbėgtų blush2.gif man atrodo ten dedamas kiaušinio baltymas bet kokios proporcijos?
Atsakyti
Slepetes nerealios smile.gif ir snaiges grazios. Vasara reiks uzsipirkt visokiu formeliu nauju kitai ziemai biggrin.gif nes taip galima rasti visko daugiau nei pries sventes. Slepetes tai isvis originali dovana smile.gif
Atsakyti
Kvadratiniai sausainukai
Foto čia:
čia
Reikės:
65 g sviesto;
30 g medaus;
60 g cukraus;
50 g lazdyno riešutų
50 g džiovintų alavijų, susmulkintų;
0,5 v. š. cinamono
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto imbiero
120- 130 g kvietinių miltų

Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, medų ir cukrų. Šiek tiek atvėsiname. Suberiame prieskonius, riešutus ir cukatas. Viską gerai išmaišome. Mišinį visiškai atvėsiname.
Miltus įmaišome į mišinį. Išminkome ir suformuojame 3-4 cm diametro dešrą. Įsukam į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą dviem valandom.
Aštriu peiliu "dešrą" supjaustykite plonomis riekelėmis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 8-10min.

Varškės štolenai
foto čia

100 g sviesto;
75 g cukraus;
200 g varškės;
330 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g smulkintų migdolų;
1 šaukštas prieskonių meduoliams;
gera sauja razinų;
keli džiovinti abrikosai;
50 ml romo;
miltelinio cukraus pabarstymui.

Orkaitę įkaitinti iki 175 °C
Abrikosus supjaustyti, užpilti kartu su razinomis romu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, įdėti varškę.
Sviesto-varškės masę sumaišyti su miltų mišiniu ir greitai užminkyti tešlą. Suberti migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišyti.
Formuoti nedidelius paplotėlius, dėti juos į kepimo skardą ir kepti 12-15 minučių.
Iškepusius apibarstyti cukraus pudra.
Atsakyti
sveikiutės ax.gif reikia patarimo, turiu du namukus, bet nebeiškepiau pagrindu jiems, ant ko dar galima būtų juos ikomponuot gražiai? g.gif
Atsakyti

Lachesė, nieko gražesnio nesu mačiusi wub.gif

Iš pradžių skaitant temą vis spaudžiau "cituoti", bet po to pamačiau, kad visų mergaičių darbeliai labai gražūs, daug širdies ir pastangų įdėta wub.gif

Na, o aš išbandžiau trūkinėjančius sausainiukus wub.gif labai patiko thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti