Kvadratiniai sausainukaiFoto čia:
čiaReikės:
65 g sviesto;
30 g medaus;
60 g cukraus;
50 g lazdyno riešutų
50 g džiovintų alavijų, susmulkintų;
0,5 v. š. cinamono
0,5 a. š. maltų gvazdikėlių
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto imbiero
120- 130 g kvietinių miltų
Ant mažos ugnies ištirpiname sviestą, medų ir cukrų. Šiek tiek atvėsiname. Suberiame prieskonius, riešutus ir cukatas. Viską gerai išmaišome. Mišinį visiškai atvėsiname.
Miltus įmaišome į mišinį. Išminkome ir suformuojame 3-4 cm diametro dešrą. Įsukam į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą dviem valandom.
Aštriu peiliu "dešrą" supjaustykite plonomis riekelėmis. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 8-10min.
Varškės štolenaifoto čia100 g sviesto;
75 g cukraus;
200 g varškės;
330 g miltų;
1 a.š. kepimo miltelių;
50 g smulkintų migdolų;
1 šaukštas prieskonių meduoliams;
gera sauja razinų;
keli džiovinti abrikosai;
50 ml romo;
miltelinio cukraus pabarstymui.
Orkaitę įkaitinti iki 175 °C
Abrikosus supjaustyti, užpilti kartu su razinomis romu.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais meduoliams.
Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, įdėti varškę.
Sviesto-varškės masę sumaišyti su miltų mišiniu ir greitai užminkyti tešlą. Suberti migdolus ir užmerktus vaisius kartu su visu skysčiu. Viską gerai permaišyti.
Formuoti nedidelius paplotėlius, dėti juos į kepimo skardą ir kepti 12-15 minučių.
Iškepusius apibarstyti cukraus pudra.