Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Aciu R_S, meduoliai tikrai skanus ir kepasi greitai.
Cipciukui ddyyyyydeeelis ACIUUU!
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif Tiek visokių grožių prisižiūrėjus truputį gėda rodyt saviškius. Kaip pirmas blynas truputį pasvilęs, ale užtat skanus tongue.gif Meduolius kepu ne pirmi metai, o namelį ir eglutes pabandžiau tik šiemet.
user posted image
Dabar receptai:
Figūriniai meduoliai
250 g medaus, 200 g miltinio cukraus, 150 g sviesto, 100 g sumaltų migdolų, 400 g miltų, 1 šaukštelis cinamono, 1 šaukštelis prieskonių (gvazdikėlių, muskato riešuto), 1 šaukštas kakavos, 1 kiaušinis, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelių.
Medų sumaišyti su sviestu, cukrumi ir kaitinant ištirpinti, atšaldyti. Migdolus, miltus, prieskonius, citrinos žieveles, kakavą, kiaušinius sumaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir įmaišyti į medaus masę. Iš visų produktų sumaišyti vientisą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir 4 val. pastatyti į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tešlą iškočioti 1/2 cm storio ir išspausti įvairių formų meduolius, papuošti, padaryti skylutes, kad būtų galima pakabinti. Sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, kepti 18- 20 min., kol gražiai pagels.
Šaltinis: Paragaukite 2000 Nr. 12.
Tešla gavosi gana skysta, pastovėjusi apstingo, kočiojosi gerai, bet kepdami meduoliai truputį išbėgo, tad kitą kartą dėčiau daugiau miltų. Puošiau jau iškeptus.

Meduolinės eglutės
Tešlai: 600 g kvietinių miltų, 250 g medaus, 125 g cukraus, 100 g sviesto, kiaušinis, 2 šaukšteliai kakavos, žiupsnelis druskos, šaukštelis meduoliams skirtų prieskonių, 2 šaukštai margarino, 2 šaukštai miltų (pabarstyti skardai)
Glajui: kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus pudros
Papuošimui: 3 šaukštai cukraus pudros, 2 šaukštai kokoso drožlių.
Medų, cukrų, sviestą kaitinti kartu, kol viskas ištirpsta, suberti prieskonius ir, nuolat maišant, atvėsinti. Į ataušusią masę suberti persijotus miltus, sumaišytus su kakava, druska, įmušti kiaušinį ir užminkyti kietą tešlą. Ją uždengti ir per naktį palaikyti šaltai.
Iš kartono išsikirpti šablonus- žvaigždutes nuo 5 iki 15 cm skersmens ir 3 cm skersmens skritulius.
Iš tešlos iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Ant jo išdėlioti šablonus ir pagal juos išpjaustyti žvaigždes ir skritulius. Juos sudėti į margarinu ir miltais pabarstytą skardą. Kepti apie 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai iškeps, dar karštus išimti iš skardos.
Glajui kiaušinio baltymą trinti su cukraus pudra, kol masė pasidaro vientisa. Į ją galima įlašinti špinatų arba juodųjų serbentų sulčių.
Eglutė klijuojama pakaitom dedant glajumi išteptus skritulius ir žvaigždes. Eglutė apibarstoma cukraus pudros "sniegu" ir kokoso drožlėmis.
Šaltinis: Virtuvė 1997 sausis.
Iš nurodyto kiekio produktų man gavosi 3 eglutės. Tešloje neparašyta kepimo miltelių- gal taip ir turi būti, bet aš įdėjau 1 arbatinį šaukštelį.

Kočiojama meduolių tešla, iš kurios kepiau namuką.
500 g miltų, 100 g margarino, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Medus, cukrus ir margarinas šildomi kartu, kol suskystėja medus. Po to masė praaušinama iki kambario temperatūros, į ją supilama grietinė. Viskas suplakama. Po to į masę po šaukštą beriami su soda sumaišyti miltai ir sukama. Kai masė pasidaro tiršta, suberiami prieskoniai ir likusieji miltai ir labai gerai išminkoma. Tešlą galima tuojau kepti arba ją uždengti drėgna marle ir išlaikyti šaltai 24 val. Išlaikytos tešlos kepiniai būna skanesni.
Atšaldyta tešla kočiojama ant miltais pabarstytos lentos.
Meduoliai kepami 200 laipsnių temperatūroje.
Šaltinis: E. Binkauskienė. Kepiniai. 1977.
Nesugalvokite berti daugiau miltų, atvėsusi tešla pakietėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarūnė: 20 gruodžio 2011 - 11:24
QUOTE(mallena @ 2011 12 19, 19:13)
g.gif Dariau is dvigubos normos, viskas puikiai gavosi... Ir eiga, tokia kaip parasyta... Gal miltu per daug, arba nedaminkete g.gif Pabandykite biski gal ikist i mikrobange gabaliuka, paziurekit ar pasikeis bukle ar ne (tik nekiskit visos  teslos, o gabaliuka pabandymui) ...Nes as kuo ilgiau minkiau, tuo ji minkstesne daresi. Trecia diena kaip meduoliai stovi, nei uzdengti, nei paslepti - ir islike puikus (nei kietesni nei minkstesni) - tikri meduoliai  4u.gif



QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 22:16)
As siandien prikepiau meduolius pagal si recepta. Man, tai jie super ir tesla taip pat. thumbup.gif Nzn ka jus padaret ne taip, gal tikrai miltu per daug. g.gif As pagaminau tesla ir netgi geram pusdieniui ja palikau uzdengtu ranksluostuku (atsirado kitu papildomu darbu). Kai pradejau kocioti, tai ji man buvo kietoka, tai dejau ja, kokiom 10 sek. i mikrobangine. Kociojau ant kep. popieriaus.
Vaidosee, aciu, kad pasidalinote receptu! 4u.gif



QUOTE(Sidabrėlė @ 2011 12 20, 00:56)
Sveika, as kaip tik kepiau pagal Vaidosse, man viskas pavyko puikiai, tai receptas, kurio tikrai ilgai ieskojau, nes man jie tokie tikri meduoliai kaip is Kalediniu mugiu  thumbup.gif Ir skonis super ir minkstumas, tesla is viso labai maloni dirbti. Net sunku pasakyt, ka ne tai padarete, o gal koks produktas savo padare... As dejau ne margarina, o sviesta, bet manau nuo to niekas nepasikeite.
O nebandet pasaldyt tesla ir paskui kazka daryt? As nesaldziau, nes recepte neraso, bet buvau palikus valandai pastovet kambario temperaturoj.

miltu dejau net maziau nei buvo parasyta.... vienuu zodziu kazka negerai padariau, nes ziuriu visoms viskas gavosi super.... bandziau ir saldyti, bet jokio efekto.... ax.gif teks vel bandyti, ziuresiu kas gausis.... rolleyes.gif
Dekui merginos..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lolanta @ 2011 12 20, 09:46)
O gal kas nors galite man pasakyti kaip padaryti saldžius riešutus? Tokie kur pirkti būna kepinti ir lyg cukruoti  g.gif

Aš darau taip:

KARAMELIZUOTI RIEŠUTAI
200g migdolų;
4 š.rudojo cukraus;
2 š.vandens;
cinamono pagal skonį.

1. Sumaišyti cukrų, vandenį, cinamoną ir 1min. pakaitinti mikrobangėj.
2. Išimti, supilti riešutus ir 2 min.pakaitinti mikrobangėj.
3. Išimti, išmaišyti ir dar 2min. pakaitinti mikrobangėj.
4. Atvėsinti.

Super skaniai gaunasi wub.gif
Receptas ne mano, lyg supermamoj kadaise rastas smile.gif
Atsakyti
Sveikutes - prisiduodu - Cipciuko meduoliai be baltyminio glaisto biggrin.gif

user posted image

Atsakyti
sos merginos o kaip reikia varveklius padaryti,nu neiseina man,galbglajus kitoks
Atsakyti
Labai ačiū saule 4u.gif Vakare eisiu daryti smile.gif turbūt tokiu pat būdu galima ir kitokius riešutus daryti g.gif norėčiau įvairiu pridaryti
Atsakyti
Lyg nemačiau minties dėl langelių biggrin.gif
KAdangi bekepant namuką prisiminiau, kad neturiu ledinukų langeliams,o ir tingėjau eit pirkt. Tai prisiminiau gintarinių ledinukų receptą Ulės lyg. Išviriau ir iškart supyliau į langelius thumbup.gif Nei trupint, nei kaitint su tešla bigsmile.gif
Atsakyti
atnešu ir aš vieną bliūdelį biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Kadangi man su nameliu šiemet nepavyko, tai išsikepiau meduolių rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 20 gruodžio 2011 - 16:22
Mano pirmas Kaledu namelis smile.gif Labai didelis Aciu Neringai !!! notworthy.gif
http://www_neringa-b...is-namelis.html

tik kurijoza turejau as su tuo nameliu doh.gif jau kai viska suklijavau ,papuosiau ir i vidu zvakute norejau idet ...pamaciau ,kad viduj liko stikline doh.gif tai turejau stoga kelt ir belupant luzo namelio priekis ties langeliu verysad.gif tai turejau klijuot ...vargau visa diena ,bet dziaugiuosi rezultatu vistiek ,kad ir luzusiom sienom biggrin.gif bus dovana draugu mergytei ,nulipdziau ir jos mylima Peppa pig smile.gif
user posted image
Atsakyti
Uzsikreciau ir as ta kalediniu sausainiu manija biggrin.gif
Sausiuniukai kepti pagal taip liaupsinama cipsiuko recepta, tik gaila nelabai man skonis patiko schmoll.gif . Kita karta kaip visada geriau savo megstamu sviestiniu sausainiuku geriau issikepsiu rolleyes.gif Bet zinoma skonio reikalas, vaisinkites kam patinka essen.gif

user posted image
Atsakyti