Aciu R_S, meduoliai tikrai skanus ir kepasi greitai.
Cipciukui ddyyyyydeeelis ACIUUU!
Labas rytas Tiek visokių grožių prisižiūrėjus truputį gėda rodyt saviškius. Kaip pirmas blynas truputį pasvilęs, ale užtat skanus Meduolius kepu ne pirmi metai, o namelį ir eglutes pabandžiau tik šiemet.
Dabar receptai:
Figūriniai meduoliai
250 g medaus, 200 g miltinio cukraus, 150 g sviesto, 100 g sumaltų migdolų, 400 g miltų, 1 šaukštelis cinamono, 1 šaukštelis prieskonių (gvazdikėlių, muskato riešuto), 1 šaukštas kakavos, 1 kiaušinis, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelių.
Medų sumaišyti su sviestu, cukrumi ir kaitinant ištirpinti, atšaldyti. Migdolus, miltus, prieskonius, citrinos žieveles, kakavą, kiaušinius sumaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir įmaišyti į medaus masę. Iš visų produktų sumaišyti vientisą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir 4 val. pastatyti į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tešlą iškočioti 1/2 cm storio ir išspausti įvairių formų meduolius, papuošti, padaryti skylutes, kad būtų galima pakabinti. Sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, kepti 18- 20 min., kol gražiai pagels.
Šaltinis: Paragaukite 2000 Nr. 12.
Tešla gavosi gana skysta, pastovėjusi apstingo, kočiojosi gerai, bet kepdami meduoliai truputį išbėgo, tad kitą kartą dėčiau daugiau miltų. Puošiau jau iškeptus.
Meduolinės eglutės
Tešlai: 600 g kvietinių miltų, 250 g medaus, 125 g cukraus, 100 g sviesto, kiaušinis, 2 šaukšteliai kakavos, žiupsnelis druskos, šaukštelis meduoliams skirtų prieskonių, 2 šaukštai margarino, 2 šaukštai miltų (pabarstyti skardai)
Glajui: kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus pudros
Papuošimui: 3 šaukštai cukraus pudros, 2 šaukštai kokoso drožlių.
Medų, cukrų, sviestą kaitinti kartu, kol viskas ištirpsta, suberti prieskonius ir, nuolat maišant, atvėsinti. Į ataušusią masę suberti persijotus miltus, sumaišytus su kakava, druska, įmušti kiaušinį ir užminkyti kietą tešlą. Ją uždengti ir per naktį palaikyti šaltai.
Iš kartono išsikirpti šablonus- žvaigždutes nuo 5 iki 15 cm skersmens ir 3 cm skersmens skritulius.
Iš tešlos iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Ant jo išdėlioti šablonus ir pagal juos išpjaustyti žvaigždes ir skritulius. Juos sudėti į margarinu ir miltais pabarstytą skardą. Kepti apie 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai iškeps, dar karštus išimti iš skardos.
Glajui kiaušinio baltymą trinti su cukraus pudra, kol masė pasidaro vientisa. Į ją galima įlašinti špinatų arba juodųjų serbentų sulčių.
Eglutė klijuojama pakaitom dedant glajumi išteptus skritulius ir žvaigždes. Eglutė apibarstoma cukraus pudros "sniegu" ir kokoso drožlėmis.
Šaltinis: Virtuvė 1997 sausis.
Iš nurodyto kiekio produktų man gavosi 3 eglutės. Tešloje neparašyta kepimo miltelių- gal taip ir turi būti, bet aš įdėjau 1 arbatinį šaukštelį.
Kočiojama meduolių tešla, iš kurios kepiau namuką.
500 g miltų, 100 g margarino, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Medus, cukrus ir margarinas šildomi kartu, kol suskystėja medus. Po to masė praaušinama iki kambario temperatūros, į ją supilama grietinė. Viskas suplakama. Po to į masę po šaukštą beriami su soda sumaišyti miltai ir sukama. Kai masė pasidaro tiršta, suberiami prieskoniai ir likusieji miltai ir labai gerai išminkoma. Tešlą galima tuojau kepti arba ją uždengti drėgna marle ir išlaikyti šaltai 24 val. Išlaikytos tešlos kepiniai būna skanesni.
Atšaldyta tešla kočiojama ant miltais pabarstytos lentos.
Meduoliai kepami 200 laipsnių temperatūroje.
Šaltinis: E. Binkauskienė. Kepiniai. 1977.
Nesugalvokite berti daugiau miltų, atvėsusi tešla pakietėja.
Dabar receptai:
Figūriniai meduoliai
250 g medaus, 200 g miltinio cukraus, 150 g sviesto, 100 g sumaltų migdolų, 400 g miltų, 1 šaukštelis cinamono, 1 šaukštelis prieskonių (gvazdikėlių, muskato riešuto), 1 šaukštas kakavos, 1 kiaušinis, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelių.
Medų sumaišyti su sviestu, cukrumi ir kaitinant ištirpinti, atšaldyti. Migdolus, miltus, prieskonius, citrinos žieveles, kakavą, kiaušinius sumaišyti. Kepimo miltelius sumaišyti su 2 šaukštais vandens ir įmaišyti į medaus masę. Iš visų produktų sumaišyti vientisą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir 4 val. pastatyti į šaldytuvą. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Tešlą iškočioti 1/2 cm storio ir išspausti įvairių formų meduolius, papuošti, padaryti skylutes, kad būtų galima pakabinti. Sudėti į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, kepti 18- 20 min., kol gražiai pagels.
Šaltinis: Paragaukite 2000 Nr. 12.
Tešla gavosi gana skysta, pastovėjusi apstingo, kočiojosi gerai, bet kepdami meduoliai truputį išbėgo, tad kitą kartą dėčiau daugiau miltų. Puošiau jau iškeptus.
Meduolinės eglutės
Tešlai: 600 g kvietinių miltų, 250 g medaus, 125 g cukraus, 100 g sviesto, kiaušinis, 2 šaukšteliai kakavos, žiupsnelis druskos, šaukštelis meduoliams skirtų prieskonių, 2 šaukštai margarino, 2 šaukštai miltų (pabarstyti skardai)
Glajui: kiaušinis, 0,5 stiklinės cukraus pudros
Papuošimui: 3 šaukštai cukraus pudros, 2 šaukštai kokoso drožlių.
Medų, cukrų, sviestą kaitinti kartu, kol viskas ištirpsta, suberti prieskonius ir, nuolat maišant, atvėsinti. Į ataušusią masę suberti persijotus miltus, sumaišytus su kakava, druska, įmušti kiaušinį ir užminkyti kietą tešlą. Ją uždengti ir per naktį palaikyti šaltai.
Iš kartono išsikirpti šablonus- žvaigždutes nuo 5 iki 15 cm skersmens ir 3 cm skersmens skritulius.
Iš tešlos iškočioti 0,5 cm storio lakštą. Ant jo išdėlioti šablonus ir pagal juos išpjaustyti žvaigždes ir skritulius. Juos sudėti į margarinu ir miltais pabarstytą skardą. Kepti apie 15 min. 200 laipsnių karštumo orkaitėje. Kai iškeps, dar karštus išimti iš skardos.
Glajui kiaušinio baltymą trinti su cukraus pudra, kol masė pasidaro vientisa. Į ją galima įlašinti špinatų arba juodųjų serbentų sulčių.
Eglutė klijuojama pakaitom dedant glajumi išteptus skritulius ir žvaigždes. Eglutė apibarstoma cukraus pudros "sniegu" ir kokoso drožlėmis.
Šaltinis: Virtuvė 1997 sausis.
Iš nurodyto kiekio produktų man gavosi 3 eglutės. Tešloje neparašyta kepimo miltelių- gal taip ir turi būti, bet aš įdėjau 1 arbatinį šaukštelį.
Kočiojama meduolių tešla, iš kurios kepiau namuką.
500 g miltų, 100 g margarino, 200 g medaus, 100 g cukraus, 100 g grietinės, 5 g sodos, pusė arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Medus, cukrus ir margarinas šildomi kartu, kol suskystėja medus. Po to masė praaušinama iki kambario temperatūros, į ją supilama grietinė. Viskas suplakama. Po to į masę po šaukštą beriami su soda sumaišyti miltai ir sukama. Kai masė pasidaro tiršta, suberiami prieskoniai ir likusieji miltai ir labai gerai išminkoma. Tešlą galima tuojau kepti arba ją uždengti drėgna marle ir išlaikyti šaltai 24 val. Išlaikytos tešlos kepiniai būna skanesni.
Atšaldyta tešla kočiojama ant miltais pabarstytos lentos.
Meduoliai kepami 200 laipsnių temperatūroje.
Šaltinis: E. Binkauskienė. Kepiniai. 1977.
Nesugalvokite berti daugiau miltų, atvėsusi tešla pakietėja.
QUOTE(mallena @ 2011 12 19, 19:13)
Dariau is dvigubos normos, viskas puikiai gavosi... Ir eiga, tokia kaip parasyta... Gal miltu per daug, arba nedaminkete Pabandykite biski gal ikist i mikrobange gabaliuka, paziurekit ar pasikeis bukle ar ne (tik nekiskit visos teslos, o gabaliuka pabandymui) ...Nes as kuo ilgiau minkiau, tuo ji minkstesne daresi. Trecia diena kaip meduoliai stovi, nei uzdengti, nei paslepti - ir islike puikus (nei kietesni nei minkstesni) - tikri meduoliai
QUOTE(Renata123 @ 2011 12 19, 22:16)
As siandien prikepiau meduolius pagal si recepta. Man, tai jie super ir tesla taip pat. Nzn ka jus padaret ne taip, gal tikrai miltu per daug. As pagaminau tesla ir netgi geram pusdieniui ja palikau uzdengtu ranksluostuku (atsirado kitu papildomu darbu). Kai pradejau kocioti, tai ji man buvo kietoka, tai dejau ja, kokiom 10 sek. i mikrobangine. Kociojau ant kep. popieriaus.
Vaidosee, aciu, kad pasidalinote receptu!
Vaidosee, aciu, kad pasidalinote receptu!
QUOTE(Sidabrėlė @ 2011 12 20, 00:56)
Sveika, as kaip tik kepiau pagal Vaidosse, man viskas pavyko puikiai, tai receptas, kurio tikrai ilgai ieskojau, nes man jie tokie tikri meduoliai kaip is Kalediniu mugiu Ir skonis super ir minkstumas, tesla is viso labai maloni dirbti. Net sunku pasakyt, ka ne tai padarete, o gal koks produktas savo padare... As dejau ne margarina, o sviesta, bet manau nuo to niekas nepasikeite.
O nebandet pasaldyt tesla ir paskui kazka daryt? As nesaldziau, nes recepte neraso, bet buvau palikus valandai pastovet kambario temperaturoj.
O nebandet pasaldyt tesla ir paskui kazka daryt? As nesaldziau, nes recepte neraso, bet buvau palikus valandai pastovet kambario temperaturoj.
miltu dejau net maziau nei buvo parasyta.... vienuu zodziu kazka negerai padariau, nes ziuriu visoms viskas gavosi super.... bandziau ir saldyti, bet jokio efekto.... teks vel bandyti, ziuresiu kas gausis....
Dekui merginos.....
QUOTE(lolanta @ 2011 12 20, 09:46)
O gal kas nors galite man pasakyti kaip padaryti saldžius riešutus? Tokie kur pirkti būna kepinti ir lyg cukruoti
Aš darau taip:
KARAMELIZUOTI RIEŠUTAI
200g migdolų;
4 š.rudojo cukraus;
2 š.vandens;
cinamono pagal skonį.
1. Sumaišyti cukrų, vandenį, cinamoną ir 1min. pakaitinti mikrobangėj.
2. Išimti, supilti riešutus ir 2 min.pakaitinti mikrobangėj.
3. Išimti, išmaišyti ir dar 2min. pakaitinti mikrobangėj.
4. Atvėsinti.
Super skaniai gaunasi
Receptas ne mano, lyg supermamoj kadaise rastas
Lyg nemačiau minties dėl langelių
KAdangi bekepant namuką prisiminiau, kad neturiu ledinukų langeliams,o ir tingėjau eit pirkt. Tai prisiminiau gintarinių ledinukų receptą Ulės lyg. Išviriau ir iškart supyliau į langelius Nei trupint, nei kaitint su tešla
KAdangi bekepant namuką prisiminiau, kad neturiu ledinukų langeliams,o ir tingėjau eit pirkt. Tai prisiminiau gintarinių ledinukų receptą Ulės lyg. Išviriau ir iškart supyliau į langelius Nei trupint, nei kaitint su tešla
atnešu ir aš vieną bliūdelį
Mano pirmas Kaledu namelis Labai didelis Aciu Neringai !!!
http://www_neringa-b...is-namelis.html
tik kurijoza turejau as su tuo nameliu jau kai viska suklijavau ,papuosiau ir i vidu zvakute norejau idet ...pamaciau ,kad viduj liko stikline tai turejau stoga kelt ir belupant luzo namelio priekis ties langeliu tai turejau klijuot ...vargau visa diena ,bet dziaugiuosi rezultatu vistiek ,kad ir luzusiom sienom bus dovana draugu mergytei ,nulipdziau ir jos mylima Peppa pig
http://www_neringa-b...is-namelis.html
tik kurijoza turejau as su tuo nameliu jau kai viska suklijavau ,papuosiau ir i vidu zvakute norejau idet ...pamaciau ,kad viduj liko stikline tai turejau stoga kelt ir belupant luzo namelio priekis ties langeliu tai turejau klijuot ...vargau visa diena ,bet dziaugiuosi rezultatu vistiek ,kad ir luzusiom sienom bus dovana draugu mergytei ,nulipdziau ir jos mylima Peppa pig
Uzsikreciau ir as ta kalediniu sausainiu manija
Sausiuniukai kepti pagal taip liaupsinama cipsiuko recepta, tik gaila nelabai man skonis patiko . Kita karta kaip visada geriau savo megstamu sviestiniu sausainiuku geriau issikepsiu Bet zinoma skonio reikalas, vaisinkites kam patinka
Sausiuniukai kepti pagal taip liaupsinama cipsiuko recepta, tik gaila nelabai man skonis patiko . Kita karta kaip visada geriau savo megstamu sviestiniu sausainiuku geriau issikepsiu Bet zinoma skonio reikalas, vaisinkites kam patinka