stai mano nameliukai o kaip jus padarot spalvota glaju?
Manieji, pagal Askulia. Skanus, traskus, as dar dejau sokolado drozliu jau i kociojama tesla. Praejusiais metais dariau pagal kitoki recepta, tik neatsimenu kuri, tai pati tesla kazkaip neskaniai kvepejo, gal todel kad tada sviesta dejau, o si karta sojos margarina. Cia sunaudota puse teslos is nurodytu recepte normu, dar tiek pat kepsiu veliau.
Labai dailus namukas, rugiagele, neveltui tiek pastangų įdėta. Šaunuolė.
QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 13, 16:38)
Truputukas, atsiprasau kad per velai atsakau, ten turejo buti 200 g medaus
Nieko- jau sausainiai iskepti- tik gaila,kad vietoj medaus cukru dejau Skanus gavosi- bet matyt ne tiek tikrieji imbieriniai....Kazin artai turi daug itakos???
Tai gal sia partijaduotsuvalgyti,o iskeptikitus....Ale taip tingiu...
rugiagele26, nuostabiai pasidarbavai, ir sakai pirmą kartą? Vadinasi, pirmas blynas neprisvilęs Uoj, aš tai namukui neįsivaizduoju kada pribręsiu.
Meduolius dar tik treti metai kepu, tai namukui tikrai dar tiek reikės kol prisiruošiu
Tiesa, sakė kažkas, kad nors ir gyriausi, kad meduoliai minkšti, bet jie apkietės. Šitą tai žinau, bet svarbu jie jau iškepę ir atvėse minkšti, nes pernai kai kepiau man jie kieti buvo, kieti ir liko, tai teko tetoms ir dėdėms dantis laužytis
Meduolius dar tik treti metai kepu, tai namukui tikrai dar tiek reikės kol prisiruošiu
Tiesa, sakė kažkas, kad nors ir gyriausi, kad meduoliai minkšti, bet jie apkietės. Šitą tai žinau, bet svarbu jie jau iškepę ir atvėse minkšti, nes pernai kai kepiau man jie kieti buvo, kieti ir liko, tai teko tetoms ir dėdėms dantis laužytis
Rugiagele, labai smagus namukas gavosi Kad man bent kiek panasiai is pirmo sykio gautus
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 13, 20:28)
bet jau darbelio... tai kaip sakiau, pirmas ir paskutinis..
Oi, nesakyk, kad pirmas ir paskutinis . Aš irgi taip sakiau preitais metais, o šiais - vėl kepiau, ir ne vieną, o du.
O namukas labai gražus
Papildyta:
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 12 13, 20:51)
Visai mieli namukai, tik langelius kažkaip kitaip būčiau padariusi - pertvarėles kokias ar pan. Spalvotą glajų aš dariau taip: išsiplaku paprastą baltą glajų (kiaušinio baltymas su cukraus pudra), ir į tą masę įspaudžiu konditerinių dažų pieštukų masės. Jei daug ant gaminio naudoju tų dažų - vaikams nebeduodu to sausainio. Man išvis gražiausi baltu glajum puošti sausainiai.
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 13, 17:28)
Tai va, mazdaug toks gavosi mano namas . bet jau darbelio... tai kaip sakiau, pirmas ir paskutinis..
labai grazus namukas
o pskutinis jusu sakinys mane nugasdino, pradedu abejoti ar ji kepti bet cia jusu labai didelis tas namukas, as galvoju gal simboliskai maziuka ta namuka padaryti tik
QUOTE(<LaPeLis> @ 2011 12 13, 17:51)
fainuoliai nameliukai, tik man irgi langiukia kliuva, kazkaip reiktun patobulinti juos
o ruzava spalva as isgaunu is triju lasu saldytu melyniu sulciu (daugiau dedant labai jau intensyvi, negrazi buna ) ir labai skanu ir vaikams galima valgyti
QUOTE(egzotikaa @ 2011 12 14, 00:22)
labai grazus namukas
o pskutinis jusu sakinys mane nugasdino, pradedu abejoti ar ji kepti bet cia jusu labai didelis tas namukas, as galvoju gal simboliskai maziuka ta namuka padaryti tik
fainuoliai nameliukai, tik man irgi langiukia kliuva, kazkaip reiktun patobulinti juos
o ruzava spalva as isgaunu is triju lasu saldytu melyniu sulciu (daugiau dedant labai jau intensyvi, negrazi buna ) ir labai skanu ir vaikams galima valgyti
o pskutinis jusu sakinys mane nugasdino, pradedu abejoti ar ji kepti bet cia jusu labai didelis tas namukas, as galvoju gal simboliskai maziuka ta namuka padaryti tik
fainuoliai nameliukai, tik man irgi langiukia kliuva, kazkaip reiktun patobulinti juos
o ruzava spalva as isgaunu is triju lasu saldytu melyniu sulciu (daugiau dedant labai jau intensyvi, negrazi buna ) ir labai skanu ir vaikams galima valgyti
kaip pirmieji namukai tai uztai ir netobuli bandysiu kept arba meduoliukus arba maziukus namukus, bet bijausi kad laikas tirpsta.. o su melynem gera mintis, aciu labai, ir naturalu ir skanu ir aisku grazu
QUOTE(Song @ 2011 12 13, 16:35)
Man vis tiek neaišku su tuo degintu cukrum Supyliau aš jį iš keptuvės į margariną, ant garų kaitint ir sušoko tas cukrus į gabaliukus, kurie taip ir neištirpo, užkniso maišyt Antrai porcijai jau nedeginau Per daug prideginau, kad iki skystumo?
Po pirmo pabandymo ,kai teko valanda ta cukru ant garu makaluot,jau pernai metais i jau padeginta cukru dedu didesne dali margarino,o i puoda ant garu dedu medu ir pora saukstu margarino,dar siek tiek cukraus. I deginta cukru idedi margarina ,gerai ismaisai,kol pasidaro daugmaz vienalyte mase ir pili i ta dubeni ant garu(jau gerai pasilusi)
Man degintas cukrus prideda pacio paciausio ir tikriausio skonio meduoliams.Net kepdama pagal recepta,kur dali miltu reikia uzplikyt,deginu puse cukraus ir darau tuo paciu principu,o su kita puse jau plaku kiausus
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 13, 20:28)
Tai va, mazdaug toks gavosi mano namas
Saunuole Visai nepasakyciau,kad pirmas namelis O idejus zvakele i vidu man labiausia patinka tai,kad taaaaaaip skaniai kvepet pradeda
Rugiagele, nuostabų namuką iškepei-suklijavai-dekoravai sakyčiau - pavyzdinis meduolinis namukas! Ar stogo čerpės is Cini-Mini sausų pusryčių?
Aš taip pat esu iškepusi ir jau suklijavusi, liko tik padekoruoti Stogui nusipirkau Cini-Mini, bet kai atidariau pakelį, jie man lyg per smulkūs pasirodė?
Aš taip pat esu iškepusi ir jau suklijavusi, liko tik padekoruoti Stogui nusipirkau Cini-Mini, bet kai atidariau pakelį, jie man lyg per smulkūs pasirodė?
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 12 13, 19:28)
SUPERINIS tavo namukas
o pagal koki receptuka kepei ? ir kiek laiko darei si nameli ?