Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 13 gruodžio 2011 - 11:34
QUOTE(naitas @ 2011 12 13, 15:35)
būtent  mirksiukas.gif  tolygiai pasiskirstęs degintas cukrus daro šitos tešlos skonį nepakartojamu  wub.gif

drinks_cheers.gif as net gi dedu dvigubai, nei rekomenduoja recepto autore, ne tiek del spalvos (nors ir ji labai grazi gaunasi) kiek del skonio biggrin.gif


Siemet mastau meduolius pagal naujai rasta receptuka isbandyti. Radau 2004 metu "Darbstuoleje" Florentisku meduoliuku recepta, gan idomus pasirode rolleyes.gif Jai kam idomu bus, galesiu nurasyti, ten su migdolais, dziovintom vysnio, apelsinu zieve, turetu buti labai kalediski wub.gif
Atsakyti
Man vis tiek neaišku su tuo degintu cukrum g.gif Supyliau aš jį iš keptuvės į margariną, ant garų kaitint ir sušoko tas cukrus į gabaliukus, kurie taip ir neištirpo, užkniso maišyt doh.gif Antrai porcijai jau nedeginau biggrin.gif Per daug prideginau, kad iki skystumo?
Atsakyti
Truputukas, atsiprasau kad per velai atsakau, ten turejo buti 200 g medaus 4u.gif

As vakar zminkiau tesla pagal si recepta , ir padejau i saldytuva bresti:

Imbieriniai sausainiai Kalėdoms

5 stiklinės miltų, (dejau siek tiek daugiau, nes labai lipo prie ranku)
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė natūralaus arba dirbtinio medaus,
250 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 šaukšteliai kakavos,
2 šaukšteliai cinamono,
2 šaukšteliai maltų gvazdikėlių,
1 šaukštelis imbiero miltelių,
žiupsnelis druskos.

Kambario temperatūros sviestą sudėti į puodą, sumaišyti su cukrumi, prieskoniais, kakava ir medumi. Pakaitinus nukelti puodą nuo ugnies ir leisti atvėsti. Atvėsusią masę sukrėsti į gilų indą ir plakti mikseriu, plakant įmušti kiaušinius. Po to mediniu šaukštu maišant pamažu suberti miltus, baigti minkyti rankomis. Išminkius suspausti į kamuoliuką, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti nakčiai šaldytuve. Tokią tešlą galima šaldytuve laikyti net iki dviejų savaičių.
Kai užeina noras kepti sausainius, tešlą reikia plonai iškočioti (2-4 mm)ant miltais pabarstytos lentos. Tada supjaustyti ar su formelėmis išspausti figūrėles, sudėti į kepimo popieriumi išklotą ar miltais pabarstytą skardą. Kepti 175 laipsnių karštumo orkaitėje apie 6-10 min. Kai atvėsta galima papuošti glajumi.
Skanaus


Kepsiu siuos sausainius kada noras uzeis blush2.gif

Klausimas del meduoliu ax.gif ar pagal visus receptus ispektus meduolius galima laikyti iki Kaledu ? nezinau kad pradet kept, bijau palikti paskutinei minutei, kad butu sviezi, ir paskui nespeti doh.gif o kaip su sausainiais imbieriniais ? Pagal auksciau ikelta recepta tesla galima laikyt saldytuve net iki dvieju savaiciu, o kaip jau iskeptus ? 4u.gif
Atsakyti
mergaites pagelbekit kiek dejot miltu kas kepet pagal Neryte meduolius, tas sakinys kad deti tiek kad butu galima isminkyti tesla, man kazkoks kosmosas, megstu tiksluma doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2011 12 13, 16:35)
Man vis tiek neaišku su tuo degintu cukrum g.gif Supyliau aš jį iš keptuvės į margariną, ant garų kaitint ir sušoko tas cukrus į gabaliukus, kurie taip ir neištirpo, užkniso maišyt doh.gif  Antrai porcijai jau nedeginau biggrin.gif Per daug prideginau, kad iki skystumo?

Net nezinau ka ir pasakyt, man is pirmo karto gavosi gerai, aisku pamaisyti tai reik nemazai g.gif O padeginu, tai tik tiek, kad visas istirptu ir graziai paruduotu, ne iki juodumos.


QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 13, 16:38)
Klausimas del meduoliu  ax.gif ar pagal visus receptus ispektus meduolius galima laikyti iki Kaledu ? nezinau kad pradet kept, bijau palikti paskutinei minutei, kad butu sviezi, ir paskui nespeti  doh.gif o kaip su sausainiais imbieriniais ? Pagal auksciau ikelta recepta tesla galima laikyt saldytuve net iki dvieju savaiciu, o kaip jau iskeptus ?  4u.gif

As paprastai kepu meduolius pries suvartojima, nelaikiau ilgiau, kaip savaite, bet manau nieko nenutiktu jiems iki Kaledom jau keptumete dabar, nes medus naturalus konservatas, nesugestu. Del dirbtino medaus nezinau 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, su artėjančiomis šventėmis biggrin.gif
Kaip ir kasmet prikepėme su vaikais meduoliukų pagal bea, man jie geriausi thumbup.gif
Vaišinkitės mirksiukas.gif
user posted image
P.S. spalvos "ramesnės" čia kažkaip ryškios labai g.gif
Atsakyti
Kažkas čia ieškojo tokios kaip lentos sausainiam kept, o ne atskirų formelių, tai mačiau RIMI jų yra, padėta prie plastikinių dėžučių ir bliųdų visokių, 10 litų su centais kainuoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2011 12 13, 15:58)

As paprastai kepu meduolius pries suvartojima, nelaikiau ilgiau, kaip savaite, bet manau nieko nenutiktu jiems iki Kaledom jau keptumete dabar, nes medus naturalus konservatas, nesugestu. Del dirbtino medaus nezinau  4u.gif



Aciu, kazkaip reikia jau galvot apie meduolius sventems, kad paskui netektu kepti paskutine diena doh.gif Nes dabar bandau vienus, kitus, imbieriukus, ziuriu kurie patiks labiausiai ax.gif

Evuxiene, man nesigavo meduoliai pagal Neryte, jauciu miltu perdaug idejau doh.gif mes minkiau tesla dar silta, ir atrode ji kad vis limpa prie ranku, tokia minksta, o paskui kai atsalo, tavo labai kieta. tai manau reik atvesinti gerai tesla, kai nuimat nuo virykles, ir tada miltus det 4u.gif bet gal kas matavo kiek is viso miltu gaunas ?

Atsakyti
QUOTE(Lu Lu @ 2011 12 13, 18:41)
Aciu, kazkaip reikia jau galvot apie meduolius sventems, kad paskui netektu kepti paskutine diena  doh.gif Nes dabar bandau vienus, kitus, imbieriukus, ziuriu kurie patiks labiausiai  ax.gif

As siandien ar ryt kepsiu bandomaji namuka, ir jai iseina, tada savaitgali kepsiu jau sventem, tik be klijavimo ir puosybos 4u.gif Kepsiu tikriausiai pagal Cipciuka, vis gi isbandytas receptas, tik sodos maziau desiu, kad smarkiai nesideformuotu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2011 12 13, 16:35)
Man vis tiek neaišku su tuo degintu cukrum g.gif Supyliau aš jį iš keptuvės į margariną, ant garų kaitint ir sušoko tas cukrus į gabaliukus, kurie taip ir neištirpo, užkniso maišyt doh.gif  Antrai porcijai jau nedeginau biggrin.gif Per daug prideginau, kad iki skystumo?


Kepiau ir as meduoliukus pagal Cypciuka, su tuo degintu cukrumi privargau taip pat, bet padeginus ji kai suskysteja dar ipilkit vandenuko karsto nedaug ir tada graziai issimaiso viskas, pati taip padariau po 4 sausktu padeginimo ir susokimo idejus i tirpinta margarina ir kiausiniu "tyrele" biggrin.gif dekinga esu mmergytei uz greitas konsultacijas, tai atbegau su jumis pasidalinti siomis ziniomis 4u.gif

O meduoliukus dar tikrai kepsiu nes jie tiesiog dingsta akyse, nors ir paslepiau spinteleje, bet nuo tokiu skruzdeliuku nieko nepaslepsi lotuliukas.gif
Atsakyti

Tai va, mazdaug toks gavosi mano namas biggrin.gif truksta man cia eglutes, ar kokio senio besmegenio. Dalipdysiu kuria diena. Ir dumus is vatos buvau uzdejus, ale kazkaip baisiai atrodo. Bet ir ta varianta padarysiu man regis dar. Duru ner, nes per mazas padariau, ir man jos jau ten kazkaip nesiziurejo. Jei kepsiu ka nors, tai iskepsiu dar ir duris.. bet jau darbelio... tai kaip sakiau, pirmas ir paskutinis..

user posted image

user posted image
Papildyta:
Aaa,dar i vidu idesiu zvakute, ir tamsoj zibes. Tik va i ta mazesni namuka neis ikist, nes gi ten siena, rupuzke...
Atsakyti