Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(Letutee @ 2012 01 24, 17:34)
Sveiki,
musu seimos pajamos yra ~1500 lt ir ~400lt ant popieriaus, gal zinot, i kokias pajamas ziuri, ar i tas kur ant popieriaus yra, ar atskaiciavus mokescius, seimoje 4 asmenys, vienas studentas, kitas moksleivis, zmogus gaunantis 400lt pradejo dirbt tik pirma menesi, gal numanot, ar realu gaut socialine pasalpa ir studento pasalpa?

jusu visos pajamos turi nevirsiti 350*4=1400 lt,kad galetumete gauti soc.pasalpa,jus virsijat,todel soc.pasalpa jums nepriklauso.
Atsakyti
Ar sausio men. dalinami maisto paketai dar priskiriami 2011 m ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2012 01 24, 18:12)
Ar sausio men. dalinami maisto paketai dar priskiriami 2011 m ?  g.gif

taip.Uz 2012 metus prades dalinti nuo kovo menesio.
Atsakyti
QUOTE(norala @ 2012 01 24, 18:12)
Ar sausio men. dalinami maisto paketai dar priskiriami 2011 m ?  g.gif

taip, dar uz 2011 m dalino.
Atsakyti
Sveiki, domina kompensacija uz sildyma, kaip paskaiciuot kiek priklauso, ir kokiu dokumentu reiketu g.gif situacija pas mane tokia: seimoje 3 vaikai, du is ju vien vyro, vaiku vieta deklaruota pas mus (islikymas is ju mamos nepriteistas) 1 bendras, as esu vaiko auginimo atostogose 3 metus (jokiu pajamu nebegaunu) vyro alga "i rankas 2250" ,butas vyro mamos (pensininke) vardu, jos vieta deklaruota kartu, nors realiai ji cia negyvena (pensija kazkur 700-800)
Aciu atsakiusiam 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ingusiia @ 2012 01 24, 20:54)
Sveiki, domina kompensacija uz sildyma, kaip paskaiciuot kiek priklauso, ir kokiu dokumentu reiketu g.gif  situacija pas mane tokia: seimoje 3 vaikai, du is ju vien vyro, vaiku vieta deklaruota pas mus (islikymas is ju mamos nepriteistas) 1 bendras, as esu vaiko auginimo atostogose 3 metus (jokiu pajamu nebegaunu) vyro alga "i rankas 2250" ,butas vyro mamos (pensininke) vardu, jos vieta deklaruota kartu, nors realiai ji cia negyvena (pensija kazkur 700-800)
Aciu atsakiusiam 4u.gif

Kol vaiku islaikymas nepriteistas,tol kompensacijos jums neskyrs.
"Asmenims, kurie nėra sudarę teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar) išlaikymas nebuvo priteistas, arba pareiškimas paliktas nenagrinėtas, kompensacijos neskiriamos, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai), išskyrus atvejį, kai asmenys augina vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikia tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą. Asmenys, auginantys vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikę tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą, turi teisę gauti socialinę pašalpą ir kompensacijas."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 sausio 2012 - 21:25
Labai noriu pasiguosti verysad.gif ,grizau siandien is socialinio juodai susinervinusi,o situacija tokia:
musu seima yra daugiavaike,du suauge ir 4 vaikai,vienam 19m-jis mokosi profesineje,dukrai 18m (suejo spalio 24d.)-mokosi vidurineje,sunui 4m,mazajai 2m.As mazaja auginu iki 3 metuku. vyro pajamos 993lt i rankas.
socialine skirta nuo rugpjucio men.Kadangi rugpjutis buvo nepilnas menuo,nes mazajai suejo rugpjucio 6 diena du metukai,soc buvo skirta uz nepilna menesi.Rugseji vel ejau ir buvo perskaiciuota.Skirta 3 menesiams.Gruodzio menesi,kaip ir buvo sakyta,ten dirbancios darbuotojos,vel surinkusi pazymas nuvaziavau i socialini.Man ten pasake:kadangi jusu dukrai spallio men suejo 18m (dukra is pirmos santuokos ir jai buvo mokami elementai 130lt) ateikite sausi su pazymom ir uz gruodi gausite didesne soc ismoka.O dabar netvarkysim.
Na sakau gerai,ateisiu sausi.
Tai va,susirinkau pazymas ir atejau sausi ir sutvarke dokumentus.
Siandien nuvaziavau i soc,nes reikejo pazymos i darzeli.Na ta proga paklausiau kiek man paskaiciuota soc,kai pasake kiek net zagtelejau,tai sakau kaip gi cia yra g.gif .Sakau man gi saket,kad bus daugiau ir todel netvarket dokumentu schmoll.gif gruodi.Tai tada man ir sako:tai ka as galiu padaryti istatymai pasikeite verysad.gif
paaiskejo,kad dabar tuos 52lt vaiko pinigus priskaiciuoja prie pajamu verysad.gif

tai va,kaip as sakau isdure ligioje vietoje lotuliukas.gif
nors turejo dokumentus sutvarkyti gruodi,kai buvau atejusi g.gif
Atsakyti
O kur jūs sužinote, kokia paskaičiuota soc.pašalpa? Seniūnijoje, kur dokumentai priduodami ar kur kitur? O dėl darželio man sakė, kad pats darželis info turi matyti ir pažymos atskirai nereiks... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2012 01 24, 22:23)
O kur jūs sužinote, kokia paskaičiuota soc.pašalpa? Seniūnijoje, kur dokumentai priduodami ar kur kitur? O dėl darželio man sakė, kad pats darželis info turi matyti ir pažymos atskirai nereiks...  g.gif

Na pašalpą, galima juk ir pačiam pasiskaičiuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2012 01 24, 23:23)
O kur jūs sužinote, kokia paskaičiuota soc.pašalpa? Seniūnijoje, kur dokumentai priduodami ar kur kitur? O dėl darželio man sakė, kad pats darželis info turi matyti ir pažymos atskirai nereiks...  g.gif

Arba paciam paskaiciuoti,arba paskambinti i soc.centra kai ji jau bus paskirta ir suzinoti.Darzlis nieko nemato,jiems reikalinga pazyma.Bent jau Vilniuj.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 24, 23:56)
Arba paciam paskaiciuoti,arba paskambinti i soc.centra kai ji jau bus paskirta ir suzinoti.Darzlis nieko nemato,jiems reikalinga pazyma.Bent jau Vilniuj.

Teks pasiteirauti darželyje - seniūnijos darbuotoja mane patikino, kad jie tikrai matys. g.gif Kaune veiksmas vyksta.

Dar klausimas - jei man soc.pašalpa paskirta sausio-balandžio mėn, o trūkstami dokumentai (pažyma iš anstolio apie nemokamus alimentus) bus gauta tik vasario viduryje, tai realu, kad gausiu pirmą išmoką tik kovą?
Ir kaip darželis kompensuos už pilną sausio mokėjimą?
Pirmą kartą tvarkausi, kol kas man čia tamsus miškas - ačiū, atsakančioms. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ateik @ 2012 01 24, 23:23)

Pasiklausiau kiek priskaiciuota socialiniam,kai emiau pazyma i darzeli.Pas mus darzelyje nieko nemato,reikia pristatyti pazyma ir parasyti prasyma smile.gif
Atsakyti