Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

Jolanciuk, gal zinot - ar priklauso seimai soc. pasalpa jei vyras ir vaikas atitinka visus reikalavimus, neiseina 350 vienam zmogui, bet mama mokosi profesinej mokykloj (vyresne nei 24 metai). Ar mama turi ir gali registruotis darbo birzoje? Bet tada ji gaus ne "bedarbio" o "ieskancio darbo asmens" statusa. Ar toks statusas netrukdo gaut socialine pasalpa?
Be to mama gauna stipendija (labai nedidele, ar tai 40 ar 60 Lt), ar ji skaiciuojasi i pajamas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marina86: 24 sausio 2012 - 00:24
QUOTE(saulute32 @ 2012 01 23, 22:49)
o visoms kurios gaunat soc.pasalpas ir kompensacijas uz malkas ar sildyma reikia uz tai atidirbti viesuosius darbus? g.gif

Ar kam buvo jie skirti ir kokie sie darbai?
Atsakyti
QUOTE(marina86 @ 2012 01 24, 01:21)
Jolanciuk, gal zinot - ar priklauso seimai soc. pasalpa jei vyras ir vaikas atitinka visus reikalavimus, neiseina 350 vienam zmogui, bet mama mokosi profesinej mokykloj (vyresne nei 24 metai). Ar mama turi ir gali registruotis darbo birzoje? Bet tada ji gaus ne "bedarbio" o "ieskancio darbo asmens" statusa. Ar toks statusas netrukdo gaut socialine pasalpa?
Be to mama gauna stipendija (labai nedidele, ar tai 40 ar 60 Lt), ar ji skaiciuojasi i pajamas?

o kiek vaikui metu? mokosi dieniniam ar kitokiam?
o bedarbio statusas neturi reiksmes- svarbiausia, kad stovi birzoje, juk su verslo liudijimais irgi nesiskaitai bedarbis, bet tiesiog stovi birzoje ir tiek... nes to reikalauja socialinis.. (jiems juk nerodo kokiu statusu ten stovi, jiems rodo, kad esi ten registruotas ir to pakanka).
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2012 01 24, 13:15)

Gavau kompensaciją už malkas, savivaldybėje kur reikia atidirbt, bet man nieko nesakė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2012 01 24, 13:15)

na vakar kai buvau del ju klaust tai sake kad vyras tures atidirbti, nes dirba puse etato tai kita puse duos darbo savivaldybe viesais darbais: kast sniega, grebt lapus, genet medzius ir pan., priklausomai nuo sezono

QUOTE(Medlieva @ 2012 01 24, 13:48)
Gavau kompensaciją už malkas, savivaldybėje kur reikia atidirbt, bet man nieko nesakė ax.gif

idomu kiek gavot jei ne aslaptis blush2.gif galima ir i AZ ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 24 sausio 2012 - 13:19
QUOTE(slavlanta @ 2012 01 23, 10:23)
as jau susimaisiau. lapkriti paskyre pasalpa uz lapkriti, gruodi, sausi. Dabar vasari kai eisiu pratesti, ar reiketu nesti vyro darbo uzmokesti (jis vienas dirba) uz sausio men. pazyma ar uzteks tik prasyma parasyti?

kokias pazymas man nesti?
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 01 24, 15:15)
na vakar kai buvau del ju klaust tai sake kad vyras tures atidirbti, nes dirba puse etato tai kita puse duos darbo savivaldybe viesais darbais: kast sniega, grebt lapus, genet medzius ir pan., priklausomai nuo sezono

mano vyras dirba pilnu etatu, o as su vaiku namie, vaikas kaip ir lanko darzeli, bet vis serga, buna ten 3-5 dienas i menesi g.gif bet jie patys tri perspet ar kaip, nes pirma karta girdziu apie siuos darbus...
Atsakyti
Sveikos

Noriu paklausti. Situacija tokia:

Aš dirbu 1 etatu. Vyras 0,5 etato ir turi patentą. Auga du vaikai. Ar įmanoma gauti kompensaciją už šildymą jei dirba 0,5 etato ir turi patentą???
Atsakyti
QUOTE(ewacka @ 2012 01 23, 20:19)

Matau, kad niekas neatsake, pabandysiu as. Jei neklystu, uz praejusius 3 gali paskaiciuoti. bet velgi, priklauso nuo to, ar prima karta einate prasyti pasalpos, ar tik pratesti. Jei pratesti, tai man kazkada buvo sakyta kad net uz 3 men atgal, jei pirma karta tai berods tik uz einamaji. Na jei kreisites sausi, tai skaitysis kad nuo sausio kiek zinau .
Jei klystu, gal kuri pataisys.  g.gif

aciukas uz atsakyma, eisiu pirma karta , vyras i birza atsistojo 01.23, tai ne nzn ar 30 d jie jau matys kad stovi, gal reiks vasari eit . galvoja vyras patenta pirktis , ta vel neaisku ar gausiu ka . nu bus kaip bus
Atsakyti
ar ka pridavete jau prasymus socialinei stipendijai gauti pavasario semestrui? parasyta kad galima nuo sausio 20d. bet man neleidzia keisti duomenu, tik senas prasymas yra.
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2012 01 24, 15:20)
mano vyras dirba pilnu etatu, o as su vaiku namie, vaikas kaip ir lanko darzeli, bet vis serga, buna ten 3-5 dienas i menesi g.gif  bet jie patys tri perspet ar kaip, nes pirma karta girdziu apie siuos darbus...

tai gal kad dirba pilnu etatu nereikia viesuju darbu dirbt, nes man sake: "Jums nereikes atidirbt (as motinystes atostogose), bet vyrui reiks, nes jis dirba 0,5 etato tai kita 0,5 etato mes duosim kruvio". tai jei ir mano vyras dirbtu pilnu etatu tai ir jam nereiktu turbut atidirbt. o dirbt sake reiketu 2 dienas po 8 valandas arba 4 dienas po 4 valandas per menesi 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,
musu seimos pajamos yra ~1500 lt ir ~400lt ant popieriaus, gal zinot, i kokias pajamas ziuri, ar i tas kur ant popieriaus yra, ar atskaiciavus mokescius, seimoje 4 asmenys, vienas studentas, kitas moksleivis, zmogus gaunantis 400lt pradejo dirbt tik pirma menesi, gal numanot, ar realu gaut socialine pasalpa ir studento pasalpa?
Atsakyti