Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(LORA1975 @ 2012 01 22, 18:00)
Mūsų pajamos neviršyja 525lt. vienam šeimos nariui. Antradienį užsirašiau į soc.paramos skyrių. Noriu paklausti kokius dokumentus reikia su savim tureti? Ir kas mūsų šeimai prikauso?

Tai kompensacijos ir maisto produktai. O jei neviršija ir 350lt asmeniui, socialinė pašalpa. Bet čia dar priklausomai, ką veikiat? ar stovit darbo biržoje jei nedirbat ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 01 22, 18:03)
Tai kompensacijos  ir maisto produktai. O jei neviršija ir 350lt asmeniui, socialinė pašalpa. Bet čia dar priklausomai, ką veikiat? ar stovit darbo biržoje jei nedirbat ir t.t.

Viršija. Aš irgi galvojau, kad priklauso (pirma karta tvarkysiu), bet kai paskambinau, tai man atsake, kad as kazka nesupratau ir kompensacijos ir t.t. priklauso tiems, kam nevirsyja 350lt doh.gif . O priklauso tik mazam vaikui 52lt. Tai jau apie dokumentus net ir neklausiau. Bijau ka nors nepamirsti.
Atsakyti
eisiu i socialini sausio 30 turiu talona, gal zinot uz kuriuos men skaiciuoja kad skirti socialine pasalpa?
Atsakyti
as jau susimaisiau. lapkriti paskyre pasalpa uz lapkriti, gruodi, sausi. Dabar vasari kai eisiu pratesti, ar reiketu nesti vyro darbo uzmokesti (jis vienas dirba) uz sausio men. pazyma ar uzteks tik prasyma parasyti?
Atsakyti
Sveikos, merginos.
Turiu aš tokį klausimuką. Bandžiau atsakymo ieškotis savarankiškai, bet kažkaip nepavyko, o norėtųsi susigaudyti mano situacijoje nu A iki Ž, kaip - ką - ir nuo ko pradėti. būčiau labai dėkinga už kantrybę ir suteiktas žinias.
Man 20 metų, mokausi aukštojoje mokykloje dieniniame skyriuje, gyvenu pas tėvus, jokios pašalpos šitomis aplinkybėmis man nepriklauso, nes esu savo šeimos narė. O norėčiau tapti atskiru piliečiu, kurios pajamos nebūtų siejamos su tėvų pajamomis, kad atsirastų galimybė gauti socialinę pašalpą. Ką man reiktų pirmiausiai daryti, kokių veiksmų imtis?
1. Ar reikia keisti gyvenamąją vietą, tipo, išsiregistruoti iš tėvų buto?
2. Ar reikia stoti darbo biržon, jei esu dieninio skyriaus studentė?
3. Ar turėčiau deklaruoti kažkur konkrečiai savo naują gyvenamąją vietą?
4. O registracija yra būtina toje kitoje gyvenamojoje vietoje ar tik užtenka deklaruoti, kad ten gyveni?
5. Ar kažkuo skiriasi deklaravimas nuo registracijos?
6. Kaip, ką, kur reiktų pradėti tvarkyti dokumentus dėl pašalpos gavimo?

Va kiek klausimų uždaviau, jūs jau man atleiskit, bet esu visiškai žalia ir nežinau nuo ko pradėti ax.gif
Iš anksto dėkoju.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2012 01 23, 11:18)
Sveikos, merginos.
Turiu aš tokį klausimuką. Bandžiau atsakymo ieškotis savarankiškai, bet kažkaip nepavyko, o norėtųsi susigaudyti mano situacijoje nu A iki Ž, kaip - ką - ir nuo ko pradėti. būčiau labai dėkinga už kantrybę ir suteiktas žinias.
Man 20 metų, mokausi aukštojoje mokykloje dieniniame skyriuje, gyvenu pas tėvus, jokios pašalpos šitomis aplinkybėmis man nepriklauso, nes esu savo šeimos narė. O norėčiau tapti atskiru piliečiu, kurios pajamos nebūtų siejamos su tėvų pajamomis, kad atsirastų galimybė gauti socialinę pašalpą. Ką man reiktų pirmiausiai daryti, kokių veiksmų imtis? 
4. O registracija yra būtina toje kitoje gyvenamojoje vietoje ar tik užtenka deklaruoti, kad ten gyveni?

Va kiek klausimų uždaviau, jūs jau man atleiskit, bet esu visiškai žalia ir nežinau nuo ko pradėti  ax.gif
Iš anksto dėkoju.

Jei išsideklaruosite, vistiek neturėsite teisės į socialinę pašalpą. Vaikai iki 24 metų, jei jie mokosi dieniniame skyriuje priskiriami prie tėvų.
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2012 01 23, 12:18)
Sveikos, merginos.

Va kiek klausimų uždaviau, jūs jau man atleiskit, bet esu visiškai žalia ir nežinau nuo ko pradėti  ax.gif
Iš anksto dėkoju.

Reikia įsidarbinti arba susituokti
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2012 01 23, 15:26)
Jei išsideklaruosite, vistiek neturėsite teisės į socialinę pašalpą. Vaikai iki 24 metų, jei jie mokosi dieniniame skyriuje priskiriami prie tėvų.

o jai iki 24m vaikas dirba, tai prisiskaito prie tevu ar jau ne ?

klausykit giminaite siandien tvarkesi soc ir pasake taip: issireikalavau soc kad man moketu uz kiekviena vaika po 97lt blink.gif (jie negauna jokiu kitu pajamu. vaikai amziaus 4m-2m-1m)gaus socialine pasalpa po 350lt ir uz kiekviena vaika po 97lt (bet kad jau 2vaikams priklauso tik po 52lt)
as jos klausiu: sakau kodel tau mokes daugiau uz kitus sako kad mes daugevaike seima:ax:
ar gali but taip kaip ji sake ??? g.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Perkune @ 2012 01 23, 16:09)
Reikia įsidarbinti arba susituokti

arba pakeisti studiju forma, is dieniniu pereiti i istestines, tada net gali su tevais gyventi kartu, toje vietoje pacioje buti deklaruota, bet skaitysiesi kaip vienas gyvenantis asmuo. Bet zinoma, turesi ir i DB atsistoti.

O jeigu susituoks, tai ziures ne tik jos, bet ir vyro pajamas kie zinau, ir vel gali netureti teises i jokias soc ax.gif
Papildyta:
QUOTE(auksine` @ 2012 01 22, 20:03)
eisiu i socialini sausio 30 turiu talona, gal zinot uz kuriuos men skaiciuoja kad skirti socialine pasalpa?

Matau, kad niekas neatsake, pabandysiu as. Jei neklystu, uz praejusius 3 gali paskaiciuoti. bet velgi, priklauso nuo to, ar prima karta einate prasyti pasalpos, ar tik pratesti. Jei pratesti, tai man kazkada buvo sakyta kad net uz 3 men atgal, jei pirma karta tai berods tik uz einamaji. Na jei kreisites sausi, tai skaitysis kad nuo sausio kiek zinau .
Jei klystu, gal kuri pataisys. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 23 sausio 2012 - 20:22
o visoms kurios gaunat soc.pasalpas ir kompensacijas uz malkas ar sildyma reikia uz tai atidirbti viesuosius darbus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2012 01 23, 20:49)
o visoms kurios gaunat soc.pasalpas ir kompensacijas uz malkas ar sildyma reikia uz tai atidirbti viesuosius darbus? g.gif

taip. (nebent galit susitarti su soc)
beto nenorekime uz dyka pinigu gaut mirksiukas.gif
Atsakyti
man kol kas nereikejo nei uz nieka atidirbt.gal kad vaikas darzelio nelanko.
Papildyta:
as bent jau taip manau, kad jei vyras dirba tai kaip ir nereiktu atidirbt, o jei nedirba manau kad reiktu, nes kazkaip keista butu kad abu nedirba namie sedi pinigus gauna ir atidirbt nereikia, ka tada veikt.
Atsakyti