QUOTE(negro&blanco @ 2012 01 18, 17:24)
Vakar pravede 1690 lt. Kaip as supratau is ju 1430 yra vienkartine ismoka gimus vaikui, o kas tada yra tie like 260? As galvoju gal tai ismoka nesciai moteriai, bet lyg as nerasiau del to prasymo juo labiau apskritai tik s.m sausio men. as uzpildziau vius prasymus del ismoku. O gal tai ismoka vaikui tik vietoj 97,5 lt man mokes 52 lt tada iseitu kad uz praejusius penkis menesius pervede 52*5=260 lt. Bet juk nuo gimimo ligi 2 metu turetu moketi 97,5, o mano vaikui tik 9 men.
Todel gal kas atsakys i mano klausimus?
1) kokio dydzio dabar yra ta soc. pasalpa? kiek zinau seniau buvo 315lt ?
2) kadangi as labai velai padaviau orasyma del ismoku ar man ismokes tuos pinigelius(97,5 Lt) uz praejusius devynis menesius(vaikas gime 2011 kovo 25 d), ar jie jau prarasti.
3) Ar seneliu pajamos yra skaiciuojamos prie bendru ar ne?
Aciukas
Kadangi jūs nėščia neėmėte paramos tai ir yra pašalpa nėščiai moteriai. Gavote išmoką gimus vaikui ir ją. Dėl vaiko pinigų nelabai gaudausi, kažkada kreipiantis išmokėdavo tik už einamus metus... tarkim kreipdavaisi jau po naujų, už senus nebemokėdavo, dabar suprantu nebėra taip. Čia tame reikale kitos daugiau gaudosi, ir taip vaiko pinigai jums turėtų būti 97lt/mėn.
Socialinė pašalpa dabar bus 350lt, kadangi alimentų neprisiteisėte ji bus tik vaikui, Tačiau vaiko pinigai išsiminusuoja, nes tai dabar jau yra/bus jūsų pajamos. Todėl ir pašalpa bus mažesnė. kažkas apie 300lt. Kompensacijų irgi negausite.
Senelių pajamos nesiskaičiuoja, dabar jūs ir vaikas esate viena šeima.