Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(negro&blanco @ 2012 01 18, 17:24)

Vakar pravede 1690 lt. Kaip as supratau is ju 1430 yra vienkartine ismoka gimus vaikui, o kas tada yra tie like 260? As galvoju gal tai ismoka nesciai moteriai, bet lyg as nerasiau del to prasymo juo labiau apskritai tik s.m sausio men. as uzpildziau vius prasymus del ismoku. O gal tai ismoka vaikui tik vietoj 97,5 lt man mokes 52 lt tada iseitu kad uz praejusius penkis menesius pervede 52*5=260 lt. Bet juk nuo gimimo ligi 2 metu turetu moketi 97,5, o mano vaikui tik 9 men.
Todel gal kas atsakys i mano klausimus?
1) kokio dydzio dabar yra ta soc. pasalpa? kiek zinau seniau buvo 315lt ?
2) kadangi as labai velai padaviau orasyma del ismoku ar man ismokes tuos pinigelius(97,5 Lt) uz praejusius devynis menesius(vaikas gime 2011 kovo 25 d), ar jie jau prarasti.
3) Ar seneliu pajamos yra skaiciuojamos prie bendru ar ne?

Aciukas 4u.gif

Kadangi jūs nėščia neėmėte paramos tai ir yra pašalpa nėščiai moteriai. Gavote išmoką gimus vaikui ir ją. Dėl vaiko pinigų nelabai gaudausi, kažkada kreipiantis išmokėdavo tik už einamus metus... tarkim kreipdavaisi jau po naujų, už senus nebemokėdavo, dabar suprantu nebėra taip. Čia tame reikale kitos daugiau gaudosi, ir taip vaiko pinigai jums turėtų būti 97lt/mėn.
Socialinė pašalpa dabar bus 350lt, kadangi alimentų neprisiteisėte ji bus tik vaikui, Tačiau vaiko pinigai išsiminusuoja, nes tai dabar jau yra/bus jūsų pajamos. Todėl ir pašalpa bus mažesnė. kažkas apie 300lt. Kompensacijų irgi negausite.
Senelių pajamos nesiskaičiuoja, dabar jūs ir vaikas esate viena šeima.
Atsakyti
Labas vakaras,as su tokiu klausimu sendiena tvarkiausi pinigelius del 52lt.vaikam su mano pajamom nevirsijo 525lt.ten vietoj ji dar sake kad skaiciuojasi ir tie pernais metu gauti tie pinigeliai ji man sako as cia neskaiciuoju cia jusu reikalas,bet as jai sakau tada gali vissyti keleis litais ji man del maisto davinio paskaiciavo kad neiseina o del to likau nesupratusi tai jei virsys tuos 525lt.tai jie man ir nemokes ar vistiek mokes o veliau pareikalaus grazinti dabar tokioj nezinioj likau 4u.gif
Atsakyti
Na va, vakar buvom soc, tai pagal naująjį įst mums soc pašalpa sumažėjo 92 lt unsure.gif ale davė vaiko pinigus tai ant lygių kaip ir gaunasi biggrin.gif
Atsakyti
merginos kaip pas jus skaiciuoja socialinis uz gruodzio menesi, jei pajamas pamato tik sausio menesi (pagal sena istatyma ar pagal nauja, nes " tipo" skaiciavimas vyksta naujo istatymo isigaliojimo metu)????????
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2012 01 19, 09:24)
merginos kaip pas jus skaiciuoja socialinis uz gruodzio menesi, jei pajamas pamato tik sausio menesi (pagal sena istatyma ar pagal nauja, nes " tipo" skaiciavimas vyksta naujo istatymo isigaliojimo metu)????????

mums vakar kai tvarkė, tai ėmė praėjusius spalį, lapkritį, gruodį ir pagal naują įst skaičiavo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 19, 10:25)
mums vakar kai tvarkė, tai ėmė praėjusius spalį, lapkritį, gruodį ir pagal naują įst skaičiavo  4u.gif

o gal zinai kaip del tu 52 lituku, jei as gruodi tvarkiausi abieju vaiku, ir sausi gavau uz kelis menesius(spali lapkriti, gruodi), tai jau skaitysis kaip naujos pajamos? ir tures perskaiciavima daryti sausio menesi vel is naujo?
Atsakyti
Sveikos, per kiek laiko jums sutvarke seimos pasalpa? jei pvz sendien pateikiau dok, tai kita menesi jau gausiu ar ne? Beje dar vaiko pinigus sutvarke, tuos pinigus perves kita menesi ar tik kova.
Ir del darzelio, pamirsau as darbuotojos paklausti paklausti, tai jei priskyre pasalpas kaip dabar darzelio kompens. tvarkytis ?
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 01 18, 18:02)
Kadangi jūs nėščia neėmėte paramos tai ir yra pašalpa nėščiai moteriai. Gavote išmoką gimus vaikui ir ją. Dėl vaiko pinigų nelabai gaudausi, kažkada kreipiantis išmokėdavo tik už einamus metus... tarkim kreipdavaisi jau po naujų, už senus nebemokėdavo, dabar suprantu nebėra taip. Čia tame reikale kitos daugiau gaudosi, ir taip vaiko pinigai jums turėtų būti 97lt/mėn.
Socialinė pašalpa dabar bus 350lt, kadangi alimentų neprisiteisėte ji bus tik vaikui, Tačiau vaiko pinigai išsiminusuoja, nes tai dabar jau yra/bus jūsų pajamos. Todėl ir pašalpa bus mažesnė. kažkas apie 300lt. Kompensacijų irgi negausite.
Senelių pajamos nesiskaičiuoja, dabar jūs ir vaikas esate viena šeima.

Siandien buvau soc.paramos skyriuje, tai viska issiaiskinau. Taip gausiu soc pasalpa apie 300 ir vaiko pinigus 79,5 lt sekanti menesi. Gal uz tuos praejusius devynis menesius butu sumokeja, bet nemokes kadangi tuo laikuotarpiu buvau uzsienyje ir deklaravau savo isvykima geguzes men., todel automatiskai mane buvo isdeklarave is mano gyv. vietos. Na zodziu viskas per savo nezinojima. Dabar grauzia sazine kam as deklaravau ta isvykima, nes visai buvo nebutina tai daryt, kadangi ne dirbau o studijavau pagal Erasmus mainu programa, budama nestuke schmoll.gif, o liepa grizau atgal. Vat kaip buna, bet tiek to vardan Tos Lietuvos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2012 01 19, 09:40)
o gal zinai kaip del tu 52 lituku, jei as gruodi tvarkiausi abieju vaiku, ir sausi gavau uz kelis menesius(spali lapkriti, gruodi), tai jau skaitysis kaip naujos pajamos? ir tures perskaiciavima daryti sausio menesi vel is naujo?

bet gi vaiko pinigai berods į pajamas nesiskaičiuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 19, 18:40)
bet gi vaiko pinigai berods į pajamas nesiskaičiuoja  g.gif

skaiciuojas,bent jau man sake soc ana savaite buvau,kad isiskaiciuoja,ir kai pildziau dok,reikejo su vaiko pinigais ziuretis suma.
beje,negroblanko-vaiko pinigelius iki 2m gausit ne 79,5,o 97,5lt mirksiukas.gif
Atsakyti
as tvarkiausi soc pasalpa ,tai mums irase tik alimentus i pajamas,na matysiu vasario 10 kiek gausim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2012 01 19, 18:40)
bet gi vaiko pinigai berods į pajamas nesiskaičiuoja  g.gif

Nuo 2012 metų jau skaičiuojasi biggrin.gif
Atsakyti