Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(Itališkabandelė @ 2012 01 17, 16:03)
Tai jau kita menesi turetume gauti pasalpa? jei si menesi parasysiu prasyma

Jei spes sutvarkiti jusu dokumentus,tai taip.
Atsakyti
Aisku, dekui uz atsakymus
Atsakyti
laba, gal pasakysit kas, ar priklauso kas nors mano seimai , turiu 2 vaikus 2 ir 4 m , esu trecius metus VAA, vyras neisireg darbo birzoje verciasi atsitiktiniais darbais ir neidarbintas. aciu is anksto
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 01 17, 22:56)
laba, gal pasakysit kas, ar priklauso kas nors mano seimai , turiu 2 vaikus  2 ir 4 m , esu trecius metus VAA, vyras  neisireg darbo birzoje verciasi atsitiktiniais darbais ir neidarbintas. aciu is anksto

jei klystu kas nors pataisys, bet kiek zinau tai kadangi vyras nestovi DB todel nelabai kas ir priklauso g.gif nebent gal vaiko pinigai g.gif tegul vyras stoja i DB tai tada priklausys pasalpos jei pajamos nepakankamos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 17 sausio 2012 - 22:10
laba, gal pasakysit kas, ar priklauso kas nors mano seimai , turiu 2 vaikus  2 ir 4 m , esu trecius metus VAA, vyras  neisireg darbo birzoje verciasi atsitiktiniais darbais ir neidarbintas. aciu is anksto

vyras birzoj nestovi nepriklauso soc pasalpa ir kompencacijos
blush2.gif
Atsakyti

tegul vyras atsistoja i DB,tada galesit jau ziureti,kas jums priklauso.
Atsakyti
esu ilgalaikė darbo biržoj ,dėl pašalpų nebereikiai išstovėt pusę metų.
Išsiregistruoju iš darbo biržos ir po kiek laiko galiu vėl registruotis,kad nenutrūktų socialiniam viskas g.gif 9išsiregistruočiau,nes konsultantė taip nori,kad nebebūčiau ilgalaikė g.gif )
išėjus iš darbo tai žinau,kad per tris dienas reikėtų lyg viską susitvarklyti g.gif

ačiū 4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos na mano situocija tokia turiu 3 vaikus vyriausiai 14,nueme kompencacija sildimui kadangi jai nenustatyta tevyste jos tevo ir su ziburiu nerasciau doh.gif ,maziausiai 10 menesiu,tai gal kas zino ar tikrai gali nuimti kurui komp.turint toki maza vaika? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mmamukas @ 2012 01 18, 15:58)
4u.gif Sveikos na mano situocija tokia turiu 3 vaikus vyriausiai  14,nueme kompencacija sildimui kadangi jai nenustatyta tevyste jos tevo ir su ziburiu nerasciau doh.gif ,maziausiai 10 menesiu,tai gal kas zino ar tikrai gali nuimti kurui komp.turint toki maza vaika? g.gif

Gali,jeigu neatitinkat salygas.
Atsakyti
Kai kuriems asmenims taikomos papildomos sąlygos:
Auginantys vaikus (įvaikius) iki 18 metų nesusituokę asmenys (įskaitant santuoką nutraukusius asmenis) ar teismo sprendimu gyvenantys skyrium sutuoktiniai arba bendrai gyvenantys asmenys, auginantys vaikus (įvaikius) iš ankstesnio bendro gyvenimo, teisę į socialinę pašalpą turi:

kai yra sudaryta teismo patvirtinta sutartis dėl vaiko (įvaikio) ar vaikų (įvaikių), kuriam (kuriems) yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismas priteisia šiam vaikui (įvaikiui) ar šiems vaikams (įvaikiams) išlaikymą, išskyrus atvejį, kai asmenys augina vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikia tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą;
tėvystės nustatymo, vaiko (įvaikio) ar vaikų (įvaikių) išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme ir prašymo dėl išmokos iš Vaikų išlaikymo fondo mokėjimo nagrinėjimo laikotarpiu.
Asmenims, kurie nėra sudarę teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar) išlaikymas nebuvo priteistas, arba pareiškimas paliktas nenagrinėtas, kompensacijos neskiriamos, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai), išskyrus atvejį, kai asmenys augina vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikia tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą. Asmenys, auginantys vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikę tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą, turi teisę gauti socialinę pašalpą ir kompensacijas.
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2012 01 18, 16:23)
Kai kuriems asmenims taikomos papildomos sąlygos:
Auginantys vaikus (įvaikius) iki 18 metų nesusituokę asmenys (įskaitant santuoką nutraukusius asmenis) ar teismo sprendimu gyvenantys skyrium sutuoktiniai arba bendrai gyvenantys asmenys, auginantys vaikus (įvaikius) iš ankstesnio bendro gyvenimo, teisę į socialinę pašalpą turi:

kai yra sudaryta teismo patvirtinta sutartis dėl vaiko (įvaikio) ar vaikų (įvaikių), kuriam (kuriems) yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismas priteisia šiam vaikui (įvaikiui) ar šiems vaikams (įvaikiams) išlaikymą, išskyrus atvejį, kai asmenys augina vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikia tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą;
    tėvystės nustatymo, vaiko (įvaikio) ar vaikų (įvaikių) išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme ir prašymo dėl išmokos iš Vaikų išlaikymo fondo mokėjimo nagrinėjimo laikotarpiu.
  Asmenims, kurie nėra sudarę teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar) išlaikymas nebuvo priteistas, arba pareiškimas paliktas nenagrinėtas, kompensacijos neskiriamos, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai), išskyrus atvejį, kai asmenys augina vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikia tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą. Asmenys, auginantys vaiką, kuris gimė po nusikalstamos veikos (kaip jos pasekmė), ir pateikę tai patvirtinantį ikiteisminio tyrimo įstaigos, prokuratūros ar teismo išduotą dokumentą, turi teisę gauti socialinę pašalpą ir kompensacijas.

teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ir (ar) išlaikymas nebuvo priteistas, arba pareiškimas paliktas nenagrinėtas, kompensacijos neskiriamos, doh.gif butent kadangi jieskovas buvo nerastas pareiskimas buva paliktas nenagrinetas,guli pas mane ta teismo nuosprendis, ir man pasalpa nueme g.gif ? socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai) doh.gif
Atsakyti

Gal kas man pades susigaudyti, kokiu ismoku ir pasalpu galiu tiketis, o kokiu ne.
Esu vienisa mama(24m),studijuoju aukstojoje mokykloje dieniniame skyriuje, vaika auginu viena, islaikymo vaikui is tevo nesu prisiteisusi (Tevas uzsenietis, nese kudasiu doh.gif ). Gyvenamaja vieta esu deklaravusi pas senelius. Stipendijos ir jokiu kitu paemu negaunu?
Siu metu sausio 4 pateikiau prasymus del vienkartines ismokos gimus vaikui, ir del ismokos vaikui (vaiko pinigai), tuo paciu ir del soc. paramos vaikui.
Vakar pravede 1690 lt. Kaip as supratau is ju 1430 yra vienkartine ismoka gimus vaikui, o kas tada yra tie like 260? As galvoju gal tai ismoka nesciai moteriai, bet lyg as nerasiau del to prasymo juo labiau apskritai tik s.m sausio men. as uzpildziau vius prasymus del ismoku. O gal tai ismoka vaikui tik vietoj 97,5 lt man mokes 52 lt tada iseitu kad uz praejusius penkis menesius pervede 52*5=260 lt. Bet juk nuo gimimo ligi 2 metu turetu moketi 97,5, o mano vaikui tik 9 men.
Todel gal kas atsakys i mano klausimus?
1) kokio dydzio dabar yra ta soc. pasalpa? kiek zinau seniau buvo 315lt ?
2) kadangi as labai velai padaviau orasyma del ismoku ar man ismokes tuos pinigelius(97,5 Lt) uz praejusius devynis menesius(vaikas gime 2011 kovo 25 d), ar jie jau prarasti.
3) Ar seneliu pajamos yra skaiciuojamos prie bendru ar ne?

Aciukas 4u.gif

Atsakyti