Gal kas man pades susigaudyti, kokiu ismoku ir pasalpu galiu tiketis, o kokiu ne.
Esu vienisa mama(24m),studijuoju aukstojoje mokykloje dieniniame skyriuje, vaika auginu viena, islaikymo vaikui is tevo nesu prisiteisusi (Tevas uzsenietis, nese kudasiu
). Gyvenamaja vieta esu deklaravusi pas senelius. Stipendijos ir jokiu kitu paemu negaunu?
Siu metu sausio 4 pateikiau prasymus del vienkartines ismokos gimus vaikui, ir del ismokos vaikui (vaiko pinigai), tuo paciu ir del soc. paramos vaikui.
Vakar pravede 1690 lt. Kaip as supratau is ju 1430 yra vienkartine ismoka gimus vaikui, o kas tada yra tie like 260? As galvoju gal tai ismoka nesciai moteriai, bet lyg as nerasiau del to prasymo juo labiau apskritai tik s.m sausio men. as uzpildziau vius prasymus del ismoku. O gal tai ismoka vaikui tik vietoj 97,5 lt man mokes 52 lt tada iseitu kad uz praejusius penkis menesius pervede 52*5=260 lt. Bet juk nuo gimimo ligi 2 metu turetu moketi 97,5, o mano vaikui tik 9 men.
Todel gal kas atsakys i mano klausimus?
1) kokio dydzio dabar yra ta soc. pasalpa? kiek zinau seniau buvo 315lt ?
2) kadangi as labai velai padaviau orasyma del ismoku ar man ismokes tuos pinigelius(97,5 Lt) uz praejusius devynis menesius(vaikas gime 2011 kovo 25 d), ar jie jau prarasti.
3) Ar seneliu pajamos yra skaiciuojamos prie bendru ar ne?
Aciukas