Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(arijandas @ 2012 01 13, 12:58)
sveikutes, noriu paklausti ar tiesa kad db nereike darbo birzoj stoveti puse metu ,kad but galima, tvarkytis del soc?ir dar as turiu is tevu zemes palikimo, tai noreciau pasiteirauti gal zinote kiek jos galima tureti kad skirtu pasalpa ta prasme nuo kiek aru ar hektaru jau neskiriama g.gif

taip,puse metu nereikia stoveti.
"Žemės sklypo normatyvai bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui, atsižvelgiant į turimos žemės rūšį, yra:
• kitos paskirties (naudojimo būdo – gyvenamosios teritorijos) žemės:
miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;
• žemės ūkio paskirties (naudojimo būdo – mėgėjų sodo žemės sklypai ir sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemės sklypai) žemės – 6 arai;
• žemės ūkio paskirties, įskaitant miško medynus (išskyrus naudojimo būdo – mėgėjų sodo žemės sklypus ir sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemės sklypus), konservacinės, įskaitant miško medynus, vandens ūkio ir miškų ūkio paskirties, įskaitant miško medynus, žemės: miestuose – 6 arai, miesteliuose – 25 arai, kaimuose – 3 hektarai. "
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 13, 13:10)
taip,puse metu nereikia stoveti.
"Žemės sklypo normatyvai  bendrai gyvenantiems asmenims arba vienam gyvenančiam asmeniui, atsižvelgiant į turimos žemės rūšį, yra:
• kitos paskirties (naudojimo būdo – gyvenamosios teritorijos) žemės:
miestuose – 6 arai, miesteliuose ir kaimuose – 25 arai;
• žemės ūkio paskirties (naudojimo būdo – mėgėjų sodo žemės sklypai ir sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemės sklypai) žemės – 6 arai;
• žemės ūkio paskirties, įskaitant miško medynus (išskyrus naudojimo būdo – mėgėjų sodo žemės sklypus ir sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemės sklypus), konservacinės, įskaitant miško medynus, vandens ūkio ir miškų ūkio paskirties, įskaitant miško medynus, žemės: miestuose – 6 arai, miesteliuose – 25 arai, kaimuose – 3 hektarai. "

mes esam 4 asmenu seima,ta zeme yra kaime ,ir ji padalyta mum trim vaikam man ir broliu lygiom dali o sesei maziau ir kiek suprantu tai jos visos 3hekt,
Atsakyti
Sveikos.siandien gavau ismokas is soc.gavau kaip ir praeitais metais,tiek pat.tik vaiko pinigeliai is 97lt virto 94lt.o siaip niekas nepasikeite.
Atsakyti
issiaiskinau db man priklauso 130000 tai cia kiek suprantu 1h 300aru tai ar galima man eit tvarkytis ar ne
Atsakyti
QUOTE(arijandas @ 2012 01 13, 13:54)
issiaiskinau  db man priklauso 130000 tai cia kiek suprantu 1h 300aru tai ar galima man  eit tvarkytis ar ne

viskas priklauso kokia to hektaro ir aru zemes paskirtis..... (pirmas geras faktas, kad zeme kaime - didenis leidziamas kiekis)
jolanciukas isvardino jums visus istatyme nurodytus normatyvus, turite ziureti ar miskas, ar telkinys ir t.t. ir skaiciuoti, kad sumoje nevirsytu normatyvo..
Atsakyti
nu kiek supratau tai ten zemes ukio paskirties ji
Atsakyti
Gal zinote ar isigaliojo jau naujas istatymas del soc pasalpu mokejimo?
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 01 13, 14:43)
Gal zinote ar isigaliojo jau naujas istatymas del soc pasalpu mokejimo?

Taip,isigaliojo nuo sausio 1 d.
Atsakyti
QUOTE(arijandas @ 2012 01 13, 13:40)
nu kiek supratau tai ten zemes ukio paskirties ji

juk vistiek zeme deklaruosit jus ? gausit uz tai pinigelius
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 13, 13:52)
Taip,isigaliojo nuo sausio 1 d.

bet gavau kaip ir visada.tik tie vaiko pinigai,is 97lt,virto 94lt.
Atsakyti
Šiandien nuėjusi į socialinį pažymos kai ką supratau biggrin.gif ogi niekas neužsiminė, kad vaiko pinigai tvarkomi atskirai kitam kabinete, anksčiau kažkaip pame pačiame tvarkė doh.gif taigi socialinės nepaskirs iki tol kol nesusitvarkysiu vaiko pinigų, kadangi jie skaičiuojasi į pajamas. Taigi aišku, kad vaiko pinigų atsisakyt nebus galimybės(čia kažkas domėjosi tuo reikalu)
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 01 13, 15:07)
bet gavau kaip ir visada.tik tie vaiko pinigai,is 97lt,virto 94lt.

tai moka uz praejusi menesi,o ne uz einama.
Atsakyti