Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(Laurika5 @ 2012 01 11, 20:22)
Sveikos dar syki aš kažkodėl atsakimo nesulaukiu  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif
Gal galite pagelbėti...? ax.gif

jums nebutina iseiti is darbo, galite stoti i darbo birza kaip dirbantis asmuo ieskantis papildomai darbo ir tada vaika galesite leisti i darzeli ir gaut pasalpas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LINUCIUKAS ;0) @ 2012 01 11, 21:25)
ar turi teisę gauti žmogus turintis 3 invalidumo grupę, ir nestovintis darbo biržoje?

tik turint 2 gr, galima nestoveti darbo birzoje ir gauti soc parama, kiek pamenu 40 proc turi buti darbingas,
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 11, 20:38)
tik turint 2 gr, galima nestoveti darbo birzoje ir gauti soc parama, kiek pamenu 40 proc turi buti darbingas,

mano tevo 2gr.ir jis negauna pasalpos,o nvalidumo pencija.
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 01 11, 21:44)
mano tevo 2gr.ir jis negauna pasalpos,o nvalidumo pencija.

as turejau omeny, kada kalba eina apie darbingo amziaus zmogu, kuris gyvena seimoje ir yra vaikai, o visos bendros pajamos mazos, tada mokama ir socialine pasalpa, kompensacija uz siluma, bet nereikia stoveti darbo birzoje, jei darbingumas tik 40 proc.
Atsakyti
QUOTE(Laurika5 @ 2012 01 11, 21:17)
Tai tada nepriklauso niekas, bet tai apsurdiski istatimai, darbo birza nieko doro nepasiulo irgi ypac mamoms ... na kebli situacija pas mus ir tiek, bandysiu dar eit i seniunija nes ne paciam mieste gyvenam o rajone, sendien kai buvau sake kad priklauso viskas, bet neisisnekėjom tiek, kad dar vienas asmuo gyvena, ir  kad vaikas darzeli lanko, taciau apie birza nesakė kad turiu but registruota.. ydomiai čia..

tai del to ir pasake,kad priklauso,nes esat VPA ir jus nepasaket kad vaikas darzeli lanko.
Atsakyti
nzn ar tinka mano zinios nes pas mus 6 asmenu seima, 2 is ju neturintys 3 metuku,bet man soc skyriuje sake kad nebutina stoveti darbo birzoje jei vaikas iki triju metu, mama skaitosi socialiai drausta,ir vaikas gali lankyti darzeli. Bet cia sakau, gali buti daugiavaikem seimom kiek kitaip, nors is kitos puses, esu girdejusi kad tokio vieneto kaip daugiavaike seima nera, ir visi istatymai del paramu skyrimo yra vienoda kaip ir kitoms
Atsakyti
QUOTE(indrute84 @ 2012 01 11, 23:24)
nzn ar tinka mano zinios nes pas mus 6 asmenu seima, 2 is ju neturintys 3 metuku,bet man soc skyriuje sake kad nebutina stoveti darbo birzoje jei vaikas iki triju metu, mama skaitosi socialiai drausta,ir vaikas gali lankyti darzeli. Bet cia sakau, gali buti daugiavaikem seimom kiek kitaip, nors is kitos puses, esu girdejusi kad tokio vieneto kaip daugiavaike seima nera, ir visi istatymai del paramu skyrimo yra vienoda kaip ir kitoms

Jus dar iki nauju metu tvarketes pasalpa iki naujo istatymo?
"motina (tėvas) arba globėja (globėjas) namuose augina:

nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 3 metų;
bent vieną nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų, kai šeimoje auginami 3 ir daugiau vaikų iki 14 metų;
pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį ugdymo įstaigos vaiką iki 8 metų arba dėl to, kad nėra vietų ikimokyklinėse ugdymo įstaigose arba šeima gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo ikimokyklinio ugdymo įstaigos; "
cia senas istatymas,dabar to nera.

Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 11, 22:03)
tai del to ir pasake,kad priklauso,nes esat VPA ir jus nepasaket kad vaikas darzeli lanko.

tai jei ir esi VPA, norint gaut pasalpa ir leist vaika i darzeli, reikia stot i DB kaip asmeniui dirbanciam ir papildomai ieskanciam darbo. mano tokia situacija ir man taip seniunijoje patare ir stojau i DB, tik tiek kad pasalpa is DB gausiu kai pasibaigs VPA smile.gif
Atsakyti
sveikos mamos.
As vel su klausimu.. g.gif man Jolanta buvo sakius jai as kreipsiuos del sildymo ir elektros turi buti legali nuoma kaip tai suprast? blush2.gif nes dabar ieskausi buto ir nezinau kokio ieskoti doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernestuutea @ 2012 01 12, 10:32)
sveikos mamos.
As vel su klausimu.. g.gif  man Jolanta buvo sakius jai as kreipsiuos del sildymo ir elektros turi buti legali nuoma kaip tai suprast? blush2.gif nes dabar ieskausi buto ir nezinau kokio ieskoti doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

kiek zinau tai turi buti patvirtinta nuomos sutartis pas notara.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 11, 19:54)
sveikos, jei turi bent gabaliuka zemes, patenta-jokia soc pasalpa nepriklauso
man taip sake soc. skyriuje

nesamone,as turiu sodo sklypa ir gavau pasalpa. Nes kaina nevirsija nustatytu normu.
Atsakyti
QUOTE(maskatukas @ 2012 01 11, 19:54)
sveikos, jei turi bent gabaliuka zemes, patenta-jokia soc pasalpa nepriklauso
man taip sake soc. skyriuje

negabaliuka, o jai turi 3ha zemes tau nepriklauso soc pasalpa... pavz tavo sodas sudaro 3ha virs, ir viskas negausi soc pasalpos, gyvent is obelu ir kriausiu biggrin.gif
Atsakyti