Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(margustas @ 2012 01 10, 12:08)
gal galit paprotint,jei vyras nemokamose atostogose<seip minimumas alga>,as darbo birzoj ir 3 vaikai tai ka nors gausim?

QUOTE(slavlanta @ 2012 01 10, 12:38)
atrodo neapmokomose galima buti neilgiau 2 sav.

žodžiu taip nedaugiau kaip 10d per mėn neapmokamų,bet man kažkada skaičiavo iš vieno mėn,buvo 10d ir nesigavo pašalpa schmoll.gif

QUOTE(Jovani @ 2012 01 10, 13:25)
jau radau, tikra tiesa, laukti  šešis mėn jau nebereikia, ačiū už patikslinimą 4u.gif

tai taip išeina g.gif galima išeiti iš biržos,kad nebebūtum ilgalaikis ir vėl prisiregistruoti ir soc nenutrūksta niekas?

QUOTE(stirnabriedee @ 2012 01 10, 14:32)
as dar nenesiau , bet vat uz gruodi nemoka , soc pasalpa gaunu 850 lt , paskambinau kodel nera dar pervesta , tai sako ir nebus , pinigu truksta , o tai sakau si menesi pervesite sako turbut , kad ne , tai gal tokkiais taupumo sumetimais ir prasymu nepriima , kiek sutaupys biudzeto jei nemokes niekam uz sausi  doh.gif

doh.gif sakau kodėl nėra pinigų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~♥TikTaiTaip♥~: 10 sausio 2012 - 14:40
QUOTE(~♥TikTaiTaip♥~ @ 2012 01 10, 14:39)
žodžiu taip nedaugiau kaip 10d per mėn neapmokamų,bet man kažkada skaičiavo iš vieno mėn,buvo 10d ir nesigavo pašalpa  schmoll.gif
tai taip išeina  g.gif  galima išeiti iš biržos,kad nebebūtum ilgalaikis ir vėl prisiregistruoti ir soc nenutrūksta niekas?
doh.gif  sakau kodėl nėra pinigų  doh.gif

tai ta prasme vengti neapmokamu atostogu,o kiek dienu isdirba yra skirtumas?
Atsakyti
Sveikos, norėjau jusu paklausti (na kad maždaug galėciau orientuotis situacijoje), mes esame triju asmenu seima, bet kartu musu bute priregistruotas ir vyro tėvas , taigi gaunasi jau keturi zmones, ar esant galimybei gauti soc.pasalpa skaiciuos ir uosvio pinigus, nors jis kartu ir negyvena.Ir dar iš vis ar yra galimybė gaut ta soc pasalpa, jei vyro atlyginimas 900lt, aš pati nedirbu bet auginu vaika 2metai 2mėn,pati dar skaitaus dirbanti, nes iki triju metu dar turiu einanti staza,po triju metu jau busiu bedarbė nes imonė kurioje ,,dirbu,, sustabdziusi veikla, ir vos sueis trys metukai vaikui mane atleis. P.S kai vaikui suejo 2metukai uz vaika pinigėliu nebegaunu, taigi seima laikosi is 700lt per men atsiskaiciuoja mokesciai dar nuo tu 900, beje vaikas lanko darzeli, o tai kiek zinau yra blogai, geriau namie kad butu jei nori soc.pasalpa gauti.
Žodžiu nepykite už padrikas mintis, esu pasimetus... verysad.gif
Papildyta:
Gal kokios kompensacijos priklausytu...?
Atsakyti
QUOTE(~♥TikTaiTaip♥~ @ 2012 01 10, 09:10)
negavau niekad  nei vieno laiško,kad paskirta pašalpa  schmoll.gif

nuo seniunjos, matyt, priklauso mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=vikosiuks,2012 01 10, 09:35]
[/quote][/quote]
mano paskaiciavimu 4 asmenims suma gaunasi ne 1120lt, o 1225lt (nuo senosios sumos 1260 skirtumas tik 35lt)

9 straipsnis. Socialinės pašalpos dydis
1. Socialinės pašalpos dydis vienam gyvenančiam asmeniui, turinčiam teisę ją gauti, sudaro 100 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų vienam gyvenančiam asmeniui ir vidutinių vieno gyvenančio asmens pajamų per mėnesį.
2. Socialinės pašalpos dydis bendrai gyvenantiems asmenims, turintiems teisę ją gauti, įskaitant atvejus, kai socialinė pašalpa skiriama tik vaikui (įvaikiui) ar vaikams (įvaikiams), sudaro:
1) pirmam bendrai gyvenančiam asmeniui – 100 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų dydžio vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ir vidutinių bendrai gyvenančių asmenų pajamų vienam iš bendrai gyvenančių asmenų per mėnesį;
2) antram bendrai gyvenančiam asmeniui – 80 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų dydžio vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ir vidutinių bendrai gyvenančių asmenų pajamų vienam iš bendrai gyvenančių asmenų per mėnesį;
3) trečiam ir paskesniems bendrai gyvenantiems asmenims – 70 procentų skirtumo tarp valstybės remiamų pajamų dydžio vienam iš bendrai gyvenančių asmenų ir vidutinių bendrai gyvenančių asmenų pajamų vienam iš bendrai gyvenančių asmenų per mėnesį.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=413828

trumpai tariant as suprantu taip - pirmam 100%, pirmam kartu gyvenanciam irgi 100%, antram kartu gyvenanciam -80%, o treciam ir kitiems po 70%. taigi 4 asmenu seimai (abu tevai gauna po 100% (2*350lt), pirmas vaikas 80% (280lt), o antras 70% (245lt) - (as mintyse issimetau procentus pagal sena skaiciavima - gaunasi, kad trys seimos nariai gauna po 90% ir ketvirtas 80%)
Papildyta:

4 asmenu seimai soc. normatyvas islieka tas pats 1400lt i rankas, kadangi jus ji virsijate - jums soc pasalpa nepriklauso, bet visos kitos kompensacijos ir pasalpos priklaus (tiek maisto paketai - jei nevirsija pajamos 525lt, vaiko pinigai uz didesni vaika 52lt - jei nevirsija 525 kiekvienam, kompensacijos uz karsta/salta vandeni, sildyma)
[/quote]
tai jai as gyvenu tik su vaiku,mes gaudavom po 315lt,o dabar gausim po 350 abu,ar pirmas 350lt,o antras 280lt?
Atsakyti
laba diena, gal kas man gali situaciją išaiškinti....Aš namuose auginu du vaikučius, vienam beveik du metukai,kitas naujagimis,kadangi niekur nedirbau, negaunu jokios motinystės pašalpos. Vyras registruotas darbo biržoje. žodžiu jokių normalių pajamų nėra, tik iki sausio gaudavau 97 litus už vyresnėlį. Gal kas gali pasakyti ar mūsų šeimai prikauso soc. pašalpa? ir kaip ji būtų paskaičiuota mūsų atveju? kiek pinigėlių galėtume gauti?
labai lauksiu jūsų atsakymo, ačiū
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2012 01 10, 15:01)
tai ta prasme vengti neapmokamu atostogu,o kiek dienu isdirba yra skirtumas?

va dabar atsiminiau kodėl aš skaičiuodavau dienas,tai per tris mėn negali viršyti 22 nedarbo dienų mirksiukas.gif
Atsakyti
Tai jai vienam asmeniui neturi virsyti 350lt.mes abu su vaiku esame.db gausime,350+280+52=682lt.dar tuoj pradesiu gauti alimentus 200lt,tai man minusuos 188lt ismokos,kad gautusi ant musu dvieju 700lt?
Atsakyti
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 01 10, 22:15)
Tai jai vienam asmeniui neturi virsyti 350lt.mes abu su vaiku esame.db gausime,350+280+52=682lt.dar tuoj pradesiu gauti alimentus 200lt,
tai man minusuos 188lt ismokos,kad gautusi ant musu dvieju 700lt?

kaip jūs čia skaičiuojat? o gal ne taip supratau... paryškinto nesupratau... jums prie pajamų priskaičiuoti turėtų vaiko pinigus ir alimentus.
jei gausit alimentus... jūsų pajamos bus 200lt ir 52 viso 252lt
Taigi iš valstybės remiamų atimam jūsų pajamas gaunasi skirtumas 448lt
tuomet jei teisingai(nes dar neaišku kaip ten skaičiuos) 448daliname iš dviejų gaunasi 224lt(100procentų pirmam nariui) ir 179,2(80proc antram nariui) tai pašalpa bus 403,2 lt
Atsakyti
Ir jūs pagal naują tvarką turit pradėti gauti ne tiek 350+280+52, o mažiau g.gif nes tie 52 kaip čia jau minėjo kažkas, skaitosi jūsų pajamos. 324+259,2viso socialinė pašalpa 583,2 ir aišku vaiko pinigai 52lt

viso su vaiko pinigais ne 682lt o 635lt gausis. Čia skaičiuojant dar be alimentų.
Atsakyti
Cia as kazka skaiciavau,kaip turetu buti po keliu menesiu,kai vaikui sueis du metai...na bet zinau kad s... sumaliau.. O kaip sakykim si menesi turetu skaiciuotis.mes su vaiku turetumem gauti 350+280+97lt.bet tai jau virsyja 700lt,bus723lt.tai kaip turetu skaiciuotis?is manes lb prasta matematike.
Papildyta:
QUOTE(Nettle @ 2012 01 10, 23:04)
Ir jūs pagal naują tvarką turit pradėti gauti ne tiek 350+280+52, o mažiau g.gif  nes tie 52 kaip čia jau minėjo kažkas, skaitosi jūsų pajamos. 324+259,2viso socialinė pašalpa 583,2 ir aišku vaiko pinigai 52lt
viso su vaiko pinigais ne 682lt o 635lt gausis. Čia skaičiuojant dar be alimentų.

ot db nesamone padare.anksciau gaudavom abu po 315lt+97lt.biski pamazes. mirksiukas.gif
Atsakyti
dar mano gal galite seimos soc dirstelti. kiek cia gautusi g.gif
jokiu pamaju negauname.
esam trys
vaiko pinigai 52lt
350+280+245=875
875-52=823 (tiek mums priklausys?
vyras dar gaus puse metu is birzos, bet dar 2men gaus 500lt su kazkiek, paskui mazys...
tai kazi jie matys kai susitvarkysiu si menesi soc, paskui kiek gauna vyras is birzos ir kiek damoket mums ? ar reikes dar kokiu dokumentu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Jaltute4 @ 2012 01 10, 23:13)
ot db nesamone padare.anksciau gaudavom abu po 315lt+97lt.biski pamazes. mirksiukas.gif

man jau po naujo istatymo sgaunasi nebiskis... jai net visas -100lt nukrenta, o man tai daug.. jau man 50lt daug yra, kur uz tokia suma iseina vaikui pampersai ax.gif o kur dar mokesciai, vien kubo karstas vanduo 31lt, o kur visa kita.... neviltis cia jau gaunasi...BADAS bus doh.gif
Atsakyti