Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 14

QUOTE(Brigitarimkuviene @ 2012 01 06, 01:23)
Mano vyras deklaruotas kaime, cia kur gyvename, esam deklaruotos mudvi su dukra. Tai skaiciuojant kompensacijas ima ir vyro alga, tik jam netaiko kompensacijos  doh.gif, zodziu iseina vos ne taip, kad parnesa pinigus ir iseina lauk ( cia pagal sistema, galima susidaryti tokia nuomone).

Bijau, kad nenutrauktu kompensaciju, ypac sildymo, vyro alga nuo 800 iki 1000 ant popieriaus. ( pats nezino kodel svyruoja, matyt kokius priedus pritaiko retkarciais). Gyvenam 36 kv. bute, ir kova atsiras naujas seimos narys  g.gif

kambario kvadraturos normatyvui - jums vyras itakos kaip ir nedaro (jis gali buti, gali nebuti) nes pirmam asmeniui taikoma kompensacija uz 38kv.m. (pagal nauja istatyma jau uz 50kv.m. atrodo 12str. paskaitykit) http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=415160

o vyro kompensacija taiko jam ten kur jis yra registruotas - taigi dvieju kompensaciju vienam zmogui taikyti negali, o jei kaime kompensacijos nesitvarko- tai cia jau jo reikalas... (kompensacijos tvarkomos ten kur zmones deklaruoti - taigi jus uz 38kv galit gauti cia ir vyras uz tiek pat savo deklaruotoj gyvenamoj vietoj)

manau tik islosiat... nes vienam bute prisiregistravus- tokios kvadraturos net nekompensuotu, uz kuria dabar galite gauti kompensacija..
Atsakyti
Gal žinote kas kodėl sausio mėnesį nepriima seniūnijoje prašymo soc.pašalpai ir kompensacijoms gauti? Buvusi soc pašalpa buvo skirta iki sausio 1 d., o dokumentus sakė priims tik nuo vasario pradžios, nes būtina pažyma iš vyro darbovietės už sausio mėn. Tai taip išeina, kad sausį teks gyventi iš nieko...
Atsakyti
QUOTE(Demokratija @ 2012 01 10, 11:40)
Gal žinote kas kodėl sausio mėnesį nepriima seniūnijoje prašymo  soc.pašalpai ir kompensacijoms gauti? Buvusi soc pašalpa buvo skirta iki sausio 1 d., o dokumentus sakė priims tik nuo vasario pradžios, nes būtina pažyma iš vyro darbovietės už sausio mėn. Tai taip išeina, kad sausį teks gyventi iš nieko...

o kodel nepriima- turi bent prasyma priimti, o vyro pazyma pristatysit veliau (kai baigsis menuo ir matys atlyginima), tik idomu kodel jums skaiciuoja is vieno (sausio menesio) tikriausiai kazkas keitesi? gal gavo vyras per naujus koki paskatinima? kurio sausio menesi nebeliko?

gal del to, kad per naujus visi tvarkosi vaiko 52litus... jei nesusitvarkai, kad gauni... ir gausi uz kelis menesius is karto, kaip as kad laukiau ir dabar uz kelis menesius gausiu tuos 52lt - tai speju ir nuims man ta pasalpa, nes virsysiu norma... nes vaiko pinigeliai dabar isiskaiciuos....
man dabar idomu jei as tvarkiausi gruodzio menesi uz 3 menesius, ir vaiko pinigai pareis po 52lt sausio menesi uz kokius 4 menesius - tai gausis kaip pajamos ir tures daryti perskaiciavima? ir man soc pasalpa sumazes tiek kiek gausiu uz 2 vaikus uz ju tuos nemoketus menesius?
Papildyta:
man iskilo toks klausimas? ar visos mes privalome nuo sausio vel tvarkytis is naujo dokumentus? nes visoms keitesi pajamos (dasidejo po 52lt uz kiekviena vaika ar net 97lt)
Papildyta:
QUOTE(vikosiuks @ 2012 01 10, 12:02)
man iskilo toks klausimas? ar visos mes privalome nuo sausio vel tvarkytis is naujo dokumentus? nes visoms keitesi pajamos (dasidejo po 52lt uz kiekviena vaika ar net 97lt)

pati sau dabar atsakysiu... specialiai pasiskambinau savo socialinei darbuotojai ir ji pasake, jei jums nereikia testis sausio menesi pasalpos pratesimo, tai jums tiesiog pasiseke ir 52lt nebus perspaiciuojami iki kol vel reikes testis pasalpa...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 10 sausio 2012 - 11:03
QUOTE(vikosiuks @ 2012 01 10, 13:09)
o kodel nepriima- turi bent prasyma priimti, o vyro pazyma pristatysit veliau (kai baigsis menuo ir matys atlyginima), tik idomu kodel jums skaiciuoja is vieno (sausio menesio) tikriausiai  kazkas keitesi? gal gavo vyras per naujus koki paskatinima? kurio sausio menesi nebeliko?

gal del to, kad per naujus visi tvarkosi vaiko 52litus... jei nesusitvarkai, kad gauni... ir gausi uz kelis menesius is karto, kaip as kad laukiau ir dabar uz kelis menesius gausiu tuos 52lt - tai speju ir nuims man ta pasalpa, nes virsysiu norma... nes vaiko pinigeliai dabar isiskaiciuos....
man dabar idomu jei as tvarkiausi gruodzio menesi uz 3 menesius, ir vaiko pinigai pareis po 52lt sausio menesi uz kokius 4 menesius - tai gausis kaip pajamos ir tures daryti perskaiciavima? ir man soc pasalpa sumazes tiek kiek gausiu uz 2 vaikus uz ju tuos nemoketus menesius?
Papildyta:
Papildyta:

pati sau dabar atsakysiu... specialiai pasiskambinau savo socialinei darbuotojai ir ji pasake, jei jums nereikia testis sausio menesi pasalpos pratesimo, tai jums tiesiog pasiseke ir 52lt nebus perspaiciuojami iki kol vel reikes testis pasalpa...

o man neaisku koks tikslas is vis tuos vaiko pinigus tvarkytis jeigu vistiek numinusuos nuo socialines. taip iseina jeigu is vis nesitvarkysiu tu vaiko pinigu, vistiek tiek pat gausiu. ar butina juos tvarkytis?
Atsakyti
laba diena 4u.gif turiu toki klausymeli ax.gif vyras stovi darbo birzoi jau 3 men,as namie auginu dukryte(jai 2 metukai ir 3 men)musu seimos pajamos tik 52lt,cia uz vaika gaunu.ar butina stot man i birza kad gautume socialine pasalpa?jei stociau gauciau is darbo birzos na kokius 600lt,bet yra problema,nerandu seimininko kuris turi mane paliosoti tai ir nezinau ar as dirbanti pas ji,ar jau atleista(bet cia neesme)ar turi as ir vyras abu atstovet darbo birzos 6 men kad gaut socialine?na tykiosi kad supratot ka norejau paklaust blush2.gif
Atsakyti
gal galit paprotint,jei vyras nemokamose atostogose<seip minimumas alga>,as darbo birzoj ir 3 vaikai tai ka nors gausim?
Atsakyti
QUOTE(margustas @ 2012 01 10, 13:08)
gal galit paprotint,jei vyras nemokamose atostogose<seip minimumas alga>

atrodo neapmokomose galima buti neilgiau 2 sav.
Atsakyti
bet skaiciuos uz praejusius 3 men.?
Atsakyti
QUOTE(jele25 @ 2012 01 10, 11:55)
laba diena 4u.gif turiu toki klausymeli ax.gif vyras stovi darbo birzoi jau 3 men,as namie auginu dukryte(jai 2 metukai ir 3 men)musu seimos pajamos tik 52lt,cia uz vaika gaunu.ar butina stot man i birza kad gautume socialine pasalpa?jei stociau gauciau is darbo birzos na kokius 600lt,bet yra problema,nerandu seimininko kuris turi mane paliosoti tai ir nezinau ar as dirbanti pas ji,ar jau atleista(bet cia neesme)ar turi as ir vyras abu atstovet darbo birzos 6 men kad gaut socialine?na tykiosi kad supratot ka norejau paklaust blush2.gif

na jei gerai supratau situaciją tai šitaip: vyras darbo biržoje turi prastovėti dar bent tris mėnesius (t.y. kad gautųsi ne mažiau 6 mėn.). O kad gaut socialinę pašalpą jums ameniškai į biržą stoti nereikia, nes jūs atitinkate punktą, kuris teigia, jog nedirbate, nes namuose auginate vaikutį.

Citata iš soc. ministerijos puslapio

vienas iš tėvų ar globėjų augina: vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) iki 3 metų; pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį švietimo įstaigos vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) iki 8 metų; nelankantį švietimo įstaigos vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) dėl to, kad švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nėra vietų, arba dėl to, kad bendrai gyvenantys asmenys gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo švietimo įstaigos, vykdančios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, ir savivaldybėje neteikiamos vaiko vežimo paslaugos, bet ne vėliau iki teisės aktų nustatyta tvarka privaloma leisti vaiką (vaikus) mokytis pagal pradinio ugdymo programą;

taip, kad vyras prastovi dar tris mėnesius biržoje ir tuomet jau galite tvarkytis dokumentus.
Atsakyti
QUOTE(Jovani @ 2012 01 10, 13:51)
na jei gerai supratau situaciją tai šitaip: vyras darbo biržoje turi prastovėti dar bent tris mėnesius (t.y. kad gautųsi ne mažiau 6 mėn.). O kad gaut socialinę pašalpą jums ameniškai į biržą stoti nereikia, nes jūs atitinkate punktą, kuris teigia, jog  nedirbate, nes namuose auginate vaikutį.

Citata iš soc. ministerijos puslapio

vienas iš tėvų ar globėjų augina: vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) iki 3 metų; pagal gydytojų rekomendaciją nelankantį švietimo įstaigos vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) iki 8 metų; nelankantį švietimo įstaigos vaiką (įvaikį) ar vaikus (įvaikius) dėl to, kad švietimo įstaigose, vykdančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nėra vietų, arba dėl to, kad bendrai gyvenantys asmenys gyvena kaimo vietovėje didesniu kaip trijų kilometrų atstumu nuo švietimo įstaigos, vykdančios ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, ir savivaldybėje neteikiamos vaiko vežimo paslaugos, bet ne vėliau iki teisės aktų nustatyta tvarka privaloma leisti vaiką (vaikus) mokytis pagal pradinio ugdymo programą;

taip, kad vyras prastovi dar tris mėnesius biržoje ir tuomet jau galite tvarkytis dokumentus.

nuo sausio 1d isigaliojo nauji pakeitimai, tarp kuriu yra punktas, kad nebereikia stovet DB 6men, taip kad nieko laukt nereikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurakormanskiene @ 2012 01 10, 13:17)
nuo sausio 1d isigaliojo nauji pakeitimai, tarp kuriu yra punktas, kad nebereikia stovet DB 6men, taip kad nieko laukt nereikia smile.gif

gal galima plačiau kažkur apie tai pasiskaityti?

jau radau, tikra tiesa, laukti šešis mėn jau nebereikia, ačiū už patikslinimą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jovani: 10 sausio 2012 - 13:35
QUOTE(Demokratija @ 2012 01 10, 10:40)
Gal žinote kas kodėl sausio mėnesį nepriima seniūnijoje prašymo  soc.pašalpai ir kompensacijoms gauti? Buvusi soc pašalpa buvo skirta iki sausio 1 d., o dokumentus sakė priims tik nuo vasario pradžios, nes būtina pažyma iš vyro darbovietės už sausio mėn. Tai taip išeina, kad sausį teks gyventi iš nieko...

as dar nenesiau , bet vat uz gruodi nemoka , soc pasalpa gaunu 850 lt , paskambinau kodel nera dar pervesta , tai sako ir nebus , pinigu truksta , o tai sakau si menesi pervesite sako turbut , kad ne , tai gal tokkiais taupumo sumetimais ir prasymu nepriima , kiek sutaupys biudzeto jei nemokes niekam uz sausi doh.gif
Atsakyti