QUOTE(Mamce @ 2011 12 18, 12:39)
Kaip idomu, perskaiciau ir pagalvojau, kad neperku nei vienoje is siu parduotuviu, isskyrus Reserved. Pirmiausiai, nerandu man patinkanciu modeliu, o antra - jums neatrodo, kad ten labai prasta kokybe? Ypac kokioj Vero Moda ar Terra Nova? Mane kazkaip labai atkrato nuo pirkimo kokioje nors parduotuves asortimento, kai paemus matuotis pamatau kreivas siules ar visikai prasta medziaga. Nors, galbut visur visko yra, tik reikia moketi ieskoti. Man, apskritai, prastai su "pamatymu" to, kas man patiktu. Todel jei jau randu daikta, kuris man grazus, dazniausiai leidziu sau "ismesti" daugiau, nei noreciau, nes zinau, kad kitas kartas gali ateiti labai negreit
Tiesa, gal kuri nusimanote medziagu sudetyje? Kokia turetu buti kelniu medziagos (nestoru, juodu) sudetis, kad jos, trinant ant kedes kiekviena diena darbe, greitai nesiburbuliuotu ir neislistu keliai?
Taigi, visos turim skirtingą skonį, stilių, o ir kainų lygis daro savo
Aš mėgstu sportiškai - paauglišką stilių, jis dominuoja mano garderobe. Nors ir mano mama (amžius 55+), darbe dėvinti dalykiškai, šį bei tą randa sau minėtose parduotuvėse
Šitos parduotuvės yra vienos pigesnių, bet tuo pačiu ir tik jose randu rūbų savo skoniui. Norėčiau praplėsti lankomų parduotuvių skaičių, per išpardavimus užeinu ir kitur, bet arba nieks nepatinka stilistiškai (visur viskas man atrodo bobiška
), arba netinka figūros tipui (Zara, Beshka, Pull and bear - kiek matavausi, tiek netiko, padariau išvadą, kad jie siuva I tipo figūrai).
Dėl kokybės.
Būtent dėl kokybės manau, kad Vero modoje ir Sepplajoje verta pirkti tik per finalinius išpardavimus. Reikalavimai palaidinukei už 10 - 20 lt juk nebus labai aukšti, atlaikys 2 sezonus - jau gerai
Man geriau vilkėti po 2 sezonus ir paskui keisti, negu pirkti už brangiau ir paskui tampyti tą rūbą 10 metų. Bet būna, kad labai pigus rūbas atlaiko daug sezonų, jau ir pabosta iki gyvo kaulo, o dar kaip naujas
Apsiperkant Terranovoj reikia turėti gerą akį. Akivaizdu, kad ryškus rūbas su baltom detalėm po pirmo skalbimo bus nebetinkamas nešioti
Bet man pavyksta ten rasti normalios kokybės rūbų. 5 metus vilkėjau žieminę pūkinę striukę ir po to dar pardaviau. Antrą žiemą mūviu skinny džinsus - absoliučiai kaip nauji. 3 vasaras mūvėjau lengvas medvilnines kelnytes - be abejo ir kitą vasarą mūvėsiu, jos neužmušamos. Maikutės tarnauja man po 2 vasaras, paskui perleidžiu mamai ir ji dar n metų sugeba su jom prasisukt. Terranovoj taipogi perku rūbus nešiojimui po namus - treningines kelnytes, bliuzonus, maikutes. Bliuzonai neužmušami - turiu 3, jau virš 5 metus nešioju. Kelnytės tarnauja nuo pusmečio iki pusantrų metų, minkštesnių išsitampo keliai. Maikutės - 2 - 3 metam užtenka.
Dėl kelnių - aš sau perku tik medvilnę.
Papildyta:
Pailiustruosiu
štai vienas mano mamos pirkinių iš Terranovos. Marškinukai grynos medvilnės, siūlės visos vietoj buvo, sukirpimas atitiko jos kriaušytės figūrą (aš neįtalpinau biusto), kaina buvo kokie 15 lt
O čia bridžiukai iš Takko: 35 lt + 3 vasaros nešiojimo = jokių susidėvėjimo požymių
Ir taipogi 3 vasaras tampytos Terranovinės kelnytės. 2 absoliučiai neužmušami rūbai, čia kaip tik pavyzdys, kai jau pabodo nežmoniškai, o dar nei kiek nesusinešiojo
Ir džinsai iš Terranovos. Nežinau, ką su jom reikia padaryti, kad nusidėvėtų