Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

Idomiai diskusija pakrypo.

Del barbes - baisu, aisku,bet tai nera argumentas "uz" ar "pries" kalbant apie labdaros akciju naudinguma. Nes daiktu atiminejimas/vaiko skriaudimas nera tokios akcijos padarinys, ji to neitakoja. Lygiai taip pat galima pragerti padeveta paltuka ar pinigus pratyboms. O bandyti tokius dalykus "gydyti" apskritai niekinant paramos vaikams (!) ideja, tas pats kaip bandyti kovoti su brangiu automobiliu vagystemis uzdraudziant pilieciams pirkti brangius automobilius.

Kalbant apskritai apie morale - visi zinom, jog reikia duoti ne zuvies, bet meskere. Bet kas jei zmogus nemoka naudotis meskere, jo niekas niekada nemoke, nemoko ir turbut nemokys, ir apskritai jis apie toki dalyka kaip meskere supratimo neturi? Ar moralu ir teisinga butu aklai praeiti pro toki alpejanti is bado, sau ir jam konstatuojant, jog "darau tau paslauga, neleidziu ispindet, pravers tokia patirtis gyvenime"?

Beje, prie tos pacios temos - http://pramogos.delf...u.d?id=53136561
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Braun: 20 gruodžio 2011 - 23:40
QUOTE(Braun @ 2011 12 20, 21:37)

su padėvėtais ar nereikalingais daiktais visgi reikia atsargiai. žmonės gali būti ir labai vargšai, bet jiems ne išmaldos reikia, bet orumo. dalyvavau kažkada akcijoj nupirkti nepasiturintiems vaikams dovaną. na, taip kad pirktum gal ne savo vaikui, bet kaip kad nupirktum draugų ar giminių vaikui.
nereikalingus daiktus galima šiaip atiduoti, nevaidinant dovanos.
Atsakyti
QUOTE(Braun @ 2011 12 21, 00:37)
Idomiai diskusija pakrypo.

Del barbes  - baisu, aisku,bet tai nera argumentas "uz" ar "pries" kalbant apie labdaros akciju naudinguma. Nes daiktu atiminejimas/vaiko skriaudimas nera tokios akcijos padarinys, ji to neitakoja. Lygiai taip pat galima pragerti padeveta paltuka ar pinigus pratyboms. O bandyti tokius dalykus "gydyti" apskritai niekinant paramos vaikams (!) ideja, tas pats kaip bandyti kovoti su brangiu automobiliu vagystemis uzdraudziant pilieciams pirkti brangius automobilius.

Kalbant apskritai apie morale - visi zinom, jog reikia duoti ne zuvies, bet meskere. Bet kas jei zmogus nemoka naudotis meskere, jo niekas niekada nemoke, nemoko ir turbut nemokys, ir apskritai jis apie toki dalyka kaip meskere supratimo neturi? Ar moralu ir teisinga butu aklai praeiti pro toki alpejanti is bado, sau ir jam konstatuojant, jog "darau tau paslauga, neleidziu ispindet, pravers tokia patirtis gyvenime"?

Beje, prie tos pacios temos - http://pramogos.delf...u.d?id=53136561

Tikrai neniekinu paramos vaikams idejos.Tik mano subjektyvia nuomone ta parama turetu buti kitokia.Ir su badaujanciais lyginti tuos,kurie nori prabangos prekiu tikrai nera moralu.Badaujantys,salantys,skriaudziami-jiems turi buti suteikta pagalba,parama,paguoda.Bet ne nuperkamas mobiliakas,uzsikabinamas ordinas,kad va"as toks geras,nes padejau vargsui" ir toliau tau neidomu kaip tas vargsas gyvena.
Papildyta:
QUOTE(iškamša @ 2011 12 20, 23:54)
tai iš karto ir rašykit, kad istorija -- dvidešimties metų senumo. Taip pat galima parašyti, kad prie dvidešimt penkis metus vaikai džiaugėsi kramtoškės gavę paragaut ir buvo labai dėl to laimingi. nereikėjo jiems mp3. nes tokių dar nebuvo.

Kiek jums metu?Nes akivaizdu,kad nesigaudot biggrin.gif .Pilna buvo parsiuko Ciuko gumu,is po sverno galima buvo gaut Kalevo ir Donaldo.
Ir su matematika blogai-1993 buvo ne pries 20 metu.Barbiu buvo,vidutine klase-sunkiai,bet pataupe ipirkdavo.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 21, 08:41)
Tikrai neniekinu paramos vaikams idejos.Tik mano subjektyvia nuomone ta parama turetu buti kitokia.Ir su badaujanciais lyginti tuos,kurie nori prabangos prekiu tikrai nera moralu.Badaujantys,salantys,skriaudziami-jiems turi buti suteikta pagalba,parama,paguoda.Bet ne nuperkamas mobiliakas,uzsikabinamas ordinas,kad va"as toks geras,nes padejau vargsui" ir toliau tau neidomu kaip tas vargsas gyvena.

kur matot ordinus? akcija apie vaikų svajones, o ne apie jų šeimų poreikius ar ateities planus. tai ne labdara, ne išmalda, o dovana. kažkam negaila kad kitas vaikas turės telefoną ar magnetofoną. jums kažkodėl gaila.
jūsų niekas po šautuvu nereketuoja. norite duoti kitokią paramą kitokiems -- pirmyn.

Kiek jums metu?Nes akivaizdu,kad nesigaudot biggrin.gif .Pilna buvo parsiuko Ciuko gumu,is po sverno galima buvo gaut Kalevo ir Donaldo.
Ir su matematika blogai-1993 buvo ne pries 20 metu.Barbiu buvo,vidutine klase-sunkiai,bet pataupe ipirkdavo.

metų tiek, kad gerai prisimenu. taip. buvo kramtoškės ir kitokios importinės gėrybės. bet ne taip kaip dabar. bet jų gaut irgi buvo privilegija.
Atsakyti
QUOTE(aysel @ 2011 12 18, 17:09)
Mergionai ir visoms, kam būna apmaudu dėl aukojimo prabangioms svajonėms - bandykite kreiptis ir jūs, manau, kad galite patekti tarp tų svajotojų. man nebūtų gaila paaukoti jūsų vaikų svajonėms, rimtai smile.gif

Kreipiosi, tiesiogiai. smile.gif O taip kaip zinosit kad cia Megionos vaikai praso? g.gif Jei jau jums rimtai nera gaila paakoti mano vaiku svajonems ir jus skelbiat tai viesai, tai kodel gi nesikreipus.

Didzioji noretu paspirtuko , triracio, su barbe, apie 125lt kanuoja.

Maziuke g.gif na, ji per maza kad zodziais pasakyt, bet kadangi ka tik grizom is Santaru vaiku ligonines, kur be laseliniu smagiai zaidem ten esanciais zaislais, gal jai butu smagu, jei butu papildytas ligonines zaislu fondas? Tinka ir zaisti, ir beveik nuzaisti zaislai, kai vaikui liudna ir masinyte su nuluzusiu ratuku pasidaro gera pramoga.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 21, 11:41)

Zodi "prabanga" sugalvojo suaugusieji. Ir manau tai nera vienas savas issvajotas zaislas vaikui, kuris, tiketina, neturi ju labai daug, jei turi apskritai.
Disponuojame savokomis "prabanga", "isgales", "atsakomybe", bet kuo cia detas vaikas? Ka sesiametis gali pakeisti - eiti dirbti puse etato, jog uzsidirbtu babybornui? Juk, galu gale, jis nieko nepraso, nereikalauja, net sia akcija ne jis sugalvojo.
O kaip iskamsa teisingai pastebejo, sios akcijos tikslas nera sutvarkyti kazkieno gyvenima. Tikslas - suteikti grazaus vaikisko dziaugsmo. Taip, nuperkant daikta - bet prisimenu kiek man vaikystej reiske toks kelis menesius lauktas '''daiktas", paskui ilgai ilgai supuotas, myluotas, tampytas ir migdytas.
Atsakyti
Gerai, kad ne visi su tokiom nuostatom ir kazkas moka dalintis ir dovanot. Visgi kaledos jau cia pat. Gal kazkam ta lele ar mobiliakas bus geriausias nutikimas gyvenime. Beje, ne tuos vaikus mokint reikia ir moralizuot. Jie yra moralas visuomenei. Juk yra saliu, kur vaiknamiu is vis nera.
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 21, 18:44)
kur matot ordinus? akcija apie vaikų svajones, o ne apie jų šeimų poreikius ar ateities planus. tai ne labdara, ne išmalda, o dovana. kažkam negaila kad kitas vaikas turės telefoną ar magnetofoną. jums kažkodėl gaila.
jūsų niekas po šautuvu nereketuoja. norite duoti kitokią paramą kitokiems -- pirmyn.
metų tiek, kad gerai prisimenu. taip. buvo kramtoškės ir kitokios importinės gėrybės. bet ne taip kaip dabar. bet jų gaut irgi buvo privilegija.

Ne man ne gaila daikto.Gaila del zmoniu nesusivokimo.Labai gaila,kad nematoma placiau.Bet,kaip jau minejau, jums prastai su teksto suvokimu
Vel gi prastai pamenat-iki Kalvariju (Dzerzinskio) turgaus reikejo pavaziuot.Nors gal but naudojimasis troleibusu jums atrodo privilegija? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Braun @ 2011 12 22, 00:38)
Zodi "prabanga" sugalvojo suaugusieji. Ir manau tai nera vienas savas issvajotas zaislas vaikui, kuris, tiketina, neturi ju labai daug, jei turi apskritai.

Labai graziai Maldeikiene kazkada per TV pasake.Vaikas turi zinoti koks jo seimos biudzetas,jis turi buti pazindinamas su pajamomis ir islaidomis.As pvz puikiai suvokiau,kad Barbes namas-prabanga.Susikonstravau,kaip minejau,savo.
Kodel zaislas butinai turi buti brangus?Vaikystej pacios siudavomes lelems drabuzelius.Man tai vieni geriausiu prisiminimu.Fantazija lavint reikia,o ne "te tau baby bornas","te tau mobiliakas"
Papildyta:
QUOTE(romaievamatilda @ 2011 12 22, 09:20)
Beje, ne tuos vaikus mokint reikia

Vaikus mokyt visada reikia.Ju paciu labui... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 22, 12:21)
Ne man ne gaila daikto.Gaila del zmoniu nesusivokimo.Labai gaila,kad nematoma placiau.Bet,kaip jau minejau, jums prastai su teksto suvokimu
Vel gi prastai pamenat-iki Kalvariju (Dzerzinskio) turgaus reikejo pavaziuot.Nors gal but naudojimasis troleibusu jums atrodo privilegija? g.gif
Papildyta:

Labai graziai Maldeikiene kazkada per TV pasake.Vaikas turi zinoti koks jo seimos biudzetas,jis turi buti pazindinamas su pajamomis ir islaidomis.As pvz puikiai suvokiau,kad Barbes namas-prabanga.Susikonstravau,kaip minejau,savo.
Kodel zaislas butinai turi buti brangus?Vaikystej pacios siudavomes lelems drabuzelius.Man tai vieni geriausiu prisiminimu.Fantazija lavint reikia,o ne "te tau baby bornas","te tau mobiliakas"

Ne kiekvienas galėjo gauti prekių po blatu . Ne kiekvienas pirko drabužius ar importinius daiktus boninėse parduotuvėse , ne kiekvienam paprastam piliečiui buvo parduodamos prekės iš po prekystalio .
Atsakyti
QUOTE(senmerge @ 2011 12 22, 11:24)
Ne kiekvienas galėjo gauti prekių po blatu . Ne kiekvienas pirko drabužius ar importinius daiktus boninėse parduotuvėse , ne kiekvienam paprastam piliečiui buvo parduodamos prekės iš po prekystalio .

Turguj ir be blato galejai gaut biggrin.gif .Brangu aisku...Viena guma,kiek pamenu,kainavo rubli.
I spec.parduotuves nepakliudavom,tarybui valdziai tevai nebuvo nusipelne.
O juodoji rinka visada egzistavo rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 22, 08:24)
Nors gal but naudojimasis troleibusu jums atrodo privilegija? g.gif

tikriausiai taip. nes mano mieste troleibusų nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 22, 11:41)
tikriausiai taip. nes mano mieste troleibusų nebuvo.

Na tai jau kaip ir ne mano problema rolleyes.gif
Atsakyti