Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(iškamša @ 2011 12 18, 17:00)

jūs galit susirasti turtingą meilužį. Ir iš kur toks pyktis, kad vaikas nori kompo ar dviratuko? tikriausiai labiau patiktų, jeigu jie norėtų duonos kąsnio? galų gale, juk vistiek nežadat toj akcijoj dalyvauti.

Aš tai kitaip suprantu - norėti nedraudžiama. Prie ko čia pyktis?

aysel, tai gal ne dėl aukojimo apmaudu, o dėl tokio kalibro prašymų. Tiesa, vaiko noras norui nelygu, vienas prašo dviračio, o kitam reikia kamuolio. O kitam, paprašius lito, nes nori valgyti, kai geradaris nuperka maisto, siunčia jį ant trijų raidžių, nes, suprask, durnelis, nesusivokė, kad jam ne maisto reikia, o pinigų.
Atsakyti
norėti nedraudžiama. aišku, ne viską tie vaikai privalo gauti. bet nėr ko stebėtis, kad vaikai svajoja apie dviračius ir kompiuterius. Tik nesekit pasakų, kad pačios vaikystėj nesvajot apie modernius žaislus ir madingus daiktus.

akcija įdomi, tik gal ne visai tobulai padaryta. galų gale, niekas neverčia asmeniškai jūsų eiti ir pirkti tą dviratį.
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 18, 18:00)
susiję su socialine įtampa. mano gyvenamam mieste irgi kažkiek buvo riaušės. o bausmės už dalyvavimą buvo stipriai neproporcingos. Buvo tokių, kurie už limonado bonkutę į kaliūzę pakliuvo. O paprastai už žymiai sunkesnius ir ne pirmus nusikaltimus laisvėj vaikšto. Sistema saugo valdžią, o ne piliečius.
jūs galit susirasti turtingą meilužį. Ir iš kur toks pyktis, kad vaikas nori kompo ar dviratuko? tikriausiai labiau patiktų, jeigu jie norėtų duonos kąsnio? galų gale, juk vistiek nežadat toj akcijoj dalyvauti.

Dirbt reikia eit,o ne sedet ir kreka rukyt socialiniam buste.Tada visa itampa nunyks.O bausmes dar ir per mazos tokiems parazitams,kurie dirbt nenori,o prisiplest pirmi bega.Svarbiausia,kad plese savo rajono parduotuves t.y. savo kaimynus.Mes tuo metu darbe irgi su l.didele baime laukem ar neatslinks kokia bezdariu gauja musu grabint.Tfu tfu tfu rajonas geras,neatsivilko.Nors netoli musu degalinej dirbanciam vaikinui ismuse dantis ir pagrobe pinigus.Butent,kad sistema gina piliecius (tik tuo metu per mazai gyne),nuo bezdariu,kurie pagatavi isgrobstyt kruvinu prakaitu uzdirbtus pinigus (mano darbdavys pats ardavo po 14-16 val.)
Kame jus matot pykti?Aciu uz pasiulyma,bet nesiruosiu turtingo meiluzio ieskotis.Prostitucija nedomina taip sakant.Va man reikia,kad DUOTU.Siaip sau,nes as NORIU.Ir pastangu idet nenoriu. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 18, 22:21)
Dirbt reikia eit,o ne sedet ir kreka rukyt socialiniam buste.

o žinot, kad rekordinė bedarbystė dabar? nesakau, kad nėra piktybiškų biezdarių. Bet daugelis žmonių tikrai mielai dirbtų, jei to darbo būtų. Arba mokytųsi, tik kad kainos doh.gif

Va man reikia,kad DUOTU.Siaip sau,nes as NORIU.Ir pastangu idet nenoriu. cool.gif

apie ką kalbam? apie nelaimingus vaikus. kokias pastangas jis gali įdėti, kad gautų kalėdoms žaislą ar telefoną, kurių kiti gal turi pilna nereikalingų. nėr tie telefonai ar mp3 grotuvai tokie jau klaikiai brangūs, jeigu aišku ne patys naujausi. Pas mane pačią mėtosi nebereikalingas mp3, mielai kam nors padovanočiau, nes telefone telpa muzikos daugiau.

o šiaip tai tokie paburbuliavimai man primena seriją "kaip tu gali laikyt gyvūną, kai Afrikoj vaikai badauja?"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iškamša: 19 gruodžio 2011 - 00:58
QUOTE(iškamša @ 2011 12 19, 01:49)
o žinot, kad rekordinė bedarbystė dabar? nesakau, kad nėra piktybiškų biezdarių. Bet daugelis žmonių tikrai mielai dirbtų, jei to darbo būtų. Arba mokytųsi, tik kad kainos  doh.gif
apie ką kalbam? apie nelaimingus vaikus. kokias pastangas jis gali įdėti, kad gautų kalėdoms žaislą ar telefoną, kurių kiti gal turi pilna nereikalingų. nėr tie telefonai ar mp3 grotuvai tokie jau klaikiai brangūs, jeigu aišku ne patys naujausi. Pas mane pačią mėtosi nebereikalingas mp3, mielai kam nors padovanočiau, nes telefone telpa muzikos daugiau.

Na Londone tikrai darbu yra.Kambarioke is Birmingemo i Londona persikele per savaite.Agentura jai butent per savaite rado darba.Padavejoms,pardavejoms-darbu tikrai yra.Taip su normalesniais darbais sunkiau.Bet kas iesko-tas randa.Dejuot arba grobt-tikrai ne iseitis.
As pvz nereikalingu telefonu tikrai neturiu.Mp3 musu namie taip ir neatsirado.Bet is idejos sita galetume nupirkt.Bet va atskiro kompo savo vaikui tikrai kol kas neipirkciau.Vaikas zino ir nekaulija...Manau l.nori,bet zino,kad pinigai is dangaus nebyra.Kada sutaupysim,tada ir bus biggrin.gif
O savo Mp3 galite pasiulyti "Paramos" skyrelyje
http://www.supermama...hp?showforum=39
Atsakyti
Normalus tie vaikiski norai, tik gal musu gailestis labiau suveikia jei vaikas neigalus, jei seimoj tragedija? O cia per mazai informacijos apie seima,nors man kaip tik uzkliuvo, kad norai pildomi tik soc.rizikose seimu vaikuciai, o jei esi sveikas ir nepriklausai tai rizikos grupei - siai dienai nera kur savo vaiku uzregistruoti pries Kaledas. Gal todel Mergionai atrodo tokie vaikai kaip ir nurasyti. Va maniskem jau kuris laikas pastoviai reikia vaistu, pacios supranta jie brangus ir labai nelaiku, bet rase laiskus Seniui Salciui, tai spekit ar juose buvo vaistai? Nebuvo. Ir parduotuvej akytes lekia prie zaislu ir knygu, dicke jau garsiai pasvajoja apie telefona (nes yra i ka lygiuotis - kiek klasioku turi, pasakyt gali, o kiek neturinciu - nepasakys). Gali pasakyt ko nori ir kas kiek kainuoja, nes zino galimybes ir ivertina, ar susitaupys ar ne... Bet svajones vaiku gan materialios, o tai ir gerai nes svetimas zmogus kitokiu ir neispildys. Jei galeciau, nupirkciau visiem po telefona paskambint draugui ir po dvirati patirt dziaugsmo akimirku, nes ir materialus dalykai gali suteikt teigiamu emociju.
Atsakyti
bet kompas tai namie yra ir tikriausiai jūsų vaikas tikrai jį prisituri iki soties mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 19, 02:08)
bet kompas tai namie yra ir tikriausiai jūsų vaikas tikrai jį prisituri iki soties  mirksiukas.gif

Ne,nes as juo dirbu.Be to yra vyras,kuris taip pat nori kasdiena pasedet prie kompo,po darbo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(iškamša @ 2011 12 18, 22:53)
norėti nedraudžiama. aišku, ne viską tie vaikai privalo gauti. bet nėr ko stebėtis, kad vaikai svajoja apie dviračius ir kompiuterius. Tik nesekit pasakų, kad pačios vaikystėj nesvajot apie modernius žaislus ir madingus daiktus.

akcija įdomi, tik gal ne visai tobulai padaryta. galų gale, niekas neverčia asmeniškai jūsų eiti ir pirkti tą dviratį.

Stebisi dėl kitokių dalykų. Vaikų svajonės gali būti neįgyvendinamos, bet aš pvz. vaikystėje svajojau ne apie modernius žaislus ar madingus daiktus, o apie kitokius dalykus.

O apie Afrikoje badaujančius vaikus, tai tu pati rašai kitoms, lyg jos turėtų dabar plaktis celėje, kad turi kompus (ir pati jį turi gi), kad jų vaikai gali pasėdėti. Na ir kas iš to? Mano vaikams niekas tų kompų nepadovanojo, mes dirbome ir užsidirbome, kad galėtume juos ir ne tik juos nupirkti. Ar tau priimtinesnis modelis toks: guliu lovoj, krapštau bambą ir verkiu, ir dar visus kaltinu, kokie anie buožės vagys, nes negaliu nupirkti nieko, nei svajonės, nei pirminės pakopos link svajonės.?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 19, 06:38)
Stebisi dėl kitokių dalykų. Vaikų svajonės gali būti neįgyvendinamos, bet aš pvz. vaikystėje svajojau ne apie modernius žaislus ar madingus daiktus, o apie kitokius dalykus.

O apie Afrikoje badaujančius vaikus, tai tu pati rašai kitoms, lyg jos turėtų dabar plaktis celėje, kad turi kompus (ir pati jį turi gi), kad jų vaikai gali pasėdėti. Na ir kas iš to? Mano vaikams niekas tų kompų nepadovanojo, mes dirbome ir užsidirbome, kad galėtume juos ir ne tik juos nupirkti. Ar tau priimtinesnis modelis toks: guliu lovoj, krapštau bambą ir verkiu, ir dar visus kaltinu, kokie anie buožės vagys, nes negaliu nupirkti nieko, nei svajonės, nei pirminės pakopos link svajonės.?

galiu tik tiek pasakyti -- džiaukitės kad esate sveikos, darbingos, galite dirbti ir užsidirbti, jūsų šeimos darnios, vaikai sveiki.
tiesiog manau, kad žiauriai nedora kaltinti gyvenimo nuskriaustus vaikus materializmu, kad jie drįsta norėti to, ko ir jų bendraamžiai.
o kad projekto sumanytojai neapgalvojo visų galimų niuansų, kaip kad visuomenės priešiškumas, čia jau atskira kalba.
Atsakyti
Džiaugiamės. Priešiškumas atsiranda ne dėl paramos idėjos, o dėl galimų spekuliacijų gražia paramos idėja.
Atsakyti
atsidariau puslapį, žiūri kad nebėr tų mobiliųjų. ar išsipildė, ar juos ištrynė? g.gif
Atsakyti