Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(Mergiona @ 2011 12 15, 01:28)
As blogas?" Ka atsakyt? VAIKUI. Ne man, ne kitam suaugusiam zmogui. VAIKUI.

Jonui tai pirmas zenklas, jog jam gresia pavojus buti suestam raganos.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 12 15, 13:09)
Kas neaukoja niekam ir niekada, gal jam to nereikia? Ar būtina aukoti, kad pateisinti kažką. O jei aukoja, tai ne tik gerus darbus daro, bet ir bloguosius bando reabilituoti, neva atgailauja. Tik va dvasia nuo to netampa labai pakylėta. Čia būtų replika Braun komentarui.

Aukoti nebutina, uzjausti nebutina, net dometis nebutina - kiekvienam savo.
Netgi pagrista kritika kai kuriu labdaros renginiu atzvilgiu visiskai suprantama. Nepritari dviems akcijoms- neaukok, arba sugalvok ir agituok uz savaja, prasminga akcija. Bet piktintis, kodel kiti zmones savo asmeninemis lesomis remia viena, o ne kita, paciam skreginant smulkiu netgi savo palaikomai akcijai - vuo cia tai zema.

Dvasios pakylet gal ir nepavyksta, bet vis tik tokiu atveju, matyt, siekis tera ja tiesiog kilstelt i pradini taska, grazinti status quo.. Kita vertus, geras darbas nuo to nebutinai tampa blogu.

QUOTE(Echmėja @ 2011 12 15, 21:18)
aišku keisčiausiai žiūrėjosi akropolio čekis doh.gif

As manau, net ne manau, o esu isitikinusi, jog ne vaikai visus tuos Panoramos/Akropolio cekius sugalvojo - greiciausiai akcijos organizatoriai taip perfrazavo ju norus, arba tie norai nepakankamai konkretizuoti, arba dar kas nors, bet vis tik tikrai neprotinga is organizatoriu puses nieko nepaaiskinti.
Atsakyti
Na, as irgi visgi manau, ar noriu manyti, kad Panoramos cekis vaiko lupom skambejo "nueiti i parduotuve kad mama nupirktu visko-visko", gal bande paklaust kas tas viskas", tai ivardijo skirtingus dalykus: lele-piestukai-sukne, na, ir apibendrino tai kaip "dovanu cekis".

BET, as visgi manau, kad sitos konkreciai akcijos pasiekmes gali buti tragiskos unsure.gif Po 100lt (ar 93 g.gif ) mokslu metu pradziai savivaldybes perduoda tu vaiku mokytojom!!!, kad apipirktu o ne tevai pragertu, o vat dvirati-kompa-mobiliaka tevai aisku brangins, saugos ir jokiu budu nepragers unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 15 gruodžio 2011 - 23:02
QUOTE(TimbaLimba @ 2011 12 15, 17:32)
Va, mintis puiki. Plius dar, iš tų pačių vaikų, kiemuose piktesni negavę vieno ar kito žaisliuko atiminės visus tuos gėrius cool.gif O dar geriau gal ir tėvelis pragers.

Manau, kad toks mastymas tai tik atsiprasinejimas, kad nereiketu aukoti. Dar ir kitus tuo itikint "Kam aukoti, vistiek tie daiktai bus atimti ir pragerti, pinigu ir laiko svaistymas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 12 16, 13:32)
Manau, kad toks mastymas tai tik atsiprasinejimas, kad nereiketu aukoti. Dar ir kitus tuo itikint "Kam aukoti, vistiek tie daiktai bus atimti ir pragerti, pinigu ir laiko svaistymas"  doh.gif

Blogai manot. Aš neatsiprašinėju ir nieko netikinu. Ir neaukoju.
Atsakyti
O as aukoju unsure.gif del to ir skaudu unsure.gif tokios "akcijos" is tikrai gero ir vertingo sumanimo virto pasityciojimu ir uzmusa nora aukoti, remti, tt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 16 gruodžio 2011 - 19:48
QUOTE(LandL84 @ 2011 12 16, 12:32)
Manau, kad toks mastymas tai tik atsiprasinejimas, kad nereiketu aukoti. Dar ir kitus tuo itikint "Kam aukoti, vistiek tie daiktai bus atimti ir pragerti, pinigu ir laiko svaistymas"  doh.gif

O kodėl reikia gėdytis noro žinoti, kam skiriama labdara, koks likimas. Aš pvz. aukoju tik konkrečioms šeimoms, kur tikrai žinau situaciją, ir ta parama reikalinga, o ne parazitavimas kitų atžvilgiu. Ir dar manau, kad įvairūs rėmimo projektai tokioms šeimoms neretai būna meškos paslauga, nes skatina parazituoti, reikalauti, gręžti. Nes visi privalo jiems duoti. Ir vaikai gyvena tokiu ritmu. Teko dalyvauti keliose rėmimo projektuose, tai daug įdomaus sužinojau. Pvz. kad nemažai vaikų vaikų namuose gyvena savaitinio darželio sąlygomis, ir tai yra iš dalies kaip nerealus patogumas, "biznis" apsukriems tėveliams, kurie toli gražu nei labai vargingai gyvenantys, nei atimtos tėvystės teisės, nei kt. Tai tiesiog patogu ir labai apsimoka. cool.gif
Atsakyti
o jiems nereikia mokėti už savaitinį darželį vaikų namuose?
Atsakyti
kodėl vaikas negali svajoti apie kompą? pačios tai sėdit prie kompų.

Per Londono riauses vaikai ir plese...nes jie NORI.NORI brangiu sprtbaciu,ismaniuju telefonu.Ir net nesuvoke,kad tiems daiktams reikia uzsidirbti.Beabejo,atsirado ir tuos plesikelius pateisinanciu:tevai gi is pasalpu negali nupirkti....
Vistik geresnis darbas butu isaiskinti vaikams kaip galima pasiekti noru:gerai mokantis,studijuojant,dirbant.Daug didesne parama tokiam vaikui butu apmoketi burelius ar korepetitorius.Nupirkti lavinamuju priemoniu...
Nes ipratus vaikystej nedeti pastangu ir suaugus tie igudziai neatsiranda.Tada einama plesti,nes...as gi NORIU

Londone taip įvyko todėl, kad policija nušovė niekuo dėtą žmogų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iškamša: 17 gruodžio 2011 - 20:09
QUOTE(iškamša @ 2011 12 17, 21:05)
Londone taip įvyko todėl, kad policija nušovė niekuo dėtą žmogų.

Jau tik nereikia cool.gif ...Pirma tas "niekuo detas". ne toks jau ir angelelis.Antra kuo parduotuviu plesimas,visko dauzymas susijes su zmogaus nusovimu?Ar pavogti sprtbaciai,tai pagalba jo seimai? g.gif
Papildyta:
QUOTE(iškamša @ 2011 12 17, 21:05)
kodėl vaikas negali svajoti apie kompą? pačios tai sėdit prie kompų.

Man reikalinga Statkeviciaus suknele ir poilsis siltuose krastuose.Nu ka gal susimes kas nors bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 12 15, 01:08)
drinks_cheers.gif jus labai tiksliai mano mintis suformulavot. Butent, dviejopi jausmai.  unsure.gif greta 10mete pazadnti lelei, vos 40lt ivertintai buti gera mama, ir kategoriski: "kompas, mobilus, dviratis" su ivertinimais puse tukstancio unsure.gif Ar daug is musu perkam tokius dviracius? Ar is principo saugu vaika (6-7 metuku!!!) isleist i kiema (itariu ne turciu rajone gyvena) su tokiu dviraciu? Kuom pigesnis dviratis 6meciui neitinka? Va, 250lt: begiai, viskas ko tik nori, berniukui 6-7 metu

http://www_dviraciai...s/2_(4)_(1).htm

Daiktų kainos yra tik apytikslios. Jokiu būdu nereiškia, kad jei prie vieno vaiko svajonės pvz. dviračio kaina yra nurodyta 200lt, o prie kito 300lt, tai už tiek ir reikia pirkti. Prie viso šio projekto dirba daug savanorių, kurie suveda ir apdoroja svajones ir sukelia jas į internetinį tinklapį. Jie ir skirtingai įvertina daikto kaina, todėl taip ir gaunasi. Grįžtant prie jūsų pateikto pavyzdžio, jūsų nurodytas dviratis puikiai tiktų.
QUOTE(due drops @ 2011 12 15, 17:21)
Per Londono riauses vaikai ir plese...nes jie NORI.NORI brangiu sprtbaciu,ismaniuju telefonu.Ir net nesuvoke,kad tiems daiktams reikia uzsidirbti.Beabejo,atsirado ir tuos plesikelius pateisinanciu:tevai gi is pasalpu negali nupirkti.... cool.gif
Vistik geresnis darbas butu isaiskinti vaikams kaip galima pasiekti noru:gerai mokantis,studijuojant,dirbant.Daug didesne parama tokiam vaikui butu apmoketi burelius ar korepetitorius.Nupirkti lavinamuju priemoniu...
Nes ipratus vaikystej nedeti pastangu ir suaugus tie igudziai neatsiranda.Tada einama plesti,nes...as gi NORIU

Jei jūsų, kai jums buvo tarkim 7 metai, būtų kas nors paklausę apie ką jūs svajojate ar ką norite gauti dovanų kalėdoms, ką būtumėte atsakius? Pinigų studijoms ar korepetitoriaus paslaugų? Turbūt, kad ne.
Pilnai sutinku, kad reikia vaikus auklėti, mokėti elgtis su pinigais. Tai ir daro įvairūs dienos centrai, kitos ugdymo įstaigos. Šio projekto tikslas išpildyti vaiko svajonę. Tai du skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2011 12 18, 11:54)
Jau tik nereikia cool.gif ...Pirma tas "niekuo detas". ne toks jau ir angelelis.Antra kuo parduotuviu plesimas,visko dauzymas susijes su zmogaus nusovimu?Ar pavogti sprtbaciai,tai pagalba jo seimai? g.gif

susiję su socialine įtampa. mano gyvenamam mieste irgi kažkiek buvo riaušės. o bausmės už dalyvavimą buvo stipriai neproporcingos. Buvo tokių, kurie už limonado bonkutę į kaliūzę pakliuvo. O paprastai už žymiai sunkesnius ir ne pirmus nusikaltimus laisvėj vaikšto. Sistema saugo valdžią, o ne piliečius.

Man reikalinga Statkeviciaus suknele ir poilsis siltuose krastuose.Nu ka gal susimes kas nors bigsmile.gif

jūs galit susirasti turtingą meilužį. Ir iš kur toks pyktis, kad vaikas nori kompo ar dviratuko? tikriausiai labiau patiktų, jeigu jie norėtų duonos kąsnio? galų gale, juk vistiek nežadat toj akcijoj dalyvauti.
Atsakyti
pasirašau po visais Braun žodžiais. aš pati dažnai paaukoju svetimiems nuskriaustiems vaikams savo vaiko sąskaita (niekaip nesu pasiturinti, bent jau pastaruoju metu), suprasdama, kad mano vaikas ir taip turi ar galės turėti daugiau ir pati. Aš sugebu savo vaikui paaiškinti, kodėl reikia padėti kitiems ir atiduoti, kartais, galbūt daugiau, nei leidi sau. Mano vaikas "pasmerktas" mokytis, įgyti išsilavinimą, jau šiuo metu geba užsidirbti pinigų ir kuo toliau, tuo labiau to mokysis. Mano vaikas taip pat turi krūvą ją mylinčių kitų šeimos narių ir giminių, kurie pasirūpina, padeda, moko, rodo pavyzdį. ar galiu tai lyginti su kažkokiu mobiliaku, kurį nuperku svajojančiam vaikui, nes tiesiog tingiu juo kitaip rūpintis? gal kada pakils rankos užsiimti tais vaikais taip, kaip savu, bet kol kas išsisuku taip.

Mergionai ir visoms, kam būna apmaudu dėl aukojimo prabangioms svajonėms - bandykite kreiptis ir jūs, manau, kad galite patekti tarp tų svajotojų. man nebūtų gaila paaukoti jūsų vaikų svajonėms, rimtai smile.gif

O šiaip tai ačiū už diskusiją, dažnai tenka panašiomis temomis diskutuoti mažesnėse auditorijose ir raminti "įsiskaudinusius" dėl gerų, bet skurstančių šeimų vaikų, neturinčių prašmatnių mobiliakų.
Atsakyti