Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų svajonės

QUOTE(Maja Di @ 2015 12 10, 17:01)
Kažkas turėtų vaikams paaiškint, kad Kalėdų senelis nevisagalis, nes visus vaikus nori pasveikint, kas bus jei jam vienam nupirks iphoną, o kitiems liks tik pliušinis meškiukas ar saldainių maišelis ax.gif . Jei tėvai nepaaiškina, galėtų tą socialiniai darbuotojai padaryt priimdami svajones.

Nu vat ėmė kažkas ir apsiėmė tas vaikų svajones įgyvendinti http://vaikusvajones.lt/ Viso svajonių: 10985

Vadinasi ne per didelės buvo. Negi kažkam tikrai apmaudu, kad tie vaikai gaus (galbūt ne visi, bet bent jau dauguma) tai, apie ką svajojo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 10 gruodžio 2015 - 16:10
. Kažkas turėtų vaikams paaiškint, kad Kalėdų senelis nevisagalis, nes visus vaikus nori pasveikint, kas bus jei jam vienam nupirks iphoną, o kitiems liks tik pliušinis meškiukas ar saldainių maišelis ax.gif . Jei tėvai nepaaiškina, galėtų tą socialiniai darbuotojai padaryt priimdami svajones.

Niekam nieko aiškinti nereikėjo. Vaikų svajonės JAU išpildytos visos. Reiškia, kad jos nebuvo jau tokios baisiai per brangios, kažkas jas nupirko ir jiems nebuvo per brangu. Ar vistiek skauda, gaila , pikta, kad vaikai gaus tas dovanas?

Tuo ir baigiam.
Atsakyti
biggrin.gif
user posted image

P.S.: Ir taip, aš suprantu, kad jūs niekam nieko nepavydit ir jums nieko niekam negaila biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 10 gruodžio 2015 - 16:15
Bet gi negavot to burbulo. Ir kaip pasijutot gavus kažką ne tą? Svajot galima ir apie tikrą lėktuvą, nežaislinį, bet kažin kas tokią svajonę įgyvendins. Nesvarbu, ar savo ar svetimo vaiko. Kažkas turėtų vaikams paaiškint, kad Kalėdų senelis nevisagalis, nes visus vaikus nori pasveikint, kas bus jei jam vienam nupirks iphoną, o kitiems liks tik pliušinis meškiukas ar saldainių maišelis ax.gif . Jei tėvai nepaaiškina, galėtų tą socialiniai darbuotojai padaryt priimdami svajones. Maniškis jau klausia už kokią pinigų sumą gali rinktis dovaną lotuliukas.gif .

Neapalpkit iš pavydo, jei kas "blogam" vaikui nupirks geresnį telefoną, nei jūs pati įstengiate nupirkti savo "normaliam" vaikui.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2015 12 10, 14:50)
Ką tu šioje  temoj vadini  vargetomis?  g.gif Vaikus, kurie, o tu siaube  blink.gif , išdrįso pasvajoti per Kalėdas? Vargeta negali svajoti, negali turėti vilties, negali gauti dovanų, nes jis vargeta? Jam reikia seminarų ir paskaitų. Net Kalėdų proga?  Žinok, baisiau yra dvasios vargetos, daug baisiau. Bet tau to nesuprast.  bash.gif

doh.gif
QUOTE(Hmmm... @ 2015 12 10, 15:09)
Pritariu.

Nors šiaip aš prieš daiktų dalijimą bele tik duot. Nu bet kritikuoti vaikų Kalėdines svajones wacko.gif Vien todėl, kad jų tėvai prastai ar asocialiai gyvena.

doh.gif

O ar jūs suvokiate, kad normaliu atveju svajonės yra tam, kad jos pildytųsi? Nes neišpildytos svajonės ypač vaikams yra labai skaudu. Jie tampa pikti, paniurę, nusivylę ir t.t. Todėl ir sakau, kad geriausia, kad tos svajonės, ypač pas asocialius ir našlaičius nepataptų tokios didelės, ypač kas liečia daiktiškumą. Nekalbu dabar apie tai, kad nesvajoti apie darnnią šeimą ar pan. Bet rekėtų, kad tokie vaikai įsisavintų, kad ne brangiame daikte laimė, nes kol neturi savo pinigų, savo gero gyvenimo, jie garantuotai pastoviai negaus tų gerų daiktų. Net gerus tėvus turintys vaikai nebūtinai gauna visokias ten kolonėlės, iphonus ir pan.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2015 12 10, 16:09)
Nu vat ėmė kažkas ir apsiėmė tas vaikų svajones įgyvendinti http://vaikusvajones.lt/ Viso svajonių: 10985

Vadinasi ne per didelės buvo. Negi kažkam tikrai apmaudu, kad tie vaikai gaus (galbūt ne visi, bet bent jau dauguma) tai, apie ką svajojo?

Bet kalba ne apie tai doh.gif O kas bus, kai tam vaikui staiga 18 sueis? Garantuojate, kad jis vis dar taip gražiai svajos, o gal eis plėšikauti? g.gif Sakys: kaip čia man nebeduoda niekas??? blink.gif
Čia labai slidus reikalas. Nemanau, kad taip lengva numatyti ir teisingai išspręsti šią situaciją. Protingiausi žmonės nežiūri tik čia ir dabar, nemato tik šių Kalėdų, o žvelgia toliau, plačiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 12 10, 17:09)

Tai labai džiaugiuosi už juos 4u.gif . Nuostabu, kad atsairado žmonių , sugebėjusių išpildyt bet kokią svajonę.

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 17:14)
Neapalpkit iš pavydo, jei kas "blogam" vaikui nupirks geresnį telefoną, nei jūs pati įstengiate nupirkti savo "normaliam" vaikui.

Tai jūs čia alpstat, tik ne iš pavydo, o iš pykčio biggrin.gif . Tai ar gavot tą burbulą su foteliu? Prašau pacituoti kur aš kokį vaiką blogu vadinau. Na ir fantazijos doh.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 10 gruodžio 2015 - 16:29
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 10, 17:28)
Tai labai džiaugiuosi už juos 4u.gif . Nuostabu, kad atsairado žmonių , sugebėjusių išpildyt bet kokią svajonę.
Tai jūs čia alpstat, tik ne iš pavydo, o iš pykčio biggrin.gif . Tai ar gavot tą burbulą su foteliu?

Žinoma, negavau. Ir ką?
Bet jei tuomet kokia pakvakus boba būtų pradėjusi tyčiotis iš mano svajonės, tai mano mama tokiai varnai būtų parodžiusi jos vietą.
O jūs galit kvaksėti, nes 1. čia forumas; 2; tie, kurių svajones smerkiat, galbūt neturi kas parodytų tokiems smerkikams jų vietą tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 16:32)
Žinoma, negavau. Ir ką?
Bet jei tuomet kokia pakvakus boba būtų pradėjusi tyčiotis iš mano svajonės, tai mano mama tokiai varnai būtų parodžiusi jos vietą.
O jūs galit kvaksėti, nes 1. čia forumas; 2; tie, kurių svajones smerkiat, galbūt neturi kas parodytų tokiems smerkikams jų vietą tongue.gif

O mano mama pati man gražiai ir labai gudriai paaiškintų, kad tai nereali svajonė, nes po šiai dienai tokių dalykų nėra lotuliukas.gif ir paaiškintų, kad geriau panorėčiau kažko praktiško, realesnio ir tada aš galiausiai tą gaučiau po eglute ir labai džiaugčiausi tongue.gif o jūs ir toliau be fotelio sėdėtumėt biggrin.gif
Prie ko čia smerkti? Jei jūs galvojate, kad už tai smerkiama, tai kokį žodį parinktumėte didžiulo žiaurumo atveju, kalbant apie žudikus pvz.? Hormonai šėlioja? Nervai nelaiko? Ramiai, juk Adventas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2015 12 10, 17:32)
Žinoma, negavau. Ir ką?

Ir ką, nepasijutot kažkokia bloga ar nenormalia ar dar kokia ten, kaip jūs tuos vaikus vadinot?
Kaip neturi? Turi. Atsirado gi bitės šešėlis, kuris parodė vietą lotuliukas.gif . Kaip bebūtų, linkiu jums, kad jūsų kalėdinis senelis išpildytų visas jūsų svajones 4u.gif Net ir vaikystėj neišsipildžiusias 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maja Di: 10 gruodžio 2015 - 16:52
QUOTE(Monteverte @ 2015 12 10, 17:22)
O ar jūs suvokiate, kad normaliu atveju svajonės yra tam, kad jos pildytųsi? Nes neišpildytos svajonės ypač vaikams yra labai skaudu. Jie tampa pikti, paniurę, nusivylę ir t.t. Todėl ir sakau, kad geriausia, kad tos svajonės, ypač pas asocialius ir našlaičius nepataptų tokios didelės, ypač kas liečia daiktiškumą. Nekalbu dabar apie tai, kad nesvajoti apie darnnią šeimą ar pan. Bet rekėtų, kad tokie vaikai įsisavintų, kad ne brangiame daikte laimė, nes kol neturi savo pinigų, savo gero gyvenimo, jie garantuotai pastoviai negaus tų gerų daiktų. Net gerus tėvus turintys vaikai nebūtinai gauna visokias ten kolonėlės, iphonus ir pan.

Oh, c'mon, nė vieno žmogaus visos svajonės neišsipildo ir niekas dėl to nenumiršta. Tai normali kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tiems vaikams neišpildytų svajonių ir taip tiek jau prisikaupę, kiek dauguma mūsų per visą gyvenimą nesukaupiam. Dar viena nei padės, nei pakenks. O vat išpildyta bent trumpam džiaugsmo atnešti gali. Absoliuti dauguma vaikų pasvajoja apie daiktus reklamoje, apie daiktus, kuriuos turi draugai, apie daiktus, kurie yra šiuo metu "ant bangos" ir nieko jiems nuo to nenutinka. Vienos svajonės išsipildo, kitas pakeičia alternatyvios, trečios lieka nuoskaudose. Nėra čia nieko naujo, nieko keisto ir nieko tokio, ko kiekvienas vaikas nėra patyręs.

Jei jau bus išpildyta viena vaiko svajonė tebūnie ir ne pagal kišenę, niekas jų gyvenime nuo to nepasikeis, nes pikti, paniurę ir nusivylę jie tampa nuo to, kokioje aplinkoje nuolat gyvena ir jau tikrai ne nuo to, kad Kalėdų Senelis lėktuvo neatnešė doh.gif Čia tik viena akimirka skurdo ir neišpildytų svajonių perpildytame galimai š..dinoj šeimoj gimusio vaiko gyvenime. Nereikia jos tiek sureikšmint ir iš to gyvenimo projekcijas kurt. Nenusisvaikim tik...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 10 gruodžio 2015 - 16:59
QUOTE(Maja Di @ 2015 12 10, 17:47)
Ir ką, nepasijutot kažkokia bloga ar nenormalia ar dar kokia ten, kaip jūs tuos vaikus vadinot?

Būčiau tokia pasijutusi, jei man nuo vaikystės būtų kalta į galvą, kad svajoti yra nesąmonė.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2015 12 10, 16:51)
Oh, c'mon, nė vieno žmogaus visos svajonės neišsipildo ir niekas dėl to nenumiršta. Tai normali kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tiems vaikams neišpildytų svajonių ir taip tiek jau prisikaupę, kiek dauguma mūsų per visą gyvenimą nesukaupiam. Dar viena nei padės, nei pakenks. O vat išpildyta bent trumpam džiaugsmo atnešti gali. Absoliuti dauguma vaikų pasvajoja apie daiktus reklamoje, apie daiktus, kuriuos turi draugai, apie daiktus, kurie yra šiuo metu "ant bangos" ir nieko jiems nuo to nenutinka. Vienos svajonės išsipildo, kitas pakeičia alternatyvios, trečios lieka nuoskaudose. Nėra čia nieko naujo, nieko keisto ir nieko tokio, ko kiekvienas vaikas nėra patyręs.

Jei jau bus išpildyta viena vaiko svajonė tebūnie ir ne pagal kišenę, niekas jų gyvenime nuo to nepasikeis, nes pikti, paniurę ir nusivylę jie tampa nuo to, kokioje aplinkoje nuolat gyvena ir jau tikrai ne nuo to, kad Kalėdų Senelis lėktuvo neatnešė doh.gif Čia tik viena akimirka skurdo ir neišpildytų svajonių perpildytame galimai š..dinoj šeimoj gimusio vaiko gyvenime. Nereikia jos tiek sureikšmint ir iš to gyvenimo projekcijas kurt. Nenusisvaikim tik...

"Žmogaus", kad ne visos pildosi, tai aš suprantu pagal jūsų rašliavą, kad kalbate jau ir apie suaugusius. Tada suprantama. O bent jau mano vaikystėje Kalėdų daiktinės svajonės kiek pamenu visada pildėsi g.gif Kažkada buvo toks stebuklas abiems su drauge, kad abi gavome tą patį nuo savo tėvų, nors nei viena apie tai nekalbėjome tėvams, nebent netyčia išsitarėm. Tai buvo tikras stebuklas kaip gavome būtent po norėtą suvenyrą pilną saldainių. Arba naują konstruktorių, vietoje senojo išsibarsčiusio. Gal todėl, kad svajonės buvo realios, žinojome tėvų galimybės, o nesvaigom apie tikrus lėktuvus ar skraidančius kilimus biggrin.gif
Būtent, trečios svajonės, jei jos nerealios, ne pagal kasdienio gyvenimo gailmybes - lieka neišsipildžiusiose nuoskaudose. Joks iphonas nepakeis asocialių tėvų kasdienio matymo šalia ir jų prasto gyvenimo formavimo. Gali tik dar labiau pagadinti vaiko pasaulėžiūrą ir suvokimą. Pasikartosiu, kai Kalėdų senelis išnyks, gali prasidėti plėšikavimai ar fiktyvios temos forumuose kaip paaukoti "sunkiai sergantiems vaikučiams", kurių net nėra, nes už ekrano bus koks dvidešimtmetis bachūras, įpratintas, kad kažkas pildė jo svajones.
Man tai čia slidus reikalas, sakykit ką norit.
Aš pritarčiau, kad pvz. tokiems vaikams padaryti kažkur Kalėdinę puotą, pakviesti ką nors jiems padainuoti, palinksminti ir įteikti visiems vienodai, po saldainių maišelį (nors kadangi tai nesveika), tai po vienodą kažkokį minkštą, švelnų žaisliuką geriau kaip atminimą, kad jie turėjo normalias Kalėdas su kitais bendraamžiais, pasišoko, pasivaišino ir parsinešė šiltą prisiminimą - žaisliuką.
Atsakyti