QUOTE(Hmmm... @ 2015 12 10, 16:51)
Oh, c'mon, nė vieno žmogaus visos svajonės neišsipildo ir niekas dėl to nenumiršta. Tai normali kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis. Tiems vaikams neišpildytų svajonių ir taip tiek jau prisikaupę, kiek dauguma mūsų per visą gyvenimą nesukaupiam. Dar viena nei padės, nei pakenks. O vat išpildyta bent trumpam džiaugsmo atnešti gali. Absoliuti dauguma vaikų pasvajoja apie daiktus reklamoje, apie daiktus, kuriuos turi draugai, apie daiktus, kurie yra šiuo metu "ant bangos" ir nieko jiems nuo to nenutinka. Vienos svajonės išsipildo, kitas pakeičia alternatyvios, trečios lieka nuoskaudose. Nėra čia nieko naujo, nieko keisto ir nieko tokio, ko kiekvienas vaikas nėra patyręs.
Jei jau bus išpildyta viena vaiko svajonė tebūnie ir ne pagal kišenę, niekas jų gyvenime nuo to nepasikeis, nes pikti, paniurę ir nusivylę jie tampa nuo to, kokioje aplinkoje nuolat gyvena ir jau tikrai ne nuo to, kad Kalėdų Senelis lėktuvo neatnešė
Čia tik viena akimirka skurdo ir neišpildytų svajonių perpildytame galimai š..dinoj šeimoj gimusio vaiko gyvenime. Nereikia jos tiek sureikšmint ir iš to gyvenimo projekcijas kurt. Nenusisvaikim tik...
"Žmogaus", kad ne visos pildosi, tai aš suprantu pagal jūsų rašliavą, kad kalbate jau ir apie suaugusius. Tada suprantama. O bent jau mano vaikystėje Kalėdų daiktinės svajonės kiek pamenu visada pildėsi
Kažkada buvo toks stebuklas abiems su drauge, kad abi gavome tą patį nuo savo tėvų, nors nei viena apie tai nekalbėjome tėvams, nebent netyčia išsitarėm. Tai buvo tikras stebuklas kaip gavome būtent po norėtą suvenyrą pilną saldainių. Arba naują konstruktorių, vietoje senojo išsibarsčiusio. Gal todėl, kad svajonės buvo realios, žinojome tėvų galimybės, o nesvaigom apie tikrus lėktuvus ar skraidančius kilimus
Būtent, trečios svajonės, jei jos nerealios, ne pagal kasdienio gyvenimo gailmybes - lieka neišsipildžiusiose nuoskaudose. Joks iphonas nepakeis asocialių tėvų kasdienio matymo šalia ir jų prasto gyvenimo formavimo. Gali tik dar labiau pagadinti vaiko pasaulėžiūrą ir suvokimą. Pasikartosiu, kai Kalėdų senelis išnyks, gali prasidėti plėšikavimai ar fiktyvios temos forumuose kaip paaukoti "sunkiai sergantiems vaikučiams", kurių net nėra, nes už ekrano bus koks dvidešimtmetis bachūras, įpratintas, kad kažkas pildė jo svajones.
Man tai čia slidus reikalas, sakykit ką norit.
Aš pritarčiau, kad pvz. tokiems vaikams padaryti kažkur Kalėdinę puotą, pakviesti ką nors jiems padainuoti, palinksminti ir įteikti visiems vienodai, po saldainių maišelį (nors kadangi tai nesveika), tai po vienodą kažkokį minkštą, švelnų žaisliuką geriau kaip atminimą, kad jie turėjo normalias Kalėdas su kitais bendraamžiais, pasišoko, pasivaišino ir parsinešė šiltą prisiminimą - žaisliuką.